< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 1 Mayıs 2016; 12:12:19 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 1 Mayıs 2016; 12:12:19 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Güzel kardeşim öncelikle ailenin yıllık geliri 300k'nın altındaysa yurtdışını unut derim. Orta gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu varsayıyorum ve normalde sana f/p ülkelerde önerebilirdim ancak dünya gündemine bakıyorsun, özellikle Rusya senin için tek tercihdir emin ol ancak, ilişkiler berbat durumda, Malezya gibi asya ülkelerine git diyeceğim ama oraların da pek Kanada gibi ülkelerden bir aşağı kalır yanı yok maliyet açısından. Avrupa ülkeleri şöyle ki, euro handikapı orada insanın anasını ağlatır. Yakın akrabam yıllardır Bulgaristan'da tıp okuyor, Bulgaristan avrupa'nın en kötü ülkelerinden ve en ucuz ülkelerinden biri olmasına rağmen, oluk oluk para yolluyor ailesi. Yani hesap ediyorsun, orda kral hayatı yaşarım diyorsun ama inanki gittiğin gibi oluk oluk para akacak.
Özellikle senin bahsetmiş olduğun İskandinavya ülkeleri (Norveç,Finlandiya,İsveç,Danimarka) bu ülkelerin refahı çok yüksektir. yani illaki duymuşsundur Norveç'te asgari ücret bizim para birimimiz ile 20 bin liraya denk geliyor. Ülkemizin insanı da bu haberi gördüklerinde sürekli hayallere dalıyor. bu haberi gören insanımız sonra başlıyor ülkelerine bela okumaya. :D Ancak burda sıkıntı şuradan ortaya çıkıyor, tamam asgari ücret 20 bin lira ancak, orda bir ekmeğin fiyatı bizim para birimimiz ile 20 liradır. bir sakızın fiyatı 5 liradır. e sen birde Norveç'te eğitim ücreti yok diyorsun ki buradan kendini ifşa ediyorsun. kötü anlamda söylemiyorum yanlış anlama. 2 yıl boyunca hergün araştırdım bende emin ol. 11. sınıfın başından mezun olana kadar hemde. 2-3 yılımı araştırarak geçirdim ve en sonunda çıkardığım olay şu oldu; eğitim ücreti senin için bir engel ise (bu ister bin dolar olsun, ister 50 bin dolar) yurtdışında okumak senin için bir hayalden öteye gidemeyecektir. sen eminimki bu konuyu benim içimi rahatlatsın birileri diye açtın, kendi fikrini başkalarınında onaylaması için açtın biliyorum çünkü bende yıllar önce açtım böyle konular ve her gelen aksi yanıta yeri geldi küfürde ettiğim oldu. çünkü olay şu, kendi kafanda bir hayal kurup ona tutunmak istiyorsun ve birileri sana olayın toz pembe olmadığını söyleyip, seni o hayalden koparmaya çalışınca hayal kırıklığına uğruyorsun. son olarak, olay uzaktan bakıldığı gibi değil emin ol. dünya bu haldeyken, gerek maddi gerek manevi olarak onlarca handikapların varken, bu tür hayallerden vazgeçip, en yakın zamanda iyi bir iş kurman veya iyi bir okulu tutturman sana verebileceğim tek tavsiye/öneri'dir. |
11.Sınıfta Norveçte okuycam
12.Sınıfta Ankara-istanbul biyere gideriz 12.sınav sonrası TEKRAR DENEYİNİZ ![]() ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|