Şimdi Ara

2005-2008 Honda Jazz elite sizce nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Normalde civic bakıyordum ama son zamanlarda civic fiyatları çok yukarı çıktığı için vazgeçtim sayılır. Bugün ilk defa Hondanın jazz modeline bindim. Araç bir müşterinin. 2006 model daha 36 binde olan Jazz elite. Aracı sürmedim fakat içinin genişliği, motor sessizliği, otomatik vitesi(Kulakçıkları da var) çok hoşuma gitti. Bu araçlar hakkındaki görüşleriniz nelerdir ? Piyasasına baktım 30 bin-35 bin arası değişiyor. Sizce bu fiyatlara değer mi ?

• hiç kimsenin fikri yok mu bu araç hakkında :(
  • 4 yıldır 2007 model CVT Jazz kullanıyorum. 2011 Ocak ayında 74 bin km'de 24 bin TL'ye almıştım. Piyasa ne hale gelmiş düşünün artık. Aslında edeceği en fazla 25 bin TL'dir bana göre ama piyasa şartları ve yeni Jazz'ın çok geç gelmesi onun da 2. el fiyatını artırdı.

Araçtan bahsedeyim, 83 HP 119 Nm tork var. Motor araç dolu iken bayağı zorlanıyor. 7 ileri moda alınca biraz daha seri hale geliyor, motor sesi güzel. Malzeme kalitesi, yalıtım ve konfor çok düşük. En ufak çukuru bile hissediyorsunuz, rüzgar sesi 90-100 km/h'den itibaren gelmeye başlıyor. Her yer sert plastik ve 104 bin km'deki aracımdan yüksek hızlarda birkaç yerinden trim sesi geliyor. Ayrıca parçası biraz (hem bakım hem de kaporta parçaları) pahalı. Ayrıca Elite donanımda 185/55/15 gibi ara bir ölçü kullandığı için lastik değişimleri de lastik başına 30-40 TL daha pahalıya mal oluyor.

Bunlar 4 senede tecrübe ettiğim eksi yönleri, biraz da artı yönlerinden bahsedeyim. İç hacmi çok geniş, çoğu C sınıfı araçtan bile fazla diz ve baş mesafesi var. Donanımı sınıfına göre iyi, Elite donanımda Isıtmalı elektrikli katlanır yan aynalar, sunroof, otomatik klima, elektrikli 4 cam, ön-arka disk fren, 4 tekerleğe de aynı fren gücünü ileten EBD sistemi, optitron (arkadan aydınlatmalı) gösterge, Magic Seats (arka koltuk minderleri yukarı katlanıyor) gibi donanımlar var. Yol tutuşu gayet iyi, yerden yüksek bir yapısı olduğu için süspansiyonlar sert tutulmuş, konfor olarak eksi olsa da yol tutuşa artı olarak dönüyor. İyi bir lastik ile virajlarda tedirgin etmiyor.

Eğer almayı düşünüyorsanız şunlara dikkat edin; Arka porya rulmanı kronik sorundur arka tekerlek dönerken ses yapar ona baktırın, direksiyondaki logo aşındırıcı madde değerse çok kolay aşınıyor, aynalarını kontrol edin katlanıyor mu diye, genelde kazada ayna hasar görürse katlanır ayna pahalı olduğu için manuel ayna takıyorlar.

Hayırlı olsun şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

4 yıldır 2007 model CVT Jazz kullanıyorum. 2011 Ocak ayında 74 bin km'de 24 bin TL'ye almıştım. Piyasa ne hale gelmiş düşünün artık. Aslında edeceği en fazla 25 bin TL'dir bana göre ama piyasa şartları ve yeni Jazz'ın çok geç gelmesi onun da 2. el fiyatını artırdı.

Araçtan bahsedeyim, 83 HP 119 Nm tork var. Motor araç dolu iken bayağı zorlanıyor. 7 ileri moda alınca biraz daha seri hale geliyor, motor sesi güzel. Malzeme kalitesi, yalıtım ve konfor çok düşük. En ufak çukuru bile hissediyorsunuz, rüzgar sesi 90-100 km/h'den itibaren gelmeye başlıyor. Her yer sert plastik ve 104 bin km'deki aracımdan yüksek hızlarda birkaç yerinden trim sesi geliyor. Ayrıca parçası biraz (hem bakım hem de kaporta parçaları) pahalı. Ayrıca Elite donanımda 185/55/15 gibi ara bir ölçü kullandığı için lastik değişimleri de lastik başına 30-40 TL daha pahalıya mal oluyor.

Bunlar 4 senede tecrübe ettiğim eksi yönleri, biraz da artı yönlerinden bahsedeyim. İç hacmi çok geniş, çoğu C sınıfı araçtan bile fazla diz ve baş mesafesi var. Donanımı sınıfına göre iyi, Elite donanımda Isıtmalı elektrikli katlanır yan aynalar, sunroof, otomatik klima, elektrikli 4 cam, ön-arka disk fren, 4 tekerleğe de aynı fren gücünü ileten EBD sistemi, optitron (arkadan aydınlatmalı) gösterge, Magic Seats (arka koltuk minderleri yukarı katlanıyor) gibi donanımlar var. Yol tutuşu gayet iyi, yerden yüksek bir yapısı olduğu için süspansiyonlar sert tutulmuş, konfor olarak eksi olsa da yol tutuşa artı olarak dönüyor. İyi bir lastik ile virajlarda tedirgin etmiyor.

Eğer almayı düşünüyorsanız şunlara dikkat edin; Arka porya rulmanı kronik sorundur arka tekerlek dönerken ses yapar ona baktırın, direksiyondaki logo aşındırıcı madde değerse çok kolay aşınıyor, aynalarını kontrol edin katlanıyor mu diye, genelde kazada ayna hasar görürse katlanır ayna pahalı olduğu için manuel ayna takıyorlar.

Hayırlı olsun şimdiden.

10 yıldır şu forumdayim böyle objektif yorum görmedim jazz hakkında.

2006 modelini 2009 yılında 19a alabiliyordunuz. 2007 yılından itibaren olan modelleri hala oldukça göze güzel görünür.

Sorunsuz değildir. Arkadasimdaki manuel olan bile bir sürü sorun çıkarmıştı. Şans işi ama honda jazz alınca sıfır accord aldım modunda olanlar var ondan söylüyorum. Eksiği gedigi iyi bakılmali hem bakımı hem de parçası pahalıdır. 2011de 1000 tl sanzimani toplamaya harcamış ti arkadaşım. Manuel vites hemde.

Bunun yanında az yakan bir araçtır. Yoğun olmayan şehir içinde 6lt bile görebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İmzamdaki jazz 65 binde. 8 sene önce 30 bin tlye almıştım, şimdi 35 istiyor millet. Yukarıdaki OnurD7 nickli arkadaşın yorumlarının biri hariç tamamına katılıyorum. Bence yol tutuş o kadar da iyi değil, virajlarda pek güven vermiyor bana. Ama 8 yılda çok şükür sürekli şehir içi kullanılmasına rağmen 0 sorun. Lpg takmadım ihtiyaç da duymadım. Kronik sorun olarak bir de bagaja su alma sorunu vardır, yedek lastiğin bulunduğu boşluğu kontrol edin özellikle yağmurlu havalardan sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla üstad piyasa öyle bir haldeki insan araba almaya çekiniyor. Bir balon var ortada ve araba aldiktan sonra o balon patlarsa zararla oturacam diye korkuyorum. 33 bin tl jazza istiyorlar. Ustune biraz daha koyup 2005 civic alayim diyorum ama ne bileyim civiclerde cok pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda jazz bayan arabası olarak ve civic de apaçi arabası olarak son yıllarda çok tercih edildi ve fiyatı abartılı derecede arttı. Bence bu fiyatları haketmiyor piyasadaki hiçbir araba haketmiyor orası da ayrı ama bilemedim çok para 35bin jazz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • honda jazz 2006 model 1.4 LS 106 bin'de hatasız boyasız garaj arabası 30.000 TLhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-2006-model-garaj-arabasi-honda-jazz-340067152/detay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.