Şimdi Ara

NVVD İZİNSİZ 5.YIL SATILAMAZ Yazan Arabayı Alamazmıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tr gov tr adresinden sorguladığımda (Nakil Vasıta Vergi dairesi heralde) NVVD İZİNSİZ 5.YIL SATILAMAZ diye bir yazı çıkıyor ve bir tarih çıkıyor.

Şimdi o yazan tarihten itibaren 5 yıl dolmadan ben bu aracı satın alamazmıyım? Yada NVVD den izin alma yolu varmıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim.

SY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 19 Kasım 2014; 21:07:12 >

• Engelli araci dir o.

Nasil alinir egerki engelli vatandaş mefta olursa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç engelli aracı sanırım.

Alınır ama ÖTVsini ödemeniz lazım hemen satın almak isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Araç engelli aracı sanırım.

Alınır ama ÖTVsini ödemeniz lazım hemen satın almak isterseniz.

Ötv si ne oranda olur? Araba icra tarafından satılık ise ne olur?
  • nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Engelli aracı ise 1600cc altıdır.

Yani ÖTV %45 oranında oluyor.

Ama sanırım sıfırından yani aracı aldıkları zaman ki ödenmeyen ÖTV ödenip alınıyor.

O değilde bilmediğiniz aracın nasıl alacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Engelli aracı ise 1600cc altıdır.

Yani ÖTV %45 oranında oluyor.

Ama sanırım sıfırından yani aracı aldıkları zaman ki ödenmeyen ÖTV ödenip alınıyor.

O değilde bilmediğiniz aracın nasıl alacaksınız?

Yardımcı olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.

Benim tek bildiğim nvvd izinsiz 5 yıl satılamaz yazısı. Engelli aracı olduğunu iddia edenler var.
    Ruhsat yok zaten.

Peki bu durumda alıcının ötv den muaf olup olmadığını nasıl öğrenirim? Aracın faturası da yok araç bayisini aradığımda da başkasına adamın kaça aldığını söylemiyorlar.

Aşağıdaki linkte engelli araç ötv si hesaplanıyor. Araç zaten 1 yaşında ve şuanki sıfır fiyatını biliyorum onu girince aşağıda indirimli fiyatı çıkıyor yani bu durumda şuanki indirimsiz sıfır bayi fiyatından indirimli bulduğum fiyatı çıkarıp aradaki farkı mı ödeyeceğim?

http://www.otvhesapla.com/otv-hesapla.html

Bildiğim kadarıyla %18 KDV + 6 ay (yattığı kadar) otopark borcu + %10 civarı görünmeyen masraf şeklinde oluyor bu şekilde araba almak bunun üzerine ötv eklersem zaten dışarda kazıkçı galerilerin satmaya çalıştığı fiyatı bile geçmiş oluyorum=(

Doğrumuyum yüzdeler konusunda atladığım nokta var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 20 Kasım 2014; 0:01:01 >

• Bir sorum daha olacak. Plakada engelli araçlarında olan tekerlekli sandalye resmi de yok. Yani NVVD izinsiz 5 yıl satılamaz yazısı engelli oluğu için değil de bankaya rehinli olduğu için olabilirmi adam yavaş yavaş ödeyerek almış ise?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbreaker

Bir sorum daha olacak. Plakada engelli araçlarında olan tekerlekli sandalye resmi de yok. Yani NVVD izinsiz 5 yıl satılamaz yazısı engelli oluğu için değil de bankaya rehinli olduğu için olabilirmi adam yavaş yavaş ödeyerek almış ise?

Engelli plakasi kaldirildi.zorunlu değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Bir sorum daha olacak. Plakada engelli araçlarında olan tekerlekli sandalye resmi de yok. Yani NVVD izinsiz 5 yıl satılamaz yazısı engelli oluğu için değil de bankaya rehinli olduğu için olabilirmi adam yavaş yavaş ödeyerek almış ise?

Engelli plakasi kaldirildi.zorunlu değil yani.

Peki bu durumda anlattıklarıma göre bu araç kesin engelli aracımıdır? Sahibi kimse alırken ötv yi indirimli mi ödemiştir? Bunu nasıl öğrenirim?
    Aldıktan sonra bir de ötv çıksın istemiyorum.
  • Engelli aracini ancak engelli bir kişi saatin alabilir
    Sen engelli değilsen o zamanki ödenmemiş ÖTV yi ödedikten sonra satılabilir
    ÖTV sini merak etyiysen
    2013 model golf 5. Ay ttrafiğe cikmis TDI highline donanim
    Yapman gereken 2013 5 ayda kaçtTLdsen satildigini bul yada o tarih satilan araclarin yaklasik fiyatlarini bul hesapla
    Ornek hesaplama icin sitewr var

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Engelli aracini ancak engelli bir kişi saatin alabilir
    ÖTV sini merak etyiysen
    Yapman gereken 2013 5 ayda kaçtTLdsen satildigini bul yada o tarih satilan araclarin yaklasik fiyatlarini bul hesapla

Peki tr gov tr deki sorgulamada nvvd 5 yıl satılamaz ibaresi kesin engelli aracı olduğunu mu gösterir? Ve kesin Ötv indiriminden faydalanmışmıdır?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar

Tr gov tr adresinden sorguladığımda (Nakil Vasıta Vergi dairesi heralde) NVVD İZİNSİZ 5.YIL SATILAMAZ diye bir yazı çıkıyor ve bir tarih çıkıyor.

Şimdi o yazan tarihten itibaren 5 yıl dolmadan ben bu aracı satın alamazmıyım? Yada NVVD den izin alma yolu varmıdır?

SY

Ya engelli arabasıdır. Ya da bir çekilişten filan çıkmıştır. Mesela bize çekilişten araba çıkmıştı. 5 sene satılamaz kaydı vardı. Arabayı çekilişe koyan kurum intikal vergisini ödemediği zaman arabaya 5 yıl satılamaz kaydı konuyordu. Satmak için intikal vergisini ödemek gerekiyordu. Biz ödemedik. 15 sene kullandık arabayı. Sonra sorunsuz sattık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Engelli aracini ancak engelli bir kişi saatin alabilir
    ÖTV sini merak etyiysen

Peki tr gov tr deki sorgulamada nvvd 5 yıl satılamaz ibaresi kesin engelli aracı olduğunu mu gösterir? Ve kesin Ötv indiriminden faydalanmışmıdır?

Plakayi şöyle bakayim

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Merhaba arkadaşlar

SY

Ya engelli arabasıdır. Ya da bir çekilişten filan çıkmıştır. Mesela bize çekilişten araba çıkmıştı. 5 sene satılamaz kaydı vardı. Arabayı çekilişe koyan kurum intikal vergisini ödemediği zaman arabaya 5 yıl satılamaz kaydı konuyordu. Satmak için intikal vergisini ödemek gerekiyordu. Biz ödemedik. 15 sene kullandık arabayı. Sonra sorunsuz sattık.

Araç bir bankadan Rehinli de gözükmekte yani bu durumda çekilişten çıkmış olamaz.

• Sonucta OTV ilk sahibin sorumluluygunda olan bir vergi. Farkettiyseniz NVVD den izinsiz satilamaz yazmislar alinamaz yazmamislar. Yani adam size satabiliyorsa sorun yoktur, OTVyi oder satar. Eger satamiyorsa zaten satamaz.
    Sizin OTV odeme gibi bir durumunuz olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 20 Kasım 2014; 15:32:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Sonucta OTV ilk sahibin sorumluluygunda olan bir vergi. Farkettiyseniz NVVD den izinsiz satilamaz yazmislar alinamaz yazmamislar. Yani adam size satabiliyorsa sorun yoktur, OTVyi oder satar. Eger satamiyorsa zaten satamaz.

İçime su serptiniz Hemican bey. Umarım sizin dediğiniz gibidir. Fakat sizin verdiğiniz bilgi arkadaşların verdiği bilgi ile çelişiyor.

Yasalar genellikle mantık çercevesindedir. İlk sahibi aracı sıfır tadında alıyor ve ötv ödemiyor. Ben gariban 1 yaşında 30 bin km devirmiş posası çıkmış kaputu taş izi içinde araba alıyorum üstelik araba dediğim gibi 1 yaşında. Arabanın değeri zaten düşmüş yani yıpranma payı söz konusu neden sıfırkenki değerindeymiş gibi ötv ödiyim ki sıfırı bana nasip olmamış arabaya. Zaten sıfırını alacak param olsa milletin pisliğini çekmez sıfırını alırım.

• quote:

quote:

Sonucta OTV ilk sahibin sorumluluygunda olan bir vergi. Farkettiyseniz NVVD den izinsiz satilamaz yazmislar alinamaz yazmamislar. Yani adam size satabiliyorsa sorun yoktur, OTVyi oder satar. Eger satamiyorsa zaten satamaz.

İçime su serptiniz Hemican bey. Umarım sizin dediğiniz gibidir. Fakat sizin verdiğiniz bilgi arkadaşların verdiği bilgi ile çelişiyor.

Yasalar genellikle mantık çercevesindedir. İlk sahibi aracı sıfır tadında alıyor ve ötv ödemiyor. Ben gariban 1 yaşında 30 bin km devirmiş posası çıkmış kaputu taş izi içinde araba alıyorum üstelik araba dediğim gibi 1 yaşında. Arabanın değeri zaten düşmüş yani yıpranma payı söz konusu neden sıfırkenki değerindeymiş gibi ötv ödiyim ki sıfırı bana nasip olmamış arabaya. Zaten sıfırını alacak param olsa milletin pisliğini çekmez sıfırını alırım.

Adi ustunde satilamaz yani notere gittginizde noter zaten satis islemini gerceklestirmez. Once arac sahibi o yaiyi kaldirtacak sonra satis olacak.
    Ha sizle pazarlik yapar be daha OTV odeyecegim vs. der daha fazla para ister orasi ayri. Ama arac sizin ustunuze gectikten sonra devlet gelip sizden bir sey istemez.

• quote:

quote:

quote:

Adi ustunde satilamaz yani notere gittginizde noter zaten satis islemini gerceklestirmez. Once arac sahibi o yaiyi kaldirtacak sonra satis olacak.
    Ha sizle pazarlik yapar be daha OTV odeyecegim vs. der daha fazla para ister orasi ayri. Ama arac sizin ustunuze gectikten sonra devlet gelip sizden bir sey istemez.

Peki sağol ama araba hacizli ve icra dairesi satıyor adamın yerine. Yani notere gelemez ki kendisi. Zaten gırtlağına kadar borçlu adam nasıl ödesin ki ötvyi.
    Ötv yi kim öder budurumda?

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Zaten araştırmam sonucunda arabada bir sürü pürüz çıktı ve almaktan vazgeçtim bir daha engelli aracıyla ilgileneceğimi de sanmıyorum. Sevgiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.