Şimdi Ara

Notebook'ta Numlock tuşunu açılışta aktif yapmak? | Uzmanlık sorusu!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Asus marka Notebook'da Numlock tuşu hep pasif. Oturuma şifre koymayınca sıkıntı yok; ama oturuma şifre koyduğumda da hiçbir şekilde aktif edemedim Numlock tuşunu. Aşağıdakileri denedim:

1 - Bios'ta Numlock Statüs diye bir bölüm yok, oradan değiştiremedim.
    2 - Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Keyboard / InitialKeyboardIndicators=2 olarak ayarlı; bunu kabul ediyor. Ama Win7'de sistem açılışına şifre koyunca yine pasif olarak geliyor.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

• Denemediğim şey kalmadı, kafayı yiyeceğim.
  • Şifre koyduğum oturum hesabı Adminstrator hesabım. Bunun dışında hemen bir tane misafir oturum açsam ve şifre koymasam, misafir oturumla açsam bile sistemi, olmuyor. Pasif hep. Yani sorun aslında Adminstrator olarak oturum şifresi koymak.
  • böyle uzmanlık sorusu vay şundan en iyi anlayan falan gibi başlık görünce bilsemde cevap vermeyesim var benim gibi düşünenlerde çoğunlukda sanırım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

böyle uzmanlık sorusu vay şundan en iyi anlayan falan gibi başlık görünce bilsemde cevap vermeyesim var benim gibi düşünenlerde çoğunlukda sanırım...

İşine geliyorsa... Uzmanlık sorusu tabi ki. Sabahtandır araştırıyorum nette bulamadım, yabancı sitelere bile baktım; ama nafile.

Bilmek ve bu başlığı görünce yazmamak? Çocuksu olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

quote:

böyle uzmanlık sorusu vay şundan en iyi anlayan falan gibi başlık görünce bilsemde cevap vermeyesim var benim gibi düşünenlerde çoğunlukda sanırım...

İşine geliyorsa... Uzmanlık sorusu tabi ki. Sabahtandır araştırıyorum nette bulamadım, yabancı sitelere bile baktım; ama nafile.

nıckinız gıbı gereksiz bi başlık olmus ben uzman degilim kesinlikle fakat biliyorum bende aynı sorundan muzdarip idim kendi uğraşlarimla bulmuştum neyse siz uzman aramaya devam edin dhde tonlarca uzman var bekleyin onları kolay gelsin..

• quote:

quote:

quote:

nıckinız gıbı gereksiz bi başlık olmus ben uzman degilim kesinlikle fakat biliyorum bende aynı sorundan muzdarip idim kendi uğraşlarimla bulmuştum neyse siz uzman aramaya devam edin dhde tonlarca uzman var bekleyin onları kolay gelsin..

Komiksin sen. Gerçekten. Biliyormuş da, paylaşmıyormuş da... Hadi evlat, başka kapıya. Bıdı bıdı yapma burada boş yere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar, Asus marka Notebook'da Numlock tuşu hep pasif. Oturuma şifre koymayınca sıkıntı yok; ama oturuma şifre koyduğumda da hiçbir şekilde aktif edemedim Numlock tuşunu. Aşağıdakileri denedim:

2 - Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Keyboard / InitialKeyboardIndicators=2 olarak ayarlı; bunu kabul ediyor. Ama Win7'de sistem açılışına şifre koyunca yine pasif olarak geliyor.

Merhaba BIOS üzerinde Numlock tuşu ile ilgili bir ayar olacaktı.Bunu disable ise enable yapın sorun çözülecektir. Masaüstü sistemlerde genelde geçerlidir.Ancak dizüstü ise kullandığınız genelde kilitli bir BIOS ile geldiği için hiçbirşey yapamıyosunuz.Yinede biraz kurcalayın mutlaka bulacaksınızdır BIOS üzerinde

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 13 Mart 2012; 16:03:28 >

• quote:

En buyuk hayalim birinden uzman madalyasi almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

quote:

Arkadaşlar, Asus marka Notebook'da Numlock tuşu hep pasif. Oturuma şifre koymayınca sıkıntı yok; ama oturuma şifre koyduğumda da hiçbir şekilde aktif edemedim Numlock tuşunu. Aşağıdakileri denedim:

Merhaba BIOS üzerinde Numlock tuşu ile ilgili bir ayar olacaktı.Bunu disable ise enable yapın sorun çözülecektir. Masaüstü sistemlerde genelde geçerlidir.Ancak dizüstü ise kullandığınız genelde kilitli bir BIOS ile geldiği için hiçbirşey yapamıyosunuz.Yinede biraz kurcalayın mutlaka bulacaksınızdır BIOS üzerinde

Kolay gelsin

Başlıkta bahsettiğim gibi bana açık olan Bios ayarlarında yok öyle bir yer. Yani Numlock Status gibi bir yer mevcut değil.

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin

Başlıkta bahsettiğim gibi bana açık olan Bios ayarlarında yok öyle bir yer. Yani Numlock Status gibi bir yer mevcut değil.

2 olarak atadığınız değeri 1 olarak atayın eğer capslock aktif ise kesinlikle BIOS'ta olması gerek diye düşünüyorum farklı bir seçenek şu an aklıma gelmiyor.
    Ya da kayıt defterindeki değerleri tamamen sıfırlayıp yeniden değer atamayı deneyebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin

2 olarak atadığınız değeri 1 olarak atayın eğer capslock aktif ise kesinlikle BIOS'ta olması gerek diye düşünüyorum farklı bir seçenek şu an aklıma gelmiyor.
    Ya da kayıt defterindeki değerleri tamamen sıfırlayıp yeniden değer atamayı deneyebilirsiniz.

2 olan değeri bir yaptım. Hatta o diziyi silip, yeniden oluşturdum; ama nafile. Teşekkür ederim.

• NUM LOCK durumunu değiştiren bir komut dosyası yapılandırmak için, aşağıdaki adımları kullanın:
    Not Defteri'ni başlatın.
    Aşağıdaki kodu kopyalayın ve metin dosyasına yapıştırın:

set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
    WshShell.SendKeys "{NUMLOCK}"

Dosyayı "numlock.vbs" olarak kaydedin (tırnak işaretleri dahil). Bu, dosyayı .vbs uzantısıyla oluşturur. Dosya simgesi Not Defteri simgesinden bir komut dosyası simgesine dönüştürülür.
    Komut Dosyasını Başlangıç Klasöründen Çalıştırma
    Komut dosyasını yerel olarak çalışacak biçimde yapılandırmak için, Numlock.vbs dosyasını genelde kullanıcının profil yolunda bulunan Başlangıç klasörüne kopyalayın.

Komut dosyasını tüm kullanıcılar için çalıştırılacak biçimde yapılandırmak için, Numlock.vbs dosyasını Tüm Kullanıcılar profilindeki Başlangıç klasörüne kopyalayın. Bu klasörün varsayılan yolu Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup dizinidir.

Komut dosyasını uygun konuma kopyaladıktan sonra, aşağıdaki adımları izleyin:
    Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, mmc yazın ve Tamam'ı tıklatarak Microsoft Yönetim Konsolu'nu (MMC) başlatın.
    Konsol menüsünde, Ek Bileşen Ekle/Kaldır'ı tıklatın.
    Sırasıyla Ekle'yi, Grup İlkesi'ni ve sonra da Ekle'yi tıklatın.
    Uygun Grup İlkesi Nesnesi'ni tıklatın. Varsayılan seçim yerel bilgisayardır, ancak Gözat'ı tıklatarak farklı bir Grup İlkesi Nesnesi seçebilirsiniz.
    Son'u tıklatın, Kapat'ı tıklatın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
    Grup İlkesi Yönetim Konsolu ek bileşeninde, Kullanıcı Yapılandırması\Windows Ayarları\Komut Dosyaları (Oturum Açma/Kapatma) klasörünü bulun. (Kullanıcı Yapılandırması klasörü yerine Bilgisayar Yapılandırması klasörünü kullanabilirsiniz.)
    Oturum açma komut dosyası nesnesini çift tıklatın, Ekle'yi tıklatın, Gözat'ı tıklatın ve ardından Numlock.vbs komut dosyasını tıklatın.
    Aç'ı ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
    Tamam'ı tıklatın ve Grup İlkesi Yönetim Konsolu'nu kapatın.

ben uzman değilim, fakat biraz araştırmayla bunu buldum işe yarayabilir

• Dosya ismi içerisinde " gibi özel karakterler kullanılmaz ki...
  • Bugün bu sorunla karşılaştım, Microsoft yardımdan baktığım kadarıyla:
    Win 7'de NUMLOCK tuşunu etkinbir şekilde oturum açmak için; Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde
    HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard'u bulun
    InitialKeyboardIndicators'ın üzerine sağ tıkla, değiştire bas, değeri 2 olarak değiştir.

Daha ayrıntılı bilgi ve kaynak:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbekar -- 21 Temmuz 2014; 18:37:04 >

• Lord of Light kullanıcısına yanıt
    Windows 8'deki anlatımını yapabilir misin? Ek Bileşen Ekle/Kaldır seçeneğini buldum ama gerisi farklı,Yani "Grup İlkesi Yönetim Konsolu" denen bir şey yok."Grup İlkesi Nesnesi" diye bir şey de yok.Hatta "Grup İlkesi" diye bir şeye de rastlamadım oralarda.
  • Cihazınızın bios versiyonunu güncel değilse güncellemeyi deneyip Bios altında bunu Numlock at first gibi bir birimde ayarlayınız.
  • Sorun bende de var halen bir çözüm bulabilmiş değilim. Burada sorunu yasayan arkadaslar çözebildiler mi? son durum nedir? Wİn 8 için durum geçerli görünse de win 8.1 de işe yaramıyor gibi duruyor.
  • Bu sorunla bir çok kez karşılaştım. Bilgisayardan bilgisayarı anlamsız şekilde değişen bir durum. Birinde sorunsuz olurken diğerinde ne yapsan da olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.