Şimdi Ara

Nihat Bilgin Ayt denemesinden sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nihat Bilgin Ayt denemesinden sorum var

Arkadaşlar simdi benim anlamadığım 3. öncül . Mesela gelen fotonun momentumuna 2p diyelim , saçılma açısi esit olduğu için saçılan fotonun ve elektronun momentumları p olacak . h/p=dalga boyu olduğu için dalga boyları eşit olmaz mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biradetanketim -- 31 Mayıs 2019; 20:0:15 >
  • up
  • Hocam saçılan fotonun enerjisi azalır, enerji azalınca frekans azalır. Frekans ve dalga boyu ters orantılıdır bu yüzden dalga boyu artar. Buradan yorumla compton saçılmasını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap 1-3 mu hocam

• sacilan fotonla elektronun momentumu p olmaz ki momentumlarinin cos bilesenini alacagin icin p den farkli cikar

• nukleikasit kullanıcısına yanıt
    ama ikisi de ayni aciyla yansıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spongebozz kullanıcısına yanıt
    A , yalnız 1

• Foton bir enerji paketiyken, elektron maddesel parçacıktır. De Broglie dalga boyu demişsiniz, oradaki h/P’ye bakarak foton için yorum yapmışsınız fakat foton kütlesiz.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    evet foton kütlesiz ama momentumu var elektromanyetik dalgaların ortak özelliği bu

• barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    Dostum, elbetteki momentumu var bunu reddeden kim? Momentum büyüklüklerinin eşit olduğu aşikar fakat sen de broglie dalga boyu formülünü kullanarak sanki kütlesi varmış gibi enerjilerini mukayese edemezsin bu doğru bir saptama olmayacak.
    hocam de broglie dalga boyu sadece parçacıklar için mi yoksa foton için de kullanılabilir mi

hocam peki neden momentumu m.v şeklinde açıyoruz , E=P.c diye bir formül vardı yanlış hatırlamıyorsam , burada P yi m.v şeklinde açarsak olmuyor çünkü zaten m=0 momentumu direk P diye almamız gerekiyor burada da öyle değil mi?

• barbarmuzo kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle dedigini okumamisim, soyle bir aciklama yapabiliriz;

momentum buyukluklerini vektorel olarak ortaya koyacagimiz icin aci esit oldugundan momentum buyuklukleri kesinlikle esittir diyebiliriz.

elektronun hizi fotonun hizindan(c) kucuk bunu biliyoruz, enerjisi de fotonun enerjisinden dusuk olabilir ama yuksek de olabilir, yani esit de olabilir buyukte olabilir kucukte olabilir bu konuda bir kesinlikten bahsedemeyiz, zaten oncullerde enerjileri de esit olur onculu de bu baglamda yanlis cikiyor.

• spongebozz kullanıcısına yanıt
    hocam enerjiyi momentumla doğru orantılı olarak dağıtamaz mıyız ?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nukleikasit -- 1 Haziran 2019; 2:52:20 >
  • Beyler foton maddesel dalga yaymayacagi için yanildigimiz nokta da bu zaten. De broglie maddesel cisimler için dalga yayr hipotezi var. Foton da madde değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Klasik mekaniğe göre haklısınız ama ışık hızına yakın hızlarda bu geçerli değil ,momentum ve enerji arasındaki ilişki E*2=M*2.C*4 +P*2C*2 formülünden yola çıkarak E=P.C bulunuyor burda foton için dalga boyu =h/p olur ,hatta de broglie bey burdan yola çıkarak maddelerin de bir dalga boyuna sahip olabileceğini önerdi burdan yola çıkarak enerjilerinin farklı olduğunu buluruz çünkü hız farklı ama dalga boyu eşit çıkıyor .
  • BlueEarth kullanıcısına yanıt
    evet hocam ben de öyle düşünüyorum aklıma yatmadı cevap hâlâ.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.