Şimdi Ara

ford focus sol aks değişecekmiş?? MÜJDE, sorun çözüldü.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • virajlarda ses yapıyor diye servise gittim. Sol aksın değişmesi gerektiğini söylediler. fiyatı 696 YTL imiş. Hatta çoğunlukla iki aksın birlikte değiştiğini söylediler. O zaman 1300 YTL hesap çıkar. İki ay bedava çalışacağız yani. Ne yapayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemirci -- 16 Mart 2007; 17:12:20 >

WHATSAPP: 0505 748 49 61

***TÜRKNET DAVETİYE KODU: DYP88QP23RRK
  • Aks, yetkili servislerde komple satılıyor, oysa sorununuz anladığım kadarıyla sadece dış mafsalda... Sanayi'de bir ustaya gösterip parçacıdan sadece sorunlu parçayı değiştirebilirsiniz... Bir örnek vermek gerekirse, 2000 model Focus Sport Trend için aks kafasının fiyatı 50 YTL. İki tarafı da ve körükleri de değiştirdiğinizi varsayarsak parça masrafı 150 YTL'yi geçmez...
  • Benim anlamadığım husus, servis sol aks ı hiç sökmedi bile. Körükten yaz sızdırmıştı. Sol aks değişecek, şu an elimizde de yok zaten dedi. Oysa söküp de bir baksaydı daha inandırıcı olurdu. Şu anda başka bir ustaya götürüp söktüreyim diyorum. Bakalım usta ne diyecek. Dış mafsal ve körükleri değiştirerek halledebilecek mi? Ne bileyim aks gevşemiş ise bu kaynak ile düzeltilemiyor mu? Eskiden ne ustalar vardı. İstediğin parçayı tornadan orijinalinden daha güzel çıkarıyordu. Şimdi nerdeeeeee. Parça satıyorlar. Hoş eski ustalardan da kalmadı zaten.

• Bazı arızaların belirtileri o kadar karakteristik oluyor ki sökmeye pek gerek kalmıyor. Sanırım sizin durumunuzda da aynı şey geçerli...

Aks mafsalı işlenmiş, ısıl işlemden geçirilerek sertleştirilmiş ve taşlanmış parçalardan oluştuğu için doğrudan değiştirmeye gitmek en kolayı. Tamir ile uğraşmak çok daha zor...

Orjinalden alıntı: HayatBoş

Benim anlamadığım husus, servis sol aks ı hiç sökmedi bile. Körükten yaz sızdırmıştı. Sol aks değişecek, şu an elimizde de yok zaten dedi. Oysa söküp de bir baksaydı daha inandırıcı olurdu. Şu anda başka bir ustaya götürüp söktüreyim diyorum. Bakalım usta ne diyecek. Dış mafsal ve körükleri değiştirerek halledebilecek mi? Ne bileyim aks gevşemiş ise bu kaynak ile düzeltilemiyor mu? Eskiden ne ustalar vardı. İstediğin parçayı tornadan orijinalinden daha güzel çıkarıyordu. Şimdi nerdeeeeee. Parça satıyorlar. Hoş eski ustalardan da kalmadı zaten.

Servis dışında özel bir yerde kesinlikle sor arkadasım kazık filan yemeyesin bende garanti bittginde dışarıda iyi bir servis bulmayı düşünüyorum

• O para verilmez..
    İyi bir ustaya gidin, parçayı söksün, tornacı aşınan yeri doldursun en az 2-3 yıl daha sorunsuz kullanırsınız..
    Zaten arızalanan aks değil dış mafsal ve servislerde tek satılmıyor.. Dışardan da bulabilirsiniz..
  • özyürek teşekkür ederim dostum. Böyle bir çözüm en güzeli. Tabii dış mafsal değişiyorsa onu da değiştirmek çözüm olabilir. Tabii sadece dış mafsal bulunabilirse. Yarın özel servise gidip parçayı söktüreceğim bakalım. O usta ne diyecek? Peki bu aks olayına hiç müdahale etmezsem ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Şu anda sadece virajlarda ses sorunu var. Başka bir sorun yok. Yarın değiştirmez ve tedbir almazsam kaza yapmama sebep olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tabii dış mafsal değişiyorsa onu da değiştirmek çözüm olabilir. Tabii sadece dış mafsal bulunabilirse. Yarın özel servise gidip parçayı söktüreceğim bakalım. O usta ne diyecek? Peki bu aks olayına hiç müdahale etmezsem ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Şu anda sadece virajlarda ses sorunu var. Başka bir sorun yok. Yarın değiştirmez ve tedbir almazsam kaza yapmama sebep olur mu?

Söz konusu parçayı her Ford parçacısında bulabilirsiniz. Hangi şehirdesiniz?

Kısa vadede bir sorun çıkmaz ancak çok uzun süre aynı şekilde kullanılırsa ve araca yükleniliyorsa parça eninde sonunda dağılabilir.
    Temiz temiz yolda kalırsınız.

Tabii dış mafsal değişiyorsa onu da değiştirmek çözüm olabilir. Tabii sadece dış mafsal bulunabilirse. Yarın özel Peki bu aks olayına hiç müdahale etmezsem ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim. Şu anda sadece virajlarda ses sorunu var. Başka bir sorun yok. Yarın değiştirmez ve tedbir almazsam kaza yapmama sebep olur mu?

Tek olarak mafsalı bulabilirseniz değiştirin, bulamazsanız, tornacı tanesini 25 liraya doldurur, alıştırır, usta da 50 liraya söker takar..
    Sorun aks'da değilde aksın içine girdiği mafsalda ise bi tehlike oluşturmaz, ilerleyen zamanlarda, gaza bastığınız zaman araçta bir titreme hissedebilirsiniz..
  • Allah (cc) hepinizden razı olsun. Servisin istediği parayı duyunca bayağı moralim bozulmuştu. Bugün özel servise gittim. Ustayı daha önceden tanıyordum bir iki ufak iş yaptırmıştım. Derdimi anlatınca güldü. İşçilik dahil 125 YTL ye mafsal değiştireyim dedi. Ben bayram ettim tabii. Parça söküldü, mafsal 85 YTL takıldı. Körüğü değiştirildi 12,5 YTL ye, aksın ana gövdeye bağlandığı yerdeki körüğü de değiştirdim. Zaten benim sol aks z rotu da kırıkmış onu da 15 YTL ye değiştirdiler. Toplam 110 YTL Parça ve 45 YTL işçilik ödeyerek 165 YTL ye sorundan kurtuldum. Bu forum sayesinde, karşılaştığımız sorunların çözümü konusunda bayağı rahatlıyoruz. Herkese tekrar teşekkürler. Ustanın söylediği aynen şu; Yetkili servise gittiğiniz zaman adamın ciğerini sökerler dedi. Bilmem katılır mısınız?
    İşte sonuç ortada; servis aks değişecek 696 YTL dedi. Üstelik birinin değiştirilmesi sorunu çözmez ikisi birden değişir dedi.

• servis elemanlarının bilgisizliğinden başka bişi değil.sanayideki ustanın elinden onların hayatlarında göremeyeceği kadar çok araç geçmiştir.usta tamir eder onarır, gerekli parçaları değiştirir, servis ise kolay ve masraflı yolu seçer.(masraftan kastım bize giydirdikleri yoksa onların ne masrafı var ki)

ha şu da bi istisnadır.öyle bi servistir ki sanayiden gerçek bi usta almıştır onu çalıştırıyodur bilemem.ama servise girince (hepsi için konuşmuyorum) bence o da bozulur.servisteki mantık ne kadar koparsam kardır mantığı.kimse inkar etmesin.ki gittiğin usta da aynısını söylemiş.ciğerini sökmekle kalsalar iyi.gittiğinize bin pişman ediyolar ki araçtan anlamayan sadece direksiyonu tutup kullanmasını bilen yüzbinlerce kişi servislerde mağdur edildiklerinin farkında bile değiller...

forumdaki arkadaşların yardımları sayesinde sen de büyük bi dertten kurtulmuşsun.inan senin kadar ben de mutluyum.yardım eden arkadaşlara ben de senin adına çok çok teşekkür ederim.Allah da onların yüzünü seninkini güldürdüğü gibi güldürsün

kazasız sürüşler...

• Allah razı olsun gerçekten. Kara kara düşünmeye başlamıştım. Bir bilene sormakta her zaman fayda vardır. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu sorunu bizden önce yaşayanlar olmuştur mutlaka. Onlar nasıl çözdüler diyerek bir görüş almak her zaman faydalı olmuştur. Sanayideki ustaya gittiğimde mafsal, z rot falan demeye başladım. Çünkü buradan öğrendim.

• servisle rhic bizaman parcayi onarmaya yönelmezler parça degişcek derler kolay yola yönelirler para tuzağı

benzer bir sorun benm başımdan geçti

servis bir keçeden bahsetti değişmesi gerekn ve bende değiştr dedim... derken 1-2 gün sonra fren yaptığımda fren sanki boşalıyormuş gibi gelmeye başladı.. şehiriçi diye dert etmedim.. derken uzunyola çıkacaktım dedim bi gidip sorayım başıma iş açmasın

servis dinledi beni.. bindik gittik teste bişey yok dedi.. emin misin dedim eminim dedi.. yola gittim..

yolda birara arabadan pır pır sesler gelmeye başladı derken ses arttı.. virajda kesiyor düzde yapıyor.. ankarada servise girdim adamlar teste çıktık geldikki adam abi bu araba 100 metre gitmez sen nasıl geldin bu kadar yolu dedi.. meğer akis somunu sıkılmamış o da diş kapmış.. gittik muhasebeye bi hesap çıktı 1300 lira

eee bu benim suçummu.. adamlar araştırıp buldular suç senin değil ama olay işçilikten diye biz yapamayız dediler parayı sizden alırız sizde yaptırdığınız servisten alırsınız.. yok mok deyince al arabanı git derimde bu araba 2 adım gitmez o yüzden başka şansın yok

ulan içime oturdu eve gidince aradım ford direkt hattını anlattım derdimi.. telefondaki öyle ilgilendiki ben bile şaştım her yapığını banada bilgi verrek yaptılar ve benden kuruş almadan en uygun şekilde yaptılar.. hatta ilk gün burnundan kıl aldırmayan adam ertesi gün gülden ağır laf etmedi

yorum sizin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.