Açıkçası bu symbıan tam anlamıyla dokunmatık ekranlı telefonlara entegre olamıyor maalesef.Bunda bu symbıan uretılırken dokunmatık ekranlı ce telefonlarının dikate alınmaması buyuk etken.Ve tabı kı dikkate alamazlardı cunku symbıanın gelısım asamasında ful dokunmatık ekranlı telefonlar bu kadar populer değildi. İlk sorun bu bana göre.Ancak symbıan 3 bu entegre sorununu tamamen tarıhe gömüyor.Nıtekim n8in test videolarına baktığınızda symbianın ne kadar hızlı bir işletim sistemine dönüştürüldüğünü görebilirsiniz Bu linke bakmanızı tavsiye ederim http://shiftdelete.net/nokia-n8den-govde-gosterisi-20860.html 2.sorun ise,5230 ve 5800'ın resisif ekrana sahip olmaları.Bu ekranlar dirençli ekran diye geçiyor ve ne yazıkki ekran tepkileri kapasitif ekranlar kadar başarılı değil.Dün n97 inceledim,inanamadım.Ekran tepkileri o kadar yetersizdi ki ekrana sert bastırmaya başlamıştım ve renkler değişmeye başladı bastığım yerde. Tabi 5230 ve 5800 ekranları çok kötü demiyorum ama mesela bir x6 ile kıyaslandığında aradakı fark çok net görülüyor. Buna rağmen ucuza gpsine varıncaya kadar ful dokunmatik ekranlı bir modeldir 5230.Ve kulavrında oldukça başarılı.Gördüğüm ve okuduğum kadrıyla kronik problemi de yok.5235 diye bir model daha çıkarttı nokia ama bence bu yeni model 150 lira fark vermeye değecek kadar özellik ve iyileştirme barındırmıyor bunyesinde. Sonuç:bu dokunmatik erkanda en zevkli kullanılacak model kapasitif ekrana ve symbian 3e sahip olan bir model olacaktır.N8 bu konuda oldukça iddialı görünüyor.Bekleyip görelim bakalım.
Dostum hafızası çok az. Paketten hafıza kartı çıkmadı. Hangi marka ve model hafıza kartı almalı?
Sandisk veya kingston tercih edebilirsiniz.Ben kıngston kullanıyorum kendı telefonumda(5130)sorun yok. adatada güzel diyorlar ama ben bu 2 markayı gözzüm kapalı tavsiye ederim.Özellikle kingston'ı...
arkadaşlar ben 5230 u alalı 1 ay oldu. memnunum ama hafıza kartını tanımıyo ilk başlarda tanıyodu ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Arkadaşlar ben bu telefonu kullanıyorum ve iyikide almışım Bursa da oturuyorum ve gittiğim biçok yerde uçan internet vr 3g sayesinde son derece hızlı internete giriyorum benim annemde corby-wifi var ama 5230 ondan daha çok çekiyor bunuda anlamışdeğilim ;) bende siyah - kırmızı sı var ve bana 2 kapak hediye ettiler siyah ve gümüş renkli kapaklarıda var ayrıca oyun oynamak ayrı bir zevk telefonu nereye çeviriyosanız araba oraya gidior inanılmaz bir telefon ben siyahı var görenler 5800 sanıor bende evet 5800 diorum ;)ben teknolojix den 330 tl ye aldım ve yanında kapaklar hediye
ağa millet kıskanıo telefonu behen aaraştırıp aldım çokta memnunum laf yok abiwifi olsa daha da güzel olurdu ama eksikliğini hiç görmedim elinizde tutun ondan sonra yorum yapın
arkadaşlar ben almayı düşünüyorum. Kullnana var mı?
merhaba arkadaslar bu sevıyedekı telefona gore cok guzel bı telefon sonucta nokia ben 7 gundur kullanıyom hızlıal.com da snheıser kulaklık ve sınırsız ovi maps hedıyelı siyah rengını 323 e aldım kırmızı sıyahı ıse 313 tl tavsıye ederım cok kullanıslı bı tel 5800 dan tek farkı goruntulu konusma yok wı fı yok ama gereksız seyler bence
ArkadaşLar telefonu 2 gün önce teknosada 369 tl'ye aldım şimdiye kadarda hiçbir sorun yaşamadım çok muhteşem bir telefon yanında hediye edilen kulaklıktaki seste muhteşem bass veriyor yani her açıdan süper bir telefon tek sorun mesaj yani harfler yavaş geçiyor şuan tek sorunum bu bunuda sorun etcek varsa yani çok mesajlaşan biriyseniz fazla tavsiye etmem
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
ArkadaşLar telefonu 2 gün önce teknosada 369 tl'ye aldım şimdiye kadarda hiçbir sorun yaşamadım çok muhteşem bir telefon yanında hediye edilen kulaklıktaki seste muhteşem bass veriyor yani her açıdan süper bir telefon tek sorun mesaj yani harfler yavaş geçiyor şuan tek sorunum bu bunuda sorun etcek varsa yani çok mesajlaşan biriyseniz fazla tavsiye etmem
Versiyonunuzu v20 yaparsaniz duzelir o sorun. Ama versiyon degistirmekle ugramam diyorsaniz, telefonun yazma dilini ingilizce yapin.
Versiyonu yükseltirim tabi ama nasıl ve belli bir ücretlendirme gerekiyor mu ? Şimdiden Tşk.
Evet aynı sorun bendede var versiyon sorununu nasıl halledebilirim
5230'da versiyonu telefon uzerinden guncelleyemiyoruz. Bu yuzden USB kablosu ile telefonu bilgisayara bagliyorsunuz. Bilgisayarinizda Nokia'nin web sitesinden indirmis oldugunuz Ovi Suite ve 5230 icin Nokia Software Updater uygulamalari yuklu olmak zorunda. Daha sonra Software Updater uygulamasini calistiriyorsunuz ve yonergeleri takip ediyorsunuz.
Çok ama çok teşekkürler sayenizde telefonda bulabileceğim hiçbir eksik kalmadı bu telefon tek kelimeyle harika herkese tavsiye ederim... xiaxle tekrar çok teşekkürler...
WI-FI yok geç.
quote:
Orijinalden alıntı: exist34
WI-FI yok geç.
arkadaslar biraz kafayı calıstıralım wifi olsa 5800dan ne farkı kalır sızce ? laf olsun dıye yazmayın
Versiyonu yükseltirim tabi ama nasıl ve belli bir ücretlendirme gerekiyor mu ? Şimdiden Tşk.
arkadalar ben bu cumartesi aldımtelefonu bence 5800farkı vifisi yok bi o ikincisi telefondan ben çok memnunum bir diğer konuda telefonda 3g var dördncüsüde telefonun sesi çok güzel ben mennunum beşincisi telefon aynı iphone gibi menü geçiş efekleri farklı ve güzel bide bu fiyata çin malı telefonlar var ben onlarıda kullandım donup kalıyor alacaksınız ne 5800 derim ne başka samsung star gidin paranızda uygunsa bu telefonu alın derim
arkadaşlar bugun aldım normalde samsung star alıcaktım ama hiç bi zaman nokiadan şaşmaın 3.2 mp kamerası war starın bunda 2 bunun mercek sıstemı cok daha kalıteli bugun aldım gayette memnunum ancak biraz yardımcı olabılırsınız cunku E250den buna gecınce bıraz anormal oluor :D alışamadım henuız bu özelleştirma ev menusu olayını anlatırsanız sevınırım cunku yanlıslıkla harıta tıkladm da onları kaldırmam gerek .. :D ama alıcak fılan warsa para werırım sorun deıl dıorsanız 5800 dan vazgecmeın ama yok wi-fi siz 3g siz olsada problem deıl dıorsanız bu telefon dısında telefon almaın derım... ani karar oldu benımkısıde...