Şimdi Ara

Nikon D5200 & Canon EOS 650D ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Auto Focus yani otomatik netleme demek.
    Nikon makinelerde bu özellik yokmuş, AF için bu özelliği olan lenslerden almak gerekiyormuş.
    Canonda iste tüm modellerde AF varmış, bunun için pahalı lensler almanıza gerek yokmuş.
    AF özelliği olmayan bir makine ve lense sahipseniz, netlemeyi elle kendiniz yapmak durumunda kalıyorsunuz.
  • lense fazla para harcamam, af benim için önemli deniliyorsa canon; af u olan lenslere daha fazla para harcarım, belli oranda daha iyi fotoğraflar elde ederim deniliyorsa nikon. ( fotoğraflar arası fark ne kadardır tam bilemiyorum )

bunlar dışında gövdeyi ve markaların tonlamalarını daha beğenmek de etki edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

arkadaşlar canon 600d,nikon d7000,d5100,d700 kullanmış biri olarak açık ve net olarak konuşmak gerekirse salt foto anlamında nikon d5100 bile 650d den daha iyi verdiği detay ve renk derinliği çok iyi özellikle portre çekenler yok gövdede titreşim yokmuş 50mm lensi pahalıymış evet doğru fakat portrede nikon 5 gömlek daha üstün .canona L serisi lens alırsınız o zaman bilemem onunda fiyatı ortada zaten.Videoda canon daha iyi deniyor evet nikondan bir tık daha iyi videoda fakat yetersiz malesef sony bu konuda nexf3 ve nex5n ile bariz daha iyi .

d5200 tavsiye ederim ,nexf3 de sizi üzmez

1000-1500 arası 2, el makina bakıyorum hangisini önerirsin.
  • kurunc kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj ve önceki mesajlardaki bir kaç noktayı açıklığa kavuşturalım ki kimsenin aklında yanlış/eksik bilgi kalmasın:

Gövdede AF motoru diye sözü edilen özellik, Nikonun giriş modellerinde (D3xxx, D5xxx) mevcut değildir, bu sebeple bu gövdelerde AF yapmak istiyorsanız, içinde AF motoru olan lensler kullanmanız gerekir (Nikon'da G serisi lensler, üçüncü parti lens üreticilerinin neredeyse tüm lensleri). Ancak daha üst modellerde (D7xxx serisi gibi) gövdede AF motoru mevcuttur. Bu modellerde AF motoru olmayan ucuz lensleri alıp mis gibi kullanabilirsiniz.

Öte yandan, sanılanın aksine Canon EOS model gövdelerin hiç birinde AF motoru YOKTUR, Canon gövdede AF motoru mekanizmasını bırakalı yıllar oldu. Canon'da AF motoru Nikon'daki G lensler gibi lensin içindedir. Canon bu teknolojiye çok uzun yıllar önce geçtiğinden olsa gerek Canon lensler aynı Nikon G serisi gibi AF motorlu olmalarına rağmen çok daha ucuz oluyorlar (o da bazıları, hepsi de değil).

Ama şu da bi gerçek ki çoğu üçüncü parti lensler (Tamron, Sigma, Tokina, vb.) her iki marka gövdeler için AF motorlu üretiliyor ve aynı fiyata sahip oluyorlar. Canon veya Nikon gövdenizin olması size bir avantaj sağlamıyor. Ayrıca hem Canon hem de Nikon'da almaya değer kalitede lenslerin %90'ı çok çok pahalı oluyor, bu yüzden de şu gövdeyi alayım lenslere az para vereyim gibi bir dünya ne yazıkki yok. Paşa paşa kaliteli lenslere para bayılacaksınız.

Bu sebeple, gövde markanızı seçerken size verdiği hissiyata, sahip olduğu özelliklerin isteklerinizi karşılayıp karşılamadığına ve mümkünse deneme yaparak elde ettiğiniz renk skalasını beğenip beğenmediğinize bakarak karar verin.

• Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim.
    An itibariyle bir Canon 650D almış bulunmaktayım.
    Ben Canon gövdelerde AF motoru var biliyorum, fakat Canon IS olayını gövdeye değilde lens üzerine koyuyor diye duymuştum.
    Neyse sonuç olarak bir Canon 650D aldım. Her ne kadar fotoğraf kalitesinde Nikonu beğensemde video kalitesi, uygun fiyatlı lens yelpazesi, dokunmatik oynar ekranı ve bazı pratik özellikleri için Canonu tercih ettim, tabi fiyatıda muadillerine nazaran daha uygundu.
    Lakin sizinde bahsettiğiniz gibi, iyi fotoğraflar için iyi lensler kullanmak şart gibi görünüyor.
    Şimdilik 18-55 IS kit lens ve 50mm f/1.8 ile DSLR maceramıza başlayacağız.
  • kurunc kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi önemli olan KENDİ ihtiyacınız/beklentileriniz doğrultusunda ve hoşunuza gideni seçmektir ki siz de öyle yaptığınız için, sizin için en iyisi budur, merak etmeyin. Artık keyfini çıkarma zamanı...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.