Selamlar bir sorunum var inş. yardımcı olabilirsiniz.
Yeni aldığım Nissan primera 1.6 slx 98 model kısa farları çok zayıftı. Neredeyse hiç önününüzü göremiyorsunuz o derece yani. Tamirciye gittim farın ayaklarının kırık olduğunu adam olmayacağını yeni far almam gerektiğini söyledi. (ben ampülle iş biter diye düşünmüştüm) Bende orj çok pahalı olduğu için yan sanayi tayvan malı iki adet far aldım. 3 TL yede ampül aldım. Takıldı edildi, ayarları yapıldı derken bana 210 TL (2adet far), 10 TL (ayar), 20 TL (montaj) yani toplam 240 TL ye maloldu.
Neyse akşam oldu ışıkları yaktım. Gene aynı hatta daha zayıf. Artık önümde yüksek bir duvar yoksa kısaların yandığını hiç anlamıyorum bu yüzden de akşam araba kullanamıyorum. İş yoğunluğumdan da çat pat sanayiye gidemiyorum. Bir şekilde gittim aynı ustaya; - usta bu yine aynı hatta daha zayıf dedim. Yeni far aldık değişsen birşey yok dediğimde bunları değiştircez orjinal takıcaz demesin mi? Hayda dedim adam her fikir değişikliğinde ben 250 TL harcıcaksam dedim . Sonra da far almazsan da xenon alabilirsin o da olabilir dedi.
Şimdi anlamadığım şey far yan sanayi olduğu için çok zayıfsa xenon ampül takıldığında ne değişecek? Bu adam ya benimle kafa buluyor yada başka bir şey var. Bu konularda hiç bilgim yok size danışmak istedim arkadaşlar. Napalım ne edelim. Bu arada izmirdeyim burada tanıdığınız iyi dediğiniz bu işlerden anlayan usta varsa ona bari gideyim.
Not: uzunlarda ve diğer ışıklarda bir problem yok sadece kısalar mum ışığı/gece lambası derecesinde yanıyor.
selam öncelikle xenon almayın.
müsait bir zamanda , farlarınız açık şekilde düz duvara 5-6mt yanaşıp duvardaki görüntünün fotoğrafını çekebilir misiniz? ayrıca gündüz gözü ile de farlarınızın görüntüsünü alalım.
fotoğraflara göre yorum yaparsak az da olsa daha doğru yorum yapılabilir.