Şimdi Ara

NORMAL ZENON U MERCEKLİ ZENON DÖNÜŞTÜRME.YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.2003 toyo yaris aracımda h4 uzun kısa merceksiz zenon var.Ancak hiç memnun değilim.Farlarımı mercekli zenona dönüştürmeye karar verdim.Gg de satılan mercekler benim aracıma uyarmı ? MErcekleri değiştirdikten sonra ampulleride mi değiştirmek gerekiyor ? Eğer öyleyse hangi tip ampuller olmalı ? Montajdı , mercekti , ampuldü bana ne kadara mal olur ? ve nerelerde yaptırmalıyım ?

Cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

• güncel arkadaşlar
  • istanbul trafiğinde sıklıkla karşılaşan biri olarak merceksiz xenon kiti ile trafiğe çıkmama isteğin için özellikle teşekkür ediyorumçünkü merceğin asıl amacı ışığı tek bir noktada toplamak aksi durumda hem karşıdan gelen hem de önündeki aracı aşırı rahatsız ediyor

ggdeki mercekler farlarına uyar ampullerini değiştirmene gerek yok

mercekleri satan arkadaş çok yardımsever bir arkadaş sana yardımcı olacaktır ki hem burda hem ggde konuyla ilgili çok ayrıntılı paylaşımları var

http://forum.donanimhaber.com/m_24565181/tm.htm

http://urun.gittigidiyor.com/Xenon-Mercek-Modifiyesi-Detayli-Anlatim-Ilanidir_W0QQidZZ24399611

• bi xenon hem uzun hem kısanın tek ampulde buluştugu anlamına mı geliyor acaba.
  • Bixenon farlarda uzunlar da ayni ampul ve balastlardadir. Uzunlari actiginizda mercekteki perde yukari kalkar ve isigin daha ileriyi aydinlatmasini saglar. Normal xenonlarda sadece kisalar xenon'dur ve uzunlari yaktiginizda halojen farlar uzunu aydinlatir. Far yapisi sizinki gibi olan araclarda (H4) uzunlar ve kisalar ayni ampul uzerindedir.

Yani ggdeki xenon mercekleri degil de, bixenon merceklerini almaniz lazim.
  • @tazmaniac & @BUrhan

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Ancak benim bildiğim , bi zenon mercek taktığımda ampullerinde değişmesi gerekiyormuş.d2s ve d1s ampul çeşidindne birine geçiş yapmak zorundaymışım.YAni merceklerle iş bitmiyor anlaşılan.100 liradan fazla da ampullere vermek gerekiyor galiba.

ACaba doğrumu ? TAm olarak bilgi verirseniz sevinirim
  • İşte mercek modifiyesi buna deniliyor mercek yuvası değiştiriliyor.
    Hazır satılan var mı bilmiyorum ama orjinalde ds xenon yuvalarıyla geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar fiyat aldım 350 tl diyor.MErcedesten çıkma tertemiz bi zenon mercekmiş.mercekler, çerçeveler, alman malı ısıya dayanıklı boya, patex yapıştırıcı, sista silikon, h4 devresi için diyot civata vs vs gibi gerekli ne kadar malzeme varsa herşey ve d2s ampuller dahil bu fiyat biçti.BUna işçilikte dahil.Arkadaş çok iddialı.Fabrika çıkışı gibi mükemmelikte olucak dedi.

Sizce değermi bu fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 13 Ekim 2010; 17:40:32 >
  • halojene uyumlu d2s ampuller var ben ondan sandım sen kit var diyince ama öyleyse değişecek maalesef evet.sonuçta boyaydı ıvır zıvırdı para edecek şeyler değil ama onların bile kalitelisi sonradan uğraşmaman için farkettirir.pattexin hızlı yapıştırıcını kullanmıştım bi ara hızına yetişemedim nerdeyse karışım harbiden taş gibi yapıyor.önemli olan merceğin ve işçiliğin kalitelisi ki mercek mercedes çıkması diyorsun işçilikte de sıkıntı olacağını sanmıyorum.aslında 250-300 liraya da mercekli sıfır junyan,sonar farlar falan var ama haliyle çin malı alman fklar falan var kaliteli dersen ama onlar da sırf farlar 6-700 lira civarı sonuçta kaliteli birşey istiyorsan ve bununda garantisini alıyorsan bence fiyat uygun

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

hepsi aynı ürün, farklı fiyatlar :)

kör tuttuğunu be yaaa
  • @ Tazmaniac

benim araç için satılan junyan , sonar mercekli far kitleri öğrendiğim ve duyup araştırdığım kadarıyla çok kalitesizlermiş.Yani gerek kesilme çizgisi , gerek ileriyi ve net aydınlatma olsun çok başarısmışlar.Dediğniz gibi çin malı.Çok normal.Benim baktığım mercedesten çıkmaymış.E haliyle kalitesinden şüphe olmaz.Adamın işçiliğinde sorun olucağını sanmıyorum.Çünkü adam net konuıştu.Bi sıkıntı olursa bedavaya yapıcam dedi.O dediğniz 600 700 e satılan kitleri düşünmüyorum.Bu araç için çok para.

@ Burhan

Gösterdiğniz linklere çok baktım.HAtta bir kere kapıdan dönmüştüm.Sebebide yukarıda yazdım.Kalitesizliği.AYrıca aracımın orj fabrika çıkışında h4 olduğu için tek far yeri var.Bunların hepsinde 2 far yeri var.Sadece kısalar mercekli.Uzunlar içinde mercek istesem yine bir dünya masraf.O yüzden hiç gerek yok.BEnden uzak dursunlar.Görüntü olarak hoş olabilir.Ancak çok basit duruyorlar.Yaptıracağım zaman mutlaka gg deki kişiye yaptıracağım.Ve eminim çok daha kaliteli duracak.Hem bi zenon mercek hemde tek far çıkışlı.DAha ne olsun

Önümüzde ki ay yaptırmayı düşünüyorum.Bu ay çok sıkışığım.Birde üstüne öğrenci olunca haliyle erteleniyor bir süre

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.