Şimdi Ara

OBP'NİN 6k geriye atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
4
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gerçekten şu saçmalığı halen kaldırmadılar ya diyecek bir şey bulamıyorum. 6 bin geriye atmak nedir ya?

• sizin zamanınızda özel liseler bukadar yaygın değildi.özel lisede fazla fazla puan veriyorlar bu yüzden ortalama obp yükselince busefer 60-70obp çok geriye atmaya başlıyor.tabi senin tuzun kuru doktor bey.2015te girmissin kapkazık sinava bizim gibi 80ayt yapıp 10kya girme gibi bi derdin olmamış
    Ben de OBP'nin haksızlık olduğunu düşünüyorum fakat sakın çok kaliteli lisede okuyup 95 üstü ortalamalı olan arkadaşlar alınmasın. Onlar kendi emeğiyle yapıyorlar. Bana göre ki bu yazım hiçbir şeyi değiştrimeyecek de olsa, bence ortak sınav gelmelidir. Tabii ki özel okulları da kapsayacak ve öğretmenin sözlü notlu daha resmi kayıtlara göre düzenlenmesi belki bir nebze haksızlığı önleyebilir. Fakat bu yazdığımın olmama sebebine gelecek olursak eğer özel okullara da ortak sınav şartı sunulursa özel okula giden sayısı kesinlikle azalacaktır. OBP için herkes özel okula geçmiyor olabilir. OBP için geçen çook kişi var başta benim eski yakın arkadaşım olmak üzere. Özel okullara geçiş sayısının azalamasını isterler mi acaba? İstemezler çünkü birinin özel okulları başkasının özel otelleri var.
    Şu 9. sınıftan beri çalışsaydın diyenleri anlamıyorum arkadaş sanki her okul aynı zorlukta sınav mı yapıyor? Okullarda hiç mi kopya çekilmiyor? Ankara'da yüksek puanlı bir Anadolu lisesindeyim bu sene 12. sınıfa geçtim ve üç senede toplam 15 gün devamsızlığım var ve çoğu özürlü devamsızlık. Yani okulu asan biri değilim dersleri hep düzenli takip ettim fakat okuldaki sınavların zorluğundan dolayı okuldaki sınav ortalamaları 50-60 arasında hep ve buna rağmen 89-90 civarı OBP gelecek bana. Güya bizim sistemimizde 85 üstü "Pek İyi" olarak geçiyor fakat bu OBP beni geriye atacak. Bize edebiyat sınavında dahi zor sorular sorulurken bizim okuldan özele geçen arkadaşlarım doğru dürüst çalışmadan 98-99 ortalamayla bitirdiler seneyi. Eğer OBP kaldırılmayacaksa hem devlet okullarına hem de özel okullara sınavlar MEB tarafından hazırlanıp gönderilmeli. İşte o zaman bu sistem adil olur.
    9'dan beri sınava çalıştıysanız dostlar, o zaman gidin bu arkadaştan daha iyi yapın. Bu arkadaş 1 senede sizin 4 senede yapamadığınızı yaptıysa sizden çok daha fazlasını hak ediyordur. Özel liselerdeki obp şişirmesini geçtim, her öğretmen robot gibi tamamen adaletli sözlü notları veriyor mu da 1771'den 7478'e atan adama bunu hak etti diyebiliyorsunuz? Ya aileniz ya öğretmeniniz üzerinizde durdu ki bir şansla o obpyi yaptınız. Size olumsuz bir etkisi olmayınca konuşması kolay tabi.
  • 1771 den 7478'e
  • Obp 60 sayısal 14kdan 28kya attı beni de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • al işte ortalaması 99-100 olan temel liseliler bu çocuktan daha mı çok çalışmış oldu şimdi ?
  • obp ile ne haklara giriyorlar haberleri yok
  • Lisede çalışsaymışsın kardeşim. 9. Sınıfta hocaların sana söylemedi mi? Ben salak mıyım da 9’dan beri sınavlarıma çalıştım?
    Yok öyle okul asmalar internet kafeye gitmeler sonra da obp kaldırılsın demeler. Alnımın teriyle elimin emeğiyle 96 obp yaptım, ben bunları yaparken sen ne yapıyordun lol mu atıyordun kız peşinde mi koşuyordun

• Yazık olmuş, 85obp hamda 1600den 3100e çekti beni de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    80 obp kaç bin geri atar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    sizin zamanınızda özel liseler bukadar yaygın değildi.özel lisede fazla fazla puan veriyorlar bu yüzden ortalama obp yükselince busefer 60-70obp çok geriye atmaya başlıyor.tabi senin tuzun kuru doktor bey.2015te girmissin kapkazık sinava bizim gibi 80ayt yapıp 10kya girme gibi bi derdin olmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C3A4DE0 -- 2 Ağustos 2020; 12:14:19 >
  • Kusura bakmayın ama ben kenar mahallede bir Anadolu lisesinde okudum ve 96 obp yaptım ki hiç kolay olmadı benim için. 9 dan beri sınavlara çalışıyordum. Ben salak mıyım ki 9 dan beri çalışıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB33FBE3C -- 2 Ağustos 2020; 9:51:34 >
  • Ben de OBP'nin haksızlık olduğunu düşünüyorum fakat sakın çok kaliteli lisede okuyup 95 üstü ortalamalı olan arkadaşlar alınmasın. Onlar kendi emeğiyle yapıyorlar. Bana göre ki bu yazım hiçbir şeyi değiştrimeyecek de olsa, bence ortak sınav gelmelidir. Tabii ki özel okulları da kapsayacak ve öğretmenin sözlü notlu daha resmi kayıtlara göre düzenlenmesi belki bir nebze haksızlığı önleyebilir. Fakat bu yazdığımın olmama sebebine gelecek olursak eğer özel okullara da ortak sınav şartı sunulursa özel okula giden sayısı kesinlikle azalacaktır. OBP için herkes özel okula geçmiyor olabilir. OBP için geçen çook kişi var başta benim eski yakın arkadaşım olmak üzere. Özel okullara geçiş sayısının azalamasını isterler mi acaba? İstemezler çünkü birinin özel okulları başkasının özel otelleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebirazcıkdahasoru -- 2 Ağustos 2020; 9:53:40 >
  • 9'dan beri sınava çalıştıysanız dostlar, o zaman gidin bu arkadaştan daha iyi yapın. Bu arkadaş 1 senede sizin 4 senede yapamadığınızı yaptıysa sizden çok daha fazlasını hak ediyordur. Özel liselerdeki obp şişirmesini geçtim, her öğretmen robot gibi tamamen adaletli sözlü notları veriyor mu da 1771'den 7478'e atan adama bunu hak etti diyebiliyorsunuz? Ya aileniz ya öğretmeniniz üzerinizde durdu ki bir şansla o obpyi yaptınız. Size olumsuz bir etkisi olmayınca konuşması kolay tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 2 Ağustos 2020; 10:0:13 >
  • Şu 9. sınıftan beri çalışsaydın diyenleri anlamıyorum arkadaş sanki her okul aynı zorlukta sınav mı yapıyor? Okullarda hiç mi kopya çekilmiyor? Ankara'da yüksek puanlı bir Anadolu lisesindeyim bu sene 12. sınıfa geçtim ve üç senede toplam 15 gün devamsızlığım var ve çoğu özürlü devamsızlık. Yani okulu asan biri değilim dersleri hep düzenli takip ettim fakat okuldaki sınavların zorluğundan dolayı okuldaki sınav ortalamaları 50-60 arasında hep ve buna rağmen 89-90 civarı OBP gelecek bana. Güya bizim sistemimizde 85 üstü "Pek İyi" olarak geçiyor fakat bu OBP beni geriye atacak. Bize edebiyat sınavında dahi zor sorular sorulurken bizim okuldan özele geçen arkadaşlarım doğru dürüst çalışmadan 98-99 ortalamayla bitirdiler seneyi. Eğer OBP kaldırılmayacaksa hem devlet okullarına hem de özel okullara sınavlar MEB tarafından hazırlanıp gönderilmeli. İşte o zaman bu sistem adil olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 79.75 obp 47binden 52bine attı sayısal

• Adam 1 sene çalışarak 1771 olmuş burada hala çalışsaymış diye ahkam kesen var. O enayilerin hamdaki derecelerine bakalım 4 sene çalışıp ne yapmışlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Calistiysan zaten ders konusunda bir ilerlemen oldu bu ozel lisedeki sisirilen notların haksız olduğunu degistirmez

Adam 60 obp ile 1.5 k yapmış laf yapacağına saygı duy

Obp nin kaldırılmasını veya obp sisteminin değişmesini isteyenlerin derdi bu değilki zaten. Sen liseden beri çalışmış çabalamışsın yapmışsın 96 obp yi helal olsun. Sıkıntı temel lise adı altında öğrencilere sınav sorularını verip herkese 95 100 basan ve "başarılı öğrenci yetiştiriyoruz bizim okula para verin sizinkini de başarılı yapalım" düşüncesini altında öğrenci yetiştiren apartman lisesindeki öğrencilerin her şekilde anadolu ya da fen lisesi öğrencisini para ile geçmesi. Umarım anlatabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 2 Ağustos 2020; 9:50:57 >
  • 2015 de obp mağduru benim kadar olan yoktur . Tan hatırlayamıyorum ama 15 K dan fazla geriye atmıştı beni .

• 72 obp 12k dan 20k ya şutladı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ederim,baya iyi yapmışsın. Benim de obp 63,TYT mat ve feni ve mat.ı bu şekilde fullemem lazım eğer mezuna bırakırsam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.