Şimdi Ara

Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Kasım:
    Bu şekilde 1-2 kere daha yemek yaptım hepsinde başarılı oldum 2 yemekde ısındı, en çok kazanç makarna suyu ısınırken oluyor neyse doğalgaz faturası geldi ve 13 lira artık yer yemek farklı ocakta

    Ama elektrik faturası sıkıntı buzdolabı bilgisayar ve kettle var baska bir şey yok 66 lira



    Merhaba beyler, bu gün yemek yaparken dünden kalma nohutun yetmeyeceğini düşünerek makarna yapmaya karar verdim. kapagı kapalı şeyler daha çabuk pişer bunu bilirsiniz çünkü yukarı dogru çıkan sürekli bir sıcaklık ve su buharı vardır. şimdi tam kapagı kapıyacaktımki düdüklüyü tencerenin üzerine getirdim, ve neden olmasın dedim;

    sonra düdüklüyü tencerenın uzerine koydum (bu sırarada su zaten kaynıyordu yani geç koydum). makarna artık süzülebilecek sıcaklığa geldiğinde düdüklüyü açtım(tam bir tabak yemek vardı içinde) bir kaşık aldım ne çok sıcak ne çok soğuk yani biraz daha erken koysaydım kesinlikle düdüklüdeki yemeği ısıtmak için gaz kullanmayacaktım (makarnayı süzerken 30 saniye kadar kısık ateşte tuttum yeterli sıcaklığa geldi)



    şimdi ne oldu?? makarnayı ısıtmak için kullandıgım doğalgazı daha verimli kullanmış oldum, sonuçta A miktar gaz ile makarnayı B miktar gaz ile de nohutu ısıtabilirdim. A miktar gazı kullandıgımızda enerjinin belki %20 si havaya sıcaklık vermek adına tencerenın üzerinden uçup gitti, peki düdüklüyü üzerine koyduğumuzda bu kayıp olan %20 lik enerjinin belki %10 unu bile kullansak uzun vadeye vurdugumuzda ciddi bir enerji tassarufu ortaya çıkar.


    burada olay sadece doğalgaz faturasının az gelmesi veya fakirlik vs değil, kullandıgımız sistemlerin aslında ne kadar verimsiz oldugudur, belki makarna yaparken bir nohut yemeğini sıfırdan yapamıyacağım ama dünden kalma bir yemeği ısıtabileceğim, ufak gibi görünsede bence önemli bir şey bunuda paylaşmak istedim, belki ilerliyen zamanlarda daha matematiksel bilgiler ile açıklarım

     Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 10 Kasım 2013; 12:41:23 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    Merhaba beyler, bu gün yemek yaparken dünden kalma nohutun yetmeyeceğini düşünerek makarna yapmaya karar verdim. kapagı kapalı şeyler daha çabuk pişer bunu bilirsiniz çünkü yukarı dogru çıkan sürekli bir sıcaklık ve su buharı vardır. şimdi tam kapagı kapıyacaktımki düdüklüyü tencerenin üzerine getirdim, ve neden olmasın dedim;

    sonra düdüklüyü tencerenın uzerine koydum (bu sırarada su zaten kaynıyordu yani geç koydum). makarna artık süzülebilecek sıcaklığa geldiğinde düdüklüyü açtım(tam bir tabak yemek vardı içinde) bir kaşık aldım ne çok sıcak ne çok soğuk yani biraz daha erken koysaydım kesinlikle düdüklüdeki yemeği ısıtmak için gaz kullanmayacaktım (makarnayı süzerken 30 saniye kadar kısık ateşte tuttum yeterli sıcaklığa geldi)



    şimdi ne oldu?? makarnayı ısıtmak için kullandıgım doğalgazı daha verimli kullanmış oldum, sonuçta A miktar gaz ile makarnayı B miktar gaz ile de nohutu ısıtabilirdim. A miktar gazı kullandıgımızda enerjinin belki %20 si havaya sıcaklık vermek adına tencerenın üzerinden uçup gitti, peki düdüklüyü üzerine koyduğumuzda bu kayıp olan %20 lik enerjinin belki %10 unu bile kullansak uzun vadeye vurdugumuzda ciddi bir enerji tassarufu ortaya çıkar.


    burada olay sadece doğalgaz faturasının az gelmesi veya fakirlik vs değil, kullandıgımız sistemlerin aslında ne kadar verimsiz oldugudur, belki makarna yaparken bir nohut yemeğini sıfırdan yapamıyacağım ama dünden kalma bir yemeği ısıtabileceğim, ufak gibi görünsede bence önemli bir şey bunuda paylaşmak istedim, belki ilerliyen zamanlarda daha matematiksel bilgiler ile açıklarım

     Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]


    Beyin bedava İyi düşünmüşsün ama keşke burda paylaşmasaydın dalga geçenler olacaktır çünkü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mımımım

    quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    Merhaba beyler, bu gün yemek yaparken dünden kalma nohutun yetmeyeceğini düşünerek makarna yapmaya karar verdim. kapagı kapalı şeyler daha çabuk pişer bunu bilirsiniz çünkü yukarı dogru çıkan sürekli bir sıcaklık ve su buharı vardır. şimdi tam kapagı kapıyacaktımki düdüklüyü tencerenin üzerine getirdim, ve neden olmasın dedim;

    sonra düdüklüyü tencerenın uzerine koydum (bu sırarada su zaten kaynıyordu yani geç koydum). makarna artık süzülebilecek sıcaklığa geldiğinde düdüklüyü açtım(tam bir tabak yemek vardı içinde) bir kaşık aldım ne çok sıcak ne çok soğuk yani biraz daha erken koysaydım kesinlikle düdüklüdeki yemeği ısıtmak için gaz kullanmayacaktım (makarnayı süzerken 30 saniye kadar kısık ateşte tuttum yeterli sıcaklığa geldi)



    şimdi ne oldu?? makarnayı ısıtmak için kullandıgım doğalgazı daha verimli kullanmış oldum, sonuçta A miktar gaz ile makarnayı B miktar gaz ile de nohutu ısıtabilirdim. A miktar gazı kullandıgımızda enerjinin belki %20 si havaya sıcaklık vermek adına tencerenın üzerinden uçup gitti, peki düdüklüyü üzerine koyduğumuzda bu kayıp olan %20 lik enerjinin belki %10 unu bile kullansak uzun vadeye vurdugumuzda ciddi bir enerji tassarufu ortaya çıkar.


    burada olay sadece doğalgaz faturasının az gelmesi veya fakirlik vs değil, kullandıgımız sistemlerin aslında ne kadar verimsiz oldugudur, belki makarna yaparken bir nohut yemeğini sıfırdan yapamıyacağım ama dünden kalma bir yemeği ısıtabileceğim, ufak gibi görünsede bence önemli bir şey bunuda paylaşmak istedim, belki ilerliyen zamanlarda daha matematiksel bilgiler ile açıklarım


     Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]


    Beyin bedava İyi düşünmüşsün ama keşke burda paylaşmasaydın dalga geçenler olacaktır çünkü
    alıntı yaparken resimi almasaydın keşke


    dalga geçilmesi pek takacağım bir durum değildir, konularıma bakarsan bu tarz değişik şeyler oldukça var




  • yemegi duduklu tencere yerine uygun boyutta ince, metal bir tabaga bosaltirsak %10dan daha fazla verim alabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabahin su saati nasil bir beyin firtinasi yasiyorsun hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mister Spak

    yemegi duduklu tencere yerine uygun boyutta ince, metal bir tabaga bosaltirsak %10dan daha fazla verim alabiliriz.

    kesinlikle, çünkü tencerede 1 cm lik taban ve onun ısınması uzun sürüyor orada da bir kayıp var (ama sadece bu düşünce için). daha ince belki teflon veya seramik bir tava olmadı sac tepsi. ve bir diğer şey ise buharı yanlardan daha az kaçıracak bir düzenek daha lazım işte o zaman düşündüğümüz şey çok daha güzel olacaktır. ve bunu yapacağımda


    cokbaska: seni umursamıyorum

    #şarbay# bilmem genelde böyleyimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 2 Kasım 2013; 4:18:12 >




  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    bir göz atayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    bir saçma sapan buluğ sıkriğm konusuna daha hoş geldiniz.evet bu da gereksiz boşuna okudun o kadar şeyi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    bir saçma sapan buluğ sıkriğm konusuna daha hoş geldiniz.evet bu da gereksiz boşuna okudun o kadar şeyi.



    o değil de orkide kullanıyor kesin şaqirt?!
  • avatarını yaların
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    bir saçma sapan buluğ sıkriğm konusuna daha hoş geldiniz.evet bu da gereksiz boşuna okudun o kadar şeyi.



    o değil de orkide kullanıyor kesin şaqirt?!

    marketeki en ucuz yağ oydu yemekleri zeytinyağıyla yapıyorum, gelirken 5 litrelik getirmiştim




  •  Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]


  • quote:

    Orijinalden alıntı: marantz

     Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]




    />




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marantz

     Ocakta Yemek yaparken kaybettiğimiz enerji.[SS'li][10 Kasım Güncel]




    Hacı demliğin kapağını ters çevirip üstüne ekmek koyup ısıtmıştım.O geldi aklıma şimdi.
  • tebrik ederim bu arada tıpkı çaydanlık gibi oluyorsa düdüklüyü tencere kapağı gibi tencerenin üzerine koysaydın daha iyi olurdu hatta 2 yemek pişerdi altta makarna üstte kestane at pişşin

    bu arada şu avatarı değiştir be aile var burada kapı açık pece açık giren çıkanın haddi hesabı yok zaten şimdi pat diye dalarlar içeri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dralbansexi -- 2 Kasım 2013; 5:38:29 >
  • ben o makarnayı yemem
  • düdüklünün daha az enerji harcaması uçan buhar olmdığı için değil, suyun kaynama noktasını arttırıp yemek ve su arasında daha fazla sıcaklık farkı oluşturarak daha hızlı pişirmesini sağlaması yüzünden.
  • Hoca ben yatıyom yau

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.