Şimdi Ara

NVIDIA 9600 GT KULLANANLAR TOPİĞİ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
781
Cevap
1
Favori
43.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın format okadarda etkilemez systemde virüs fln yoksa yani (systemi anormal kullanan arka planda çalışan 1 şey yoxa) cvp bulundu demektir.
    Varsa virüs programı kapalı test etmediysen 1 de kapatıp test edersin okadar.
  • Herkese merhaba.

Benim de MSI 9600 GT T2D512 ekran kartım var.

Bu topici daha yeni dün gördüm, yoksa çoktan kayıt olurudm.

Ben de Mayıs'ta aldım kartı.

Memnunum.

Başka bir topic açıp sordum ama kimse cevap vermedi.

Şu en son ki 180.xx sürücüsünü yükledim, Physx de yüklendi sanırım.

NFS Mw gözle görülür ve hissedilir derecede hızlandı.

Bunun sebebi Physx özelliği midir diye sormuştum.

Bir de bu Physx bu zaman kadar kartta mevcuttu da bu 180.xx sürücüleri ile mi aktif oldu???
  • @srkn
    Sana bişi diyim mi physx ben bi işe yaradığını zannetmiyorum, oyalama politikası sanırım, açık kaynaklı hawok varken physx pek tutulmuyacak şuan oynadıgımız güncel oyunlar bildiğim kadarı ile hawok kullanılıor ondan zor belki gelecekte cıkan 1 veya 2 oyunda bi fark görürüz, senin sordugun Mw nin physx ile hızlanması zanetmiyorum diyecem, nfs bu oyunu ona göre geliştirmedi, phsyx galiba 178.xx son sürücüsü ile geldi, C:\Program Files\AGEIA Technologies buraya bakarsan bir sürü versiyonu var ama ne işe yarıyor inan bilmiyorum veya aktif olunca neler yapıor onuda bilmiyorum, şunu biliorum nvidia kartlarının satılması için fizik desteği var die atıp tutuyor, haa ama işe yarasın o zman eywallahta suanlık hayal bir teknoloji...
    Bişi sorucam Creative Audigy 2 ZS bu ses kartından memnunmusun?
  • @darkmet86 : O.K., o zaman driver sistemimi hızlandırdı çünkü mw başlarken polis siren ışıkları 2 3 tur yapıp oyun öyle açılırdı.

Şimdi bu 180.xx driver yükledikten sonra 1 tur bile yapmadan ea logosu geliyor.

Josie Maran videosu ve açılış takip sahnesi de hızlandı.

Belki de Physx yükü işlemciden aldığı için(forumdaki bazı yorumlardan öğrendiğim kadarı ile), işlemci başka işlere daha fazla kaynak ayırabiliyor bu da sanırım oyunu hızlandırdı.

Neyse benimki güzel bir Polyanna avunması olarak kaldı böylelikle...

Sorunuza gelince, ses kartından memnunum.

Kartı almamın sebebi, onboard ses kartı da sonuçta işlemciye ek bir yük getiriyor.

İşlemciyi mümkün olduğunca rahatlatabilmek için. (Gerçi bu devirde onboard ses kartı işlemciye yük bindirse ne olur ki, o da ayrı bir konu...)
  • @srkn
    İnş bahsettiğin gibi bi işe yarar cpu dan alırda kendi yapar çünkü ekran kartları işlemcilerden cok ama cok üstün en azından c2d lardan, ses kartının bende begeniom şu aralar bakıyorum ikinci ele düsücek mi diye, sağlam bişi olursa alıcamda, bu kartın tek eksiği üzerinde bellek yok oda olunca zaten 400lirayı buluor, neyse verdigin bilgiler için saol...
  • Beyler 185.20,yi yükleyen varmı ben bir türlü yapamadım sürekli 18.48,de kalıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_28801056/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Beyler 185.20,yi yükleyen varmı ben bir türlü yapamadım sürekli 18.48,de kalıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_28801056/tm.htm

Ben yükledim ama perf. düştü .En iyisi 180.48 şuanda.
  • valla arkadaşlar öyle diyorsunuzda şöyle geniş anlamda 180.xx ve 180.48 sürücüleri ile 9600GT araştırması yaptım genelde pek iyi konuşulmuyor kararsızım çalışan bişeyide bozmak istemem.. eh be Nvidia nerde kaldın ya onaylı full sürüm bekleye bekleye ağaç olduk kök saldık, yeter artık Betalarla uğraştırma bizi, masaüstü sıcaklığı bile arttırıyormuş 180.48 de öyle pek hayırlı değilmiş zaten...

Arkadaşlar size sormak istediğim bir konu vardı: Zotac 9600GT AMP! Edition ve 178.24 sürücülü sistemde vardı sizde de vardır: Nvidia control panel'de 3D Settings ayarlarında "Triple Buffering" diye bir ayar var bu ne olaki ayrıntılı yazarmısınız?. oyunlar ve görüntü grafikler açısından bir yararı faydası mı var yoksa OFF kapalı mı kalmalı?... Bulduğum bilgi şu yönde; "...ekran kartı ayarlarında bulunur. oyunlarda v-sync açık-ON olduğu zaman performans düşmesini engellemek için açık-ON konumda tutulmalıdır. özellikle pes serisi oynayıp ekranda çizgi oluşmasın diye v-sync açanların kullanması gereken bir özellik..." Herhalde "Triple Buffering" ayarını control panelden açarsak, oyundan içinden de "Vsync" ayarınıda açmamız gerekiyormuş. iyide bu ayarın faydası yoksa neden açalım değil mi?. Zaten control panelden Default-seçili olarak kapalı-OFF olarak duruyor sanırım kartın özelliğine göre kendi seçiyor...

• Yüksek kalitede oynadıgım crysis,i şu an en düşük,te bile oynayamıyorum nerden bulaştım 185,e şimdi kaldırdım tamamen 180.48,e dönüyorum inşallah karta bişey olmamıştır
  • Beyler betaya bulaşmayın kesinlikle yarardan çok zarar veriyor, en iyisi şuan içim 180.48 WHQL
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm

valla arkadaşlar öyle diyorsunuzda şöyle geniş anlamda 180.xx ve 180.48 sürücüleri ile 9600GT araştırması yaptım genelde pek iyi konuşulmuyor kararsızım çalışan bişeyide bozmak istemem.. eh be Nvidia nerde kaldın ya onaylı full sürüm bekleye bekleye ağaç olduk kök saldık, yeter artık Betalarla uğraştırma bizi, masaüstü sıcaklığı bile arttırıyormuş 180.48 de öyle pek hayırlı değilmiş zaten...

Arkadaşlar size sormak istediğim bir konu vardı: Zotac 9600GT AMP! Edition ve 178.24 sürücülü sistemde vardı sizde de vardır: Nvidia control panel'de 3D Settings ayarlarında "Triple Buffering" diye bir ayar var bu ne olaki ayrıntılı yazarmısınız?. oyunlar ve görüntü grafikler açısından bir yararı faydası mı var yoksa OFF kapalı mı kalmalı?... Bulduğum bilgi şu yönde; "...ekran kartı ayarlarında bulunur. oyunlarda v-sync açık-ON olduğu zaman performans düşmesini engellemek için açık-ON konumda tutulmalıdır. özellikle pes serisi oynayıp ekranda çizgi oluşmasın diye v-sync açanların kullanması gereken bir özellik..." Herhalde "Triple Buffering" ayarını control panelden açarsak, oyundan içinden de "Vsync" ayarınıda açmamız gerekiyormuş. iyide bu ayarın faydası yoksa neden açalım değil mi?. Zaten control panelden Default-seçili olarak kapalı-OFF olarak duruyor sanırım kartın özelliğine göre kendi seçiyor...

http://www.pclabs.com.tr/2008/09/19/lcdlerde-oyun-problemi-refresh-rate/
    Burda bişiler yazıor, işine yarar belki...

• Bende geçen hafta Acer Aspire 6930G-733G32MN alarak aranıza katıldım.
    Ekran kartının son driver ını yüklemedim.
    Listeye benide eklerseniz sevinirim!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonaran

Bende geçen hafta Acer Aspire 6930G-733G32MN alarak aranıza katıldım.
    Ekran kartının son driver ını yüklemedim.
    Listeye benide eklerseniz sevinirim!

Hocam senin buraya girmen lazım...http://forum.donanimhaber.com/m_28679178/tm.htm
  • darkmet86, bilgi için teşekkürler... valla oradaki yazılanları biliyorum bu "Triple Buffering" nedir ne değildir Oyunlarda faydasımı zararımı vardır vs vb konularında tam bir bilgi yok, Vsync konusunda birşeyler var...

Neyse arkadaşlar benden günah gitti şimdi 178.24 den 180.48'e geçiş yapıcam artık ne olursa hakkınızı helal edin :)) 2 aya yakındır 19 Kasımdan bu yana söylüyoruz Nvidia tam sürüm driver çıkaramadı gitti ha bugün ha yarın dedik durduk yine geçen hafta 185.20 Beta ile çıktılar karşımıza yuh artık be.. Tam ben 19 Kasım tarihli dirver'a yeni geçiyorum şimdi hemen 180.48 sonrası onaylı full sürüm driver çıkarıverirlerse hiç şaşmam... Masaüstü yüksüz sıcaklık 37-38C lerde (ZOTAC 9600GT AMP için olması gereken buymuş) bakalım bu sürücü ile ısı artışı olacakmı en çok bundan çekiniyorum çünkü hep söylenen bu sürücünün 5-6C ısı artışı yaptığı yönünde...
    Bu arada DEAD SPACE oyununda tüm ayarlar açık High dayken nedense oyun içindeki yüzeyler yerde duvarlarda tavanda kaplamalar textureler çok detaysız silik dümdüz gibi gerçekçilik çok azalmış sanki eski konsol oyunlarındaki görüntüler. Belki 180.48 bunlarıd düzeltir...

• @Ravenholm
    180.48 şuanlık yi bir sürücü ben sorun yaşamadım ondan öyle söylüyorum, ben sıcaklık artışı felan inan görmedim hatta sogudu o da havaların cok soguk olmasından kaynaklanıyor "Triple Buffering" bu hiç bişiye yaramıor sen bakma öle perfonmans artıyormus felan elindeki kartın yapıcakları ancak cpu shader bellek bunlardan geçior başka bişi yapamazsın, sürücü gelicek bunları daha verimli kullanacak işte olay basit, bu benim fikrim, çok kasarsa oyun baş o.c yi artık nereye kadar giderse...
  • Beyler 181.20 WHQL sürücüler çıktı çökün....
    http://www.nvidia.com/object/winxp_181.20_whql.html
  • arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var.
    9600gt almaya kesin olarak karar verdim bende(uzun bir kararsızlık döneminden sonra).
    9600gt nin modelleri var ben 3 model arasında kaldım. msi,palit(düz sonic değil) ve XpertVision. aslında XpertVision ve palit arasındayım bu ikisi arasında ne gibi farklar var. mesela palit için vga bellek hızı 400mhz(ddr1) demiş, XpertVision için vga bellek hızı 1800mhz demiş. aralarında 10 lira kadar fark var. sizce hangisini almalıyım yoksa farketmez mi?
  • Graphics Processing : NVIDIA GeForce 9600GT
    Core Clock : 650MHz
    Memory Clock : 1800 MHz
    Memory Type : 512MB GDDR3
    Memory Interface : 256-Bit
    Shader Clock : 1625 MHz
    Bus Type : PCI-Express 2.0
    RAMDAC : 400 MHz
    ---

Graphics Processing : NVIDIA GeForce 8800GTS
    Core Clock : 500 MHz
    Memory Clock : 1600 MHz
    Memory Type : 320 MB GDDR3
    Memory Interface : 320-Bit
    Bus Type : PCI-Express 16x

Bu iki kart arasinda takildim kaldim. sistemin geri kalani psu dahil bu karti kaldiracak kadar iyi. Sizler ne dersiniz?
    kartların ikisi de Sparkle marka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: placan

Graphics Processing : NVIDIA GeForce 9600GT
    ---

Bu iki kart arasinda takildim kaldim. sistemin geri kalani psu dahil bu karti kaldiracak kadar iyi. Sizler ne dersiniz?

http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=1227&model2=1213&chart=709
    Hocam burdan bakabilirsin, benim tahminim 9600gt üstün bir kart ama gene araştır...

• quote:

Orjinalden alıntı: placan

Graphics Processing : NVIDIA GeForce 9600GT
    ---

9600GT

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.