yatay geçiş başvurusu yaptığım yerler ile benim aldığım dersler çok uyuşmuyor. Ybs dersleri böyle, her üniversite de farklı. ben aynı bölüm farklı üniversiteye geçtiğimde, muaf olmadığım dersleri, fazladan 15 kredi hakkımla, 45 krediye tamamlayarak mı alacağım yoksa, dersler uyuşmuyor diye 1den mi başlatırlar? sonuçta bölümüm aynı yani, 1den başlatmak saçma bence, her dönem 15 kredi fazladan alma hakkım var, onun sayesinde alabilirim o dersleri bence. bilgisi olan var mı? 1.sınıftan başlatmak yerine fazladan ders aldırma yolu daha çok işime yarar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatay Geçiş Sonrası Kaçıncı Sınıftan Başlanır?
Yatay geçiş, öğrencilerin bir yüksek öğretim programından diğerine geçmelerine olanak tanıyan bir süreçtir. Yatay geçiş sonrası hangi sınıftan başlayacağınız, geçiş yaptığınız programa ve mevcut akademik durumunuza bağlıdır.
MYP ile Yatay Geçişte 1. Sınıftan mı Başlanır?
Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programı (MYP) diplomasına sahipseniz, yatay geçiş yaptığınız programa bağlı olarak 1. sınıftan veya daha yüksek bir sınıftan başlayabilirsiniz.
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Kaçıncı Sınıftan Başlatıyor?
Merkezi Yerleştirme Sınavı (YKS) puanıyla yatay geçiş yapan öğrenciler genellikle 1. sınıftan başlarlar. Ancak bazı üniversiteler, yüksek puan alan öğrencilere daha yüksek sınıflardan başlama imkanı tanıyabilir.
Yatay Geçişte Dönem Uzar mı?
Yatay geçiş yaptıktan sonra eğitim süreniz, geçiş yaptığınız programa ve aldığınız derslere bağlı olarak uzayabilir veya kısalabilir.
Yatay Geçişte Kaçıncı Sınıftan Başlarım?
Yatay geçiş sonrası kaçıncı sınıftan başlayacağınızı öğrenmek için geçiş yapmak istediğiniz programın yetkilileriyle iletişime geçmeniz önerilir. Genel olarak, yatay geçişlerde aşağıdaki faktörler dikkate alınır:
- Geçiş yaptığınız programın ders müfredatı
- Mevcut akademik durumunuz (geçirdiğiniz dersler ve not ortalamanız)
- Geçiş yapmak istediğiniz sınıfın kontenjan durumu
Yatay geçiş sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamak için gerekli şartları yerine getirdiğinizden ve belgelerinizi eksiksiz olarak hazırladığınızdan emin olmanız önemlidir.