Şimdi Ara

NOTEBOOKLARDA ÖLÜ PİKSEL TESTİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar notebook alırken ölü piksel olup olmadığını nasıl anlarız,bi test yöntemi varmıdır? varsa nelerdir bunlar?teşekkürler

Yapacagin en kolay is paintten bi kırmizi bi beyaz bi mavi ve bide sari resim olustur ama ekran boyutlarinda olsun.Kaydet masa ustune ve windowsun ozellginden slayt olarak bak iyice dikkat et varsa bisey gorurusun.Zaten test programlarida boyle bisey

notepad ac

bembeyaz olsun
    tam ekran yap

bazı noktalarda kırmızımsı yeşilimsi noktalar varsa onnar ölü pixel. bazıları douştan gelio bazıları sonadan oluşuo. sonadan oluşanların etrafında virus gibi yayılıo bunnar. ozaman ağlıosun işte. ama illada oluşacaklar yada çoğalacaklar diye bi kaide yok.

ama yeni makınada sorun cıkarsa aleti garantiye filan sokmaya calısır deiştirtitim. ama turkiyede lcd ekran sokup yenisini takan kimse yok yani öle bi sorunda exchange insurrance a girip fabrikaya yollanıyor cihaz genelde. mesela hp donanım hatasına sahip laptopları ve scannerları direk fransaya yolluyor diye biliorum.

Orjinalden alıntı: monster_guru

en kolayı bu sanırım

notepad ac

bembeyaz olsun
    tam ekran yap

bazı noktalarda kırmızımsı yeşilimsi noktalar varsa onnar ölü pixel. bazıları douştan gelio bazıları sonadan oluşuo. sonadan oluşanların etrafında virus gibi yayılıo bunnar. ozaman ağlıosun işte. ama illada oluşacaklar yada çoğalacaklar diye bi kaide yok.

Pratik ama, ya olu pixel beyazsa??

Apple MAC Pro
    IPhone 3Gs
    CANON 5D - 24*105mm L IS USM
    FujiFilm HS10
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop monitör ölü piksel?
    6 ay önce açıldı
    Ölü Piksel
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O yüzden zaten bu küçük programları kullanmanızı salık veririm.

Uğraşmak istemeyen, "sayılı bit'lerimi buna mı harcıycam" diyen powerpoint'te siyah, beyaz, kırmızı, mavi, yeşil renklerden oluşan basit bir sunum yapıp, full screen oynatarak da kontrol edebilir.
  • kardeş bu verdiğin programa ne kadar güvenilir acaba...

quote:

Orjinalden alıntı: danazor1

hiç uğraşma:

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip

quote:

Orjinalden alıntı: b_Lu_E

http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html bu adresten test yapman mumkun
  • bak o siteye girdiinde zaten açıklaması war ingilizce olarak. aşağıda blac&white , falan filan bişiler yazio.onlara tıkla tek tek. sana gri bi ekran gelcek orda sapıtık bi piksel görürsen. o piksel hakkın rahmetine kavuşmuştur. yada arkadaşların dediiği gibi masaüstüne farklı renklerde ( beyaz, mavi,pembe) bakarsan warsa ölü pisel görürsün.
  • Bu notebook ve lcd monutorlerde olu pixel garantisi veren firmalar varmi yani 2yillik garantiye olu pixel garantisi dahil mi zaten olu pixel garantisi yoksa kim risk alipda LCD veya notebook alir ki zaten en kotusu 2yillik garantisi bittikden sonra meydana gelmesi olur herhalde.

Ölü piksel olayı LCD ekranların -şimdilik- kronik rahatsızlıklarından birisi. Ne yazık ki bu üretici firmanın suçu da değil, LCD teknolojisinin. Biraz şans meselesi..

Misal benim ekranım LCD. Ama üstünde ölü piksel yok. Peki riske mi girdim? Hayır, zira 15 inch monitörüm küçük gelmeye başlamıştı ve miladını doldurmuştu. Gittim LG LCD aldım, çok da güzel oldu.. Eğer normal monitör almakla LCD monitör almak arasında kararsız kalsaydım, evet LCD alarak riske girmiş olurdum. Ama ben en başından beri LCD almak istediğimden ortada girilmiş bir risk yok, tamamiyle bir LCD alma kararını verdiğinde o riski kabulleniyorsun zaten.

Notebook için de aynı şey geçerli. Notebook alırken girdiğiniz bir risk yok. Notebook almak isteyerek bu riski göze alıyorsunuz zaten. Ölü piksel çıkarsa değiştirip değiştirmemek dağıtıcı firmanın insafına kalmış. Dolayısıyla gene ortada girilen bir risk yok.

• yani arkadaşlar bu verilen programlarla, ekranda farklı renkli bi nokta görüldüünde o ölü piksel oluyo yanii..

Orjinalden alıntı: killnOd

Bu notebook ve lcd monutorlerde olu pixel garantisi veren firmalar varmi yani 2yillik garantiye olu pixel garantisi dahil mi zaten olu pixel garantisi yoksa kim risk alipda LCD veya notebook alir ki zaten en kotusu 2yillik garantisi bittikden sonra meydana gelmesi olur herhalde.

arkadaşım sana şöyle bir örnekleme vereyim. ben acer marka bir laptop kullaniorm.ocak ayında ekranın inventor denilen bi parçasında sorun oluştu ve servise yolladım. 1 ay serviste kaldıktan sonra , 3 gun önce aldım bilgisayarımı. Servise vermeden önce ölü piksel yoktu ama servisten geldikten sonra bir adet ölü piksel tespit ettim. bugun adamlarla konuştum bunu deiştirmenizi istiyorum dedim (ekranın deişmesini). adamlarda dediki; arkadaşım 3 adete kadar ölü piksel olabilir sonra ekranı zaten deiştirirz 3 tane olursa deiler. bende adamlara dedimki ben bu alete 4 milyar para vericem, sizin servisteki bi hatanız yüzünden ölü piksel oluşacak bende durucam dedim. istanbulla falan görüşücem yarın. ama şunu bil her firmanın garantisi war sanıyorumki. bugun servisteki adamlar bile söyledi bana, 3 tane ölü pikselin olsun gel ekranını deiştirelim dediler. acaba biras tepinsemmi ekranın üstünde

• Sonucda notebook ve lcd monutorler icin olu pixel garantisi veriliyorsa problem yok ama 3 pixel mantigi cok sacma bu gidisle yakinda bunu 5 e cikarirlar su durumdada millet pixel avina cikar
    Su durumda en iyisi CRT ama gelecekde onun yerini alabilecek PLASMA var bence bu arada piyasada plasma monutor ve notebook varmi birde bu plasmalardada olu pixel yok isde 8ms erisim suresi vs gibi problemler varmi.

Yakında 5'e çıkarırlar falan gibi afaki yorumlarda bulunmayalım. Tüm dünyada her markanın güttüğü belli bir ölü piksel standartı var. Bu her markada farklı. Kimi bazı markalar ekranı segmentlere bölmüş, örneğin tam ortadaki bir tek piksel'de bile sorun varsa değişim yaparken, kenarlarda 8 tane bile olsa değişim yapmayan firmalar var. Bazısı 3, bazısı 5 ölü pikselde değişim yapıyor. Bu ölü piksel konusu öyle çok da dert edilecek birşey değil, anladığım kadarıyla ölü piksel'in ne olduğu konusunda ciddi bir bilgisizlik hakim. Burada bahsettiğimiz rakamlar milyonlar mertebesinde! Yani milyonlarca pikselden 5 tanesinin bozuk çıkmasını konuşuyoruz. (ki ender olmakla beraber ölü pikseller normal CRT ekranlarda da vuku bulabiliyor)
    Şu makaleyi okumanızı öneririm
    http://www.behardware.com/articles/519-1/lcd-screens-dead-pixels.html

Plazma olayına gelirsek.. Plazmaların yüksek teknoloji ürünleri olduğunu ve fil gibi elektrik çektikleri gözönüne alınırsa, daha bayaa bir beklemen gerekecek plasma ekranlı notebook için

• quote:

Su durumda en iyisi CRT ama gelecekde onun yerini alabilecek PLASMA var bence bu arada piyasada plasma monutor ve notebook varmi birde bu plasmalardada olu pixel yok isde 8ms erisim suresi vs gibi problemler varmi.

Plazma televizyonlarda bi kanali surekli acik birakin. ekranda sabit kalan kanal logosu plazma ekrana yanarak KAZINIYOR ve cikmiyor bu sorun cozulemedigi icin LCD tv ler daha revacta. Her LCD ekranda olu pixel olur yada zamanla olusacak diye bi kaide yok. Ama cikarsa da yapilacak bisey yok. Bu yuzden LCD yi kotulemek, belki sokaga cikarsam beynime yildirim duser cok korkuyorum demekle ayni sey bence.

• Yav bende bazen bi mavi nokta beliriyor.. Bazen olmuyor.. Onlar öle gelip gidiyormu yoksa kalıcı mı ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.