Şimdi Ara

Norvec ve Norvecliler hakkında 10 özellik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
4
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reconstruction

Norvecte egitim 13 sene.Buradaki gibi 12 sene degil.

Norvecte lise okuyabilirsin ama kabul almalisin ve yillik yaklasik 100.000 kron bulundurman gerekiyor, ayrica sana 20 saat calisma izinli 1 yillik oturma izni verecekler, okula devam edeceksen ve paran varsa uzatabilirsin, norvecte butun devlete bagli okullar ve universiteler yabanci ogrenciler icinde ucretsizdir, sadece kayit parasi odeyebilirsiniz 2000 kron kadar.

Burada ogrenci izinleri var,

https://www.udi.no/en/want-to-apply/studies/studietillatelse/?c=tur

Su an ıcın norvece gıtmem ımkansız

unıversıte sonrası yerlesmek ıcın ne yapmam lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwarrior95

Hocam ben de aynı durumdayım da bizim tıp akreditasyona sahip değil galiba.Sizinki de öyleyse durum zor gibi

Bizde de yok akreditasyon.Denklik sınavları falan var, bir şekilde halledilir sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denklik Sınavı'nda falan da kendi dillerinde uzmanlık istiyorlar diye biliyorum,Ben İsveç'i araştırmıştım öyle bir madde vardı ama ne derece doğrudur bilemeyeceğim tabi.İngilizce tıp yazmadığım için pişmanım desem yeridir,akreditasyon olayını tıpa girdikten sonra öğrendim maalesef.İskandinav ülkeleri gerçekten çok cezbediyor ama şartlar zor gibi diğer Avrupa ülkelerine göre.

• quote:

İlerde yaşamak istediğim ülkelerden biri de Norveç.Orada doktorların durumu nasıl,maaşları ne düzeyde acaba bilginiz var mı?

2007'de orda yaşadım. Tanıdığım doktor bir arkadaşım vardı NOK 57300 maaş alıyordu. Bugünün parasıyla 20300 TL. Şimdi daha yukarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Anasayfa

quote:

İlerde yaşamak istediğim ülkelerden biri de Norveç.Orada doktorların durumu nasıl,maaşları ne düzeyde acaba bilginiz var mı?

2007'de orda yaşadım. Tanıdığım doktor bir arkadaşım vardı NOK 57300 maaş alıyordu. Bugünün parasıyla 20300 TL. Şimdi daha yukarıdır.

Türk müydü arkadaşınız?

• Soğuk olmasa güzel memleket. Hep soğuk mu oralar?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

quote:

Orijinalden alıntı: DH Anasayfa

quote:

Türk müydü arkadaşınız?

Hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: adiosamigo__

Norveçteki en büyük sıkıntı nedir peki?

aynen ya ben de soracaktım?

• quote:

Denklik Sınavı'nda falan da kendi dillerinde uzmanlık istiyorlar diye biliyorum,Ben İsveç'i araştırmıştım öyle bir madde vardı ama ne derece doğrudur bilemeyeceğim tabi.İngilizce tıp yazmadığım için pişmanım desem yeridir,akreditasyon olayını tıpa girdikten sonra öğrendim maalesef.İskandinav ülkeleri gerçekten çok cezbediyor ama şartlar zor gibi diğer Avrupa ülkelerine göre.

Akreditasyon olayı sizin yurtdışında direk çalışmanıza olanak sağlamıyor zaten.Ülkede avrupa denkliği olan bir tıp fakültesi sanırım yok zaten.Yani çok da takmamak lazım, Çapadan mezun adam da girecek o denklik sınavına.Ama Avrupa birliğine bağlı ülkelerde tıp okursan bu her yerde geçerli oluyor.Bulgaristana falan mı geçiş yapsam acaba diye düşünmiyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 29 Mayıs 2016; 1:16:37 >

• En azından diploma kabulü açısından bizden daha az sorun yaşarlar diye düşünüyorum.Ben yurtdışına yatay geçişi değil de,5. veya 6.sınıfta Erasmus'u düşünüyorum stajlarda sıkmıyorlarmış galiba buradaki gibi,hem TUS'a çalışma açısından iyi hem de gezme açısından.Bulgaristan'ı bilemeyeceğim hakkında pek iyi bir duyum almadım,genelde rüşvet usulü ders geçme oluyormuş galiba yabancılar için.Bulgaristan yerine Polonya ya da Macaristan daha cazip gibi bence.Bu arada sizin hangi tıptı hocam?

• quote:

En azından diploma kabulü açısından bizden daha az sorun yaşarlar diye düşünüyorum.Ben yurtdışına yatay geçişi değil de,5. veya 6.sınıfta Erasmus'u düşünüyorum stajlarda sıkmıyorlarmış galiba buradaki gibi,hem TUS'a çalışma açısından iyi hem de gezme açısından.Bulgaristan'ı bilemeyeceğim hakkında pek iyi bir duyum almadım,genelde rüşvet usulü ders geçme oluyormuş galiba yabancılar için.Bulgaristan yerine Polonya ya da Macaristan daha cazip gibi bence.Bu arada sizin hangi tıptı hocam?

Ben de 6'da erasmus yapmayı düşünmüştüm aslında.Bulgaristan zaten iyi bir yer değil ama diploman bütün Avrupa'da geçiyor en azından.Tabiki sadece bir düşünce şimdilik bunlar, ben daha dönem 2'yim.Trakya tıptayim bu arada, siz?

• quote:

En azından diploma kabulü açısından bizden daha az sorun yaşarlar diye düşünüyorum.Ben yurtdışına yatay geçişi değil de,5. veya 6.sınıfta Erasmus'u düşünüyorum stajlarda sıkmıyorlarmış galiba buradaki gibi,hem TUS'a çalışma açısından iyi hem de gezme açısından.Bulgaristan'ı bilemeyeceğim hakkında pek iyi bir duyum almadım,genelde rüşvet usulü ders geçme oluyormuş galiba yabancılar için.Bulgaristan yerine Polonya ya da Macaristan daha cazip gibi bence.Bu arada sizin hangi tıptı hocam?

Bu arada tanıdık geldiniz siz bana ya Geçen sene tercih dönemi bir tıp whatsapp grubu açılmış 10 kişilik falan,orda varmıydın hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 29 Mayıs 2016; 1:28:46 >

• quote:

quote:

Ben de 6'da erasmus yapmayı düşünmüştüm aslında.Bulgaristan zaten iyi bir yer değil ama diploman bütün Avrupa'da geçiyor en azından.Tabiki sadece bir düşünce şimdilik bunlar, ben daha dönem 2'yim.Trakya tıptayim bu arada, siz?

Ben daha dönem 1'im Isparta tıptayım ben de.Trakya,Samsun,Isparta arasında çok gidip geldim sırf Antalya'ya yakın diye burayı yazdım.Ama gerçekten eğitimi hiç iç açıcı değil.Aynen katılıyorum daha şimdilik böyle,ileride ne olur neler değişir belli olmaz,aslında önümüzdeki şu TUS belası ve zorunlu hizmet olmazsa güzel de,şartlar böyle maalesef.Umarım ileride Avrupa'da doktorluk yaparız,bu ülkede her geçen gün tıp eğitimi kötüye gidiyor ne yazık ki

• SDÜ tıp whatsapp grubunda vardım da diğer tıpların whatsappında yoktum.

• quote:

quote:

quote:

Ben daha dönem 1'im Isparta tıptayım ben de.Trakya,Samsun,Isparta arasında çok gidip geldim sırf Antalya'ya yakın diye burayı yazdım.Ama gerçekten eğitimi hiç iç açıcı değil.Aynen katılıyorum daha şimdilik böyle,ileride ne olur neler değişir belli olmaz,aslında önümüzdeki şu TUS belası ve zorunlu hizmet olmazsa güzel de,şartlar böyle maalesef.Umarım ileride Avrupa'da doktorluk yaparız,bu ülkede her geçen gün tıp eğitimi kötüye gidiyor ne yazık ki

Sadece tıp açısından değil, ülke genel olarak yaşanılamayacak bir halde bence.Hayatımız boyunca saçma sapan işlerle uğraştık bu ülkede.Umarım ileride Avrupa'da daha insancıl şartlarda çalışma,yaşama imkanı bulabiriz.Açıkçası o kadar yıl okuduktan sonra zorunlu hizmet ayağına can güvenliğim bile olmadığı bir yerlerde çalışmak istemem.

• ss at bari bende isviçrede başbakanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

vala imrendim ne güzel hayat standardı insanalr modern bizim ülkedede gece gezince tecavüz ediliyorsun.

geçmiş olsun hocam
  • Sen dua et gece yarısı karşına çıkmamışım çıkmış olsaydım burda bu konu olmazdı

• Şimdi ben burada gümrük muhafaza memuru olarak çalışıyorum yalnız, beni işten çıkaracaklar burada şuan sanırım olmadı kendim ayrılacağım çünkü fena bir olay yaşadım buradakilerle. Çifte vatandaşlığım var, buradaki vatandaşlığımdan (Türkiye Cumhuriyeti)
    çıkma izni almak için başvuracağım ve kabul edilirse bir mavi kart alma şansım olacak sanırım bu doğru mudur? Benim de gitme zamanım geldi ülkeden çünkü canıma tak etti. İnsan gibi davranıyorsun hayvan gibi muamele görüyorsun. Geceleri çalışırken bile
    hakaret yiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucketthead -- 29 Mayıs 2016; 3:27:14 >
  • Kuzey Amerika'da da aynı çoğu şey.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.