Şimdi Ara

Oblivion (2013) | Tom Cruise - Morgan Freeman (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
2
Favori
15.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filmi telefonda part halinde izlediğim için anlayamadığım bir yer var;

bizim jack ve hanımı uçuyorken insansız araçlar saldırdı ve düştüler, jack araçtan çıkıp karşı tepeye doğru koştuğunda aynı kullandığı araçtan ve aynı kendinden gördü hatta sonra gidip kavga etti elemanla ki ilk jack 49 no, ikincisi 52 numaraydı. Filmin sonunda 49 no ve morgan abi öldü ve olaydan 3 yıl sora 52 no jack geri döndü.

biri bana bu durumu açıklayabilir mi?
  • Filmde derin bir olay gözden kaçırılmış büyük bir hata yapılmış,

Harper 49 ile harper 52 nin kavgasından sonra, harper 49, harper 52 nin evine(merkez üstüne) gidiyor ve orda vika52 yle karşılaşıyor, Harper49 un ceketinde eşşek kadar 49 yazmasına rağmen vika52 bunu farketmiyor öyle mi ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üye1500 -- 24 Ağustos 2013; 20:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: üye1500

Filmde derin bir olay gözden kaçırılmış büyük bir hata yapılmış,

Harper 49 ile harper 52 nin kavgasından sonra, harper 49, harper 52 nin evine(merkez üstüne) gidiyor ve orda vika52 yle karşılaşıyor, Harper49 un ceketinde eşşek kadar 49 yazmasına rağmen vika52 bunu farketmiyor öyle mi ???

Çaktırma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthony_Stark

quote:

Çaktırma

52 nin ceketini giyseydi bari hocam gideceksede
    fakat 52 nin ceketi giyip gitseydi en sonunda gelen 52 aslında 49 olurdu neyyysee

• quote:

quote:

quote:

Çaktırma

fakat 52 nin ceketi giyip gitseydi en sonunda gelen 52 aslında 49 olurdu neyyysee

hatun adamın klon olduğunu bilmiyor ki dikkat edilemeyebilir. üstünde rakamlar olan bir giysim olsa ve bu rakamlar değişse herhalde kimse farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

quote:

quote:

quote:

Çaktırma

hatun adamın klon olduğunu bilmiyor ki dikkat edilemeyebilir. üstünde rakamlar olan bir giysim olsa ve bu rakamlar değişse herhalde kimse farketmez.

doğru sölüyosun hocam dikkatimi çekti paylaşmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

filmi telefonda part halinde izlediğim için anlayamadığım bir yer var;

bizim jack ve hanımı uçuyorken insansız araçlar saldırdı ve düştüler, jack araçtan çıkıp karşı tepeye doğru koştuğunda aynı kullandığı araçtan ve aynı kendinden gördü hatta sonra gidip kavga etti elemanla ki ilk jack 49 no, ikincisi 52 numaraydı. Filmin sonunda 49 no ve morgan abi öldü ve olaydan 3 yıl sora 52 no jack geri döndü.

biri bana bu durumu açıklayabilir mi?

SPOILER

Açıklanacak bir şey yok.No 52 bir klon, ve aynı No 49 gibi düşünüyor.Dikkat edersen No 52'de karısını görür görmez hatırladı.No 49 onu etkisiz hale getirince tam 3 yıl boyunca karısını aramış ve filmin sonunda da buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksiyon95 -- 25 Ağustos 2013; 6:17:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Fast and Furious izleyen kesimin filmi anlayamaması gayet doğal.Adam gitmiş ''Klonları kim yarattı'', ''Dünya niye bu halde'' diye soruyor.ADHD sanırım.Ondan sonra filme bir de bk atıyorlar.Film kötü, zaman kaybı diyenlere bakmayın film iyi.Bir Blade Runner veya Matrix değil ama iyi.Filmden daha da iyi olan ve neredeyse filme tek başına 1-2 puan katan şey ise M83'ün yaptığı soundtrack.

Kendin demişsin Blade Runner veya Matrix değil diye. Hatta görselliği çıkartırsak vasat bir bilim kurgu diyebiliriz. İlk 30-40 dakika ne ümitlenmiştim halbuki. Mallık bende ki bu piyasadan sağlam bilim kurgu çıkmasını bekledim. Ayrıca filmde birçok şey basite indirgenmiş, derince işlenebilecek, hatta belli bir felsefi akıma paralellik gösterebilecekken, kötü adamı kandırıp öldürelim bitirelim filmi yapmışlar.

Ayrıca bu olayın açıklaması yoksa, bu da filmin hatalarından birisi. Karakutu normalde bizim siyah saçlı hatunun olduğu mekikten çıktı. Ama ilerleyen sahnelerde o karakutunun kaydında geçen olaylara bakacak olursak, olayın mekiğin pilot kısmında geçtiğini ve o sahneyi izlerken gördük ki karakutunun da aslında pilot bölümünde olduğu, yani fırlatılan bölmede olmadığını gördük.

Gerçi filmde basit hatalara çok takılmam ama bu çok göze battı bence.

Filmi ayrıca Moon'a benzetenler olmuş. İlk yarım saat
    klon muhabbetini bile görmeden
    bende de buna benzer düşünceler oluştu. Ancak Moon çok daha az diyalog ve daha az olay döngüsüne rağmen temeli sağlam olan senaryoyu çok iyi doldurmayı başarmıştı. Oblivion ise hayal kırıklığı.

1-2 sayfa önce de birisi "Space Odyssey gibi hiçbir şey anlaşılmayan bir bilim kurgu daha" diyerek isyan etmiş. Allah ıslah etsin diyorum. Şu filmi anlayamamak için hangi hastalığa yakalandıysan geçmiş olsun.

• Filmde açıklanmayan tek bir şey var o da
    bu makineleri kimin yarattığı bana kalırsa. Yok uzaylılarsa zaten yine geleceklerdir bundan sonra.
  • Şimdi izliyorum,izlerken beni sinir eden bir film ancak.
    Bilmiyorum sonuna kadar izleyebilirmiyim.

Diyalogları felan sinir etti beni valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Şimdi izliyorum,izlerken beni sinir eden bir film ancak.
    Bilmiyorum sonuna kadar izleyebilirmiyim.

Diyalogları felan sinir etti beni valla.

yapma, 10 numara filmdi be
  • Filmin bugün blurayini izledim. Görüntü tek kelime ile mükemmeldi 10/10 alır. Filme gelirsek sonuna kadar merak içinde hiç sıkılmadan izledim.
    Her ne kadar bazı sahneler nedeniyle eleştiri alsa ve bazıları tarafından beğenilmese de izlenmeye değer bir film bence.
  • Ben de izleyeli bir kaç hafta oldu. Başarılı bir film. Her ne kadar olaylar beklenilen tarzda gelişse de sürükleyici.

• tet'in yalanı, insanları hiç görmediği kişilere düşman ederek (bunlar morgan freeman ve tayfası elbette), nükleer savaş korkusu vererek kendine hizmet etmesini sağlamak. bunu yaparken insanlara en iyi standartları sağlamak. kadın ve erkek tam bir amerikan rüyasını yaşıyorlar. evleri mükemmel ve güzel bir işe sahipler. sadece özel okula giden çocukları eksik. aşağıda ise teröristler var ve bu yaşam tarzına düşmanlar. aslında kim ve ne olduklarını kahramanımız bile bilmiyor.

tet, bu mükemmel hayatı sağlarken diğer yandan dünyanın doğal kaynaklarını sömürüyor ve bunu yaparken victoria ve jack'ten yardım alıyor. görüldüğü gibi insanoğlu bu yalana inanarak kendi kendinin sonunu hazırlıyor. victoria karakteri bu mükemmel yaşamdan kopmak istemiyor. aslında jack'in de bazı şüpheleri var ama kendi gözleriyle görünce inanmak durumunda kalıyor. jack'in o mükemmel evden başka doğanın içinde bulunan, sağdan soldan topladığı eşyalarla kurduğu bir evi daha var. yıllarca banka kredisi ödemeden sahip olabileceği türden bir ev.

filmin sonunda dünyayı ve insanoğlunu sömüren tet, bomba ile patlatılarak yok ediliyor tıpkı fight club'daki bankalar gibi. artık insanoğlu özgür, taksitleri için endişelenmeden doğa ile baş başa yaşayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 8 Eylül 2013; 22:20:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tidus

tet'in yalanı, insanları hiç görmediği kişilere düşman ederek (bunlar morgan freeman ve tayfası elbette), nükleer savaş korkusu vererek kendine hizmet etmesini sağlamak. bunu yaparken insanlara en iyi standartları sağlamak. kadın ve erkek tam bir amerikan rüyasını yaşıyorlar. evleri mükemmel ve güzel bir işe sahipler. sadece özel okula giden çocukları eksik. aşağıda ise teröristler var ve bu yaşam tarzına düşmanlar. aslında kim ve ne olduklarını kahramanımız bile bilmiyor.

tet, bu mükemmel hayatı sağlarken diğer yandan dünyanın doğal kaynaklarını sömürüyor ve bunu yaparken victoria ve jack'ten yardım alıyor. görüldüğü gibi insanoğlu bu yalana inanarak kendi kendinin sonunu hazırlıyor. victoria karakteri bu mükemmel yaşamdan kopmak istemiyor. aslında jack'in de bazı şüpheleri var ama kendi gözleriyle görünce inanmak durumunda kalıyor. jack'in o mükemmel evden başka doğanın içinde bulunan, sağdan soldan topladığı eşyalarla kurduğu bir evi daha var. yıllarca banka kredisi ödemeden sahip olabileceği türden bir ev.

filmin sonunda dünyayı ve insanoğlunu sömüren tet, bomba ile patlatılarak yok ediliyor tıpkı fight club'daki bankalar gibi. artık insanoğlu özgür, taksitleri için endişelenmeden doğa ile baş başa yaşayabilir.

Hocam tabiriniz farklı geldi biraz 3. Okuyuşta anladım filmi sağlıkli kafayla tekrar izledim ve bazı yerleri kaçırdigimi farkettim en önemliside morgan freemanin ''ne ruh ne de insanlik. Tet, ne muhteşem bir makine'' bunu duyunca anladım çoğu şeyi. Ama şimdide bir soru takıldı aklıma tet dünyaya saldırdığında yani savaş olduğunda tüm insanlar öldü mü? Jack tetin içine girdiğinde orda kapsüllerde insanlar var dünyadan kurtulanlar mi? Tetin ne işine yarıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

quote:

quote:

quote:

Çaktırma

doğru sölüyosun hocam dikkatimi çekti paylaşmak istedim

Beyler o sahneyi tekrar izleyin isterseniz. Benimde ilk aklıma gelen o numaranın farklı oluşuydu. O filmi çeken adamlar bunu düşünmemişmidir sizce Silahın kemeri numarayı kapatıyodu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olkert -- 12 Eylül 2013; 22:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kalimero144

quote:

Orijinalden alıntı: tidus

tet'in yalanı, insanları hiç görmediği kişilere düşman ederek (bunlar morgan freeman ve tayfası elbette), nükleer savaş korkusu vererek kendine hizmet etmesini sağlamak. bunu yaparken insanlara en iyi standartları sağlamak. kadın ve erkek tam bir amerikan rüyasını yaşıyorlar. evleri mükemmel ve güzel bir işe sahipler. sadece özel okula giden çocukları eksik. aşağıda ise teröristler var ve bu yaşam tarzına düşmanlar. aslında kim ve ne olduklarını kahramanımız bile bilmiyor.

Hocam tabiriniz farklı geldi biraz 3. Okuyuşta anladım filmi sağlıkli kafayla tekrar izledim ve bazı yerleri kaçırdigimi farkettim en önemliside morgan freemanin ''ne ruh ne de insanlik. Tet, ne muhteşem bir makine'' bunu duyunca anladım çoğu şeyi. Ama şimdide bir soru takıldı aklıma tet dünyaya saldırdığında yani savaş olduğunda tüm insanlar öldü mü? Jack tetin içine girdiğinde orda kapsüllerde insanlar var dünyadan kurtulanlar mi? Tetin ne işine yarıyor?

kapsüldeki insanlar jack ve victoria klonlarıydı. zamanı gelince onları da dünyaya göndereceklerdi.

• olkert kullanıcısına yanıt
    hocam ceketin kol-omuz kesişiminde simgeler var onlarında rengi farklı 52 turuncu 49 gri diceksinki kadın anlamaz, kocasının omzundaki kadın saçını görenler ?

• How It Should Have Endedyoutube
    How Oblivion Should Have Ended
    http://www.youtube.com/watch?v=3rf5QwVAAxg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üye1500 -- 14 Eylül 2013; 13:07:19 >

• Renk farkına dikkat etmemişim youtubedaki video yorumu ''She'll pick Number 69''
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.