Şimdi Ara

NTC-PTC ile LED yakma devresi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu devreyi ISIS'de çizmeye çalışıyorum. Çok basit bi devre olduğunu biliyorum lütfen yardımcı olacak arkadaşlar cevaplasın.

-Devrede 1er adet NTC-PTC ve darlington bağlantılı transistör kullanılacaktır.
    -Devre 1LED diyodu kontrol edecektir.
    -Ortam sıcaklığı arttığında LED yanacak ortam sıcaklığı düştüğünde LED sönecektir.

Bide ISIS'de çizdiğim devrede NTC-PTC çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ? Isıtma olayını nasıl yapacağız yani ?

Şimdiden teşekkürler..

• Takip
  • yokmu bileeenn
  • NTC-PTC yerine POT kullanın. Zira NTC ve PTC elemanları sıcaklığa bağlı olarak değişen dirençlerdir.

Sıcaklık arttıkça NTC'nin direnci azalır, PTC'nin direnci artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder61

NTC-PTC yerine POT kullanın. Zira NTC ve PTC elemanları sıcaklığa bağlı olarak değişen dirençlerdir.

Projemde POT kullanamam maalesef. NTC PTC olması şart
  • Fan yerine 12 volt led bağlarsan istediğin sonuça ulaşabilirsin.

http://b1212.hizliresim.com/14/c/gtug6.png
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkxx34

quote:

NTC-PTC yerine POT kullanın. Zira NTC ve PTC elemanları sıcaklığa bağlı olarak değişen dirençlerdir.

"Bide ISIS'de çizdiğim devrede NTC-PTC çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ? Isıtma olayını nasıl yapacağız yani ? "

Yukarıdaki sorunuza cevap verdim. Sadece simülasyon için konuşuyorum. ISIS ısıtma-soğutma olayını interaktif olarak sunmuyor olabilir. Bu yüzden devrenin çalışıp çalışmadığını NTC/PTC yerine pot koyarak simüle ettikten sonra tekrar NTC/PTC elemanınızı yerleştirirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nkxx34

quote:

"Bide ISIS'de çizdiğim devrede NTC-PTC çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim ? Isıtma olayını nasıl yapacağız yani ? "

Yukarıdaki sorunuza cevap verdim. Sadece simülasyon için konuşuyorum. ISIS ısıtma-soğutma olayını interaktif olarak sunmuyor olabilir. Bu yüzden devrenin çalışıp çalışmadığını NTC/PTC yerine pot koyarak simüle ettikten sonra tekrar NTC/PTC elemanınızı yerleştirirsiniz.

Peki bu devreyi nasıl yapabilirim ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.