Şimdi Ara

NOTEBOOK BIOS RESETLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Asus F3JC model notebook un bios şifresini unuttum, Bios u resetlemek için
    CMOS pilini çıkarttım ama işe yaramadı, makinenin arka kapağını çıkardım fakat CMOS jumper ini bulamadım, DOS da şifre sıfırlayan 2 kod denedim olmadı.
    Bios u resetlemek için ne yapabilirim? CMOS jumper ını tarif edebilirmisiniz? Veya başka bir yol önerebilirmisiniz?
    Teşekkürler.

Muhammed Reşit Bilgin

AMD Phenom II 940 X4 QuadCore 3.0 GHz 8MB @3.6 Ghz & OCZ Vanquisher Hava Soğutma // Gigabyte MA790X-UD3P // Zotac GTX 260 AMP 896MB // OCZ Reaper 4 GB (2*2) DDR2 1066 MHz (5-5-5-15) // Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 // xClio CoolBox Kasa + Corsair TX650W PSU
      3DMark VANTAGE .. GPU: 12043 CPU: 11777 ((Windows7 x64))
    BIOS Nasıl Güncellenir ? [ Asus, Gigabyte ve Msi için ayrı ayrı videolu anlatımlar ]
  • Bir resmi var mı arka kısmın özellikle pil civarının? orada muhtemelen jumper yerine iki tane yan yana duran lehim noktası vardır diye tahmin ediyorum. Bios pilini çıkardıktan sonra epey bir süre beklemen de gerekebilir.

Orijinalden alıntı: caqlayan

bios güncellersen şifre ortadan kalkar

Gerçekten bios güncellersek şifre gitme ihtimali var mı? Bu denenmiş birşeymi?

Arkadaşıma lazımda bu bilgi, çok uğraşmadık aslında bu konu hakkında..

• pilimi çıkarmamız gerek krm-iks ?
    Doğruları konuşmak için en az iki kişi gerekir biri doğru söyleyen, biri doğru anlayan,
    Allah, kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil,doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın..

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell bios şifre kırma
    15 yıl önce açıldı
    notebook bios pili yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimde pile bağlı olan kırmızı siyah kablonun anakarta bağlandığı beyaz soketin yanına bakmak lazım resimde orası net gözükmüyor ama orada bir yerde reset diye bir yazı var mı anakart üzerinde sanki soketin sol tarafında yan yana duran iki lehim noktası var gibi ama pil takılı iken dokunmayın oraya. Pili çıkarın 10dk kadar bir süre bekleyin sonra yeniden takın
    Fakat sonuç aynı.
    Lüften yardım edin, bu sorun başımın etini yedi ve yurt dışında olduğum için yaptıramıyorumda.
  • Benimde benzer bi sorunum var fujitsu Siemens pi1536 laptop var elimde müşteri şifreyi unutmuş normalde pili söküp pil yuvasını kısadevre ederseniz bios unutur. Ama bazı laptoplarda ikinci bir eprom bulunuyo ve şifreleri burada tutuyo. Bundada bu tarz bi durum var. Bios resetleniyor ilk açılışta default edeceğini söylüyor default ediyor ama yine şifre soruyor. Sadece yetkili servisle sorunu çözebiliyo. Yardım edebilecek yada konu ile bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ederim.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.