Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: besttrr

Selamlar arkadaşlar. yeni sony laptab aldım.

corei5 2.3ghz (turbo ile 2.9)
    4 gb 1333 mhz ram
    540m 1gb ekran kartı
    full hd çözünürlük

full hd ayarda orta seviyede bütün oyunlar oynanabilirmi hiç kasmadan. crysis, bf3, bioshock falan filan ...

full hd tv ye bağladığında dahi, normal laptopunda nasıl oynuyorsan aynı şekilde oynarsın oyunları hiç bir sorun olmaz. asus k53sv ile denenmiştir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

quote:

Orijinalden alıntı: Jharia

Merhaba arkadaşlar 2-3 ay öcne Packard Bell laptop aldım ekran kartı nVidia gt540M fakat şöle bi sorunum var oyunlarda mavi ekran hasatı alıyorm, format attım nvidia driver güncelledim farketmedi. Intel HD entegre kartın sürücüsünü güncelleyemiyorum, packard bell in verdiği sürücüden dolayı. Oyunlar dışınd Catia kullanıyorm mesela ama onda hiç bi sorunla karşılaşmadım. Knight online kurdum oyuna girdikten sonra mavi ekran veriyo bazen 2 sanye sorna bazen 5 dakak sonra, World of Warcraft oynuyorm nadiren onda da mavi ekran hatası veriyo, 1-2 defa da Battlefield 3'te aynı hatayı aldım. nvldmkm.sys gibi bi hata kodu veriyor. Donanımsal mı yazılımsal mı bu sorun bi türlü çözemedim :S. Okul için laptop lazım olduğu için servise de veremedim.

Aynı sorun bende de var. Laptopa kahve döküldükten sonra başladı, donanımsal bir hata yazılımla çözülmüyor. Ekran kartı nanay kısacası, sen ne yapmıştın laptopa? Fiziksel hasar olarak..

Benim laptopun başına bişey gelmedi çok şükür de bu mavi ekranı bitürlü düzeltemedim, internette araştırdım yabancı sitelerde oldukça fazla şikayetçi var ama bi çözüm yok, o kadar hevesle aldım aleti gt540m var diye, şimdi nerdeyse tüm hevesim gitti :s
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: W

quote:

Merhaba arkadaşlar 2-3 ay öcne Packard Bell laptop aldım ekran kartı nVidia gt540M fakat şöle bi sorunum var oyunlarda mavi ekran hasatı alıyorm, format attım nvidia driver güncelledim farketmedi. Intel HD entegre kartın sürücüsünü güncelleyemiyorum, packard bell in verdiği sürücüden dolayı. Oyunlar dışınd Catia kullanıyorm mesela ama onda hiç bi sorunla karşılaşmadım. Knight online kurdum oyuna girdikten sonra mavi ekran veriyo bazen 2 sanye sorna bazen 5 dakak sonra, World of Warcraft oynuyorm nadiren onda da mavi ekran hatası veriyo, 1-2 defa da Battlefield 3'te aynı hatayı aldım. nvldmkm.sys gibi bi hata kodu veriyor. Donanımsal mı yazılımsal mı bu sorun bi türlü çözemedim :S. Okul için laptop lazım olduğu için servise de veremedim.

Aynı sorun bende de var. Laptopa kahve döküldükten sonra başladı, donanımsal bir hata yazılımla çözülmüyor. Ekran kartı nanay kısacası, sen ne yapmıştın laptopa? Fiziksel hasar olarak..

Benim laptopun başına bişey gelmedi çok şükür de bu mavi ekranı bitürlü düzeltemedim, internette araştırdım yabancı sitelerde oldukça fazla şikayetçi var ama bi çözüm yok, o kadar hevesle aldım aleti gt540m var diye, şimdi nerdeyse tüm hevesim gitti :s

O zaman muhtemelen sana kusurlu mal verdiler, değişimini iste bence. Çünkü bu yazılımsal bişey değil. Ben o mavi ekran hatasıyla ilgili her yazılımsal çözümü denedim, yabancı forumları didik didik edip aklına gelebilecek en abidik gubidik çözüm yollarını dahi denedim.

Yine veriyor, yine veriyor. Bazen direkt veriyor, bazen günlerce vermiyor. GT 555'e geçene kadar da böyle idare edeceğim, ne derece can sıkıntısı yarattığını iyi biliyorum o sorunun. Geçmiş olsun.
  • En sonunda gitçek zaten servise :S şu an okul ve kurs yüzünden veremiyorm ama başka çare kalmayacak sanırım.
  • arkadaşlar bende yeni bi sorun başladı oyunlara girdiğimde çok güzel fps oranı çok yüksek 1 dkka sonra çok düşüyor ve fan maximumum hızında çalışmıyor fan kirlendi die düşünüorum sonradan yawaş ladığı için ama istedimide çok hızlı açalışıo fan başlarda fln sonra rolenti hızına düşüyor oyunda yawaşlıyor naapçam bilemedim formatta atmak istemiorum şuan ama yazılımsal da bişimi oldu onuda bilemiyorum fan hıznı neye göre ayarlıor acaba gpu nun çalışma frekansı flnmı değişiyor çözemedim yardım başta bi hızlanıo bağarıo fan sonra susuo oyunda gidio
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: amon35

gt540 pes2012 baya kasıyor bunun çözümü yokmu? (6770mde sorunsuz)

Oyunu GT 540M ekran kartı ile oynadığınızdan emin misiniz?

Öncelikle şu adımları uygulamayı deneyin:

1) NVIDIA Denetim Masası'nı açın ve 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümüne girin.

2) Program Ayarları kısmına geçin ve Ekle butonuna basın; PES'in kurulu olduğu dizine gidin ve settings.exe dosyasını bu listeye ekleyin.

3) pes2012.exe ve sonradan eklediğiniz settings.exe için "Bu program için tecih edilen grafik işlemciyi seçin:" kısmını "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak ayarlayın ve ayarları kaydedip çıkın.

Bu ayarlamalar yapıldıktan sonra oyunu nVidia ekran kartı ile oynayabilmeniz gerekiyor.

Eğer bu ayarlamayı yaptıktan sonra yine olmazsa aygıt yönetisicinden her iki ekran kartını da sürücüsüyle beraber kaldırın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve aşağıdaki linkteki sürücüleri sırasıyla kurmayı deneyin.

İlk 3 link 64-bit işletim sistemi içindir, eğer işletim sisteminiz 32-bit ise son 3 linkteki sürücüleri indirin.

64-bit işletim sistemi için uygun olan sürücüler:

1)http://downloadmirror.intel.com/20775/eng/infinst_autol.exe

2)http://downloadmirror.intel.com/20391/a08/Win7Vista_64_152250.exe

3)http://uk.download.nvidia.com/Windows/295.73/295.73-notebook-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

32-bit işletim sistemi için uygun olan sürücüler:

1)http://downloadmirror.intel.com/20775/eng/infinst_autol.exe

2)http://downloadmirror.intel.com/20389/a08/Win7Vista_152250.exe

3)http://uk.download.nvidia.com/Windows/295.73/295.73-notebook-win7-winvista-32bit-international-whql.exe

Not: Her yükleme sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın.

Çok teşekkür ederim cevabın için.
  • brkrdn seninle aynı makineyi kullanıyorum bende bu ekran kartı ayar işini yeni ögreniyorum:D ilk sorum şu eğer biraz nazımı çekersen sevinirim benim kontrol panelimde video ve 3d ayarları sekmeleri var burda gördüğüm performance yada ekran yok mesela bu nasıl oluyo? nerden başlamam lazım bu işe:D
  • oyunun fps sini nasıl ölçücem 3dmark vantage var nasıl kullanıcağım konusunda yardımcı olucak kimse yokmu acaba şimdiden saolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exxo

oyunun fps sini nasıl ölçücem 3dmark vantage var nasıl kullanıcağım konusunda yardımcı olucak kimse yokmu acaba şimdiden saolun...

Oyunlarda FPS değerlerini görmek için aşağıdaki linkten Fraps programını indirip kurun ve oyunları açmadan önce bu programı çalıştırın.

http://www.fraps.com/setup.exe

3DMark Vantage için de yapmak istediğiniz testi seçtikten sonra "RUN BENCHMARK" butonuna basın ve testin sona ermesini bekleyin.
  • Merhaba arkadaşlar imzamdaki notebooktan var bendede ekran karti 630m ve buradaki ekran kartinin birebir aynisiymis? Sizce doğrumu birde nvidianin ve geforce sitesinde driverlarini bulamadim yardim edebilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

Merhaba arkadaşlar imzamdaki notebooktan var bendede ekran karti 630m ve buradaki ekran kartinin birebir aynisiymis? Sizce doğrumu birde nvidianin ve geforce sitesinde driverlarini bulamadim yardim edebilirmisiniz?

Evet doğru, GT630M bu kartın aynısıdır. nvidia'nın sitesinde hangisini indireceğinizden emin olamadım ya. kendi laptopunuzun sitesinde güncel sürüm var isterseniz onu kurun.

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

edit: biraz araştırdım sanırım nvidia daha bu kart için driver çıkarmamış, çok yeni kartlar bunlar çünkü. nvidia çıkarana kadar siz Acer'ın orjinal sitesindekini kurun en güzeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 14 Mart 2012; 20:49:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzpmaza

quote:

Merhaba arkadaşlar imzamdaki notebooktan var bendede ekran karti 630m ve buradaki ekran kartinin birebir aynisiymis? Sizce doğrumu birde nvidianin ve geforce sitesinde driverlarini bulamadim yardim edebilirmisiniz?

Evet doğru, GT630M bu kartın aynısıdır. nvidia'nın sitesinde hangisini indireceğinizden emin olamadım ya. kendi laptopunuzun sitesinde güncel sürüm var isterseniz onu kurun.

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

edit: biraz araştırdım sanırım nvidia daha bu kart için driver çıkarmamış, çok yeni kartlar bunlar çünkü. nvidia çıkarana kadar siz Acer'ın orjinal sitesindekini kurun en güzeli.

sağol birde notebookun uzerinde i5 2430m yazarken dxdiagta 2450m gorunuyor hangisine inanayim acaba? MediaMarkta geri mi versem?
  • Neden geri vermek istediniz anlayamadım. dxdiag'da 2450M gözüküyorsa öyledir daha iyi işte:) Ekran kartınızda çok güzel ısınma problemi yoksa çok güzel bir laptop.
  • quote:

Neden geri vermek istediniz anlayamadım. dxdiag'da 2450M gözüküyorsa öyledir daha iyi işte:) Ekran kartınızda çok güzel ısınma problemi yoksa çok güzel bir laptop.

Öyle ama garantide sorun cikar ustunde ve kutusunda farkli icindeki donanim farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 14 Mart 2012; 23:21:52 >
  • quote:

Neden geri vermek istediniz anlayamadım. dxdiag'da 2450M gözüküyorsa öyledir daha iyi işte:) Ekran kartınızda çok güzel ısınma problemi yoksa çok güzel bir laptop.

2450 gozukuorsa oledır daha ıı ıste:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

quote:

2450 gozukuorsa oledır daha ıı ıste:)

Hocam kutusunda bile 2430m yaziyor yarin öburgun garantilik oldugu zaman ne yapacam ben?

• Bana böyle geldi dersin hocam yapcak bir şey yok. zaten sen içindeki işlemciyi değiştiricek olsan garantisi direk bozulur yani yetkili servis anlar senin laptopun içini açtıgını. bu durumda sen garantiye göndersen adamlar diyecek ki "işlemci modeli farklı fakat içi açılmamış laptopun" demek ki böyle gelmiş bu laptop:) yine de sen bilirsin için rahat etmiyorsa değiştir gitsin. Ki bence garantiye gönderince adamlar işlemcinin üstünde yazanla farklı oldugunu farketmezler bile:)
  • quote:

Hocam kutusunda bile 2430m yaziyor yarin öburgun garantilik oldugu zaman ne yapacam ben?

Garantiye vereceksin, bu kadar basit. Kimse sana bir şey soramaz. Adına kesilmiş faturayı ya da garanti belgesini gösterirsin ve olay kapanır.
  • Merhaba arkadaslar
    Bu ekran kartıyla wow oynayan warmı ? fps degerleri nasıldır acaba. hangi ayarda nasıl bi performans alınıo. bilgisi olan war mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HActeX

Arkadaşlar bende DELL n5110 vardı ve AC revelationu pc me kurdum ve aşırı bir kasma vardı oyunda,pc de bir sorun olduğunu düşündüm arkadaşımda ASUS K53SV var GT540 gpu lu ona da kurdum ve oyunda aşırı bir kasma var 800*600 low da da aynı 1366*768 higde de aynı ben bu işten hiç bir şey anlamadım acaba UPDATEile ilgili bir durummu var öneriniz nedir acaba
    kzpmaza arkadaşın akıcı bir şekilde oynadığı yazıyor yardımcı olurmusunuz

Oyunu nVidia ile açtığından emin misin peki? İntel ekran kartıyla girdiysen kasması normal.

http://www.mediafire.com/?vuvo7ahaisyz1oq

oyundayken alt+tab yap masaüstüne gel. şu ufak dosyayı indir ve rar'dan çıkart. içindeki klasörü aç içindeki 32 ya da 64 bit seçeneklerinden sana uygun olanı seç ve "NvGPUStateViewer64" dosyasına tıkla. açılan ufak pencerede nvidia GPU ON mu yazıyor yoksa OFF mu yazıyor.

Oyunu açtım ve dediğiniz programı kurup baktım gpu yu kullandığını gördüm fakat hiçbir değişme olmadı halen kasmalar devam ediyor.Sizlerin oynadığı ilaçlı olan ACR mi yoksa orijinalmi benimkisi ilaçlı olan ondan da kaynaklanıyor olabilir.Makinaya bağlamamak gerekir bu durumu:D
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.