Şimdi Ara

CANON EOS 550D KİT LENSİ VİDEO İÇİN YETERLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR CANON EOS 550D KİT LENSİ VİDEO AÇISINDAN YETERLİ Mİ? YANİ KISA FİLM ÇEKMEK İÇİN KENDİ DAHİLİNDEKİ LENS İŞİMİ GÖRÜR MÜ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

CANON EOS 550D KİT LENSİ VİDEO İÇİN YETERLİ Mİ?

• Dıs cekımlerde yeterlı olur fakat karanlık ve los ıc mekanlarda sıkıntı yaratır.Goruntusu de pek keskın degıldır.
  • hmmm. ya ben forumda bayağıdır araştırma yapıyorum. Yaza yaklaşık 3 tane kısa film çekmeyi planlıyorum. Senaryolarım sağlam. Ama festivallere katılmak için de kalite gerekiyo. Ama bir türlü full hd yani kalitesi gerçekten iyi olan harici mikrofon ve kulaklık girişi olan ve yaklaşık 1.500 tl civarında bir kamera arıyorum arıyorum ama bulamıyorum. yada göremiyorum. senin bi tavsiyen olur mu?
  • ya bu sorduğun kamera binlece liralık video kameralar ayarında çekiyor. hiç düşünmeden al derim, çok fazla düşünüyorsun yani. youtube'da örnek videolara bak istersen..
  • Üstelik geliştirilebilir de öyle değilmi sonuçta hemen olmasa bile ilerde bütçem olduğunda lenste alabilirim. 550d dediğin gibi tam kısa film çekimi için bir olay. peki son bişey sorcam harici mikrofon ve kulaklık girişi vardı dimi 550d de?
  • 550D ve kit lens ile kısa film çekenler var ve gayet iyi. Zaten 550D video çekimide çok iyi. Mikrofon giriş yeride var. Hem fotoğraf hem video çekerim diyorsanız şiddetle öneririm.
  • eyvallah hocam. çok sağolasın kararımı verdim 550d. mayıs ayında alıyorum. hazirandada çekimlere başlıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdiden hayırlı olsun yanına birde (bütçeniz yeterse) 50mm f1.8 alırsanız tadından yenmez bende yok o lens ama duyduğuma göre karanlıkta çok iyi netleme yapabiliyormuş bu arada biliyorsunuzdur belki 550d de videoda af yok siz manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz
  • quote:

şimdiden hayırlı olsun yanına birde (bütçeniz yeterse) 50mm f1.8 alırsanız tadından yenmez bende yok o lens ama duyduğuma göre karanlıkta çok iyi netleme yapabiliyormuş bu arada biliyorsunuzdur belki 550d de videoda af yok siz manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz

Duydugunuzun aksine 50mm f 1.8 karanlıkta ıyı netleme yapamıyor.Yalnız f1.8 oldugu ıcın karanlıktakı fotograf performansı gayet ıyı .

@burakcabuk
    Artı festıvallere falan kısa fılm yollayacaksan goruntu kalıtesınden cok senaryo ve kurguyu dusunmelısın.Buna daha cok onem verıyorlar.Etkıleyıcı bır konuyu etkıleyıcı bır kurguyla verdın mı tamamdır
  • @mz peki nikon d3100 de 550d ayarındaymış video açısından. onda varmı peki af. sanırım manuel olarak zorlanabilirim. çünkü bilmiyorum pek :)

@-Rsan- senaryolarım gerçekten sağlam. yani kendimce inandığım senaryolar umarım insanlarda beğenir. zaten önemli olan bu işte inanmak. ilk kısa filmim sosyal mesajı olan bir film olucak. çektiğimde sizlerede izleticem eğer forumdan ulaşabilirsem :)
  • hocam sadece öndeki yuvarlağı çevireceksin gerektiğinde, zor değil.

Ben fotoğraf performansı iyiyse videodada iyidir diye söylemiştim, bilmiyordum yeni bir şey öğrendim teşekkürler
  • senaryo işin bir ayağı ise çekim 2.; kurgu 3. ayağıdır. çekim için 550D yeterli olmaz çünkü;

550D harekette sürekli netleme özelliği yok. bunu sağlamak için ya profesyonel kameraman lazım ya sony nex 5'e bakmak lazım.

konuyu takip için video head le beraber tripod lazım.

hele peşinden yürüyerek çekim için ise steadycam lazım.

gece ve iç çekim için aydınlatma ekipmanı lazım.
  • sağlam bir senaryom, sağlam bir kurgum, sağlam bir tripodum, sağlam bir mikrofonum, sağlam bir ışığım var. fakat kameram yok :) sony nexte harici mikrofon ve kulaklık girişi varmı? biraz bahsedermisin makine hakkında?
  • Kısa film işiyle uğraşıyorum.

Canon 550D'ye sahipsen tripod ve harici ses kaydedici dışında hiçbir şeye ihtiyacın yok yukarıda yazılanlardan.

DSLR'larda otomatik netleme olmaz, olsa bile film için kullanılamaz çünkü focus esnasındaki objektif hareketi sesi kayda işleniyor. Aynı zamanda yumuşak olmadığı için titreşime neden oluyor.

DSLR makinelerle film çekilmez gibi komik bir duruma bürümeden olayı anlatmaya devam edeyim, 550D'yi alacaksın manual focus ile filmini paşa paşa çekeceksin. Sadece tripod'a ihtiyacın var, film daha teknik olsun diyorsan al bi de Zoom H4N gibi bir kaydedici. O kadar.
  • Surekli af 3100 de var ancak performansi pek begenmiyorlar. Bende 3100 dusunuyordum ama canon videoda daha iyi oldugunu gordum. Youtubeda bir video var onu mutlaka izle iki kisi karsilikli durup biri eline 550 d digeri d3100 almis sonrada surekli hareket ederek birbirini cekmisler sonrada goruntuleri altli ustlu youtube koymuslar. Bence renk ve netlikte canon orada cok basariliydi. Tabi yakinda d5100 cikiyor ayrics 600d geliyor. Biraz planlarin degisebilir. Zira benim ki degisti.
  • arkadaşım youtube da bahsettiğin o videonun linkini atabilirmisin rica etsem bulamadım da
  • bence lensi yeterli değil ???

sonuç hayalkırıklığı olabilir derim ama benim aylar evvel canon hf s 10 hd kameram vardır..ondan iyi olabilir bak..

o kameramı kullanamadan sattım..sanırım artık devir d-slr devri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcabuk
    YANİ KISA FİLM ÇEKMEK İÇİN KENDİ DAHİLİNDEKİ LENS İŞİMİ GÖRÜR MÜ?

İş görür mü? Görür! Kısa film çekebilir miyim? Çekersin!
    Kısafilm için başka hiçbir lense ihtiyacın yok, vücut üzerinde gelen o lense hiç dokunmadan gidip bir tripod ve harici bir mikrofon al, ve çekimlerine başla.

İlave hiçbir masrafa gerek yok!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.