Şimdi Ara

NVIDIA CEO'su: Ekran kartı fiyatlarının düşeceği fikri geçmişte kaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bırak 4000 serisini, 3000 serisini, hatta 2000 serisini, 1000 serisi bile hala taş gibi iş görüyorken neden 4000 serisi ekran kartı alayım?


    Hem daha fazla enerji tüketimi

    Hem daha fazla ısınma

    Hem daha fazla slot kaplaması

    Hem ATX3.0 PSU isteği

    Hem daha yüksek fiyat


    Mining işi de bitmiş kim ne yapsın o enerji tüketimi olan kartları? Hele de böyle bir anlayış ve satış politikasıyla kim ne yapsın nvidiayı.


    Sırf bunun için bile bir sonraki ekran kartımı wattman hatası almayı göze alıp yazılım eksiğine rağmen AMD tercih edebilirim.


    EVGA'ya hak verdim tekrar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 22 Eylül 2022; 21:7:22 >
  • PC oyunculuğu hem çok pahalı hemde sıkıntılı millet konsollardaki oyun fiyatlarına takılmış PC donanıma harcanan maliyetler hesaba katılmıyor.

  • Canoktun C kullanıcısına yanıt

    biliyorum aynı olduklarını, fanboy falan değilim çıkarlarım doğrusunda marka desteklerim. çözüm basit; amd tekel olmaya başladığında başka bi markayı destekleriz, demokrasi böyle çalışır.

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Amd tarafında atx 3.0 psu almanızı gerektirecek bir durum olmayabilir.

    Nvidia 3090ti ile bu yeni girişi zorunlu kıldı amd 6950xt ile gene 3x 8pin kullanmaya devam etti.

    Amd tarafının p/w da az da olsa daha iyi olduğunu hesaba katarsak bu durum 7000 serisinde de geçerliliğini koruması durumunda 3 x 8 pin girişlerinin kullanılmaya devam ettiğini görmemiz kuvvetle muhtemel olacaktır.

    Gelmediği durumda ya da nvidia tarafında bir kart kullanılmak istendiği durumda ise aşağıdaki kabloya benzer kablolar ile varolan psu lar kullanılabilecek gibi gözüküyor.

    Tabii yan etkileri var mıdır onları kullanıcı yorumları ile görebileceğiz.


    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Accessories-%7C-Parts/PC-Components/Power-Supplies/600W-PCIe-5-0-Gen-5-12VHPWR-Type-4-PSU-Power-Cable/p/CP-8920284





  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Sadece ATX3 ihtiyacından ziyade artan enerji tüketimini de kabul etmiyorum.


    Gelişen teknoloji ve küçülen nm değerleri ile daha az tüketim olmasını bekliyorken minig odaklı çıkan bu kartları alacağıma ikinci el eski nesil kartlarla devam etmeyi mantıklı görüyorum. O da elimdeki kartım artık beni tatmin etmez veya bozulursa.


    Piyasada AMD olmasa nvidianın bizlere neler yapacağını düşünün bir de. Umarım sağlam bir tokat yer AMD tarafından.

  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Aynen şu işlemciye doğrudüzgün heatpipe kontaktı yapamayan, new world girince ekran kartları yanan evga en iyi marka. MSI ile ASUS un yanına yaklaşamaz.

  • Kampec kullanıcısına yanıt
    Jensen sadece CEO değil aynı anda Founderi, yani kendisini şutlamak zor biraz. Intel CEO su gibi değil bu

  • 1600 dolara kart mı olur millet 1600 dolara daha 2-3 sene önce abd de full amiral gemisi pc diziyordu en baba kart dahil işlemcisi kasası falan her şey 1600 dolardı. Şimdi sadece ekran kartına 1600 dolar istiyorsun. PC toplamak bir hayli zor hele dolar tl kuru bizim ülkemizi feci çarpıyor üstüne vergilerini de katınca uzay gemisi alacağın fiyata pc fiyatı çıkıyor. Yazık bir pc en dandiği 20k olur mu? Orta seviye bir pc dizecem desen 40k vuruyor direk. Amiral gemisi pc zaten 50k+ 100k yı da bulursun...

  • Bu adam kendini ne zannediyor. Sanki çok önemli bir şey üretiyor. Altı üstü kıçı kırık ekran kartı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıştılar yüksek fiyattan satmaya o yüzden düşük fiyattan satmak istemiyorlar. Ama çok bilmiş bazıları 2 bin TL kart alacağını zannediyor. İndirim, kampanya, vergi indirimi, meteor düşmesi, ay tutulması, Black Friday, 11-11, yılbaşı, bayram, müjde, güneş tutulması, hortum, tsunami, deprem, sel, kuraklık, kriz falan gibi söylemlerin hiçbirinin faydası yok. Bu ülkede bişeylere erken sahip olduğunda kralsın.

  • Amdden ümidim var ama sıfır kart alıp wattman gibi can sıkan hata almakta var yazılımsal olarak tamamen cop android gibi kagit üstünde özellikler süper işleme gelince yazılım bitik bide Türkiye servis ağlarını güçlendirmeleri gerek atıyorum asustan amd kart al garantiye gönder kutuyu açmadan geri gönderebilirler kullanıcı hatası diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Piyasada daha mevcut ekran kartlarının gücünü kullanan oyun yok rtx'i saymazsak.


    5 yıl önceki PS4 oyunları en baba grafikli oyun olarak karşımıza çıkarılıyor şu an, bu kadar ekran kartı bunca işlem gücünü nerede kullanacağız anlamış değilim. Yapılan yeni oyunlar hep dandik cell shade grafikli oyunlar, piyasa böyle indie yapımlarla doldu.


    Eskiden ne güzeldi Far Cry'lar, Crysis'ler Call of Duty'ler birbiri ardına havalarda uçuşurdu. Değişik değişik iyi grafikli oyunlar sürekli boy gösterir yıl içerisinde çıkış yapardı. Şimdi herkes bilmemkaç tflop güçlü alet ürettik diyor, bakıyorsun piyasaya bu gücü kullanan yapım yok.  PS4 oyunları remake yapılıp duruyor habire.

  • kabus2224 kullanıcısına yanıt

    Helal olsun yılların açklamasını sen yazdın ve sonuna kadar doğru yazdın kardeşim kesünlikle eskilerde sürekli pc ve konsolların gücünü ortaya koyan oyunlar çıkardı şimdi tam tersine ekran kartı ve güçlü konsollar çıkıyor ve bu gücü karşılayacak oyun çıkmıyor çıksa bile zevkle oynayacak oyun kalmadı ahhh! Nerede kaldı o eski günler :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan. Eldeki 3000 serisi stokları eritmek için de güzel bir satış stratejisi. Tüketici normal seyrinde davranmaya devam ederse, fiyatlar kaçınılmaz olarak bir miktar düşecek..

  • Yorumların cogunun lafta kalacagını hepimiz biliyoruz.

    Cogu 3080,3090 satacak 4070,4080,4090 alacak.ATX 3.0 PSU alacak.13900K alacak,7950X alacak.

    Buralar satılık ilanları ile dolacak.%90 belki %95 i ihtiyacı olmamasına ragmen ust duzey PC topluyor.

    Para onun,keyif onun sonucta bu tip forumlar da sov yeri ve gelecek burada sovunu yapacak.Kabul edelim ki insanlar etkileniyor biri %1 etkilenirken digeri %100 etkileniyor.


    Adam konu acıyor sadece oyun icin PC toopluyorum 100 bin butcem var diyor 12900K,3090 vs PC topluyor.

    Digeri kasaya 20 tane pahalı fan dolduruyor,oburu delid yapıyor,digeri custom yapıyor burada da sergiliyor gosteriyor.

    Bir baskası en ust sistem topladım 6 aydır sadece atıyorum Fifa oynuyorum diyor.

    Kimsenin kimseye karısma hakkı yok.Benim icin para kazanan ve zengin olan her zaman kapsam dısıdır zaten de ne yazarsanız yazın 50 bin de olsa bu kartlar satılacak 40 binde olsa satılacak.


    Avrupa ve ABD de bu kadar tuketim cılgınlıgı oldugunu dusunmuyorum.Anketlere bakıyorsun,forumlara bakıyorsun cogu eldeki idare ediyorsa onla devam ediyor.Sorunları ile alakalı sorular soruyor.Yukarda bir arkadas da yazmıs daha gelismis ulke vatandasları ile oyun oynuyorum cogu 1060,1660 ile oyun oynuyor demis.

    Tabii ki orada da alan bir kitle vardır.


    Biz de durum farklı, gosteris meraki kim ne derse desin var.Adamın Makintosh ile zerre alakası olması dahi cebinden Iphone 14 cıkaracak,masada Apple tablet,Laptop olacak.Kasa ısıl ısıl parlayacak 7950X İslemci 4090 Ekran Kartı olacak.


    Sonuc olarak bu kartlar kac para olursa olsun TR de satılacak.İlan Siteleri Satılık 3080,12. nesil,AM4 ile dolup tasacak.





  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Fanları teker teker dökülen Asus ile garantisi berbat olan MSI mı Evga'dan daha iyi? Bu işin profesyonelleri bilir ki Evga'nın üzerine marka yoktur. Buna malzeme kalitesinden tut uluslararası garanti de dahil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia araya fake frame sıkıştırarak iyi çarpacak bu nesilde milleti  Birde üstüne fazla fiyat istemesi yokmu   Önümüzdeki sene mucizevi bir şekilde duyarız dlss 3 geriye dönük optimize edildi diye... Rekabet iyidir Amd'yide bir beklemek lazım. Hem fiyatlarda hemde Fsr tarafında nasıl karşılık verecek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 23 Eylül 2022; 9:28:33 >
  • 3080 güçlü diyerek satın almalarını sağlayacak böylece ellerindeki stokları eritecekler lan nvidia sen varya az çakal değilsin

  • carter kullanıcısına yanıt

    Mining bitti zaten. Daha bir şey kalmadı.

  • Gözünü toprak doyursun pç.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.