Şimdi Ara

Nvidia ve AMD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar benim merak ettiğim ve forumda düzgün bir konusunu bulamadığım için bu konuyu açmak istedim

Sorum şu

Nvidia mı Amd mi? Ne gibi artı ve eksileri var Bütçem şu anda Nvidia gtx760 a ve Amd R9 270X yetmekte (yaklaşık 600 lira) aldıktan belli bir süre sonrada SLI yada Crossfire yapmayı düşünüyorum. Siz hangisini önerirsiniz F/P ları nasıl Amd tarafında mantle iyi mi? Nvidia tarafında Physx ne kadar fark yaratıyor bunları bilmek istiyorum.

Teknik bir dille değilde daha çok acemi bir alıcıya anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandcross -- 1 Ağustos 2014; 19:42:42 >

• grandcross G kullanıcısına yanıt
    kardeş bence incelemelere bak çünkü aradaki fark az alacağın kart hangi oyunda iyi hangisinde kötü karşılaştır ona göre al nvidianın driver yönünden iyi olduğu biliniyor
    3d falan var ama seni ilgilendirir mi bilemiyorum
  • Hocam gtx 770 ile r9 270x fiyatları bakımından bayağı fark var? ben mi yanlış biliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graves or Feed

Hocam gtx 770 ile r9 270x fiyatları bakımından bayağı fark var? ben mi yanlış biliyorum?

pardon hocam 760 olacak benim hatam düzeltiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

kardeş bence incelemelere bak çünkü aradaki fark az alacağın kart hangi oyunda iyi hangisinde kötü karşılaştır ona göre al nvidianın driver yönünden iyi olduğu biliniyor
    3d falan var ama seni ilgilendirir mi bilemiyorum

3d beni ilgilendirmiyor hocam yeni nesilde çıkan ac: unity,witcher 3 gibi oyunları 1920x1080 de 60 fps açsın yeter fazlasında gözüm yok daha ilerki zamanlarda 30 fps benim için idealdir. ayrıca bir soru daha sorayım

aldıktan sonra 1 yıl bekleyip SLI yada Crossfire mı yapayım yoksa yeni bir ekran kartı mı alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandcross -- 1 Ağustos 2014; 19:48:58 >

• Sıkılmadınız mı abi ya

Amd mi intel mi
    Pes mi fifa mı
    Apple mı samsung mu
    Bf mi cod mu
    Adidas mı nike mi

...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan çıkacak
  • Kan çıkacak ama ben yinede yanıtlayayım:

Amd f/p mansa oynar.1-2 fps fazla alsada o farkı nvidia sürücüleri ile ve desteği ile kapatır.Kısacası üst segmentte nvidia,alt segmentte amd tercih edilir.Size önerim ise r9 280 dual-x almanız.Günümüzün en f/p kartlarından biri

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Kan çıkacak ama ben yinede yanıtlayayım:

Amd f/p mansa oynar.1-2 fps fazla alsada o farkı nvidia sürücüleri ile ve desteği ile kapatır.Kısacası üst segmentte nvidia,alt segmentte amd tercih edilir.Size önerim ise r9 280 dual-x almanız.Günümüzün en f/p kartlarından biri

hocam o imza ne öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: grey_fox

Sıkılmadınız mı abi ya

Amd mi intel mi
    Pes mi fifa mı
    Apple mı samsung mu
    Bf mi cod mu
    Adidas mı nike mi

...

Amacım polemik yaratmak değil kendi çapımda bir sistem topluyorum ve şu ana kadar hiç üst düzey bir ekran kartı kullanamadım o yüzdende iyice araştırmadan almak istemiyorum. Kullandığım ekran kartları ati hd4650 ve nvidia 420 ikiside çok düşük kartlar sizden yardımınızı istiyorum sadece

• Gtx 760 R9 270x den üstündür.

• 760 in fiyat karsiligi r9 280 dir

R9 280 760 dan iyidir.

• GTX 760.
  • Sana olayı basitçe anlatayım .
    Nvidia ürünleri daha pahalı ve yazılım olarak müşterilerine daha kolaylık sağlıyor nvidia parasıyla bir çok oyun şirketi ayakta duruyor ve ona özel ürünler yapıyorlar. Amd ise fiyatları rakibine göre ucuz elektriği biraz daha fazla kullanan yazılım konusunda rakibinin aksine zor olan. her oyuncunun yapamayacağı bir güncelleme sistemi var. Mantle ve diğer özelliklerin olduğu oyunlarda amd kartlar gerçek güçlerini gösterselerde nvidia parası alan şirketlerin oyunlarında sıkıntılar çekiyor ve amd bunlarla ilgili kod yazmak zorunda kalıyor.
  • sapphire/asus r9 280 tercih edin.

• grandcross G kullanıcısına yanıt
    Kısa bir örnek vereyim. Watchdogs oyunu çıktıktan sonra HD 7870 ekran kartımla oyunu ultra detaylarda açmak istedim. Ama tabiki kasıntıdan oynayamadım. Sonra ekran kartımı değiştirmeye karar verdim. Yıllardır AMD ekran kartı kullanan biri olaraktan ilk defa Nvidia ya geçtim ve GTX 780 aldım. Sonra tekrar Watch Dogs oyununu açtım Ultra ayarlarda. 7870 kadar olmasada yine kasıntı yapıyordu. Derken 2-3 gün sonra Nvidia yeni sürücü çıkardı. Sürücünün özelliklerinde ise Watchdogs Oyunu için en iyi performans yazıyordu. Sürücüyü yükledim ve bir baktım önceki ultra ayarların aynısında (Vsync +1) 30 Fps nin altına düşmedim. Bu yüzden kim ne derse desin artık Nvidia'dan şaşmamam gerektiğini öğrendim. Ha Amd'ye göre fiyatı daha fazla belki ama kalite kendini belli ettiriyor.
  • senin sorularının bütce doğrultusunda tek bir cevabı var oda r9 280 ikinci el düşünürsen r9 280x gtx 680 gibi kartlar o fiyat seviyesinde bulunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prototype1903

senin sorularının bütce doğrultusunda tek bir cevabı var oda r9 280 ikinci el düşünürsen r9 280x gtx 680 gibi kartlar o fiyat seviyesinde bulunabiliyor.

Bütçe konusunda sıkıntım yok denebilir hocam 2500-2700 arası bütçe ayırdım güzel bir sistem almak istiyorum. Bu konuları bilmediğimden de danışmak istedim. Aslında nvidia ya hayranımdır :) ama fanboyluğun lüzumu yok şu sıralar herkes amd sistem topladığından sorma gereği duydum. nvidia tercih edeceğim gibi duruyor yorumlarınız için teşekkürler

• 2500 liralık bir sistemde nvidia tercih edilirmi bilemem ben olsam etmezdim çünkü r9 280 muadili gtx 760 a göre daha iyi 3 gb vram var yazılım olayı pek iyi değil amd de sürücü güncellemeleri falan çıkan sürücüler çoğu beta bir kaç ay önce 14.4 vardı hala omu var bilemiyorum mesela ama kartlar kafa kafa geldiği zaman r9 280 almak daha iyi olur senin için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandcross

forumda düzgün bir konusunu bulamadığım için bu konuyu açmak istedim

Hocam bu tarz konuların düzgünü yok ki. İki kedinin arasına tavuk parçası atmak gibidir bu konular.

Bence böyle sormak yerine işlemci ve güç kaynağı bilgilerinizi yazın; en önemlisi de ayırabileceğiniz en yüksek bütçeyi belirtin. Daha sakin; herkesin, önerdiği ürün hakkında bilgi verdiği bir başlık olur. Siz de seçim yapmış olursunuz.

Ekleme: İlk mesaj değişmiş. Önerim R9 280. Bellek ve bant genişliğinin ileriye yönelik etkili olacağına inanıyorum. Ayrıca 760 ile yakın performanslara sahipler diye daha fazla para verilmesine karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 1 Ağustos 2014; 23:59:14 >

• 280 al

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.