Şimdi Ara

Noter Satışı sonrası ruhsatı almak için randevu gerekli DEĞİLDİR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
60.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar basit bir soru ama arattığımda eski mevzuata göre bilgiler mevcut.


    Bildiğiniz gibi artık noterde satışı yapınca ruhsat eve geliyor. Ancak biz noterde satışı yaparken bunu belirtmeyi unuttuk. Ben Avrupa kısmında oturuyorum. Satışı ise Üsküdar'da yaptık. Şimdi ruhsatı almam gerekiyor. Emniyetten randevu almam gerekir mi? Direk gitsem alabilir miyim?

    Bir de Cumartesi günü bu işi yapabilir miyim?

    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.

    Teşekkürler.


    Edit: Değildir. Hatta onlar size direk bile gönderebilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 28 Şubat 2013; 22:47:18 >



  • Acelen yoksa ruhsatı almak için, bekle derim. Ben geçen ay aldığım araba 20günde geldi, ondan öncekide 30günde gelmişti.

    Emniyete satışla gidip plaka değişikliği yoksa hemen veriyorlardı sanırım
  • Plaka değişikliği yoksa eminiyetde 5 dk da alırsınız bence eve gelmesini beklemeye bile gerek yok. Randevuya gerek yok, direk gidip sıraya girip alıyorsunuz
  • Satışı geçen Perşembe günü yaptım. Yani 7 şubatta. Acelem yok ama geçici ruhsat 1 ay geçerli dediler. Plaka da değişmeyecek. O gün öğleden sonra gidip alabilirsiniz demişti noterdeki bayan. Ama gitmedim. Sadece Salı günü sabah ve cumartesi günü müsaitim. Ona göre 1 hafta daha bekleyeyim o zaman.

    Asıl merak ettiğim şu randevu olayı.. Oraya kadar gidip "randevun var mı gardaş" derlerse kafayı yerim.. :)
  • Bi güncel çekelim.

    7 Şubattaki satış sonrası bi türlü vakit bulup gidemedim Üsküdar'a.. Tam bu salı gitmeyi düşünürken emniyettekiler bi güzellik yapıp göndermişler ruhsatımı. Aslında noter sırasında adresime istiyorum diye belirtmek gerekiyor denmişti. Öyle olmamasına karşı PTT kurye ile göndermişler. 5TL .
  • Cuma günü araç aldım üstüme ruhsatı almadım emniyetten benim yerime başkası alabilir mi cünkü zamanım yok böyle bir şey mümkün mü ?
  • Ruhsat daki adresinize gondereceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrese istemeseniz bile 15 gün içinde almazsanız adrese gönderiliyor.

    Randevu sistemi de gideceğiniz emniyetin yoğunluğuna bağlı, kendisi bir randevu sistemi oluşturabiliyor. Ben Zonguldak'tan aldım aracı, cuma öğleden sonra gittik notere, yola çıkacağım diye plakayı da değiştirmedim. Noter-emniyet yolunda telefonla sigortayı hallettim, sigorta sisteme düştüğü anda emniyetteki memur ruhsatı teslim etti.

    Cumartesi bu işlem yapılmaz, idari kısım bildiğiniz devlet dairesi.

    Bir de adrese kayıtlı nüfus sisteminde kayıtlı adrese gönderilir ruhsat (ceza vs. her türlü tebligat aynı şekilde)


    NOT: Ruhsatı aldığınızı gördüm, ben de yeni araç aldığımdan yazayım dedim bu konuya girenler için. Aracınız hayırlı olsun
  • merhaba arkadaşlar.
    peki ruhsat eve gönderildiğinde ruhsat sahibinin teslim alması şart mı yoksa aile bireylerden biri teslim alabilir mi?
    bu konuda bilgisi olan var mı?
  • selamlar,
    bağcılar için randevu gerekiyor mu? ya da genel olarak gidip çıkartmak istesek randevu lazım mı? net bilgiye ulaşamadım bir türlü.
  • bLacK-b0x kullanıcısına yanıt
    sigortayı yaptırdıktan sonra 30 dakika içerisinde sisteme düşüyor. Gidip alabilirsin. Yoğunluğa göre belki biraz beklersin ama anında alıyorsun genelde.

    Yakınımdaysa genelde bu şekilde yaptım ben. PTT filan beklemedim ruhsat kağıdını.
  • Ruhsatı almak için neler gerekli ? Bir de plaka değişikliği yapacağım.Randevuyu aldım ama hangi belgeleri ayarlamam lazım doslar?
  • şöyle bir sorum olacak;
    ben balıkesirdeyim, alacağım araç istanbulda, istanbulda noterden satışını aldım, aynı gün yola çıkıp balıkesire gelmem lazım, ertesi gün de emniyetten ruhsatı çıkartıcam.
    şimdi yolda polis durdurursa noterden satış belgem var ancak ruhsat eski ruhsat, bu konuda herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LynXMaSTeR

    şöyle bir sorum olacak;
    ben balıkesirdeyim, alacağım araç istanbulda, istanbulda noterden satışını aldım, aynı gün yola çıkıp balıkesire gelmem lazım, ertesi gün de emniyetten ruhsatı çıkartıcam.
    şimdi yolda polis durdurursa noterden satış belgem var ancak ruhsat eski ruhsat, bu konuda herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

    Sorun olmaz, araç satışı sonrası verilen geçici ruhsatın 15 gün geçerlilik süresi var, aynı şekilde aracın önceki sahibi tarafından yapılan trafik sigortası da 15 gün süreyle geçerlidir. Eski ruhsat diye birşey yok çünkü satış esnasında aracın ruhsatı noterde kalıyor size verilmiyor.

    Siz sadece geçici ruhsat + muayene kağıdını alacaksınız, muayene pulunun yapıştırıldığı 2. ruhsat yaprağı olarak bilinen "trafik belgesi" de geçen aylarda kullanımdan kaldırıldı zaten.

    Ayrıca, yeni ruhsatınızı çıkartmanız için trafik sigortasını yaptırmanız gerekir, emniyete gitmeden önce sigortanızı yaptırın yoksa ruhsat vermezler.




  • Diablo kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.