Şimdi Ara

nissan primera 2005-2006 model nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu arabayı alsam memnun kalırmıyım? lpg siz kullanmak zannedersem bayağı çökertir değil mi? lpg ye uyumu nasıldır? ekonomik açıdan rahatlatırmı?
    sadece şehir içi kullanıyorum. biliyorum sürekli araç bilgisi istiyorum sizden hergün yeni bir araç çıkarıyorum konu olarak ama napayım idare edin şu garibanı
    açıkçası genelde satışı az olan arabaları tercih ediyorum farkındayım ama hem c ve üstü sınıfı araç hemde konfor isteyince diğer araçlara yönelemiyorum ekonomik durum sebebi ile

• Yapay Zekanın Yanıtı

2005-2006 Nissan Primera: İnceleme

2005-2006 Nissan Primera, orta boy bir aile sedanı olarak piyasaya sürülmüştür. Bu model, Nissan'ın uzun yıllara dayanan sedan mirasını yansıtır ve pratiklik, konfor ve güvenlik özelliklerinin birleşimini sunar.

Performans ve Motor

Nissan Primera 2005 ve 2006 modelleri, 1,6 litre ve 1,8 litre benzinli motor seçenekleriyle sunulur. 1,6 litre motor 109 beygir gücü üretirken, 1,8 litre motor 126 beygir gücü sunar. Her iki motor da hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle eşleştirilebilir.

İç Mekan ve Özellikler

Primera'nın iç mekanı ferah ve rahattır ve yolcular için bolca baş ve bacak mesafesi sağlar. Standart özellikler arasında klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme bulunur. Üst düzey modellerde deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar ve sunroof gibi ek özellikler bulunabilir.

Güvenlik

Güvenlik, 2005-2006 Nissan Primera'da önemli bir önceliktir. Tüm modellerde çift ön hava yastığı, yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları bulunur. Fren asistanı ve elektronik denge programı gibi aktif güvenlik özellikleri de mevcuttur.

Tasarım

Primera'nın dış tasarımı şık ve zamansızdır. Dışbükey farlar, geniş bir ızgara ve eğimli bir tavan çizgisi, modern ve sportif bir görünüm yaratır.

Sonuç

Genel olarak, 2005-2006 Nissan Primera, pratiklik, konfor, güvenlik ve şık bir tasarım arayan aileler ve bireyler için sağlam bir seçenektir. İkinci el piyasasında uygun fiyatlarla bulunabilen bu model, güvenilir bir ulaşım aracı olarak uzun yıllar hizmet verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benimde çok hoşuma gidiyor primera.
    alabilirsem bakalım araştırmadayım...
    merakla gelecek cevapları bekliyorum
  • ya benim açtığım konular ilgi çekmiyor pek yada piyasası çok olmayan araçları tercih ediyorum ya kimse yorum yapmıyor
  • primerası olan yok sanırım
  • ya moralim bozuldu resmen be millet apaçi gibi herhangi bir arabanın son sürati ne diye sorsa yüzlerce cvp gelir
    biraz daha kasalım bakalım ikimiz resmen chat yapıyoruz burda
  • Güzel ve konforlu donanımlı bir araçtır tekna modeli. arkadaşımda var tekna modeli ve lpgli. ama hata veriyor ekran engine error gibi birşey yazıyordu lpgye cok uyumlu bir motoru yok. yalnız araç baya hantal bence. hızlanması biraz yavaş geldi bana ama alınası bir araç.
  • allah razı olsun bir yorum bir yorumdur:)
    benim için hantal olması pek önemli değil ama lpg uyumsuzluğu olması moral bozucu çünkü kasa ağır benzine para yetişmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2007-2009 Sportage nasıldır?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • az daha uğraşırsak tüm primeracıları toplarız
  • 2004 elantradan önce primera alacaktım ama orta konsoldaki göstergeden dolayı vazgeçtim. çok antipatik duruyor
  • iyi günler

2007 primera visia sahibi olarak sorunuza cevap vermeye calısayım, öncelikle arac d sınıfının (üretildiği zaman) en az yakan aracı idi şu anki güncel şehiriçi-ş.dışı karışık yakıt tüketimi yol bilgisayarında ortalama 7,8 olarak görünüyor dolayısıyla benzin tüketimi cok fazla degil (her ne kadar servisler tavsiye etmese de) lpg ile uyumunda da bir sorunu yok ben yaklaşık 10 bin km'dir (teleflex marka) lpg ile kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım (arıza lambası, stop etme vs vs bir sorun yok). lpg tüketimi de şehiriçi 9-10 litre civarında değişmekte

şehiriçinde kullanırken park sorun olabilir tekna modellerinde geri görüş kamerası bu konuda yardımcı olur, konfor olarak iyidir yalnız sert süspansiyonları vardır, çukuru tümseği hissettirir bununla beraber yol tutuşu gayet iyidir ayrıca bana kalırsa biraz yol ve motor sesini içeri alıyor ancak ülkemizdeki 2.el tercihleri sebebiyle parasının hakkını fazlasıyla veren bir araçtır
    netice olarak uygun bir fiyata kaliteli ve sorunsuz denebilecek bir araca sahip olursunuz, tavsiye ederim

• motor sesini galiba devri çok yükselince alıyormuş. başka bir sitede okudum konusunu zaten ben hiçbir zaman 120 nin üzerine çıkmam. d sınıfı için bence diğer muadillerine göre çok ağır olmaması 1250 kg civarı . belki bu yüzden yakıtı olumlu yönde etkiliyor oması lazım. zannedrsem biraz netleşecem araba konusunda.
    çünkü bir çok marka vardı aklımda; megane 2,citroen c4,linea ve seat altea idi. şimdik sadece altea ve primera da karar kıldım. isterdim ki daha yoğun bir şekilde 2 araç arasında karşılaştırılma yapılsın
    2006 puntom,2001 fabia, 2006 model pug 206, 73 model tosbağam oldu bu zaman kadar. artık kendimi konfor yönünden şımartmalıyım diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

iyi günler

2007 primera visia sahibi olarak sorunuza cevap vermeye calısayım, öncelikle arac d sınıfının (üretildiği zaman) en az yakan aracı idi şu anki güncel şehiriçi-ş.dışı karışık yakıt tüketimi yol bilgisayarında ortalama 7,8 olarak görünüyor dolayısıyla benzin tüketimi cok fazla degil (her ne kadar servisler tavsiye etmese de) lpg ile uyumunda da bir sorunu yok ben yaklaşık 10 bin km'dir (teleflex marka) lpg ile kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım (arıza lambası, stop etme vs vs bir sorun yok). lpg tüketimi de şehiriçi 9-10 litre civarında değişmekte

şehiriçinde kullanırken park sorun olabilir tekna modellerinde geri görüş kamerası bu konuda yardımcı olur, konfor olarak iyidir yalnız sert süspansiyonları vardır, çukuru tümseği hissettirir bununla beraber yol tutuşu gayet iyidir ayrıca bana kalırsa biraz yol ve motor sesini içeri alıyor ancak ülkemizdeki 2.el tercihleri sebebiyle parasının hakkını fazlasıyla veren bir araçtır
    netice olarak uygun bir fiyata kaliteli ve sorunsuz denebilecek bir araca sahip olursunuz, tavsiye ederim

kullanıcı olarak birkaç sorum var size
    sizi yolda bıraktımı?
    normal bakımları nasıl?çok masraf çıkarır mı?
    2003-2004 alsak nasıl olur acaba?

• 2000 model primera sahibi olarak söyleyebilirimki sorunsuz, masrafsız, yağını suyunu değiştir yakıtını koy rahat rahat bin, oturaklı, konforlu, uygun fiyatlı, bir araç arıyorsanız primera tam size göre. ben çok memnunum. aracım 216000 km. de ve sorunsuz ve korkusuz olarak biniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecett

quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

kullanıcı olarak birkaç sorum var size
    1-sizi yolda bıraktımı?
    2-normal bakımları nasıl?çok masraf çıkarır mı?
    3-2003-2004 alsak nasıl olur acaba?

1) şimdiye kadar hiç yolda bırakmadı düzgün kullanılmış ve rutin bakımları ihmal edilmemiş bir aracın da olağanüstü durumlar haricinde yolda bırakacağını sanmıyorum

2) normal bakımlarından örnek vermek gerekirse yetkili serviste 60 bin km bakımı için 350 tl istemişlerdi, primeralarda triger kayışı yerine zincir olduğu icin triger değişim masrafı da yok bunun yanında özel servislerde bakımlarını çok daha ucuza getirebilirsiniz, yaptığım masraf olarak da en son bujilerini yetkili serviste 40 tl ye değistirmiştim bunu söyleyebilirim

3) 2005 yılından sonra primera makyajlandığı için bu model yılından yüksek olanları tavsiye ederim, öncekilerle arasındaki fark ise dijital göstergeler ve değişen direksiyon simidi oldu, aracın kasasında ise bildiğim kadarıyla bir fark yok ama ne olursa olsun tavsiyem az ve kesinlikle temiz kullanılmış 2.el almanız ve alırken 'yetkili serviste' ekspertiz yaptırmanız, misalen yetkili serviste bujileri değiştireceğim sırada yanımızda bej renkli dışardan çok güzel görünen makyajsız kasa bir primera tekna bekliyordu geri görüş kamerası nasıl çalışıyor diye merak ettiğimizden binip bir tur atalım dedik araca bindik gidecegiz fakat aracın çıkardıgı motor sesi ve titreme bizi epey korkuttu aman araç biz sürerken elimizde kalmasın diye hemen indik :) yani diyeceğim o ki hangi marka olursa olsun dışına güzelliğine aldanmayın adam akıllı bir inceleme yaptırın öyle alın

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

motor sesini galiba devri çok yükselince alıyormuş. başka bir sitede okudum konusunu zaten ben hiçbir zaman 120 nin üzerine çıkmam. d sınıfı için bence diğer muadillerine göre çok ağır olmaması 1250 kg civarı . belki bu yüzden yakıtı olumlu yönde etkiliyor oması lazım. zannedrsem biraz netleşecem araba konusunda.
    çünkü bir çok marka vardı aklımda; megane 2,citroen c4,linea ve seat altea idi. şimdik sadece altea ve primera da karar kıldım. isterdim ki daha yoğun bir şekilde 2 araç arasında karşılaştırılma yapılsın
    2006 puntom,2001 fabia, 2006 model pug 206, 73 model tosbağam oldu bu zaman kadar. artık kendimi konfor yönünden şımartmalıyım diyorum

işin doğrusu altea benim de dikkatimi çeken bir araçtı ancak arka tasarımı ve sade ön konsol tasarımı yüzünden vazgeçip tasarımını beğendiğim diğer araç olan primeraya yönelmiştim bana kalırsa gerek altea gerekse primera tarzı araçlar kaliteli olmakla beraber ülkemizdeki 2.el tercihleri sebebiyle hak ettiği mali değeri görememiş 'kelepir' araçlardır ve 2.el olarak alınması da gayet mantıklıdır

• benim bildiğimde parça fiyatı olarak pahalı kaçıyormuş biraz
    ve 2. elde pek tutulmuyo sanırım
  • 2. el benim için hiç sorun değil. her arabanın alıcısı muhakkak var ve bu tarz arabanın alıcısı daima olacak. 3 e alırım 2 ye satarım eğer satmak istersem hiç sorun değil.
    ben kendimi kullanıcı olarak görüyorum bu yüzden stress yapmıyorum.
    ya açıkçası gidip 2000 model 200.000 lerde golf,focus alacağıma en azından priemera gibi hem çok kalite hemde dönüp baktıracak araba almak harika bi olay.
    kadir arakadaşıma yüzde yüz katılıyorum
  • 3.5 yıl aradan sonra konuyu hortlatıyorum. genellikle sağlam ve konforlu olduğunu söylüyorlar ama lpg uyumu konusunda fikir birliği yok sanırım. ben de önümüzdeki ayın sonu gibi 100-150 bin km aralığında 2005 1.6 tekna almayı düşünüyorum. bir zorunluluk olmadığı sürece 5-6 yıl satmam, satsam bile kâr etmekte diretmem sanıyorum. lpg uyumu konusunda net bir şey söyleyecek veya kişisel deneyimlerini aktaracak arkadaşlara selam ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supercalifra -- 20 Şubat 2015; 19:10:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

2004 elantradan önce primera alacaktım ama orta konsoldaki göstergeden dolayı vazgeçtim. çok antipatik duruyor

akılsız herif iyiki forumdan defedilmiş gitmiş primera nın en güzel yeri on konsoludur cahil seni
  • 2006 primera visia kullanmış ve arkadaşıma almış biri olara olumlu olumsuz yönlerini izah ediyim

olumlu olarak
    +araç içi özellikle şoför koltuğu inanilmaz rahat ve adam gibi arabaya bindiniz havasi veriyor
    +yol tutuşu gayet iyi ben 160 arkadaşım 200 km hiz yapti test amaçlı yola oturması gayet iyiydi
    +iç donanim olarak parça kalitesi orta standartta
    + gösterge paneli çok şık
    +eğer kulaklarımda tıkanıklık yoksa 110 km hizda ne o kadar yol sesi nede motor sesi aliyordu 150 den sonra baslar asfalt sesi
    +bagaj hacmi çok iyi
    +tekna modellerinde geri kamera ve Bluetooth var
    Olmsuz olarak
    -lpg uyumu hakikaten begenmedim performans olarak değil motor ışığı yaniyordu ne yaptiysak sonmedi
    -ön takimlar salincak, amortisor, burçlar çabuk yipranir kasa agir oldugu icin o yuzden çukur ve tumseklere yavas girmelisiniz
    -yalitimi ufak tefek çukurlar da iyi ama büyükler de kötü
    -yedek parçaları bir Fransız kadar pahalidir fakat yansanayi destegi azdir, örnek olarak renoda bi dunya yansanayi bulursunuz çok olduğu icin ama bunda secenek ya 2 ya 3 tür
    -kaporta aksami parcalarini kolay kolay bulamazsiniz yurtdisindan gelir
    -yakit sarfiyati sakin kullanimda 8 litreyi bazende 9-10 litreyi bulabilmektedir dur kalklarda uzun yolda 6 yi gördük
    -hiz ivmelesi öyle iyi degil atak araba degil yani, sen beni uzun yolda gör der gibidir o zaman sağ tarafinizda passat falan bmw bırakabilirsiniz o kadar ciddiyim biz 2014 ocakta 2006 visia 90 binde 20900 tl ye aldık 4 parça lokal boyası vardi ve siyahti cok iyiydi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halisünasyon -- 20 Şubat 2015; 19:51:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.