Şimdi Ara

Nükleer Santrali Cidden İsteyen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akplisi, chplisi, mhplisi vs. farketmez. Cidden isteyen var mı? 30 yaşındayım çok yakında evleniyorum, Allah izin verirse çocuklarımız olacaktır ve açıkçası istemeyi bırak korkuyorum. Nedenleri ;

Çernobil Hikayesi :http://imgur.com/a/TwY6q

Santralin ihalesini alan kurum :http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/247101/Akkuyu_ihalesi_de__Milletin_a..._koyacagiz__diyene.html

Çernobilin etkilerini yaşamış bir vatandaşımız : https://eksisozluk.com/entry/52365684

Peki bu santralin bize yararı nedir ?

Resmi siteden alıntı, okumaya üşenenler için altta özet geçeceğim:http://www.akkunpp.com/akkuyu-ngs-iddialari

15 yıllık bir satın alma anlaşması süresince, KDV hariç 12,35 ABD senti/kWh ortalama fiyattan satın almayı garanti etmiştir.

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık %6'sını karşılayabilecektir

'Bilale anlatır gibi anlatıyorum'
    Yani bu demek oluyor ki sizin 100 liralık faturanız 90 liraya inmeyecek ama yine yeni zenginler türeyecek.

Şöyle bir güzelliğe kurulacak bu santral :  Nükleer Santrali Cidden İsteyen Var mı?

Okunması tavsiye olunur :http://www.akademidergisi.com/2015/04/akademi-e-dergi-bu-sartlarda-bu-nukleer-santrali-bizden-baskasi-yapmaz-akkuyu-nukleer-santrali-gercekleri.html

Hükümetin Halktan Sakladığı Rapor :http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29158014.asp

Son olarak bu da nükleer enerji ile ilgili bir yazı : http://www.ready.gov/nuclear-power-plants

Şimdiden uıyarıyorum. Hükümet ne derse desin ölümüne savunan troller, eğer konumu baltalamaya çalışırsanız şikayet edeceğim. Eğer görüşünüzü düzgünce açıklarsanız sevinirim.

Ben bir vatandaş olarak nükleer santrali istemiyorum ve açıkçası korkuyorum.

Mesajım herhangi bir siyasi düşünce içermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 30 Temmuz 2015; 11:42:46 >

• urayumu paspas ile iten bi millet olarak nükleere felan hazır değiliz.
  • Bu ülkeye bunu isteyen rantçıdır. Çorbadan payını alır. Birde işletmesi milletin bi tarafına koyan adamda, santralin inşası çernobildeki santali inşa edenlerde. Birde bu tip santrali ilk defa bizim ülkemizde deneyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 30 Temmuz 2015; 11:53:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar çok doğal güzelliğimiz ve imkanımız var iken, ihale usulu ile yenilenebilir enerji işine girse eğer şu hükümet, o zaman benden bir oy almış olurdu açıkçası. O zaman derdim ki bu insanlar bizim geleceğimizi düşünüyor.
  • gerçekten istemiyoruz ama başka çare de yok enerji için.gelişmiş ülkelere gelişmek isteyen ülkelere normal kaynaklar yetmiyor bunu anlayamadınız gitti bir türlü.soğuk füzyonu icat ettinizde biz mi hayır dedik?
  • Yav ne demek yok başka çare? Biz halkız, bu işler bizim onayımız bizim vergilerimiz ile oluyor. Ben vergimin çevreyi kirletmeyecek, yenilenebilir enerjiye harcanmasını istiyorum. Makam araçları gibi gereksiz şeylere harcanmasını değil. O bölgede üretilecek olan bütün meyve ve sebzelerde radyoaktif serpinti olacak. Kendimi geçtim çoluğuma çocuğuma bunları yediremem ben. Varsın daha pahalı alalım elektiriği, sağlığım paradan daha önemli.
  • tamam söyle ne var yenilenebilir enerji nükleer santrali gerektirmeyecek bizde bilelim ona göre itiraz edelim.

amerika japonya fransa ingiltere almanya hatta çin bu işi bilmiyor onlarca nükleer santral yaptılar yapıyorlar, biz herşeyi biliyoruz yapmayalım nükleer santral.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Temmuz 2015; 12:27:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstiyorum .

Destekliyorum.

Akp degil hdp yapsa bile destelerim.

• cidden istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

tamam söyle ne var yenilenebilir enerji nükleer santrali gerektirmeyecek bizde bilelim ona göre itiraz edelim.

amerika japonya fransa ingiltere almanya hatta çin bu işi bilmiyor onlarca nükleer santral yaptılar yapıyorlar, biz herşeyi biliyoruz yapmayalım nükleer santral.

Avrupa ülkeleri sanki kapatma kararı almadılar
  • gerçekten sakat çocuklar istiyorum
  • almanya bir tek temiz enerji peşine düştü.o da ne kadar başarılı olacak rüzgarla güneşle zaman gösterecek.ki daha yüzde 20 lere bile çıkmadı o kadar yatırımla.verimli değil şu anda.daha verimli ve daha temiz bir enerji icat edildiğinde kimse uğraşmayacak nükleer ile.manyak değil kimse yanıbaşında atom bombası ile yaşamaya merak etmeyin.
  • Nükleer istiyorum nükleer istemeyen afrika ülkelerinde nijeryada falan yaşasın. Avrupada en dandik ülkelerde bile nükleer var. Dibimizdeki kıç kadar küçük gördüğünüz ermenistanda bile var nükleer. Hale doğa moğa korku zart zurt deyin o santraller olucak. İnşallah 20 kadar yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

Nükleer istiyorum nükleer istemeyen afrika ülkelerinde nijeryada falan yaşasın. Avrupada en dandik ülkelerde bile nükleer var. Dibimizdeki kıç kadar küçük gördüğünüz ermenistanda bile var nükleer. Hale doğa moğa korku zart zurt deyin o santraller olucak. İnşallah 20 kadar yaparız

zart zurt dersin artık bir felaket yaşandığında.

http://www.toplumsalanaliz.net/2012/04/cernobil-faciasnn-26-yldonumu.html

• Nükleer enerji santrallerini kapatmata kara veren ülkeler en az 30 yildir kullaniyorlar bu enerji cesidini.Malesef biz bosuna geriden geliyoruz demiyoruz.

Ulkemizde nuklleer enerji artik zorunluluk oldu.Ulkemiz enerjisini karsilayamiyor artik.Karsi cikiyorsunuz ama elektrikler 1 saat gitti mi kiyameti koparirsiniz.Ben de istemiyorum ancak gunesle falan olmaz bu is.Cok buyuk yatirim gerekli , altindan kalkamayiz biz.Almanya bile kac yildir ugrasiyor bu islerle aldiklari mesafe ortada.Elektrik ithal etmektense nukleer kurmak daha mantikli bir cozum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • destekliyorum

almanya santallerini fukuşimada patlama oldu diye kapatma kararı almadı ki. almanyanın santrallerinin ömrü doluyor zaten.
    adamlar santrallerini 30-40 yaşındayken kapatıyor. 2020 yılına kadarda bütün santralleri 30-40 yaş arasında oluyor.
    fukuşima olmasaydı da kapatılacaktı o santraller
  • uçak kazası oluyor diye uçağa da binmiyorsundur sen.
  • elektrik parasını siz ödeyecekseniz problem yok nukleer yapilmasin.
    Dünyanin her yerinde nukleer santral var. İnsallah Turkiyede de olacak.

• Küçücük Bulgaristan'da 2 tane nükleer santral var. Bulgaristan İstanbul'a Mersinden ve Sinoptan daha yakın. Yine küçücük Ermenistan'da 2 tane nükleer santral var. Ha Mersindeki patlamış ha Bulgaristandaki ha Ermenistandaki. Hep birlikte gideriz. Yani patlarsa tüm dünya zarar görür.
  • Uzun uzun yazmayacağım. Ne Akp'liyim ne de rantçıyım. Yakında Enerji konusunda yüksek lisans yapacağım. Size sadece şunu söylüyorum. Paris'in çevresinde kaç tane nükleer santral var bir araştıra durun, bunun yanında rüzgar enerjisinin ürettiği enerjiyle santrallerin ürettiği enerjiyi kıyaslarken rüzgar enerjisinin maliyetini de ayrı hesaplayın. 1 rüzgar tribününün durmasına -3.000.000 euro yazın.

Son bir şey daha : Yukardaki arkadaşa katılıyorum. Bulgaristan ya da Ermenistan'da patlasa ne olur? Bulgaristan'da ki santralin İstanbul'a uzaklığı?

Bu ülkenin geleceği nükleerdir. Kim yapsa sonuna kadar desteklerim.

Edit: Sakat çocuk edebiyatına gören bana Paris'te sakat çocuk göstersin ya da Almanya'nızda.

İş edebiyle yapılırsa sıkıntı olmaz. Yeter ki kurallara uygun yapılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atatersbinenkovboy -- 30 Temmuz 2015; 14:37:42 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.