Şimdi Ara

Nükleer Santrali Cidden İsteyen Var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TMoE

Onu yapma bunu yapma. Yerimizde sayalım.

1) Patlama hikayesi. Şimdi size çok gizli bir bilgi vereyim. Dünya çok küçük artık. Dünyanın herhangi bir yerinde patlayan nükleer santral de bizi etkiler. Onlarda patlamıyorsa bizde de patlamaz. Onlarda patlıyorsa, oh bizde patlamadı zaten etki etmez bize, diye bir şey yok. Etki seviyeleri değişir tabii ki ama illa ki etki edecek.

2) Ücret meselesi. Bildiğim kadarıyla özel bir şirket üstlenmiş bir çok şeyi ve adamlar haliyle yatırımlarını garanti altına almış ve bir taban fiyat belirlemiş. Çok normal. Örneğin Rusya'ya eğitime yolluyorlardı, bilen bilir. Ben de şartları araştırdım acaba başvursam mı falan diye. Bursunuzu falan karşılıyorlar bir nevi iş garantisi var falan. 5,5 yıllık eğitim sonrası santralde 11 yıl çalışma zorunluluğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Demem o ki özel sektör tabii ki cebini düşünür, sizi bedava okutacak veya ülkeye bedava santral yapacak hali yok.

Verilen bağlantıları okumadım tek tek. Ancak konunun başındakiler için cevabım bu.

Ha bence de keşke yenilenebilir kaynaklara iyice yatırım yapılsa. Ancak Almanya kim biz kim. Almanya zaten cihazları üretiyor 1, yatırım yapabileceği cari fazlaları var(açık değil dikkatinizi çekerim). Almanya ile kendimizi karşılaştırmak tamamen komedi. Buna rağmen özellikle rüzgar gücü bakımından son yıllarda ciddi atılım yapıldı diye biliyorum. Güneş hala sıkıntı. O alanda da özel şirketler ciddi atılımlar yapıyor diye biliyorum bakalım nasıl gelişmeler sağlanacak.

Nükleer daha kısa vadede daha ucuz sonuç alınacağı için tercih edilmiştir muhtemelen. Bir de işin politik kısmı var tabi. Nükleer güç nükleer silah falan işi işte.

Birinci maddeden sonrasını okumadim. Canım kardeşim sen daha "dünya artık çok küçük bir yer" sözünü bile yanlış anlamışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Nükleer Santrali Cidden İsteyen Var mı?
  • Arkadaşlar, Türkiye'de nükleere dair aklınızdaki tüm soruların cevabınıhttp://nukleerakademi.org adresinde bulabilirsiniz.
  • Siyasi propaganda yapan topluluk var

Dotunun kenarinda olan ermenistandaki dunyanin en riskli santrali calisiyor ona ses etmezler.
    Patlarsa heralde sinirdan geciste bizkiler vize isticek buralara gelmicek.
    Lakin biz yapicazya sesler hepbir agizdan .

Nuleer destekcisiyim parti farketmez yapani desteklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.