Şimdi Ara

Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
24
Favori
33.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Amerika'da 2017 Aralik mezuniyetimle beraber calisma iznimi almis bulunuyorum. Michigan - Detroit'te calisiyorum, Ann Arbor'da ikamet ediyorum. Daha onceki calisma iznimle basladigim isimde terfiler aldim. Maasim maasallah costu costu. Ilk basta yillik $56.000 dolara baslamistim, hem mezuniyet sonrasi hem de yeteneklerimi gostermem sonucunda basamaklari bir bir ciktim. Suanki maasim yillik $105.600 dolar. Ama birsey cikar cikmaz hemen Azerbaycan ya da Rusya'ya geri donecegim cunku Amerika'da para birikmiyor (bunu yazmamin sebebi hala Turkiye ve Amerika kiyasi yaptigimizi sanan tek hucrelilerdir.)

    Aylik dusunursek brut maasim $8.800 dolar. Amerikan dolari cil cil vallaha!

    Ancak cuzi bir miktar vergi oduyorum, birtakim da kesintiler var, ama ayda $8.800 dolar maas sonucta, gikimi cikarmiyorum. (Burada dalga geçiyorum aslında, anlamayan garip türler için açıklamak zorunda kaldım,siz de gülebilirsiniz).

    - 35% gelir vergisi (evliyim, ancak esimin SSN ve ITIN numarasi yok bu yuzden 35% oduyorum, kac defa basvurduk ne taklalar attik, sonuc hala sifir!)
    - 8% emeklilik kesintisi zorunlu (sanki emekli olacam bu ulkeden!)
    - 8% FICA kesintisi ki ne oldugunu hala anlamadim, sosyal guvenlikle alakali bisey. (Benim durumumdaki biri icin kesilmemesi gerekiyor, 96 gun mucade ettim, sonucta pes ettim, firma diyor ki IRS den claim et al, IRS diyor ki firma vermek zorunda, en son avukata ver dediler, topunuzun a.... dedim!) Bu arada IRS de gelirler idaresi gibi bi kurum.
    - 6% civari eyelet ve sehir vergileri. Federali ayri, eyaleti ayri, sehiri ayri vergi aliyor!
    - 4% de Hospital yani hastane kesintisi var, saglik sogortasinin ustume dusen payiymis.

    Toplamda yapilan kesinti 61%, elime kalan ise 39%

    yani $8.800 x 0.39 = $3.432 dolar cil cil, yesil yesil. (Burada kesintilerden sonra paranın kuşa döndüğünü anlatmak istiyorum, ama anlamak için IQ seviyesinin en az 70 olması lazım, çoğu anlayamadı).


    Giderlerime bakarsak:

    - $1.000 dolar ev kirasi en ucuzundan, sehire uzak, her gun ise gidis gelis toplam 100 mil (161 km) yapiyorum.
    - $450 dolar esimin saglik sigortasi (calistigim yer esime sigorta yapmiyor onun SSN numarasi yok diye, yani green card falan yoksa hicsiniz Amerika'da der dururdum, yalan degilmis :))
    - $300 dolar aylik benzene gidiyor, Mazda 6 v4 2300 cc otomatik vites aracim var. Eski Honda Civic aracim daha az yakardi ama aralarinda 20% oynuyor cok da degil.
    - $200 dolar arabanin aylik masrafi, bakim, ariza, cart curt. Burada servis inanilmaz pahali. (Bu her ay çıkmayadabiliyor ama sorun çıkmasa ya ceza yiyorum ya başka bişe yine de oluyor!)
    - $200 dolar arabanin sigortasi aylik. (sadece liability denen karşı tarafın zararını az bir limite kadar ödeyen sistem 100 dolar ama ben kapsamı genişlettim çünkü Ferrari'ye çarparsam yanarım!)
    - $100 dolar esimin ve benim aylik telefon tarifemiz (en ucuzu T-Mobile)
    - $60 dolar evin kablo interneti ve sadece 35 mbps indirme, 5 mbps gonderme, XFINITY (Hız eyaletlere göre değişir benim burda max bukadar ama bazı geceler hız 2 katına çıksada upload aynı kalıyor, bu arada Bakü'de hızım 100 mbps çift yönlüydü ve 18 manat yani 10 dolardı, upload da 100 mbps idi!)
    - $100 dolar civari aylik muhtac insanlara yardim gideri, yolda cok evsiz var, kimi zaman uc bes yiyecek alip veririm, kimi zaman nakit para, kimi zaman giymedigim elbise falan.
    - $1000 dolar da aylik mutfak masrafi, giyecek, kiyafet alimi ve zaman zaman disarda yemek giderleri esimin ve benim, domatesin kilosu 4-5$ civari, firinda yapilan ekmek (bazilarini laboratuvarda uretiyorlar) $6, ama $3 dolara falan bulup aliyoruz orta kalitelisini. Etciler hemen gelirler simdi buraya, etin kilosu da 10-12$ dana etinin, ama cok cabuk bozuluyor taze olmuyor. Ama hergun et yenmez, hasta oluruz degil mi? Beyaz peynirin 400 grami $16 (Kusura bakmayın burada hatam olmuş, 800 grammış ben yanlış görmüşüm), tereyaginin 250 grami $6, elma, portakal, yesil sogan, biber zaten taneyle satiliyor, dolmalik biberin tanesi 1.5 dolar (mevsime ve yere göre değişiyor, tanesi 3 dolarda oluyor tanesi 50 centte olabiliyor)

    - $3.410 dolar gider var toplam eger hastaneye dusmezsek. Hastane isi cikarsa zaten Turkiye'den para transferi, borc, harc olaylari falan!

    Simdi ben ne yapayim, is basvurularina baslayim mi Amerika disindaki yerlere? Rusya'ya, Azerbaycan'a, Katar'a falan?

    Bu arada elime $22 dolar kaliyor bu hesaba gore, valla o da bi yerlere gitmistir kesin :D

    Not: Bu yazidaki amacim hicbir yerin filmlerde gorundugu gibi olmadigidir. Turkiye'ye geri don diyen arkadaslarima Amerika'ya Turkiye'den gelmedigimi ve Turkiye'de hic calismadigimi soylemek isterim, trollsun diyenlere de Amerika'yi zayif gosterip de Turkiye'yi ovdugum mesajlarimi bana gostermelerini istiyorum. Ayrica 10 yildir yurtdisindayim ben cesitli ulkelerde bulundum. Turkiye'nin durumu da kotu, dogru, yalan degil. Anlatmak istedigim noktaya yavas yavas geliyoruz iste. DUNYA BATIYOR DUNYA! SADECE TURKIYE, AMERIKA DEGIL! Bir de dip not duseyim. Amerika'da ev kiralari leasing ile yapiliyor, 1 yil leasing yaparsaniz ki cogu yerde bu sart, 7 ay kaldiginiz evden cikinca 5 ay daha seve seve kira odersiniz! 4 aylik leasing yapan yerlerde var, oralar biraz daha pahali, ancak orda da 3 at kalsan son ayi kalmasan da odemelisin. Amerika hakkinda dogru bilinen yanlislar diyerek bi kitap yazsak 300 sayfa olurdu :)

    6 Mayis 2018 duzeltmesi:

    Gunde 161km yol yapiyorum Ann Arbor'dan - Detroit'e gelip gidiyorum demisim, hadi lan CSB bu! Ben Danimarka'da yasadim, o kadar yol yapmiyordum cevabina mi gulersiniz.

    Tax Return'lerde yani vergi iadesinde 22%'lik dilim yerine 35%'lik dilime sokuluyorum evli olmama ragmen, W4 doldurmama ragmen haksizliga ugruyorum - hadi lan CSB bu! Tax return denen bisey var haberin yok mu cevabina mi gulersiniz?

    Green card yok bizde, esim calisamiyor, calisma izni yok, kacak calisma durumu da ancak New York, Chicago gibi Turk ya da Rus community olan yerlerde olabiliyor demisim. Cevap bu senin kendi hatan dostum, esin de calissa rahatlarsiniz, esin calissin cevabina mi gulersiniz?

    Detroit'te calisiyorum demisim zaten en basta - Hadi lan tirt! gecen sene Miami'deymissin, forumda buldum konu acmissin, biz de seni adam sandik cevabina mi gulersiniz? Dogma buyume Detroit'liyim ve hic cikmadim sanki!

    Onceden baku'de calisiyordum, 2 sene Amerikan tecrubesi edineyim geri donmek istiyorum Baku'ye diye geldim Amerika'ya demisim - Begenmiyorsan Turkiye'ye geri don, zorla mi gonderdiler Amerika'ya cevabina mi gulersin?

    Ayda $300 dolar benzin masrafim var demisim ki bu fazla bir deger de degil gercekten, sadece giderlerimi gostermek icin yazdim iste - Hadi lan CSB! ben de Amerika'dayim, 2 depo benzin aliyorum ayda 60 dolara, konu CSB diyene mi gulersin? Sanki herkes ayni tuketimi yapiyor!

    Evliyim, Ann Arbor'da kaliyorum, $1000 dolar ev kiram var faturalari falan dahil (belki fatura olayini yazmamis olabilirim ama az degil, elektrik bile 100 dolar sadece) - Hadi be! Konu CSB arkadaslar, blok! ben de Amerika'da kaliyorum arkadaslarla, $450-$500 dolar oduyorum diyene mi gulersin? Ben sanki oda kiraladim 3 kisi yasiyorum!

    Gunde 161 km yol yapiyorum dememe ragmen - Arabaya ne gerek var, araba da almayi ver diyene mi gulersin?

    Esimin SSN yani social security number'i yok diye calistigim sirket esime saglik sigortasi yapmiyor dememe ragmen - Konu CSB arkadaslar yakaladim! Calistigi sirket esine de sigorta yapmak zorunda, adam tassak geciyor diyene mi gulersin?

    Vergiler cok yuksek, Amerika'da para biriktirmek cok zor dememe ve bunu surekli anlatmama ragmen, - CSB konu bu, ban! bizene Amerika'daysan, hava mi atiyon! ben her ay yurtdisina cikarim, gezdigim gordugum yerleri hic anlatmadim diyene mi gulersin?

    Tez savunmami koymusum biri istedi diye, youtube'dan, adam ona ragmen Istanbul'da oturan bi ergen arkadaslar, konu CSB diyene mi gulersin?

    60 dolara 35 mbps internet var evimde XFINITY demisim - CSB dostum bu konu! bak falanca adam falanca eyaletin falanca sehrinde 60 dolara 60 mbps baglatmis hem de fiber. Yalanci seni diyene mi gulersin? Sanki her yerde fiber internet var! Turkiye'de neden o zaman bi yer 16 mpbs aliyor da diger yer 8 mbps'i gecemiyor? Bu arada hani Amerika'da her evde gigabit internet 10 dolardi? :D


    Haksiz yere benden FICA vergisi kesiyorlar, almak icin bir avukata gitmedigim kaldi, en son IRS'e claim ettim 843 ve 8316 formlariyla demisim - hadi lan, Amerikan forumlarindan ogrenmis IRS, FICA cart curt, bizi yiyor ergen! Amerika'ya giderken kesilecegini bilmiyor muydun diyene mi gulersin?

    Daha bunun gibi onlarca sacmalik yazildi. Sunlara hep beraber gulelim, en sacmasini secene de iPhone cekilisi yapacam :D

    Video editleri: Amerika'da benzin aliyorsun aracin yatak sarabiliyor :)
    https://www.youtube.com/watch?v=VPAQEleNbcE&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum



    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    16 Mayis guncellemesi: Amerikali bir ciftin kiralik ev bulmak icin yasadigi endiseye baksaniz zaten anlayacaksiniz buranin prosedurunun ne b......n oldugunu :D

    "My boyfriend and I are planning on moving to Chicago in August. My credit score and income are both high enough to allow me to be the primary/only tenant on the lease, but my boyfriend's credit score is pretty low. Will this impact our ability to find an apartment? How should we go about handling this when signing a lease? Thanks for your help!"

    Yukardaki yaziyi facebookta Chicago apartments for rent sayfasindan aldim. Evde oturacak her kisi icin ayri kredi skoru, ayri ozgecmis, ayri temiz raporu isteniyor :D cocuklari olsa ondan da evrak dokuman isteyip belki evden atacak cocugu Kabul etmeyip :D
    https://www.facebook.com/groups/620588058021035/?fref=nfAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorumAmerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Temmuz 1 Güncellemesi:
    https://www.quora.com/Is-there-a-health-insurance-policy-that-covers-all-costs-No-deductible-no-copay-You-go-to-the-hospital-or-Dr-office-and-pay-nothing

    Forum ahalisinin 2-3 ay work and travel yapıp da Amerika'da 40 yıl yaşamış gibi anlatanara gelsin yukardaki link. Bana neden aylık $450 dolar sigorta parası ödediğimi soruyorlardı aman efendim herşeyi de kapsamasınmış da cık cık! Hiçbir ucuz sigorta paylaşımsız değil, yani ilk $5000 dolara kadar siz ödüyorsunuz, üstünün de 30% falan size ait diğerlerinde. Non deductible ve no share 100% cost coverage sigortalar da 2-3 tane zaten onlar da aylık $1000 dolara kadar çıkıyor.

    14 Temmuz edit: DSLR fotograf makinesi alayim da soyle dag tas, dere tepe, gol, deniz cekeyim dedim. En ucuz $530 dolara buluyorum Nikon D3400'u Best Buy'da ama Hepsiburada.com'da hafiza karti falan da hediyeli $470 dolar! Ustelik Amerika'daki 1 yil garantili, Turkiye'de ki 2 yil garantili. Imkanim olsa TR'den getirtirdim ama yok iste Amerika'da daha pahali olarak alip vay beeee, Amerika'da elektronik bedava demem gerekiyor gherkes gibi kurala uy rahat et, gercekleri gorme yazma :D Simdi hemen atlamayin orda 530 para birimi burda 2270 para birimi diye. Benim elimde dolar var, burdan alsam 530 dolar verecem, Turkiye'den alsam 470 dolar verecem, buna bakin siz :D

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum

    Amerika'da aylik $8.800 dolar maas alsam da Rusya'yi, Azerbaycan'i ozluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Temmuz 2018; 14:47:46 >







  • Hocam 10 yildir calisirim yurtdislarinda, Amerika'ya gelene kadar Turk oldugum icin heryerde ovuldum diger insanlar tarafindan, Rusya'da, Azerbaycan'da, Ukrayna'da, Djibouti'de, Afrika'da, Libya'da, Afganistan'da hicbir sorun yasamadim.

    Amerika'da da Turk oldugumu zaten anlamiyorlar ama anlasalarda herhangi bir asagilama yok, bilakis hayranlik duyuyorlar sizin denizler harika diye :D. Yasadigim tek sorun Amerikali olmayanlara dayatilan evrak, kagit kurek isleri, vallahi geldigimden beri dilekceler, form doldurmalar, oraya basvur, buraya dilekce gonder, su kuruma itiraz et...Kisaca Amerika'ya ilk defa geleceklere iyi dilekce yazmayi ogrenmelerini oneririm.

    Bu ulkeye turlu turlu insan gelir. Burda cok gocmen var, ama izinsiz olanlar cok az, ya herkesin green cardi var ya da benim gibi master'a gelip bitirip calisma izni cikartanlar. Ama nereli oldugunu hickimse sormuyor zaten. Birkeresinde Taxi soforu anladi yabanci oldugumu, arabada Rusca konsuyordum esimle. Sonra annem aradi, onunla konustum, sofor sordu hangi diller onlar diye. Sonra sohbnet aldi yurudu ve adamin bana dedigi, adamim sen 4 dil biliyorsun, Amerika'da ne isin var?

    Yani daha napayim be Mars'a mi gideyim dedim adama :D Dunya sarpa sardi arkadaslar, Kabul edecez artik, bundan sonar buyuk ihtimal boyle gececek yillar :(
    Sen WAT yapiyorsun hacim, senin vergilendirilmen farkli olacak tabiki, sana ne FICA uygulanir ne Pension, ne de state ve city tax. Sen zaten 6 Aydan az kaldigin icin non resident alien sayiliyorsun. Vergi iadeni alman da dogal, sen WAT ile geliyorsun, orda system belli, donunce iadeni alirsin. Benim durumum isin gercek yuzu. Kal resmi olarak calis bi devlet kurumunda gor :) Ayrica sen 3 ay yazin calisirsin WAT ile, tipsi bolca alirsin. Ama sezon bitince musteri zaten gelmez, bahsis bulmak zor olur. Saatlik ucretini dusuremeyecekleri icin de seni daha az cagirmaya baslarla. haftada 6 gun degil 3 gun calisirsin, o sirada bir de disin agrisa gidip 1500-2000 dolari bayilirsin doktora. Yani 3 aylik dusunme, uzun vadeli dusun herseyi. Yoksa 1 ayligina Norvec'e gidip fiyortlarda dag evinde yasayalim. Geyik avlayalim, sicak cikolatamizi icip somine basinda eylenelim. Buna gore cennet orasi olurdu :D ama Dunya 1 Aydan, 3 Aydan ibaret degil ki :)
  • allah bereketini versin de

    biz bu yazıdan kendimize ne pay çıkarmalıyız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bu yazıdan kendine birşey çıkaramıyorsan ilkokula geri dön, Güzel Türkçemiz, Okuduğumuzu Anlama gibi dersleri yeniden al dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 1 Temmuz 2018; 16:54:42 >
  • Amerikalılar nasıl geciniyor kardes New York gibi pahali yerlerde mi yaşıyorsun biraz ucuz yerlerde iş bulmaya çalış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşluğuma geldi sonuna kadar okudum adamın gider planlamasını, neden okudum onu da bilmiyorum. Neyse gidiyorum.
  • Dogru bilgi edinmis oldun baskan, fena mi? Son zamanlarda hep atmasyon yazilar var, ilk defa gercek biseler yazildi iste :D
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Ortadoğu vahşi bır batakliktir hocam . kanın , savaşın , göz yaşının ete kemiğe bürünmüş halidir . geçen haberlerde gördüm adam Şam dan Norveç e yürüyerek gitmiş o kadar ülke var Bahreyn katar Birleşik Arap Emirlikleri Ürdün vs neden Norveç e gider ki bır insan ? burdan pay biç bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Sen bu yazıdan kendine birşey çıkaramıyorsan ilkokula geri dön, Güzel Türkçemiz, Okuduğumuzu Anlama gibi dersleri yeniden al dostum.
    3 kase balı varsa paylaşıyor mu? Baya gereksiz bir övünme konusuna benziyor, biyere bağla bari.. bazıları zenginim bana soru sorabilirsiniz yazar o bile daha manalı
  • 161 km yi kaç saatte yapıyorsun, gidiş dönüş?
  • TAnRının Gölgesi T kullanıcısına yanıt
    Dostum ben Detroit'te calisiyorum, New York'a falan hayatta gitmem, burda gecinemiyorum, oralarda ne yaparim ev kirasi $3.000 dolar New York'ta :) Detroit'te benzin de ucuz. Amerikali da zaten gecinemiyor da farkinda degil, adam pizza, cola, TV ile butun gun saliyor kendini. Sonra da 200 kg oluyorlar. Herseyleri de kredi ile zaten, islerini kaybederlerse 3 ayda homeless (evsiz) oluyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msdos1

    161 km yi kaç saatte yapıyorsun, gidiş dönüş?
    161 km nin ilk yarisi olan kismi sabah gittigim icin 45 dakikada yapiyorum. Ama donus kismi iskence, 1.5 ya da 2 saat suruyor hele bir de I-94 da tir falan devrildiyse ya da kaza olduysa yandin.
  • sırf 700 dolar aylık arabana gidiyormuş şart mı araba. şöyle bi imkanım olsa üniye başlamış gibi bi 4 yılımı feda ederim. gecekonduda yaşar peynir ekmekle beslenirim kenarada aylık 2.5k dolar atarım. 4 yılda 480bin tl faiziyle 600bin olur. sonra 100binden 5 tane ev alır kiraya veririm ayda 3500 tl. diğer 100binede tatil köyünden ev alır çalışmadan ömür boyu tatil hayatı yaşarım. hayaller hayaller
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    161 km nin ilk yarisi olan kismi sabah gittigim icin 45 dakikada yapiyorum. Ama donus kismi iskence, 1.5 ya da 2 saat suruyor hele bir de I-94 da tir falan devrildiyse ya da kaza olduysa yandin.

    Alıntıları Göster
    Valla yazdıklarına göre orada yaşaması da hiç kolay değilmiş, vergi neden bu kadar çok alınıyor?
  • İş ne? ayrıca ya abarttın ya da seni iyi kazıklıyorlar. Ben yıllarca yaşamasam da uzun bir süre yaşadım bir kaç ay yani. Hiç de dediğin kadar giderim olmadı,o kadar kira vermedim,benzin desen hiç o kadar olmadı her gün kullanmama rağmen. Evsizlere yardım ediyormuşun bir de bi bilsen onlar senden daha zengin . Dediğim gibi ama işinizi merak ettim özelse özelden yazabilir misiniz? Tekrardan gitmeyi düşünüyorum da bu sefer aşçı olarak giderim herhalde ya da uber falan yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    3 kase balı varsa paylaşıyor mu? Baya gereksiz bir övünme konusuna benziyor, biyere bağla bari.. bazıları zenginim bana soru sorabilirsiniz yazar o bile daha manalı

    Alıntıları Göster
    Yav sen Nostradamus'a neden sifreli yaziyorsun diyebilir misin? Al iste sifresiz falan apacik yazmisim, baglanacak kismina sen karar ver. Arabam cok yakiyor diyenlere neden birsey demiyorsan bana da deme dostum. Bilgi paylasimi yapiyorum. Asus Zenbook serisinin yeni modelini test etsem ne alak mi diyeceksin? Konu disi ya burasi :D




  • hangi sektör?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

    İş ne? ayrıca ya abarttın ya da seni iyi kazıklıyorlar. Ben yıllarca yaşamasam da uzun bir süre yaşadım bir kaç ay yani. Hiç de dediğin kadar giderim olmadı,o kadar kira vermedim,benzin desen hiç o kadar olmadı her gün kullanmama rağmen. Evsizlere yardım ediyormuşun bir de bi bilsen onlar senden daha zengin . Dediğim gibi ama işinizi merak ettim özelse özelden yazabilir misiniz? Tekrardan gitmeyi düşünüyorum da bu sefer aşçı olarak giderim herhalde ya da uber falan yaparım
    Ya tamam da dostum 2 ay yasadim diyorsun, sen ogrenci evinde bir odada kalmis 400-500 dolar vermissindir. Ben evliyim diyorum, ayrica araba sartmi diyen arkadasa da buradan sesleniyorum. Hergun 161 km yolu yurursem ise gidemem ki? Otobus falan yok zaten burada, Amerika'da otobus 4-5 mil civarda gelip gider, Sen Besiktas'tan Gebze'ye otobusle gidebilir misin her sabah? (aradaki mesafeyi bilemem oylesine dogaclama yazdim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Mayıs 2018; 19:43:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoYk

    hangi sektör?
    Meslegim Insaat Muhendisligi, masterimi bitireli 5 ay oluyor, tezimi de yazdim verdim. Sektor de insaat sektoru. Detroit capindaki kamu binalarinin insaat ruhsatlari ve kontrollerinden sorumlu musavirim. Devlet isi anlayacagin. Yani kandiriyorsa bile devlet kandiriyor birsey yapamiyorsun :D
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Rusya Azerbaycan katar fln dediğine göre inşaat muhendisligindesin muhtemelen .yazılım vs olsaydı Avrupayı önerirdim ama ordada vergiler eşek yükü gibi malesef ama alım gücü olarak yine türkiyeden iyidir . avrupayida biraz daha garanti diye tavsiye edicektim ztn amerikada iş güvencesi vs varmı bilmiyorum . esiniz calismiyor galiba o çalışsa çok rahat gecinirdiniz malesef tek maaşla geçinmek gerçekten zor oluyor . kapitalist sistem 2 kişi calismaya göre ayarlanmış . arap ülkeleri ıyi para veriyor galiba ve Avrupa gibi soğuk vs de değil birde orda çalışan birilerine fln sorun bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikada o maaşla geçinemiyorsan türkiye'de ölürsün.orta doğu falan seni paklamz en iyisi sen küba'ya git devlet baksın sana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.