Şimdi Ara

Oblivion Grafik Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nedenini anlamadığım bi sorunum var. Bilgisayarım fazla iyi değil o yüzden oblivionu en düşük özelliklerde oynuyorum. Düşük özelliklerde hiç kasmıyor fakat açık alanlarda kılıcımı cektiğimde kılıcım gidip geliyor. Kapalı alanlarda yerşey normal ama açık alanlarda elimde ne varsa yanıp sönüyor. Arkadan bakınca herşey normal ama oyuncu gözüne girince öyle oluyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözebilirim yardım edin lütfen.

not: bütün grafik ayarlarını denedim nerdeyse sorun aynı....

• ekran kartının driverı güncel değilse son sürümünü indir dene sorun çözülebilir belki
  • Tmm denicem teşekkürler..
  • Oblivion ilk çıktığı zamanlar Oldbilivion gibi bir adı olan program vardı. Onunla grafik ayarları makineyi kastırmadan artırabiliyorduk. Onu da dene istersen driver güncelleme çözmezse sorununu.
  • Ben de Oblivion ilk çıktığında bazı efekler ekranda görünmeden önce kısa süreli takılmalar oluyordu. Driver yenilemiştim sorun hallolmuştu. Senin probleminde muhtemelen driver kaynaklıdır.
  • DirectX sürümünüde güncellemeyi deneyebilirsiniz. Oblivion a son patch i kurmayıda unutmayınız.
  • Oyun korsansa ilacı değiştir.1.2.416 yamasını kur.Ekran kartı sürücünü güncelle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oblivion'da Donma Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Skyrim ses sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı driverımı yeniden yükledim sorun düzelmedi. Aynı sorun devam ediyor. Driverın son sürümünü daha indirmedim kotam dolu onu yarın denicem.
    Sorunun directx den olduğunu sanmıyorum 9 yüklü olması lazım çünkü. Son patch derken neyi kastediyorsun?
  • son yamasını bul yüklemeyi dene
  • 1.2.416 yamasını kurdum. DirectX9 yeniden yükledim. Aynı sorun devam ediyor. Denemediğim son şey ekran kartı son sürümünü indirmek onu indiriyorum kota mota dinlemeden

Oldblivion programını indirdim ama hata verdi. Programdan oyunu açıyorum hata mesajı gönder hatası çıkıyor. Sanırım Shivering Isles v1.2 yamasıyla beraber çalışmıyor. Ona bi çare bulabilir miyiz? Düşük grafiklerle pek zevki çıkmıyorda oyunun Dosyanın içinde bazı açıklamalar var ama ingilizce olduğu için anlayamıyorum.

=======================================================
    README FOR OLDBLIVION ALPHA VERSION 0.11t7
    =======================================================
    http://www.oldblivion.com/

!!! THIS IS A TEST RELEASE !!!

1. INTRODUCTION
    This application will enable you to run Elder Scrolls:
    Oblivion on older hardware which lacks 2.0 shader
    support.
    It works be dynamically altering the execution flow of
    Oblivion so that older shaders can be used. The DLL is
    what lives in the process space of Oblivion and it is
    what provides most of the functionality.
    The DLL patches about 25 or so locations known to cause
    issues with older hardware. It also introduces a
    dynamic shader compiler which can override the shaders
    in Oblivion.
    This should allow you to run Oblivion with default
    settings without everything getting weird.

2. MANUAL

2.1 INSTALLATION
    Included is a default Oblivion.ini file as a base for you
    to start working with. This file is saved to
    My Documents\My Games\Oblivion\.

There is also a spellfix. This is to fix certain complex
    spells which causes issues. It's an Oblivion mod and is
    installed into your Oblivion installation directory under
    the Data\meshes\magiceffects directory.

2.2 GETTING STARTED
    In order to start the application all you have to do is
    launch the oldblivion.exe file. It contains standard
    override shaders.

2.3 RECOMMENDED GRAPHICAL SETTINGS
    Change fLodLandVerticalBias in your
    "My Documents\My Games\Oblivion\Oblivion.ini" to -200
    or so.

2.4 OLDBLIVION.CFG SETTINGS
    Version
    DO NOT CHANGE. THIS IS USED FOR THE AUTO UPDATE FEATURE!

2.5 REPLACING SHADERS
    If you want to develop your own custom shader package
    open oldblivion.cfg and change DisassembleShaders to 1 and
    AssembleShaders to 1. This should produce two directories,
    one named ps_x_y and one named vs_x_y. This is so that you
    can implement some special shaders for your own shader
    models. Once they are disassembled you can change
    DisassembleShaders to 0 again if you want the software to
    start fasters.

3. FAQ
    http://www.oldblivion.com/wiki/tiki-view_faq.php?faqId=1

4. REPORTING ERRORS
    If you experience a crash save the game as close as possible
    to the place where you crash. Send that save game to me at
    asp@bluemail.org. Make sure you included detailed
    information on what I should do from your save game to make
    the game crash. Please make sure you compress the save game.

5. REVISION HISTORY
    0.10 - Fixed issues with ghosting on Radeon cards. Thanks to
    Ken, Teshi and s3b for helping me by experimenting with
    their setup.
    - Oldblivion now auto updates. This means you should
    always have the most current version. You can turn
    auto updates off by changing AutoUpdate to 0 in the
    oldblivion.cfg file.
    - Oldblivion now uses Oblivion's own memory manager
    routines when allocating memory which should fix a few
    issues where oldblivion shares memory with Oblivion.

0.1c - Having oldblivion in an overly long path no longer
    overflows the internal shader package buffer in
    oblivion.
    - Transparent foilage is now kind of working. It's
    disabled by default. Edit the oldblivion.cfg file to
    ForceAlphaBlend to 1.
    - Oldblivion can now be configured via oldblivion.cfg.
    The file will be generated on first launch. Edit it
    if oldblivion is introducing bugs.

0.1b - Benirus Manor Basement now works without crashes.
    - Application now creates .sdp files on the fly
    - Fixed a bug where vertex shaders weren't being
    overridden.

0.1a - First alpha release

6. CONTRIBUTING AUTHORS
    Oldblivion
    Original author: asp

Shaders
    Original author: Atomizer
    Additional authors: asp, Excors and CrazyDog

Spellfix
    Original author: tommionu

7. LICENSES
    The license for Oldblivion can be read at
    http://www.oldblivion.com/download.php. There the source
    code to Oldblivion is also available if you are curious or
    interested in helping the project.

Oldblivion contains
    icons from the tango project (http://tango.freedesktop.org/)
    which has icons under the Creative Commons Share-Alike.
    Therefore you may extract the icons and use them according to
    that license. The icons can also be provided by contacting
    asp@bluemail.org.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Pesimist::: -- 31 Ağustos 2009; 15:31:36 >

• en önemlisi ekran kartının sürücüsüydü.onu da dene olmazsa umudu kes
  • Ekran kartını güncelledim o sorun geçti artık elim yanıp sönmüyor Ama şu oldblivion programına taktım kafayı. Oldblivion forumlarına baktım benle aynı hatayla karşılaşasan çok kişi var ama ingilizce olduğu için çözümleri anlayamıyorum yardım edin lütfen Hata rapor gönder gönderme hatası geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Pesimist:::

Ekran kartı driverımı yeniden yükledim sorun düzelmedi. Aynı sorun devam ediyor. Driverın son sürümünü daha indirmedim kotam dolu onu yarın denicem.
    Sorunun directx den olduğunu sanmıyorum 9 yüklü olması lazım çünkü. Son patch derken neyi kastediyorsun?

Ekran kartı driverını yenile derken en son sürümü kasdetmiştim. Zaten yüklü sürümü yeniden yüklemen birşey değiştirmeyecektir. En son driverı kurduğunda büyük olasılıkla sorunun hallolacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

quote:

Orijinalden alıntı: :::Pesimist:::

Ekran kartı driverımı yeniden yükledim sorun düzelmedi. Aynı sorun devam ediyor. Driverın son sürümünü daha indirmedim kotam dolu onu yarın denicem.

Ekran kartı driverını yenile derken en son sürümü kasdetmiştim. Zaten yüklü sürümü yeniden yüklemen birşey değiştirmeyecektir. En son driverı kurduğunda büyük olasılıkla sorunun hallolacaktır.

tmm haklıymışsın öle yaptım düzeldi teşekkürler.

• Biri bana da yardım edebilir mi? Çift çekirdek işlemcim, 4GB DDR2 RAM im ve DDR3 512MB ekran kartım var; fakat oblivion da detayları düşürsem de arttırsam da animasyonlarda takılmalar yaşıyorum. Mesela normal koşarken bir problem yok; ama ata bindiğimde takılmalar başlıyor. Hele kurt filan da takılınca peşime veya sağda solda ceylan görünce iyice takılıyor. İşin garibi diğer insanlarda veya düşmanlarda o kadar kasmıyor. Oyunun 1.2 versiyonu yüklü ve driver'ımın da en yeni sürümü mevcut. Nedir bendeki problem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaccer -- 23 Eylül 2009; 21:46:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaccer

Biri bana da yardım edebilir mi? Çift çekirdek işlemcim, 4GB DDR2 RAM im ve DDR3 512MB ekran kartım var; fakat oblivion da detayları düşürsem de arttırsam da animasyonlarda takılmalar yaşıyorum. Mesela normal koşarken bir problem yok; ama ata bindiğimde takılmalar başlıyor. Hele kurt filan da takılınca peşime veya sağda solda ceylan görünce iyice takılıyor. İşin garibi diğer insanlarda veya düşmanlarda o kadar kasmıyor. Oyunun 1.2 versiyonu yüklü ve driver'ımın da en yeni sürümü mevcut. Nedir bendeki problem?

işlemcinin ve ekran kartının modelini yazarsan birşey söylenebilir. 512mb ekran kartı sözü birşey ifade etmiyor çünkü.
  • İşlemcim AMD Athlon 7750 Dual-Core, ekran kartım ise ATI HD 3850. Yahu bu oyun 2006 yapımı. Full detaylarla ortalama 100FPS ile oynuyorum. Taklılırken de FPS de bir düşüş olmuyor. Grafikleri en düşüğe aldığımda da birşey farketmiyor. PC'm de yine full detaylarlar ve çözünürlükle Mirror's Edge, Resident Evil 5, Crysis, Far Cry 2, Assassin's Creed, Lost Planet gibi oyunlar oynadım; hiçbirinde en ufak bir kasma yaşamadım.
  • ekran kartında bellek önemli değildir modeli düşük olduktan sonra 10 gb olsa yinede kasar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorrozorro

ekran kartında bellek önemli değildir modeli düşük olduktan sonra 10 gb olsa yinede kasar

Ya ben ne diyorum. Fallout 3(ki aynı firma, aynı motor, hatta daha iyi görüntüler) de dahil bütün bu yukarıda saydığım oyunları ve çok daha fazlasını full detaylarla oynadım. Hiçbirinde bir problem yaşamadım. Kasan tek şey Oblivion'daki at, kurt gibi hayvanlar. Diyorum acaba benim yüklediğim dvd de bi bozukluk mu var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaccer

Biri bana da yardım edebilir mi? Çift çekirdek işlemcim, 4GB DDR2 RAM im ve DDR3 512MB ekran kartım var; fakat oblivion da detayları düşürsem de arttırsam da animasyonlarda takılmalar yaşıyorum. Mesela normal koşarken bir problem yok; ama ata bindiğimde takılmalar başlıyor. Hele kurt filan da takılınca peşime veya sağda solda ceylan görünce iyice takılıyor. İşin garibi diğer insanlarda veya düşmanlarda o kadar kasmıyor. Oyunun 1.2 versiyonu yüklü ve driver'ımın da en yeni sürümü mevcut. Nedir bendeki problem?

sürücülerini güncelle düzelme ihtimali var bir de güç kaynağın yetmiyor olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.