Şimdi Ara

NVRAM De Neyin Nesi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, geçen gün babam "bilgisayar bozuldu" şikayetiyle bürosundaki bilgisayarı eve getirdi. Yalnız anladığım kadarıyla sorun donanımsal. Yine de emin olamadım ve sizlere sormak istedim. En azından böyle olsa bile sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını bulabiliriz belki.

Sorun şu; bilgisayarın power düğmesine bastığınızda, karşınıza ilk çıkan ekranda hani yukarıda işlemci hızınız, bir altında da memory(ram) hızınız yazarya, işte, o memory test yapılması gereken satırda "Checking NVRAM..." yazıyor ve bilgisayar işlem yapmayı durdurup öylece bekliyor. Anakart'ta 2 tane DDR, 2 tane de SD RAM slotu var. DDR slotlarının ikisi de dolu. Önce sorunun ram'lerden kaynaklandığını düşündüm ve DDR slotlarını boşaltıp SD RAM slotuna 256MB'lık bir SDRAM taktım. Ama bilgisayarı açtığımda yine aynı sorunun çıktığını gördüm. Bana sorun anakarttaymış gibi geliyor. Siz ne dersiniz? Çözüm önerileriniz var mı? Yazarsanız sevinirim...

• Yok mu bir fikri olan? Aklınıza ne geliyorsa yazın lütfen, her türlü fikre açığım
  • NV RAM DİYE BİRŞEY YOK SANIRIM AYNI ANDA HEM SD HEMDE DDR KULLANIĞI İÇİN BU TARZ BİR TERİM VAR MAKİNADA
    BİOSTAN RAMLERİN AYRLARINI KONTROL ET DERİM
  • quote:

Orjinalden alıntı: asmara

NV RAM DİYE BİRŞEY YOK SANIRIM AYNI ANDA HEM SD HEMDE DDR KULLANIĞI İÇİN BU TARZ BİR TERİM VAR MAKİNADA
    BİOSTAN RAMLERİN AYRLARINI KONTROL ET DERİM

SD Ram'i DDR Ram'lerle aynı zamanda hiç takmadım zaten. Sadece sd veya sadece DDR'lar takılıyken de aynı hatayı veriyor. Ayrıca hatayı memory testi gerçekleştiremeden verdiği için bios'a girmek mümkün değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asmara

NV RAM DİYE BİRŞEY YOK

Yanlış cevap !
    NVRAM :
    Abbreviation of Non-Volatile Random Access Memory, a type of memory that retains its contents when power is turned off. One type of NVRAM is SRAM that is made non-volatile by connecting it to a constant power source such as a battery. Another type of NVRAM uses EEPROM chips to save its contents when power is turned off. In this case, NVRAM is composed of a combination of SRAM and EEPROM chips.

Diğer bir tanım :
    Non Volatile Random Access Memory (NVRAM) is a computer memory chip which will not lose its information when the power is lost. It is mostly used in computer systems to store settings which must survive a power cycle (like number of disks and memory configuration).

Currently, there are many types of NRAM being developed for wide application based on various technologies, such as carbon nanotube technology, magnetic tunnel effect, Ovonic Unified Memory based on phase-change technology, and FeRAM ferromagnetic RAM.

Kısaca : Bilgisayar kapandıktan sonra da içeriğini muhafaza eden bir çeşit bellektir diyor. Donanımınız hakkında verileri , biosta yaptığınız ayarları saklar (kaç sabit disk var , kaç bellek modülü var , türü ve kapasitesi nedir , veya yapılan ayarlar gibi) ...

Benim bildiğim bazı donanımlarla ilgili problem yaşıyorsanız donanımla ilgili bir değişiklik yaptıktan sonra (örneğin pci bir kartsa slotunu değiştirmek gibi ) "biosttan clear nvram ı yes ya da enable durumuna getirin" derler. Audigy ile sorunlarda kullanıldığına rastlamıştım yabancı forumlarda ...

Benim tavsiyem harddisk , cdrom gibi parçaların kablolarını anakarttan çıkarın ve sistemde ekran kartı dışında cihaz kalmasın . Yine aynı hatayı verirse jumper kullanarak bios u sıfırlamayı deneyin . Bios sıfırlandığı halde sorun devam ediyorsa anakartı kasadan çıkarıp bir de öyle çalıştırmayı deneyin .
    Umarım işe yarar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy -- 4 Aralık 2004, 16:02:43 >

• ozzzy; tavsiyelerin için sağol. Dediklerini deneyeceğim. İnşallah işe yarar. Yalnız son söylediğinin amacını anlayamadım. Anakart üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan kasadan çıkarttığımda ne değişir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon -- 4 Aralık 2004, 16:17:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenon

ozzzy; tavsiyelerin için sağol. Dediklerini deneyeceğim. İnşallah işe yarar. Yalnız son söylediğinin amacını anlayamadım. Anakart üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan kasadan çıkarttığımda ne değişir ki?

Önceki önerdiklerim işe yaramazsa bunu uygula . Amaç , bir ihtimal anakartla kasa arasında kısa devre olup olmadığını anlamak ... Daha önce duymamış olabilirsin ama emin ol böyle birşey var ...

Bu arada müthiş bir sözmüş ...

quote:

İnsanlar, yalnızca anladıkları konularda konuşsalardı, dünyadaki sessizlik dayanılmaz olurdu... (Max Lemer)

Kolay gelsin ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu neyin kafası?
    13 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy

Bu arada müthiş bir sözmüş ...

quote:

İnsanlar, yalnızca anladıkları konularda konuşsalardı, dünyadaki sessizlik dayanılmaz olurdu... (Max Lemer)

saol
  • quote:

ozzzy; tavsiyelerin için sağol. Dediklerini deneyeceğim. İnşallah işe yarar. Yalnız son söylediğinin amacını anlayamadım. Anakart üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan kasadan çıkarttığımda ne değişir ki?

Arkadaşım Hiçbirşey Olmuyor. Yeni Bios Yükledim ve daha neler neler .. pili deiştirdim. sıfır taktım.. başka slotlara taktım rami.yinede Ram'i Saymıyor... Baya Bi uraştırdı ama olmuyor... Lütfne Yardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.