Şimdi Ara

Nikola Tesla ve İcatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nikola Tesla için kısaca Dünya'yı kökünden değiştiren adam diyebiliriz. Tesla, yaşadığı süre içerisinde sayısız icat gerçekleştirmiş ve bu icatlar hiçbir zaman gerektiği değeri görmemiştir. Nitekim beş parasız ölen bilim insanı daha sonraki dönemde kavgalı olduğu Edison'un ödülüne layık görülmüştür. Tesla o kadar az değer görmüştür ki, ders kitaplarında bile nadiren yer bulabilmiştir.

İşte büyük mucit Tesla'nın icatları;

Nikola Tesla, elektron mikroskobu ve mikrodalga fırını icat etmiştir. Ünlü bilim adamı yaşamı boyunca elektriğin kablosuz olarak bir yerden başka noktaya gönderilebileceği ispatlamak için mücadele vermiştir. Bu mücadelesini 40 km uzaklıktaki 20 ampülü yakarak büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Tesla kendi çalışma odasında floresan ampül kullanıyordu. Bunu ilk kez duyunca ne var bunda diyebilirsiniz ancak floresan Nikola Tesla'nın kullanımından 40 yıl sonra endüstriyel bir ürün haline geldi.

Ford'un ilk aracını ürettiği yıllarda aracın sahip olduğu motorun gereksiz büyük olduğunu dile getiren Nikola Tesla'nın fikirkeri neredeyse hiç dinlenmemiştir. Bu duruma kızan Tesla, ateşleme sistemini icat ederek Ford yetkililerine gösterme ihtiyacı duymuştur.

Mücitler kralı Tesla, günümüzde kullanılan kumandaların ilk versiyonunu 1800'lü yılların sonunda denemiştir. Bugün kullanılan kumanda sistemleri Tesla'nın büyük katkıları sonucu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte Tesla radar sistemi fikrini de ilk ortaya atan bilim insanıdır. Nitekim Edison, Tesla'nın bu fikrine şiddetle karşı çıkmış ve bu durum radarın icadını 25 yıl kadar geciktirmiştir.

İlk radyo denemelerinin arkasında da Nikola Tesla vardır. Ancak Tesla'nın ilk radyo denemelerinden 10 yıl sonra Marconi ilk radyoyu icat eden insan olarak tarihe geçmiştir.

Bugün belgesellere konu olan ve deprem, hava olaylarını kontrol gibi olayları gerçeğe dönüştürdüğü iddia edilen Haarp sisteminin arkasında Nikola Tesla'nın fikirleri olduğu bilinmektedir.

Kaynak: Haber Uzay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 19 Ocak 2015; 20:21:07 >

• Hiç bir temeli olmayan iddialar.

Elektron Mikroskobunu bulduğunu da burada duydum :)
  • Valla alternatif akım bile başlı başına çok sağlam bir buluş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet önemli bir bilim adaamıdır da adamın tanrılaştırılmaya çalışılmasına hasta oluyorum ya.
    biyerden sonra olmasaydın olmazdığa gelecek durum.
    tesala sıradan bir bilim adamıdır. fazlası değil.
    olaya mistik ve gizemli havalar katmayı bırakalım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Ocak 2015; 14:12:34 >
  • mikrodalga fırını Percy Spencer icat etmiştir. Konuyu açan arkadaş sallamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif_dh

mikrodalga fırını Percy Spencer icat etmiştir. Konuyu açan arkadaş sallamış

Benimle ne ilgisi var? Haberi ben yapmadım ki.

• Alıntı yapılan site daha çok UFO larla ilgileniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • H.A.A.R.P (kıyamet silahı)
  • Sırbistanda müzesini ziyaret ettim . kablosuz manyetik alan yönetme cihazı var elektrik olmadan her türlü cihaza elektrik verebiliyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖLÜCÜ

Sırbistanda müzesini ziyaret ettim . kablosuz manyetik alan yönetme cihazı var elektrik olmadan her türlü cihaza elektrik verebiliyor..

Bedava elektrik mi üretiyor bu cihaz?
  • quote:

Sırbistanda müzesini ziyaret ettim . kablosuz manyetik alan yönetme cihazı var elektrik olmadan her türlü cihaza elektrik verebiliyor..

Kablosuz elektrik olmasin?

• Doğru söyleyene -, yanlış söyleyene de + verildiğini bu bölümde bile görmek üzücü vallahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

quote:

bedava elektrik de denebilir zaten teslanın hayatı ı okuyanlar bilir.. hayatı boyunca bedava elektrik üretmek için uğraşmıştır kendisi faat burdaki alet manyetik bir alan oluşturarak elektriği kablosuz alanda dağıtıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: DeusReus

quote:

Kablosuz elektrik olmasin?

Evet öyle de denebilir youtube da videoları var gözatmanı öneririm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: savarog

quote:

bedava elektrik de denebilir zaten teslanın hayatı ı okuyanlar bilir.. hayatı boyunca bedava elektrik üretmek için uğraşmıştır kendisi faat burdaki alet manyetik bir alan oluşturarak elektriği kablosuz alanda dağıtıyor..

Elektiriğin kablosuz alanda dağıtımıyla bedava elektrik arasındaki bağlantı?

• Anladığım kadarıyla Tesla Bobininden(tesla coil) bahsediyor, bobin elektrikle çalışıyor tabi,
    yaklaştırılan florasan lambalarda parlama gözleniyor, müze ziyaretçilerinin katıldığı bu gösteri aşağıdaki videodan izlenebilir. (tesla coil i red alert oynayanlar iyi hatırlar )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savarog -- 30 Ocak 2015; 20:22:04 >

• Bu adam Edison'dan çok daha iyi bir bilim adamıydı. Einstein ile boy ölçüşebilecek derecede ciddi bir zekaya sahip bir şahsiyettir. Bugün kullanmakta olduğumuz Bilgisayar, Telefon, Elektrik, Radyo gibi pek çok nimeti onun çalışmalarına borçluyuz. Tarih üzerinde elektriği şebekeler arasında dolaştırmış ilk bilimcidir. (Los Angeles-San Fransisco arası)
    Ancak Politik ve Ticari çıkarlar dolayısıyla dehası asla gün yüzüne çıkamamıştır. Yaşadığı trajik aile olayları nedeniyle zihinsel anlamda ciddi çöküntüler içine girmiş, zamanla saplantılı bir adam, daha da sonra deli yaftalaması yiyen bir adam olmuştur. Ciddi psikolojik travmalar yaşamasının doğruluğu dışında bu durumun kullanılması tamamen ticari ve politik çıkardan ötürüdür.
    Bu adam elektriğin tanrısıdır ve bizlere bugün bile ütopik gelebilecek pek çok icada sahiptir. Ayrıca Einstein'in rölativite teorisinde hata bulmuş bir bilim adamıdır.
    Edison'dan ziyade bu adamın yaşadıkları sebebiyle inanılmaz sempati duyuyorum. Benim için Edison'dan iyi ve Einstein ile baş ölçüşebilecek seviyede bir bilim adamıdır kendileri.

• Müthiş bir beyin kapsamlı bir belgeseli vardı izleyin derim bu adam ve yaptıkları olmasaydı şuan dünya nasıl olurdu merak ediyorum.
  • Demekki birileri ısrarla elektron mikroskobunu Tesla'nın bulduğunu iddia ediyor :)
    Bilimi kanıt üzerinden değil, takım tutma gibi taraftarlık üzerinden anlayan kitleye yakışanda budur.
  • Olmasaydı dünya çok daha geride olurdu belki ama ben asıl Tesla'nın maddi imkanları, Edison kadar güçlü olsaydı, kendi laboratuvarını gönlünce kurup borca bulaşmamış olsaydı dünya şu an nerede olurdu onu çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.