Şimdi Ara

Norvec ve Norvecliler hakkında 10 özellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
4
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun suredir Norvecte yasiyorum ve bu konuda norvec ve norvecliler hakkinda bilmeniz gereken 10 ozelligi siralayacagim

1. Ister arkadasiniz, ister anneniz babaniz olsun kural disi bir sey yapildigi an sikayet edilir, mesela bir kural disi sey yaptiniz (Okuldan kacmak mesela) ve sinifa dun okuldan kactim dediniz, aninda duyulur ve ceza alirsiniz.O yuzden kural disi bir sey olunca kimseye soylememek gerekiyor.
    2. Cocuklara fiziksel siddet uygulamak yasaktir, uygularsaniz barnevernet adli kurum cocuklari elinizden alir.
    3. Genellikle kisin -30 olsa bile camlar acik uyulur, uykudayken temiz hava olsun diye, beyni aciyormus, yatarken o sogukta kurk postundan battaniye kullanilir.
    4. Norvec baskici bir devlettir, yani otoriterdir. Sosyalist bir devlettir, diger Avrupa ulkelerine gore cokta ozgur degildir, o yuzden devlet gorevlileri, belediye gorevlileri, okul , is teyken konustugunuz kisilere dikkat edin, yanlis bir sey demeyin.
    5. Ortalama bir norvecli ayda 25.000 Norvec kronu (8000 TL kadar) maas alir.
    6. Norvecli kizlar kendilerine abaza abaza haraket yapilmasindan hic hoslanmazlar.
    7. Norvecte petrol istasyonunda calisan yoktur, kendi benzinini kendi doldurursun.
    8. Norvecteki Mcdonaldslarda icecegini kendin doldurursun, 1 bardak hakkin var istedigin kadar doldur bardagi, gidip bir daha alabilirsin ama insanlara guven cok olsugu icin kimse almiyor, ketcap mayonez ve peceteyi de kendin aliyorsun.
    9. Norvecte fakir olmak icin agir salak olmak lazim.
    10. Norvec guvenli ulkedir, gece gunduz sikintisiz gezebilirsiniz (Gece saat 1-3 arasi orman sehir demeden yurudum test edildi, karsiniza kurt yada ayi cikmazsa sikinti yok.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• acaba bir yere oturup yemek yemek kaç krondur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyamadım durumum yoktu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiliseler yakılır

Hristiyanlığa geçirilmelerine tepki olarak eski dinleri olan paganizm yerine satanizme geçenlerin olduğu yerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 29 Mayıs 2016; 0:31:09 >
  • beni evlatlık alır mısınız gece camları açık uyuyormuşşsunuz tasma takıp kapıya bağlayabilirsiniz eve gelen hırsızlara havlarım hemen.Çok sadık biriyimdir elimden her iş gelir.Hatta sabah 7 de alarm niyetine de kullanabilirisiniz her bir iş gelir elimden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheContact

acaba bir yere oturup yemek yemek kaç krondur

mc donalds 2 menu 150 kron (45 TL)

• quote:

Orijinalden alıntı: Reconstruction

Uzun suredir Norvecte yasiyorum ve bu konuda norvec ve norvecliler hakkinda bilmeniz gereken 10 ozelligi siralayacagim

1. Ister arkadasiniz, ister anneniz babaniz olsun kural disi bir sey yapildigi an sikayet edilir, mesela bir kural disi sey yaptiniz (Okuldan kacmak mesela) ve sinifa dun okuldan kactim dediniz, aninda duyulur ve ceza alirsiniz.O yuzden kural disi bir sey olunca kimseye soylememek gerekiyor.
    2. Cocuklara fiziksel siddet uygulamak yasaktir, uygularsaniz barnevernet adli kurum cocuklari elinizden alir.
    3. Genellikle kisin -30 olsa bile camlar acik uyulur, uykudayken temiz hava olsun diye, beyni aciyormus, yatarken o sogukta kurk postundan battaniye kullanilir.
    4. Norvec baskici bir devlettir, yani otoriterdir. Sosyalist bir devlettir, diger Avrupa ulkelerine gore cokta ozgur degildir, o yuzden devlet gorevlileri, belediye gorevlileri, okul , is teyken konustugunuz kisilere dikkat edin, yanlis bir sey demeyin.
    5. Ortalama bir norvecli ayda 25.000 Norvec kronu (8000 TL kadar) maas alir.
    6. Norvecli kizlar kendilerine abaza abaza haraket yapilmasindan hic hoslanmazlar.
    7. Norvecte petrol istasyonunda calisan yoktur, kendi benzinini kendi doldurursun.
    8. Norvecteki Mcdonaldslarda icecegini kendin doldurursun, 1 bardak hakkin var istedigin kadar doldur bardagi, gidip bir daha alabilirsin ama insanlara guven cok olsugu icin kimse almiyor, ketcap mayonez ve peceteyi de kendin aliyorsun.
    9. Norvecte fakir olmak icin agir salak olmak lazim.
    10. Norvec guvenli ulkedir, gece gunduz sikintisiz gezebilirsiniz (Gece saat 1-3 arasi orman sehir demeden yurudum test edildi, karsiniza kurt yada ayi cikmazsa sikinti yok.)

Norvece yerlesmek gıbı bır planım var suan lısedeyım ne yapmam lazım

norvecceyı nasıl ogrendın
    ınsanları nasıl
    maasın yarısı cıdden vergıye mı gıdıyor
    hayat pahalı mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vala imrendim ne güzel hayat standardı insanalr modern bizim ülkedede gece gezince tecavüz ediliyorsun.
  • İlerde yaşamak istediğim ülkelerden biri de Norveç.Orada doktorların durumu nasıl,maaşları ne düzeyde acaba bilginiz var mı?

• Hayat pahali ama maaslarda yuksek, maaslarin bir ksimi vergiye gidiyor evet, norvecce ingilizce almanca bilenler icin kolay bir dil ama internette cok kaynak var ardindan norveclilerle pratikte yaptim, insanlar iyi, gercekten turkiyeden sonra ilac gibi geldi, bir ara istanbul aktarmasi vardi, ne kadar kaba istanbuldaki insanlar anlatamam, ama diger sehirleri bilmiyorum. Tanisdikca daha cok konusursun Norveclilerle, genelde tanimadiklari ile konusmazlar, bu da en sevdigim yanlari, turkler gibi iki saat merhaba nasilsin napiyorsun vs. demezler direk selam der sen de selam dersin sonra yurumeye devam edersin. Norvecliler senin iyi biri oldugunu ve Norvece uyum saglamaya calistigini gorurlerse sana cok yardimci olacaklardir

Norvece yerlesmek icin uc yol var ; Is, egitim, aile birlesimi

Bazi istisnai durumlarda ; Cocuk bakicisi (kadin icin) / Iltica (TR icin cok zor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB7431D31 -- 29 Mayıs 2016; 0:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwarrior95

İlerde yaşamak istediğim ülkelerden biri de Norveç.Orada doktorların durumu nasıl,maaşları ne düzeyde acaba bilginiz var mı?

annem veteriner uzmani 56.000 Kron mmas aliyor (17.000 TL oluyor herhalde) doktoru sen dusun ama vergisiz vergi verince 42.000 oluyor (13.500 TL falan) doktoru sen dusun artik, is olanaklari var mi bilmiyorum

• quote:

Hayat pahali ama maaslarda yuksek, maaslarin bir ksimi vergiye gidiyor evet, norvecce ingilizce almanca bilenler icin kolay bir dil ama internette cok kaynak var ardindan norveclilerle pratikte yaptim, insanlar iyi, gercekten turkiyeden sonra ilac gibi geldi, bir ara istanbul aktarmasi vardi, ne kadar kaba istanbuldaki insanlar anlatamam, ama diger sehirleri bilmiyorum. Tanisdikca daha cok konusursun Norveclilerle, genelde tanimadiklari ile konusmazlar, bu da en sevdigim yanlari, turkler gibi iki saat merhaba nasilsin napiyorsun vs. demezler direk selam der sen de selam dersin sonra yurumeye devam edersin. Norvecliler senin iyi biri oldugunu ve Norvece uyum saglamaya calistigini gorurlerse sana cok yardimci olacaklardir

Norvece yerlesmek icin uc yol var ; Is, egitim, aile birlesimi

Bazi istisnai durumlarda ; Cocuk bakicisi (kadin icin) / Iltica (TR icin cok zor)

Suan lısedeyım

Norvece yerlesebılırım gelecekte
    bana neler onerırsın
    ne yapmam lazım norvece yerlesmek ıcın
    deneyımlerınden yaralanmak ısterım

• quote:

quote:

İlerde yaşamak istediğim ülkelerden biri de Norveç.Orada doktorların durumu nasıl,maaşları ne düzeyde acaba bilginiz var mı?

annem veteriner uzmani 56.000 Kron mmas aliyor (17.000 TL oluyor herhalde) doktoru sen dusun ama vergisiz vergi verince 42.000 oluyor (13.500 TL falan) doktoru sen dusun artik, is olanaklari var mi bilmiyorum

Dışarıdan doktor alımı ne durumda acaba?Avrupa'nın birçok yerinde doktor açığı olduğunu duymuştum.Türkiye'den gelip doktor olarak çalışmak mümkün mü acaba?

• Norvecte egitim 13 sene.Buradaki gibi 12 sene degil.

Norvecte lise okuyabilirsin ama kabul almalisin ve yillik yaklasik 100.000 kron bulundurman gerekiyor, ayrica sana 20 saat calisma izinli 1 yillik oturma izni verecekler, okula devam edeceksen ve paran varsa uzatabilirsin, norvecte butun devlete bagli okullar ve universiteler yabanci ogrenciler icinde ucretsizdir, sadece kayit parasi odeyebilirsiniz 2000 kron kadar.

Burada ogrenci izinleri var,

https://www.udi.no/en/want-to-apply/studies/studietillatelse/?c=tur

• quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

quote:

quote:

Dışarıdan doktor alımı ne durumda acaba?Avrupa'nın birçok yerinde doktor açığı olduğunu duymuştum.Türkiye'den gelip doktor olarak çalışmak mümkün mü acaba?

sanirim duymustum 25 yil icin 44.000 doktor lazimmis, norvece gelip burada doktor bolumu bitirip ardindan doktor olabilirsin, burad is yok ama kime yok garsona falan filan, cunku cok var ama doktor,muhendis vs. ihtiyac oluyor genelde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

quote:

quote:

sanirim duymustum 25 yil icin 44.000 doktor lazimmis, norvece gelip burada doktor bolumu bitirip ardindan doktor olabilirsin, burad is yok ama kime yok garsona falan filan, cunku cok var ama doktor,muhendis vs. ihtiyac oluyor genelde.

Burada tıp okuyorum zaten.Acaba burada bitirip orada çalışma imkanım olur mu?

• Mafya, giriş seviyesi... Ne kadar?
  • bergen test var ona girip dil seviyeni olcturuceksin diplomani ceviriceksin uzun is, okudugun universite uluslararasi diploma mi veriyor? Iyi norvecce bilmen lazim gercekten, onun disinda internette finn.no ilan oluyor doktor icin oradan bakabilirsin, sonra anlasip skilled worker olarak is izni almalisin

https://www.udi.no/en/want-to-apply/work-immigration/skilled-workers/?c=tur

• Hocam ben de aynı durumdayım da bizim tıp akreditasyona sahip değil galiba.Sizinki de öyleyse durum zor gibi

• Norveçteki en büyük sıkıntı nedir peki?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.