Şimdi Ara

Nikon D5200 & Canon EOS 650D ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu iki makine arasında kararsız kaldım! Fotoğrafçılık konusunda deneyimsizim fakat orta seviye bir makine almak istiyorum.
    Fiyat olarak uygunlar mı ? Yoksa beklesem biraz daha düşer mi ?
    Sizden ricam bu iki makinenin birbirine kıyasla artılarını ve eksilerini söyler misiniz ? Hangisi daha iyidir ya da avantajlıdır ?
    Fotoğraf çekimi kadar Full HD Video-Film çekimi de benim için önemli bir etken olduğunu belirteyim.

http://www.hizlial.com/canon-eos-650d-18-mp-30-inc-lcd-dslr-fotograf-makinesi-2-lens/03.005.1207.0068

http://www.hizlial.com/nikon-d5200-241-mp-30-inc-lcd-dslr-fotograf-makinesi/03.005.1483.0056

• Bence Fotograf ise Nikon Video için ise Canon.
    Ama D5200 650D'ye fark atmıs bir makine diye düşünüyorum.
  • İki Makineyide Test Ettim D5200 Bir gömlek üstün fotoğraf anlamında ama arkadaşında dediği gibi sağlam video çeken bir makine arıyorsanız 650 D alın derim.
  • Yorumlarınız için teşekkürler, fakat biraz daha açar mısınız? Video için neden Canon? Farklı bir özelliği mi var, yoksa görüntü kalitesi olarak mı başarılı?
  • Bir yerde okudğum makaleden bir alıntı yapayım "CANON video konusunda NIKON’a üstünlüğünü çoktan kanıtladı. Sektördeki birçok firma CANON’u destekliyor ve ürünlerini bu markaya göre üretiyor. Çektiğiniz videoları kurgulamak isteseniz kurgu programlarının CANON codeclerini daha verimli ve hızlı çalıştırdığını göreceksiniz. Bunun dışında yazılım geliştiriciler CANON makinalar için daha hızlı ve verimi arttıran yazılımlar geliştiriyorlar." tamamen olay bu hem fotoğrafta hemde videoda verim almak istiyorsanız 650D tercih etmeniz daha yararlı olur.
  • 650D nin otomatik oto focusunu seviyorum mesela D5200 de görmedim ama ondada büyük bir ihtimal vardır ama Video konusunda Canon Nikon'dan bir gömlek üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisagor -- 26 Aralık 2013; 16:35:30 >
  • kurunc kullanıcısına yanıt
    Hocam İki makineyide zamaninda cok arastirdim. Canon un videoda iyi olmasinin sebeplerinden biride Video isiyle daha cok hasir nesir olmasi. Mesela 4k Video cekebilen makine uretmeleri gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lenslerden ötürü Canon bence. Nikon da afli lens almanız gerekir, fiyatları da tuzludur Canon lenslere göre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canonda video modunda diyafram değiştirebilirsiniz ama nikonda değiştiremiyorsunuz. Canonda lens yelpazesi türkiye için ikinci el olarak çok fazla ve fiyat uygun. Bi çok yerde yazdım. Nikonlarda giriş seviyelerinde body üzerinde otomatik netleme yok D serisi lensleri manuel kullanmak zorunda kalırsınız. G serisi lenslerin fiyatları yüksek. fotoğraf kalitesi farkı olarak at la deve arasındaki fark kadar bir fark yok aralarında.
  • Cevaplar için teşekkürler, saydığınız bütün bu sebeplerden dolayı bende Canon'da karar kıldım.
    Özellikle lens uyumu ve esnek video kayıt özelliği için tercih sebebi oldu.
  • D5200 u harcamissiniz yazik :) 39 af nokta 9 u crosstype,kusura bakmayin ama d5200 bence 2 gomlek ustun video isine gelince full hd video.kalitesi gayet iyi.Birde su lensde af olayi baydi artik,daha inceleyin.35 mm 1.8 afs lens 400 civarina bulunuyor.canon un 50 mm 1.8 ucuz dediginiz lensle kiyaslanmayacak kadar kalitelidir.eline 600 d alan fotografci oluyor..

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Sende diğer arkadaşlar gibi somut konuşursan sevinirim, yani 2 gömlek üstün lafı biraz havada kalıyor!
    Mesela 39 AF noktası olmasının ne gibi avantajları olacak bizim için ?
    Yani bu iki makineyi birbiriyle kıyaslayarak bizi bilgilendirirsen sevinirim.
  • Google a crosstype sensor ve af noktasi fazlaligi ne ise yarar diye yazarsan bilgi edinebilirsin

Hocam Kimsenin D5200 u yerden yere vurdugu yok. zamaninda bende onu alicaktim vazgectim. Fakat bence sirf AF noktasi icin fazladan para verilmez. onun yerine o para farkiyla 50mm 1.8 almak daha mantikli.

google'a yazdım 9 AF point bile fazlasıyla yeterliymiş, 39 AF point yüksek megapixel vs gibi şeyler tamamen pazarlama taktiğiymiş, yani çokta mühim değilmiş
    Kardeşim, 5200 ü yere vuran yok. Hatırlatırım ki 5D Mark II 9 af noktasıyla geldi ! Mp olayında ise, D700 12 mp idi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar canon 600d,nikon d7000,d5100,d700 kullanmış biri olarak açık ve net olarak konuşmak gerekirse salt foto anlamında nikon d5100 bile 650d den daha iyi verdiği detay ve renk derinliği çok iyi özellikle portre çekenler yok gövdede titreşim yokmuş 50mm lensi pahalıymış evet doğru fakat portrede nikon 5 gömlek daha üstün .canona L serisi lens alırsınız o zaman bilemem onunda fiyatı ortada zaten.Videoda canon daha iyi deniyor evet nikondan bir tık daha iyi videoda fakat yetersiz malesef sony bu konuda nexf3 ve nex5n ile bariz daha iyi .

d5200 tavsiye ederim ,nexf3 de sizi üzmez
  • Hmm crosstype sensor pazarlama taktigiymis:))google da aratip bu sonucu bulduysan makineyi ben sana hediye edeyim.39 af noktasida ise yaramaz belliki hareketli goruntu cekiminde kadrajada ihtiyac yok.mp zaten hikaye crop filan hikaye.iyi bi islemci hikaye.benim onerim var size canon sx150 alin birde yanina sony yada panasonic el kamerasi alin daha mantikli gibi.video performansi bence ne canonda nede nikonda sony alfa ve birkac aynasiza gore iyi degil.sony a57 650 d turevi makineleri video konusunda ezip gectigine cok sahit oldum.(bu arada 650d alip stm lensleriyle uyumunu goz ardi edip 50 mm 1.8 almaya devam edin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 4 Ocak 2014; 19:59:34 >
  • Arkadaşlar bende Canon Eos 650D almayı düşünüyorum. Ben bu makineyle freelance olarak ürün çekimi yapacağım. Ayakkabı vs vs gibi. Sizce bu makine benim işimi görür mü ? Yanında 50mm Portrelik lensinide almayı düşünüyorum.. Yada başka önereceğiniz bir makine var mı ? Samsung Nx300'ü önerdiler ama pek güvenemedim açıkcası özellikleri çok iyi olmasına rağmen..
  • Arkadaşlar biri bana şu af olayını anlatabilir mi lütfen anlayamadım bir türlü nikonda lenste varmış canon da makinada falan. Ne işe yarar bu af motoru lenste olsa nolur olmasa nolur ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.