Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette sizin dediğinizin aynısını diyen çok fazla 144 hz monitör kullanıcısı gördüm, peki nereye kırılma olmadan kadar götürüyor, 40 fps civarında da tearing olmuyor mu ? Eğer yine olmuyorsa g-sync monitörleri kim neden alıyor
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    144hertz 144fps de okadar fark edilmiyor ama 60hertz 60fps inince mecara başliyor özellikle tearing kırılmalar fps azaldiği için göz daha şidettli algılıyor özellikle 2k yada 4k mönitör kullanıyorsanız ve güçlü kartınız yoksa yada güçlü kartlardan oluşan bir kombinasyonunuz SLI CROSSFİRE bulunmuyorsa özellikle 60fps altında ciddi tearing ve ghosting baş gösteriyor ve buda oyunu oynanmaz hale getiriyor sürekli takılmalar felan hatta bazi kullanıcılar bunun ekran karti ağrizasi olduğunu zannedip garantiye gönderenler bile oluyor bu yüzden g-sync ve freesync 2k ve 4k monitörde şart günümüz ekran kartlarıda 60fps üstü tek başına yeterli değil 2k ve 4k çözünürlük için bu yüzden g-sync yok güçlü kartim var 1080p 144hertz akıcı takılırım dersen okadarda gerekli değil g-sync 144fps oyunu kilitledikten sonra gayet akıcı yağ gibi oyun oynanıyor ama ekran kartiniz güçlü olmalı tabikide yoksa ayar kısmanız gerekicektir .bahsettiğim ultra detaylar için birde 144hertz geçince fark ettim 60 fps 60hertz monitörüm varken yarim saatten sonra feci şekilde baş ağrisi ve midem bulanıyordu ghosting ve tearinden kaynaklı şuan diyorum neden daha önce 144hertz monitöre geçmemişim .özellikle silahlı fps oyunlarıda acayip fark ediyor 144hertz 144fps
    Alttaki videoda 75fps testini göstermiş 75 fpsde bile bukadar bariz belli oluyorsa tearing 60fps altında oynayanlarin vay haline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 20 Şubat 2016; 21:36:07 >

• Dedıklerınız aynen doğru yüksek fps ve yüksek hz de cok fark edılmıyor ama dıkkatlı bakılırsa kesınlıkle oluyor.Oyundan oyuna da degısıyor bu fark edılme mevzusu.

Gsync konusunu başka bır konu uzerınde laflastık forumdan bır arkadaş ıle.Dedıgıne gore gsync monıtorun hz ını ekran kartının verdıgı fps ye dusuruyor.Yanı gta 5 oynuyorsunuz misal fps 30 gordugunde monıtorunuz 30hz yenıleme yapıyor 50 gordugunde 50.

Eger böyle ıse gerçekten GSYNC berbat bır teknolojı olmuş.

Ben tonla para verıp 144hz monıtor alacam gelecek bana 30hz yenıleme yapıp gozlerımın ırzına geçecekDogrulugu nedır bu olayın tam olarak?
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Gsync olmadığı zaman naparsanız yapın ekranda atlamalar olur ve akıcılık gider ekran dalgalanır siz farketmiyebilirisniz ama oyun sizde akıcı değildir 9 dakika sonrasını izileyin daha iyi anlıycaksınız kısaca

gsync olmadığı zaman 144 hz olsa dahi çok birşey değişmiyor ekran kartı fps göre sekronize olmadığı için atlamalar ve takılmalar oluyor yani kısaca gsync şart.Bunu en iyi gözünüzde gördüğünüzde anlarsınız 1 tane 144 hz yanına 144 hz gsync monütör koyun arasında büyük fark fark ozaman anlarsınız.
    Bir üste yazan arkadaşta benden bahsediyor:) ama fps ile monütörün hz sini zaten sekronide ettiği için mükemmel akıcılık oluyor aynı konsollardaki gibi konsollarda 60 fps oyunlar bile herkese mükemmel akıcı gelir sebebi bu işte monütör ile fps eşit aşağıdaki attığım teknoseyir incelemesinde tam da bundan bahsediyor ki inceleyen editörler bizzat yurtdışı nvidia gsync tanımında bulunmuşlar birinci elden bilgi yani.

https://www.youtube.com/watch?v=tfFX6NHRy7Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 21 Şubat 2016; 1:01:18 >

• DUKES kullanıcısına yanıt
    Slm dostum gene ben:) gsync gözlerinin ırzına geçmez tam tersi hz ile fps yi sekronize ettiği için gözlerin yorulmaz olmasa 144 hz monütörde olsa ekran dalgalanacak takılacak göz yorgunlu ve akıcılık kaybulacak.
    Arkadaşim sen olayi yanlış kavramişsin 144hertz g-sync monitörün varsa g-sync açtiğinda 144hertzken 144fps ekran kartin verebiliyorsa 144hertz le 144fps eşitliyor buda oyundaki yırtılmaları ortadan kaldırıyor daha akıcı bi oyun deneyimi sunuyor oldu ekran kartin 144fps veremedi 35fps verdi 35hertz düşürüyor ve yine ps4 deki gibi akıcı oyun oynaya biliyorsun aslında konsollarda olan bişi yıllardir hep 30fpsde akıcı oynuyorlar konsollarda pc adapte edememelerindeki neden konsol kullananların tv kullanması diye düşünüyorum monitör yerine yada daha fazla ekran kartı satalım kaygısı olabilir ilerki yıllarda daha ucuz sahip olabiliceğiz rakabet fazla olmadığı ve GPU üreten sadece 2 firma olduğu için bu yüzden mahkumuz şuanda buna birde olayın diğer türlü boyutu var ps4 ve xboxta oyun hackleme ücretsiz oynama olayi imkansiza yakınken pc lerde öyle değil oyun çıktığının ertesi günü bi crack çikiyor ve ücretsiz oyunlari oynuyor millet buda oyun üreten firmalarin zararina oluyor bu yüzden pclere üvey evlat muamelesi yapılyor .yoksa yıllar öncede bu g-sync denilen olay yada freesync çoktan eklenebilirdi monitör yada ekran kartina pcde özgür ortam ve bedava oyunlar havada uçşurken xbox ve ps4 kimse almaz kusura bakmasinlar ama öbür türlü hem ps4 xbox satan kazan kazanıyor hem oyunu yapanlar.

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    G-sync şart olduğu doğru evet bu konuda hem fikiriz ama benim anlatmak istediğim 144fps 144hertzde oyun hızlı olduğu için okadar fazla yırtılmalar fark edilmiyor .
    60hertz 60fps altındaki kadar oyun oynanabilirliğini etki etmiyor.G-sync güzel ama input lag artırmasaymiş şahane olurmuş bu yüzden kafam karışık benimde g-sync kit alip takmayı düşünüyorum monitörüme ama aşşağidaki olay kafami kariştiriyor

• Bu bahsettiğin video bu forumda anlatamadığım derdime bilimsel bir yaklaşım olmuş. Şöyle ki: 144 hz tn panel g sync olmayan bir monitörümle 2.5 yıldır sorunsuz oyun oynadım. Şimdi ise 144 hz g sync bir monitör aldım. İlk aldığımda g sync yi farkedemedim. Sonra dikkatimi en çok input lag çekti. Sanki mouse a basıyoruz ve ekrana görüntü tepki sonra iletiliyorgibi. Zaten bahsedilen de bu. Kartım yetmemiştir diyerek 980 ti classified aldım 780 den. Bunu test ediyorum. Ve şunu biliyoruö ki fps ne kadar düşerse teorik olarak hz de düşüyor ve hz düşükken lag değerleri 16.2 ms lere çıkıyor. 144 hz de iken 6.9 olan gecikmeler 60-70 fps lerde coşuyor ve artıyor. Bu demek oluyor ki hem g symc input lagı artırıyor. Az da olsa ki bunu test etmeyen bilemez. Veya her göz anlayamıyor sanıyorum. Hem de fps farkları ani düşüş çıkışlar da hertz o fps e göre tepki verirken hem hertz hem de monitördeki görintünün gelmesi az da olsa gecikmeye maruz kalıyor. Şöyle düşünün. Normalde monitör kendini hiç yormayıp 144 de takılı kaldı. Ne gelirse standart ms lerle size bunu yansıttı. Fakat g sync da 70 fps iken hertz de kendini 70 ye ayarlıyor ve 144-70= 74 kareyi atlatmadan ne geldiyse onu gösteriyor. Bu da size video kalitesinde oyun oynatıyor. Amaaaaaa bunun da bir bedeli oluyor. O işlemleri yaparken ki gecikme...!!! Bunu kimseye anlatamıyoruz. Teorik olarak millet heryerde aynı şeyi okumuş yazıyor. G symc input lagı falanı filanı azaltıyor harika diye. Ama sayın arkadaşlar. Durum öyle değil. Fprumda rezes bu işi çözmüştü. Şöyle ki. Adamın dediği şuydu: eğer sizin ekran kartınız max 144 fps yollarsa monitöre(ki bunu riva tuner ile yapıyorsunuz) monitör de bu topu alıp 144 hz size yanısıtırsa( ki bu da monitörünüzün yeteneği) g sync o zaman harika bir şekilde eski düz 144 hz monitörlerdeki lagı yırtılmaları sıfıra yakın indirgiyor demektir. Ama bunu çoğu zaman yapamıyor. Öyle bir kartın ve ayarın olacak ki. Bunu yakalayabilesin. Ben şahsen 2k monitör aldım almasına ama ekran kartım yetmediğinden bu tadı çok yaşayamadım. Şimdi ayarları 144 hz ya da en azından 120 yakalayabilmeyi ve yukarda bahsettiğim gerçek anlamda video kalitesinde kusursuz( şuanki teknolojinin son aşamasında) oyun oynayabilmeyi ümid ediyorum. Bu olayı kendimce izah etmeye çalıştım. Yanlışım olabilir tabi ama genel çerçeve budur.

Bir de şu duruma açıklık getireyim. 80-110 fps arası gidip geldiğim crysis 3 oyunumda oyun oynarken hiç bir takılma görmüyor iken aynı oyunun videosunu aynı monitörde izlediğimde aman Allah'ım bu nedir diyorum. Çünkü yırtılmalar kare atlamaları o zaman görebiliyorsun. Çünkü video izlerken g sync sana tepki vermiyor 144 hz izliyorsun. Fakat aslında videon neyse işin gerçeği bu. G sync sana bunu böyle göstermeyerek oyun oynama zevkini yükseltiyor. Bu da düşük kartı olan ama akıcı oyun isteyen( teoriye göre de input lagı artırmayı kabul eden) oyuncular g sync ı rahatlıkla kullanabilir. Ama dezavantajınında görmezden gelmemek şartıyla. G sync kullanıyorsan ekran kartın da iyi olmalı ki gerçek anlamda o tadı yakalayabilesin.
    @rezes ve @böcekgrafik üstadlar bunu daha iyi açıklardı aslında. Ama yanlışım varsa üstadlar açıklasın durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorukMactoo -- 21 Şubat 2016; 9:51:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    Crysis 3 gibi onlineda fpsler bukadar çok dansöz gibi oynayan bi oyun görmedim arkadaşya ne oyunmuş adamlar titan x sli yapmişlar 4kda 60fps oynamak için gerisini siz düşünün crysis 3 gibi ekran kartini kastiran bi oyun çıkmadı çıkmayacak sanki onu yaparken demişlerki biz daha iyi kastirana kadar en iyisi bu .

crysis 3 ü titan X highta 144hertz 144fps kilitli 2x msaa akıcı oynuyorum online ama full ultra dayayınca dansöz gibi oynuyor fps 144le 70 arasi dans ediyor keza titanfall'da onunla yarışır origin özelliklemi yapıyor nedeni çözemedin gitti .Normal ilerlemeli oyunda fps öle oynamiyor ama ne zamanki online girdin dans ediyor resmen ultrada
    Bf4 gayet iyi fps dans etmiyor öle optimizasyonu iyi 144fps üstü full ultra herşey 1080p akıcı oynanıyor.overclockla kastırsam pcyi 2k da rahat 144fps oynatir diye tahmin ediyorum titan X birazda ince ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 21 Şubat 2016; 10:13:31 >

• Gsync bırde ınput lag mı yukseltıyorBenım ıcın gsync bıtmıstır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 21 Şubat 2016; 11:18:25 >
  • Yine insanları gaza getirdiler şöyle olacak böyle olacak diye ve sonuç ortada. Tearingi yok etmekten başka bir işe yaradığı yok. 30 fpsde daha akıcı olması da gerçek hayatta işe yarar birşey değil. Monitöre 3 bin lira para veren adam oyunu 30 fpsde oynamaz zaten. Kısaca bu teknolojinin daha gelişip ucuzlaması gerekiyor, bu şekilde fazla lüks kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

Slm dostum gene ben:) gsync gözlerinin ırzına geçmez tam tersi hz ile fps yi sekronize ettiği için gözlerin yorulmaz olmasa 144 hz monütörde olsa ekran dalgalanacak takılacak göz yorgunlu ve akıcılık kaybulacak.

Selam dostum hosgeldın Ben senı mesaja eklemeyı unutmuşum dıger konuda da bu konuda da

Gsync goruldugu uzere ınput lag yukseltmesı + monıtorun yenıleme hızını dusurmesı sebebiyle her ne sekılde olursa olsun alınacak bır teknolojı degıl su an ıcın.Ben hız manyagıyım hız derken fps degıl ms ler onemlı benım ıcın mp da adamı vuramadım mı acaba bu yüzden mı vuramadım dıyen bırısıyım.Mumkun mertebe dusuk ınput lage sahıp monıtor almak ıstıyorum 144hz almak ıstıyorum.Yanı benım ıcın ekranda yırtılma olmuş onemlı degıl.Varsın ekranda yırtılma olsun zaten 144hz monıtorde ve 144fps de bu olay cok az hıssedılıyor.

Bu arada aradığım monıtorde erısım suresı max 1ms olmalı ınput lag de max 2ms olmalı.0.1ms erısım suresıne sahıp ve ınput lagı 0.1ms oledler var ama aşırı pahalı.

Kısaca anlatabıldım umarım demek ıstedıgımı.GSYNC SP oyunlar ıcın kesınlıkle vazgecılmez ama MP oyunlar ıcın daha cook yolu var

• TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    Bu konu fazla zorlaştırılıyor nedense? G veya Free SYNC; kısaca, senkronizenin kısaltılmışı işte. Yani ekran kartı kaç FPS üretirse, monitörün ona paralel hz üretmesini sağlıyor.

Lagla alakası ise, sistemin düşük FPS üretmesine bağlı düşük hz sadece. Sistemi düşük FPS üreten adamın da senkronize monitörü olmaz zaten. Aslında buradaki lag, bir sonuç. Senin sistemin 25-30 FPS üretiyorsa, G-Sync de monitörü 25-30 hz'e düşürecek haliyle. Yani lag, senkronizasyonun değil, sistemin düşük FPS üretmesinin sonucu. G-Sync kapalı olarak monitörü 30 hz'e alsanız da lagı hissedersiniz. Ki bizi 60 hz bile tatmin etmiyordu. Yani senkronize bir monitörünüz olsun ya da olmasın, yüksek hz + yüksek FPS şart bir kere.

Burada da oyun ayarları mevzusu devreye giriyor. Bununla ilgili konum da vardı hatırlarsanız. Ve hep diyordum "Bırakın şu ultra ayar takıntısını" diye...

Senkronizasyonun en büyük artısı ise yırtılmayı ve takılmayı önlemesi. Daha doğrusu, teorik olarak böyle olması gerekiyor.

Senkronize olmadığında monitör 30-60-120-144 hz arasında hızlı geçişler yapar malum ki V-Sync açık olduğunda.

Bizim takılma diye algıladığımız aslen,
    1- V-Sync açıkken ani FPS çakılması. Geriye doğru 144'ten 120'ye pek anlaşılmaz ama 120'den 60'a ve 60'tan 30'a özellikle de.

2- Donanım yetersizliğinden kaynaklı olarak, V-Sync kapalı dahi olsa, oyun içi sahnelere bağlı olarak ani FPS çakılmaları. Durağan bir sahnede atıyorum 70 FPS alırken, birden patlayan bomba, düşme, çarpışma gibi hızlı sahnelerde FPS kimi zaman 20'nin dahi altına inebilir. FPS, hemen o sahnenin akabinde tekrar yükselse dahi, oyun zevkinizin içine edilmiştir artık bi kere.

RIVATUNER'LA İLGİLİ OLARAK:
    V-Sync açık-kapalı olması fark etmeksizin, RivaTuner'la hz'i sabitleseniz ve sisteminizin ürettiği min FPS, monitörü sabitlediğiniz hz'in altına hiçbir zaman inmese dahi sonuç fazla değişmiyor malesef. Takılmalardan kurtulsanız dahi, yırtılmalardan kurtulamıyorsunuz bu sefer de çünkü.

Teorik olarak, senkronize bir monitörünüz yoksa dahi;
    1- hz sabitleme,
    2- Ayarlanan hz'den daha yüksek min FPS üretecek güçlü bir sistem ve
    3- V-Sync ile
    Sizi, yırtılma ve takılmaların tamamından kurtarması gerek ama görüldüğü üzere teoriler, pratikte bazen öyle olmuyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Şubat 2016; 19:50:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• GSYNC in tearing le bir alakası yok , oyunda aldığın FPS monitör HZ inin geçerse GSYNC açık olsa da teairing alırsın

ben daha yeni bir GSYC monitör aldım konusunda da yazdım burda da bahsedeyim
    Monitörde ULMB modu da olduğu için güzel karşılaştırmalar yapabildim, ayrıca yine bir önce kullandığım 60HZ normal monitör ile de aynı oyunlarda karşılaştırma imkanım oldu ... GSYNC in çoğu oyunumda Stutter ı ortadan kaldırdığını net bir şekilde söyleyebilirim ( örneğin Fallout 4 , Dying Light ... ) , normal bir şekilde sabit FPS deki akıcılığı da çok olumlu yönde etkiliyor bunlar ilk defa şahit olduğum şeyler açıkçası , bunun haricinde ana özelliği oyun sabit FPS de değilken akıcılığı sağlaması , ben monitörü 144HZ aldım ve her oyunda GSYNC açık VSYNC kapalı denedim , ULMB ile de karşılaştırınca fark hissediliyor, GSYNC çok akıcı gerçekten

en iyi kullanımı Rivatuner Statistics Server dan FPS yi 75 ile sınırlayarak buldum ( Çünkü sınırlama yapmazsak ekran kartı her an tam dolumda çalışıyor buda pek iyi bir şey değil ) sonrasında 144HZ alınmış monitör - GSYNC açık - VSYNC kapalı kaymak gibi bir oynanış sunuyor

@Turuncu Sakal

Hayır dostum olay o değil şimdi yukarıdaki video daki elamanın analttığı diyorki fps diyelim 100 birden 50 ye düştü input lag oluyor ama ben onu bile anlamadım 1 yıldan fazla gsync monütör kullanıyorum

gsync açmadan oyun oynanmıyor oyunlar mükemmel akıcı lag falan dalgalanma takılma hiç bir şey yok input lag falan zaten yok tutup 144 hz den 50 fps ye çakılırsan belki olabilir o gsync olsada olmasa olur

ama ben onuda hiseetmedim ekran kartım 970.Tekrar diyorum gsync ya da free sync de oyunlar film tadında ne akdar anlatsak denemeyyen anlayamaz deneyende vazgeçemez.
    Hocam bu elemanın anlatmak sitediği çok yüksek fps de iken birden çok düşük fps ye düşüş anı ki ben onda bile input lag hissetmedim ayrıca gsync ile de alakası yok normal monütörde bile 144 den 50 düşsen olabilir ama gsync hissetmedim mükemmel akıcılık lag donma dalgalanma olamdan oyun oynanıyor 60 fps ye ayarlıyorum fps 40 lara düşse bile oyunda donma lag kasılma hiç bir şey yok çok akıcı tamamen konsollardaki sistem.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Söyledinklerine katilmakla beraber aslında farklı bir açıdanda düşünmedim değil konuyu örnek herkezin ekran karti bir değil 100liradan tutun 10binlara kadar ekran karti var piyasada 4way sli crossfire katarsajk bu 40bin 50 bin liraya kadar gidiyor hal böyle olunca 100liralık ekran kartı kullanan kişinin oynadığı oyundan beklentisiyle 10binliralik kart kullananın farkli oluyor tabiki ve bu bağlamda g-sync her 2 kitleyede hitap ediyor bu yönden çok iyi fps azda olsa akıcılık kaybolmuyor yüksek olursa tadından yenmiyor iyi bir teknoloji ama tabiki iyi ve yeni olan bişi haliyle pahalı oluyor .
    VE bu yüzden bence xbox ve ps4 te olduğu gibi oyunları akıcı veremiyorlar pclerde oyunlari 30fps onlarda sabit ama 30fps kilit koy bi oyunda bak bakalim ne oluyor örnek batman arkham knight çok oyuncu kaybetti bu yüzden özellikle yüksek donanım kıllanan kitleye vurulmulmuş hançer oluyor bu bwm yele 1.ci viteste 100km le gitmek gibi oluyor o yüzden sanırım sabit daha akıcı fps alamıyoruz oyunlarda pcde çünkü her oyunucunun donanımları farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 21 Şubat 2016; 14:37:05 >

• Gsync monıtoru olan kısının zaten 144hz monıtoru vardır bıldıgım kadarıyla 120hz lerde yok gsync.144hz monıtor alan kısıde gıdıp gtx 750ti gibi bir kart takarsa o monıtor kendı ozellıgı olan 144hz ı kaybediyor.60hz monıtor gıbı oluyor.Boyle olunca ms yukselıyor.

Tekrar soyluyorum sp oyunlarda gsync cok ıyı bır alternatıf ama mp da kesınlıkle gtx 750ti gibi bir kart ile kullanılmaz.gtx 980ti takarsın her oyun 144fps ve uzerı calısır o zaman sorun olmaz.Gercı durum böyle olunca GSYNC e gerek kalmıyor bu ısı VSYNC de yapıyor.

Ekran kartı her oyunu 144+fps ıle oynatsa vsync acarsın 144hz ıle ne takılma oluşur ne stutter oluşur nede ınput lag yukselır nede yırtılma oluşur.

Gsync ın amacı zaten ekran kartının monıtor tazeleme hızına yetısemedıgı yada gecemedıgı oyunlarda ıse yarıyor.

Kısacası gsync olmayan 144hz monıtor alan bırı ya yırtılma ıle ılgılı sorunu olmayacak gtx 750ti kullansa dahı vsync kapalı oynayacak ama tearıng onu rahatsız etmeyecek.Yada monıtoru gsynclı alıp yuksek sevıye ekran kartı kullanacak.Gsync monıtorde dusuk kart kullanmak İstanbul trafıgınde Ferrarı ıle gıtmeye benziyor

Bu ıkısınden başka seçenek goremıyorum

Hocam dedikleriniz doğru fps ne kadar yüksekse o kadar iyi misal uncharted 30 fps gelicek ps 4 te adamlar 60 yapamadı oyuncular o yüzden isyanda çünkü çok fark var gsync monütörün şuan en ucuzu 2500 tl

den başlıyor bu parayı verip 300 tl ekran kartıda kimse kullanmaz ayrıca gsync olsun olmasın 144 ten 50 fps düşse gsync olmayınca tam çakılıyorsun gsync de farketmen bile çok zor ayrıca 960 ve üstü bir

ekran kartında bu sorunların yakınından bile geçmessin ve diyorum ki gsync kullanan oyun oynayan bir kimsenin gsync olmayan monütörde bir daha oyun oynayabileceğini hiç sanmıyor çünkü aralarında dağlar

var gsync kapatınca oyun kasıyor takılıyor dalgalanıyor bariz akıcılık netlik gidiyor.Herkes ekran kartım yetmiyor oyun portu güzel değil sanıyor ama nedenlerin en büyüğü fps ile hz nin sekronize olmaması.
    Hocam şöyle bir deneme yapmıştım hz yi 60 çektim vsync kapalı gsync açık oyun 30-60 arası gidip geldi ne input lag ne dalgalanma ne takılma mükemmel akıcılık ile oynadım yağ gibi 60 hz monütörde zaten

bunu yapmassaın vsync açmak zorundasın yoksa ekran kırılık ve dalgalanır ayrıca takılma zaten gsync olmayınca oluyor. Ve de 144 hz kullanırken ekran kartın sana 40 fps ve yukarısını versin zaten sorun yok

çünkü ekran kartı zaten 144 hz çıkıp birde 40-50 fpslere çakılmaz 144 hz ye kadar çıkan ekran kartı zaten düşük değil çıkmıyorsa zaten gene sorun yok 30-70-80 arası fps gidip gelir gene sorun yok oyun yağ

gibi kısaca 960 ve üstü bir ekran kartı ile gsync mükemmel ve bağımlısı olursun vazgeçemessin.Hele o nalet vsync den kurtluyorsun ya oh be şükür ediyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.