Şimdi Ara

Not tutmadan Biyoloji çalışılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi. Not tutmadan biyoloji çalışıp tyt-ayt fullemek mümkün mü? Ben not tutmayı hiç sevmeyen birisiyim. Youtube'dan konu anlatım videosu izlerim. Bol bol test çözerim. Konu anlatım kitabından okuyup önemli yerlerin altını çizerim. Ama not tutmayı hiç sevmem dediğim gibi.
    Fakat eğer biyoloji için not tutmak şart derseniz denerim. Yinede biyoloji için not tutmadan fullemek mümkünse o şekilde devam etmek isterim. Siz ne dersiniz?

• Hiç tutmadım sadece ders kitabının üstüne önemli bilgileri ya da yaptığım yorumları not aldım. Yanlış yaptığım ya da önemli soruların da üstüne not aldım. Full de çektim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben oyle yapmistim , not tutmadan videoyu gercek anlamiyla izlersen neden olmasin? Ama sonra ustune konu anlatimli kitap ya da meb kitabindan-ki bence meb kitabindan - bi guzel tekrar et .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not tutarsan işin garanti olur. Düzgünce not alıp o notları da aksatmadan tekrar edersen biyoloji full yaparsın. Tutmadan da yapılır mı, yapılır ama yapılmasa da şaşılmaz.

• Palme A konu anlatım + Meb (Fen Lisesi) kitabı seni iyi yerlere getirir hocam

• Birinci çalışmanda normal kalemle çiz,ikincisinde altını renkli kalemle çizersin, üçüncü tekrara da gerek kalırsa gerçekten hala bilmediğin anlamadığın bir şey kalırsa fosforluyla üstünden geçersin. Yazarak çalışmak çokkk kötü bir alışkanlık bana göre aşırı zaman yiyen bir şey. Kimya fizik mat vs formül defteri tutmak neyse de... Bazen insanın okuyarak ders çalışası gelmez okursun ama kafan almaz videoyu dinlersi ama anlamazsın vs. O yüzden arada sesli kendi kendine anlat sanki öğretmenmişsin ve karşıda öğrenci varmış gibi. Önüne kitabı koy oku ama direkt yazanı okuma okurken karşındaki birine anlatıyormuş gibi kur cümleleri. Cidden etkili bir yöntem ve bilgiyi oturtuyor.

• BİYOLOJİ DE HERKESİN FARKLI BİR ÇALIŞMA STİLİ VARDIR
    HANGİSİYLE İYİ ÖĞRENİYORSAN ONUNLA DEVAM ET
    İLLA NOT TUTACAM DİYE KENDİNİ ZORLAMA ZATEN SINAVDA EZBER SORU PEK ÇIKMIYOR

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her yerde yazan bilgiyi tekrar deftere yazmak bana mantıksız geliyor ve çok zaman aliyor. Ben hiç not tutmam biyoloji MEB kitabı gayet yeterli oradan konu çalışıp bol soru ile hallediyorum.

• Hocam önemli yerleri (tüm sayfa) fosforluyla çizerseniz yeterli olacaktır.
  • öğrenme stilin nasılsa öyle öğren. ben sadece video izleyerek öğrendim kitaptan bile çalışmadım. konuyu birinden dinlemem yetiyordu. tyt full ayt bir yanlış o da dikkat hatası. kendini tanı yeterli

• Ogrenme stiline bagli bir sey. Ben sadece cok detay kisimlari kucuk yerlere yazardim. Onun haricinde konu anlatim kitabini kullandim. Ayt 13-0 geldi

• not boş iş.senin yerine milyon tane kaynak yazıyor zaten.ne diye aynı şeyleri tekrar geçiriyorsun.zaman kaybı hocam.

• Ben hep tutarak hata ettim tuttugum notlar bir taka yaramadı.Eger benim gibi ilerde işimi kolaylastirir rahat tekrar ederim düşüncesiyle yapacaksan yapma hem 12 hemde mezun senemde aynı hatayı yaptım maalesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.