Şimdi Ara

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
781
Cevap
1
Favori
43.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakartım asusun p5ld2 x modeli bios üzerinden nerden yapılıyo acaba fan hızı..
  • Tam bilmiyorum senin kartı belki benimkindede yapılmıyordur bios ortamından anakartın cdsinde Ai Booster veya AI Suite olması gerekiyor =/ AI Suite yazılımını int.dende indirebilirsin o prg.da fan ayarı var..
  • ya ben bios tan baktıım da bu vcore 1,344V gösteriyo ben ayarları default yaptım ama gene aynı gösterio ama windovs tan baktıımda speedfan da da vcore 1,26V gösterio bide bu asus AI Suite programını yükledim ama açmaya çalıştıımda bana can not get default cpu frequnce hatası verioo..
  • vcore yerine gel sağda def.voltajı verir sana onu ayarla def. voltaj kaçsa onu seç 1,344V ayarlıdır biosda sistemde 1.26 çekiyordur.. yada güç kaynağını kapatıp bios pilini çıkart geri tak saat tarih ayarı yapıp aç o zaman ai suite düzelir..
  • kardeş bios pilin falan da taktım çıkardım ama nafile program gene açılmıo vede biosta sıcaklık aynı 1,344 V gösterio...
  • 9600 gt bölümünü cpu ısı sorunu yaptık 2miz.. msnden görüşelim..
  • ok olur birader s_erve_t@hotmail.com adresim
  • arkadaşlar ben de 9600 GT kullanıcısıyım ve yakın bi geçmişte driver güncellemesi olmuş, tam doğru şekilde nasıl yüklerim bilmiyorum önce eski driver ı mı silmem gerek yenisini yüklemem için yoksa bunun üzerine direkt kurmam yeterli mi? driverı indirdim cevaplarınızı bekliyorum
    bilgilendirme için şimdiden herkese teşekkürler...
  • önceden pcye kurulmuş olan driverı sil bişey kalmasın sonrada yenisini yükle ben öle yaptııım
  • Silmeden yükle fark etmez yeni hangisiyse o kullanılır.
  • ZOTAC 9600GT AMP! Edition veya düz versiyon 9600GT kullanıcıları sizlerin kart ısısı masaüstü(yüksüz-boşta) ve oyun anında veya oyundan hemen çıktıkdan sonra sıcaklık ne durumda?... Kart driverları 178.24 deyken masaüstü yüksüz 38-39C derecedeyken 180.48 de bir değişklik olmadı, ama 181.20 ve 181.22 sürücülerinden sonra masaüstü sıcaklık 43-44C derecelerde duruyor 41C altını görmedik çok garip bir durum yeni sürücülerin bunu yapması imkansız ama neden 180.48 den önce 38-39C deyken, 181.20 - 181.22 ile beraber kart sıcaklığı 40C nin üstünde anlayan beri gelsin çok saçma yani... Yüksüz boşta böyleyken kim bilir oyun anında 70C yi geçiyordur...

Birde Nvidia Control Panel de kart ayarlarında "Triple Buffering" diye bir ayar var bu default kendinden seçili olarak OFF-Kapalı olarak geliyor. Bu ayarın ne olduğunu, grafiklerin netliğine gerçekçiliğine etksinin olup olmadığını bilen var mı?.. Araştırdığımda bulduğum açıklama şu: "...ekran kartı ayarlarında bulunur. oyunlarda v-sync açık olduğu zaman performans düşmesini engellemek için açık konumda tutulmalıdır. özellikle bazı oyunlarda ekranda kırılmalar kesik kesik çizgi oluşmasın diye v-sync açanların kullanması gereken bir özellik..."

• Bak şimdi NFS Undercover'ı aşaya aldım :)

Oyuna girmeden önceki ısı değeri (Shader Clock 2100Mhz de.)

Date: 2009-02-09 12:43:17
    GPU Core Clock [MHz]: 700.0
    GPU Memory Clock [MHz]: 1000.0
    GPU Temperature [°C]:28

Buda oyundayken..

Date: 2009-02-09 13:36:18
    GPU Core Clock [MHz]: 700.0
    GPU Memory Clock [MHz]: 1000.0
    GPU Temperature [°C]: 44

(Gpu üstünde sıvı soğutma var.)

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ

Bu sanırım dediğin ayar NVIDIA Control Paneli>Manage 3D settings

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 9 Şubat 2009; 23:24:44 >

• bende düz palit şu anda yükte 60 boşta 40 derece. yalnız hava soğutması ve yeri kötü kasanın.
  • bilgileriniz iyi oldu böyle...
    @ By Devvil, senin kart da sıvı soğutmanın payı büyük o sıcaklıklar çok iyi.. Ayarlar dediğin görüntü/resim çıkmıyor bir daha yükle buraya...
    @ itachi84, soğutması ve yeri kötü kasanın dediğine bakılırsa düz Palit bu sıcaklıklar sende de normal gözüküyor...
    Bilemiyorum arkadaşlar bu yazdıklarınıza bakılırsa bizdeki boşta 42-43C normal diyceaz herhalde. Ama nividia nın 181.xx sürücülerinden önce boşta yüksüz sıcaklık 38-39C lerdeydi hiç geçmezdi.. Benim kasa ve soğutmada yetersiz olabilir oda içi sıcaklıklarınında üstünde etkisi olabilir o da içi 20C de böyleyken ben asıl yaz aylarından korkuyorum oda içi ısı 30C yi geçerdi maşallah ee haliyle oyun moyunda açamayız...

Arkadaşlar şu nvidia control panelde kartımızın ayarları hakkında bilgi verebilecek kimse yokmudur gerçekten neyin ne olduğunu faydasını-zararını bilmek isteriz... Mesela "V-sync" ayarını söyledim eğer ON-Açık yaparsanız "Triple Buffering" ayarıda ON-Açık olmalıymış yada tam tersi.. kısaca birisinden birini açarsanız ikiside açık olmalıymış... İyide bu "Triple Buffering" ne işe yarar bir bilsek... bende Triple şeysi OFF-Kapalıydı ben Açtım... V-sync ayarında "Uygulama Kontolünde" diyordu, yani ne açık ne kapalı, ben onuda Açtım... Baktım orada "Texture Filtering - Triliner Optimizasyon" diyor ON-açık durumdaydı ben onu Kapattım çünkü kapatırsak "Best image Quality" olurmuş bizim istediğimiz grafiklerdeki netlik detaylardaki gerçekçilik değil mi Kapattım bende... valla kendi başımıza birşeyler yapıyoruz ama bir yanlışımız olmasın diyorum...

• Ravenholm - Resim bende açılıyor ama yeniledim.. Bende size kanıp açtım bakalım.. gta4'e girdim sorun olmadı görüntüde ama... Bilen varsa zamet olcak bi paylaşsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 9 Şubat 2009; 23:26:26 >
  • Arkadaşlar 9600GT kullanıcısı olarak kartımın ısınmasından şikayetçiydim doğrusu. Tabi bu firmaya göre değişir. Pov firmasıın referans soğutucusu işe yaramaz.

Dün itibariyle GX815 Zerotherm adlı soğutucuyu kullanmaya başladım. Hem kafam rahatladı, hem kartım rahata kavuştu. Referans soğutucu ile boşta 54C , yükte 93-95C iken şimdi boşta 35C, yükte 61'i geçmedi. Crysis te...
    Herkese tavsiye ederim, fan hızı otomatik kendi ayarlıyor. Çıt yok cihazda.
  • arkadaşlar palit sonic kullanmaktayım ısı dereceleri ve driverlarda bir terslik gölüyormu ,birde ben cd den kurmayıp vistanın kendi bulduğu drıver ile kullanıyorum hangisi daha sağlıklı cevaplarınızı bekliyorum
     NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando57 -- 10 Şubat 2009; 12:08:39 >
  • @komando57

Isı değerlerin normal , ama yeni driver çıktı. 181.22 adında.. Onu kur istersen, performasn açısından daha iyi olur.
  • @ By Devvil
    tamam şimdi resim gözükmüş durumda.. valla bana kanıp falan yaptım demeyesin, bende bilmiyorum bu ayarların yararını-zararını.. çat pat Ingilizcemizle anladığım kadarıyla yukarda dediğim gibi oradaki yazanlardan bir anlam çıkardım ondan bazılarını kapadım-açtım... V-Sync ayarının Triple Buffering ile alakalı olduğuda Nvidia Control Paneldeki ismine tıklayınca altta yazıyor
    ---Triple Buffering - ON açarsak: "Turning on this setting improves peformance when Vertical sync is also turned on" diyor demekki V-sync de On-açık olacak...
    ---V-sync OFF için: "Force vertical sync off when performance is more important than image quality" diyor...
    ---Texture Filtering - Trilinear optimization - OFF içinde: "Turn on for higher performance with a minimal loss in image quality. Turn off for best image quality"... Sizler burada yaznalardan ne anlam çıkarırsınız bilemem. mesela "Texture Filtering - Trilinear optimization" ayarını OFF yaparsak en iyi image görüntü kalitesini alırmışık. Sanki bu ayardan sonra T.R.Underworld da GPU fanı daha sesli dönmeye başladı ve "Texture Filtering - Trilinear optimization" ayarını açsakda kapatsakda ben tam bir fark göremedim belki eski haline döndürürüm. Ama ordaki ve oyundaki Vsync açık-ON olduğundan Triple Buffering de açık bırakıyorum, şimdiye kadar bu ayar her zaman oyunlarda Control panelde kapalıydı V-sync açık olmasına rağmen...

@ komando57
    valla Zotac'cıyız Palit lerde nasıldır bilgiler bilemiyorum... Gördüğüm iki gariplik var; mesela ana ekranda GPU:700Mhz Memory: 1000Mhz demesine rağmen Sensor kısmında (burada da aynı olması lazım Zotac da aynı) GPU Core Clock:650Mhz Memory Core:600Mhz diyor. Acaba overclock falan Core-Memory hızlarıyla falan mı oynadın nedir.. aa dur bi dakka Fan hızına ne olmuş standart %45, sende %39 ilginç bir durum... İkincisi ilk ekranda Subvendor yazan yerde kartın markası falan yazması lazım bizde Zotac veya MSI yazar sende nedense Palit yazmıyor ama sorun değildir takılma bence... senin Palit de sıcaklık masaüstü boşta yüksüz böylese iyimiş. mesela değerler bende de 181.xx sürücülerindenn önce (fabrika çıkışlı OC'li olsada) 38-39C idi şimdilerde 42C de açılıyor Oyundan sonra 45C nin altına düşmüyopr bir türlü... PC'nin olduğu oda içi sıcaklığında etkisi var daha önce 15C şimdilerde 20C driver eğer ısı artışı yaratmıyorsa başka sebep kalmıyor. Asıl korkum yaz ayrlarından oda içi 30C yi geçiyor bazen 35C ye dayanıyor bizim kart napar korkum budur...

• hemen güncelliyorum cevap için tşkler
    quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

@komando57

Isı değerlerin normal , ama yeni driver çıktı. 181.22 adında.. Onu kur istersen, performasn açısından daha iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.