Şimdi Ara

Nvidia'dan performans dopingi: GeForce 196.75 WHQL ile %30'a varan performans artışı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
0
Favori
11.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kumandan

Hazırda kurulu sadece Crysis Warhead var ama patch yok, onunla test ettim.

Nvidia'dan performans dopingi: GeForce 196.75 WHQL ile %30'a varan performans artışı

Nvidia'dan performans dopingi: GeForce 196.75 WHQL ile %30'a varan performans artışı

Sürücü sizin için kötü olmuş.Çünkü bir oyunda akıcılığı belirleyen min fps'dir.O da sizde düşmüş.

• Bu nasil is ya, bugune kadarki her driverla olan performans artislarini toplasak su an %100 bi fps artisi olmasi lazim crysiste...
  • seri çıktıktan 1-2 sene sonra sadece yazılımla performans arttırmak resmen hakaret bence yaa. bari çaktırmayın:D :D 2 yıldır beceriksizlik yaptık siz kartınızı verimli kullanamadınız der gibi birşey.. her iki marka için de geçerli bu.. ilk 1-2 ay neyse de sonrası dediğim gibi benim için hakaret:D:D
  • Kumandan

very high dx10 ve yama kurulu test yapsan daha işe yarar olurdu. sonuçta elindeki kart orta seviye bir kart değil. ayrıca o sisteme 2 gb ram ve xp çok enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 3 Mart 2010; 0:20:01 >
  • Ek olarak Aliens vs Predator'de aşırı donma, takılma sorunu yaşayan varsa (benim gibi) bu driver ilaç gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx57

- 196.21 WHQL sürücüsüne kıyasla pek çok PC oyununda performans artışı.
    - Crysis: Warhead'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.
    - Crysis: Warhead'de SLI teknolojisi için %30'a varan performans artışı.
    - H.A.W.X'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.
    - H.A.W.X'de SLI teknolojisi için %30'a varan performans artışı.
    - Left 4 Dead'de tek GPU için %30'a varan performans artışı.
    - Left 4 Dead'de SLI teknolojisi için %28'e varan performans artışı.

o Up to 13% performance increase in Crysis: Warhead with a single GPU
    o Up to 30% performance increase in Crysis: Warhead with SLI technology
    o Up to 13% performance increase in H.A.W.X with single GPU
    o Up to 15% performance increase in H.A.W.X with SLI technology
    o Up to 30% performance increase in Left 4 Dead with single GPU
    o Up to 28% performance increase in Left 4 Dead with SLI technology

Fx57 hocam;
    Sadece %' sel olarak bi hata yapmışsın.
    Araştırma haberin için de ayrıcateşekkür ederiz.

Nvidia ya da teşekkürü bir borç biliriz.

• @Kumandan
    Sizin teste göre GTX 280 ile
    Ortalama %5.5 artış görünüyor.
    Fakat minimum değerindeki düşüş fazla olmuş.
  • Bu driver ile riva tuner in hangi versiyonu uyumlu çalışıyor? fan hızını v.s ayarlamam gerekecek ve yeni w7 kurdum format attım:) yapamadım...
  • %30 nasıl performans vercek acaba sadece drıverla o zaman ekrankartını yenilemyelim drıver yenileyelim seneye %50 artış salar o zaman.
  • borealatis MSI Afterburner kullan.
  • Arkadaşlar ne yazdığına daha dikkat edelim.

quote:

- Crysis: Warhead'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.

- H.A.W.X'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.

- Left 4 Dead'de tek GPU için %30'a varan performans artışı.

Yani verilen değerler bir sahnedeki en yüksek artışı ifade ediyor. Ortalama olarak bunun yarısı kadar ancak artış sağlar. Nvidia iyi kelime oyunu yapar bilirsiniz Yine de özellikle yeni çıkan oyunlarda küçük-büyük bütün hataları kaldıran sürücüleri hemen oyunun arkasına çıkartmayı başarıyor. Özellikle kendi kartım adına bu durumdan çok mutluyum. Yukarıda da dediğim gibi önceden nerdeyse oynayamadığım AvP'de oyunu kaymak gibi yaptı driver.

• Valla ben testi 1 kere yaptım sonuçları olduğu gibi upload ettim, hatta sonuçlara bile mesajdan sonra baktım. Şimdi testi 3 kere daha yaptım ve fraps açarak sadece fps takip ettim. 38 altına hiç düşmedi ama min fps yine 24-25 olarak çıktı yani 1 fps oynadı. Fraps ile 38 altına hiç inmedi halbuki.

Patch falan indirmeye uğraşamam 360 mb. civarında zaten. Oynamışım bitmiş oyun bir daha oynayacak halim yok. Oğlum kurup oynuyor yoksa ben kurmam bile.

quote:

@sadtneverdie:

"ayrıca o sisteme 2 gb ram ve xp çok enteresan "

6 Gb ram aldım, 128 GB SSd aldım, Garantiden değişen GTX 280 ile birlikte amerikada bekliyor, ilk gelen getirecek ama gelen giden yok. Bayramda gelecekti güya 2 kişi gelmediler. Bekliyoruz mecburen. Newegg daha ucuz diye aldım ama birde getiren olsa

İşletim sistemi konusuna gelince :

XP günlük kullandığım işletim sistemi. Win 7 64, Server 2003, Server 2008 de yüklü şu anda. Hangisinde işim varsa onu kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 3 Mart 2010; 0:43:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

borealatis MSI Afterburner kullan.

o nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Valla ben testi 1 kere yaptım sonuçları olduğu gibi upload ettim, hatta sonuçlara bile mesajdan sonra baktım. Şimdi testi 3 kere daha yaptım ve fraps açarak sadece fps takip ettim. 38 altına hiç düşmedi ama min fps yine 24-25 olarak çıktı yani 1 fps oynadı. Fraps ile 38 altına hiç inmedi halbuki.

Patch falan indirmeye uğraşamam 360 mb. civarında zaten. Oynamışım bitmiş oyun bir daha oynayacak halim yok. Oğlum kurup oynuyor yoksa ben kurmam bile.

O zaman testte mi bir hata var yoksa Fraps damı. Ben fraps ı Dirt Bench de takip ettim ne dediyse bench de o çıktı.

Fakat Crysis testinde ram çok önemli 2gb ram ile gökyüzünden iniş anında ekran kartından bağımsız belleklerde bir tıkanmaya yol açıyor. Yani Crysis testinin en düşük fps oranını 3gb ın altında rami olan kullanıcılarda pek dikkate almamak gerekiyor.

Durum böyle olunca Sürücü başarılı sayılır bence.

Ama sağlam olması açısından bence Dirt2 ile test edilmeli. Onun bech aracı da güzel Crysis gibi gökyüzünden süretle inerek ani düşüşe yol açmıyor. Her nekadar sürücü notlarında Dirt2 için performans artışı söz konusu olmasada oda yeni bir oyun sayılır bir fark varmı yokmu görmüş oluruz.

quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

borealatis MSI Afterburner kullan.

o nedir?

Bir çeşit overclock aracı. Google da aratırsan çok kolay bulursun. MSI firmasının ücretsiz sunduğu bir hızaşırtma aracı.

MSI kartlarda Voltaj artırımınada izin veriyor program.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 3 Mart 2010; 0:45:43 >

• win 7 den sonra nasıl xp kullanıyorsun anlamıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Fakat Crysis testinde ram çok önemli 2gb ram ile gökyüzünden iniş anında ekran kartından bağımsız belleklerde bir tıkanmaya yol açıyor. Yani Crysis testinin en düşük fps oranını 3gb ın altında rami olan kullanıcılarda pek dikkate almamak gerekiyor.

O kısmı sayarsak zaten fps 3-5 arası, eğer teste orayı dahil ediyorsa çok mantıksız olur, çünkü 3 loopta da o kısmı yapması lazım ki öyle bir durum yok.

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

win 7 den sonra nasıl xp kullanıyorsun anlamıyorum :)

İşin eğlencesinde olmadığım için olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 3 Mart 2010; 0:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

The Way Drivers Meant to be Made

cok guzel yorum tebrikler
  • ulan me 2 için aa desteği gelmiş bizde oyunu bitirdik be neyse finali bidaha oynayacam nasılsa aa ile oynarız birazda
  • Nvidia
  • - Crysis: Warhead'de tek GPU için %13'e varan performans artışı.
    - Crysis: Warhead'de SLI teknolojisi için %30'a varan performans artışı.

nvıdıa yazılımda dev sadece yazılımla bile performans arttırmayı biliyor argesi çok güçlü sağlam yazılımcıları var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.