Şimdi Ara

Noter KM uygulaması ve yeni yasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabada olan ve motora yeni gelen 6000KM veya 6 ay geçmesi gerekiyormuş satış yapılabilmesi için ben motor almayı düşünüyorum fakat bu yasanın yeni gelmesi beni baya bi sıkıntıya soktu bu yasa herkes için mi geçerli yoksa sadece galerici ve motor dükkanları için mi gerekli ? eğer ki normal şahıslarda dahil herkes için geçerliyse ne yapabiliriz beklemekten başka ?

Konuştuğum motor sahibi notere 6000 km deriz zaten bakmıyorlar diyip satabilirim dedi bi yandan mantıklı geldi sonuç olarak motorun başına geçip bakmıyorlar motorun muayenesi de yok çünkü ( YAMAHA R25 2023 ) model motor yeni olduğu için muayenesi de olmuyor, bunu bi arkadaşıma sorduğumda notere 6000 desek alsam motoru herhangi bir problem olur mu satmak için almıyorum kullanmak için alıyorum bana dediği noterin plakaya verdiğin rakamı işlediğini ve motor şuan 3000km de 5000km bakımı geldiğinde götürdüğünde plakadan motorun noterde 6 bin girildiğini fark edip senin alacağın motorun garantisini bozacağını söyledi sizce böyle birşey yapmak mantıklı mı ve dediği gibi noter plakaya km yi giriyor mu yardımcı olursanız sevinirim.

• 2000 km deki bir motora 6000 beyan verip alışveriş yapanlar gördüm. Çünkü motorsiklet için 6.000 km az bir rakam değil. Kurye değilseniz😆 büyük motor varsa 6.000 yapayım diye beklersen değer kaybı yaşar makina.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

demek istediğimi anlamadınız sanırım motoru büyük ihtimal baya kullanır öyle satarım motor sahibi motor 3000 olmasına rağmen bana satabilmek için notere 6000 dicek fakat bu plakaya işliyor mu yamaha servisinde 5000 bakımı gelince yaptırcağım zaman yamaha servisi fark edip garantiyi bozar mı onu merak ediyorum

• mtsüvarisi M kullanıcısına yanıt

Yamaha servisi ile noterin bağlantısı nedir.

öyle bir bağlantı yok.

noter alım satım işlerini kurumsal şekilde yönetir. Motorun resmi sahibini kanunen gösterir

servis ise adı üstünde servis işine bakar

motoru kim kime satmış, kaça satmış ,niye satmış ,kaç km de satmış

servisin umrunda olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt

plakaya yazıyormuş kmyi noter arkadaşım da yamaha servisinde 5000 bakımı yapacağın zaman plakada 6000 km gözüktüğü için garantin bozulur çünkü 1000km aşınca bakım yamahada garanti bozuluyor yani örnek 5000km bakımım var kilometrem motorda 5000 fakat notere verdiğimiz sayı 6000 olduğu için plakaya işlendiği için sistemde gözüküyor ve garantim iptal oluyormuş

yamaha plakana işli km yi nasıl görecek hay babam..

• Styric kullanıcısına yanıt

şimdi noterde kmyi 6000 söylücem motorun kmsi 3000 benim bakım zamanım geldiği zaman yani 5000 götürdüğümde herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi arkadaşım korkuttu beni bu şekil ondan söylüyorum inanın hiç bir bilgim yok

• 6 ay 6bin km ticari satislar icin degil miydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bireysel için üç defaya kadar böyle bir sınır yok. İçeride 6000 derseniz de kontrol mekanizması yok.

• Skayn kullanıcısına yanıt

plakaya işlerlerse yamaha servisinde gözükürse garantiden çıkar motor diye demiştim

araç muayene istasyonu desen anlarımda yamaha bu evraklara erişemez bakamaz. Onuda ilgilendiren bir şey yok zaten. Motordan kmye bakar geçer.

Yok olum öyle bişe seni yemişler.

Ayrıca motorsikletler için 6 bin km çok yüksek bi rakam çoğu çin malı skutır bu km'ye göremeden pert oluyor. Hangi parlak zekanın fikriyse emeği geçen herkese teşekkürler.

• Gördükçe deliriyorum artık büyük ahlaksızlıklar yüzünden küçük ahlaksızlıklar yapmak zorunda kalınması...yakında km indir kaldırcılarda çıkar motor için. Şu otomobillerde yeni alınan otomobilde hatrı sayılır bir ötv indirimi olsa 3 yıl içinde satarsa indirimi geri ödese (ticari gibi) ki yapılabilir bir sistem bütün bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdık. Arabayı geçtim artık motor km sine el atılmış. Sizleri eleştirmiyorum, bu günlere gelmemize neden olanları eleştiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısınız sormadan iş yapmak istemedim herkesin yorumu için teşekkür ediyorum gerçekten ♥

• Peki bu devleti kandırmak gibi birşey oluyor herhangi bir sıkıntı yaratır mı ileride ?

Yaw yamahanında işi gücü yok noterde beyan edilen kmye bakcak..

kadranda ne görüyorsa ona göre işlem yapar…

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.