Şimdi Ara

occt ile power testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim pc boştayken veya bazen oyun sırasında siyah ekrana düşüyor sabit siyah ekran da kalıyor OCCT nin son sürümü ile power testi başlattığımda direk pc siyah ekrana düşüyor ekran kartı driver siliniyor ekran kartım rx580 asus strix

işlemci amd ryzen 3600x + ram testinde sorunsuz çaşlıyor vram + 3d adaptive +3d standard birlikte test başlattığımda yine ekran kararıyor ve görüntü gidiyor yeniden başlatınca düzeliyor sorun net olarak psu da diye bilirmiyiz psu unufanından arasıra tıkırtı geliyor bu tıkırtı geldiğinde yapıyor bu görüntü kesme sorununu sonra fandan gelen tıkırtı kesiliyor galiba binaya gelen yüksek voltaj dan kaynaklı olabilirdiye düşünüyorum psu değiştir melimiyim

occt ile power testi

• AnTCoasTCooL A kullanıcısına yanıt
    Keşke PSU ile ilgili bir soru sorarken PSU'nuzun marka modelini de verseydiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

coolmaster g750m 750 w

Hocam PSU döneminde çok da kötü sayılmayacak bir PSU'ydu, lakin tahminen 10-12 yaşında. Onun için ondan olma ihtimali hayli yüksek. Bahsettiğiniz belirtiler ekran kartını da işaret ediyor aynı zamanda. Eğer deneme şansınız varsa ortalama benzer güç tüketimine sahip bir ekran kartı ile test yapmanız lazım.

Bütçeniz varsa direk sağlam bir güç kaynağı alın zaten ve öyle test edin ekran kartını. Imzamda güç kaynağı seçimine ilişkin bir yazı var. Zamanınız olduğunda okuyun. En alt kısmında önerilen PSU'lar için kaynak verdim.
    Direk bir öneri isterseniz Corsair RM750e önerebilirim.

Bluescreenview uygulaması üzerinden oluşan dump hata dosyaları var mı diye bakın, sorunu çözmemizde yardımcı olur.

• occt ile power testi başlattıktan 4 dk sonra görüntü gitti yine ekran kartı driver sildi pc

occt ile power testi

çalışmaya devam ediyor

BlueScreenView sadece sistemde kayıtlı hata kodu varsa onları gösterir. Uygulamayı çalıştırınca bir liste çıkar hata varsa. XXXX.dmp şeklinde hatalar sıralanır. Bu zamana kadarki sorunlarda zaten hata raporu varsa orada görünür.

Eğer raporlanmış hata yoksa, windows aramaya olay görüntüleyici yazın. Çıkan pencerede solda windows log>donanım sekmesine girin orada kırmızı işaretli hata raporları olacak. Onları kontrol edelim.

Ekran kartı driverı sildiğiniz nedir? Nasıl bir hata veya uyarı alıyorsunuz?

ekran da uyarı almıyorum direk ekran kararıyor pc yeniden başlattığımda ekran kartı otomatik driveri siliyor ddu ile kaldırıp yeniden yükleme yapıyorum alt kısımda paylaştım orada dmp kodunu ve diğer yazanları resimden baka bilirsiniz

https://drive.google.com/file/d/1C94lH4GOcnnei3m5KAsj9lwx5Qt5OgiN/view?usp=drive_link

https://drive.google.com/file/d/10LjE3zBzOk_59HVKBV09tzErjmuxtZoB/view

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTCoasTCooL -- 5 Şubat 2025; 18:13:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OCCT TESTİ KAÇ DAKKA OLMALI
    12 yıl önce açıldı
    RX 580 Occt Power Test Sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Link dosya linki değil hocam. Başka bir dosya paylaşım Sitesi üzerinden atabilirsiniz. Olay görüntüleyici hatalarına bakın yukarıda yazdığım gibi.

• ==================================================

Dump File     : 013125-6484-01.dmp

Crash Time    : 31.01.2025 15:45:22

Bug Check String : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Bug Check Code  : 0x00000050

Parameter 1    : ffffd88c`cd0058d0

Parameter 2    : 00000000`00000002

Parameter 3    : fffff800`aca2f407

Parameter 4    : 00000000`00000002

Caused By Driver : ntoskrnl.exe

Caused By Address : ntoskrnl.exe+4b85d0

File Description : 

Product Name   : 

Company      : 

File Version   : 

Processor     : x64

Crash Address   : ntoskrnl.exe+4b85d0

Stack Address 1  : 

Stack Address 2  : 

Stack Address 3  : 

Computer Name   : 

Full Path     : C:\WINDOWS\Minidump\013125-6484-01.dmp

Processors Count : 12

Major Version   : 15

Minor Version   : 26100

Dump File Size  : 994.521

Dump File Time  : 31.01.2025 15:45:40

==================================================

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTCoasTCooL -- 5 Şubat 2025; 18:0:27 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTCoasTCooL -- 5 Şubat 2025; 18:5:40 >

donanım olayları boş hiçbir şey yazmıyor

occt ile power testi

Windows günlükleri > sistem

Burada Hata yazanlara bakalım kırmızı işaretli.

occt ile power testi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.