Şimdi Ara

Niçin büyüyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google ufak bi göz gezdirdim ama alakasız şeyler vardı.

- Niçin küçücük bir şekilde dünya ya gelip,zamanla büyüyor gelişiyoruz ve ölüyoruz ?

Gelişime neden olan şeyler hava su güneş ışığı mı ?
    yedikçe içtikçe hücrelerimiz mi büyüyor? Niçin büyümeye odaklı ?

Bunu merak ettim,kendimce bi neden bulamadım. Kuraldır deyip de geçmek istemiyorum.

• Dünya bir sistemdir.Küçük doğarız,büyürüz,yaşlanırız ve aslında tekrar bebekliğimize döneriz.Bunun bir anlamı olmalı.Anlamı bence şudur:''Dünyaya farklı boyutlarda,farklı bakış açılarıyla bakmamız isteniyor.Yani dünyanın ne olduğunu anlayacak belli bir yaş vardır.O yaşa geldiğimizde o anlamı bulabilirsek ahiret hayatını düşünmeye başlamalıyız.'' Bu mesajı algılamamız lazım olabilir.Büyümemin,ölmenin dersini çıkarmamız gerekebilir.

Düzeltme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzgunner23 -- 4 Ağustos 2010; 19:34:13 >
  • Demek istediğini anladım,şuan mantıklı geliyor bana. Gerçi yine de başka nedenler de aramıyor değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur*

Demek istediğini anladım,şuan mantıklı geliyor bana. Gerçi yine de başka nedenler de aramıyor değilim

Elbette her şeyin birden çok nedeni vardır.Durup dururken aklıma gelmez yağmak yağmurun.Bütün nedenlerin farkına varmamız şu an ki durumda imkansızdır,bundan eminim bir tek.
  • quote:

Google ufak bi göz gezdirdim ama alakasız şeyler vardı.

- Niçin küçücük bir şekilde dünya ya gelip,zamanla büyüyor gelişiyoruz ve ölüyoruz ?

Bunu merak ettim,kendimce bi neden bulamadım. Kuraldır deyip de geçmek istemiyorum.

Niçin küçücük bir şekilde dünya ya gelip,zamanla büyüyor gelişiyoruz ve ölüyoruz ?
    Vajinadan çıkabilmek için küçük olmasi lazim. Rakipleriyle savaşabilmesi ve beslenmesi için büyümesi , doğadaki ondan sonraki canlilara imkan sağlamasi içinde ölmesi lazim. Kimse ölmese sınırlı kaynaklarin hali ne olurdu bir düşünün. Siz ölünce , doğaya karışıyorsunuz.

Evet , ve fazlasi.

Aslinda büyümüyor , mitoz bölünme geçiriyor , belli bir büyüklüğe ulaşan her hücre mitoz bölünme geçirip bölünüyor , sonra bu iki küçük yeni hücrede böyle devam ediyor. Bu bölünen hücreler büyüdükçe bizde büyüyoruz. Hücre sayisi sabit kalip , hücrelerin büyümesi söz konusu değil fakat bölünen hücreler tekrar büyüyor tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 4 Ağustos 2010; 20:34:44 >

• Ölmek için...
    30 yaşında doğma gibi bir durum yoktur. Mecburen el kadar doğup eşşek kadar adam olup nihayetinde ölüyoruz.
  • ""Vajinadan çıkabilmek için küçük olmasi lazim. Rakipleriyle savaşabilmesi ve beslenmesi için büyümesi , doğadaki ondan sonraki canlilara imkan sağlamasi içinde ölmesi lazim. Kimse ölmese sınırlı kaynaklarin hali ne olurdu bir düşünün. Siz ölünce , doğaya karışıyorsunuz. ""

Şu cevap oldukça doyurdu beni,bu açıdan bakmamıştım. Teşekkür ederim cevap için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaşlı doğup bebek ölsek daha güzel olurdu :)
  • Yaşlı doğup bebek ölsek daha güzel olurdu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofo

Yaşlı doğup bebek ölsek daha güzel olurdu :)

Filmi var izle.Benjamin Button'un tuhaf hikayesi.Adam gençleştikçe brad pitt oluyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

quote:

Yaşlı doğup bebek ölsek daha güzel olurdu :)

Filmi var izle.Benjamin Button'un tuhaf hikayesi.Adam gençleştikçe brad pitt oluyor .

Filmin sonunu merak ettim şimdi
  • coppe teorisi diye bir teori vardı(isim yanlış olabilie)

doğadaki canlılar vucutlarını büyütme eğilimindeler bu sayede daha fazla besin depolayarak çevre şartlarına daha dayanıklı olurlar.

ölmek ise sinir sistemimizin yenilenmemesi sonucu karşımıza çıkan durum. teorik olarak ağaçların ölmediğini hep büyüdüğünü söyleyebiliriz
  • daha ilginci niye sürekli büyümüyoruz?
    organizmanın amacı sürekli gelişip dünyaya genetik yapısını yaymaktır. bu yüzden yasamaya calısır, bu yüzden ürer
    peki daha güçlü olmak için sürekli büyümez insanlar, ağaçlar gibi?
    bak ağaçlar bu sayede kıpırdayamadıkları, düşünemedikleri halde dünyanın her yerinde demekki bu taktik tutuyor
  • quote:

""Vajinadan çıkabilmek için küçük olmasi lazim. Rakipleriyle savaşabilmesi ve beslenmesi için büyümesi , doğadaki ondan sonraki canlilara imkan sağlamasi içinde ölmesi lazim. Kimse ölmese sınırlı kaynaklarin hali ne olurdu bir düşünün. Siz ölünce , doğaya karışıyorsunuz. ""

Bu cevap doyurduysa şöyle bir soru sorayım;

Neden dünya da büyüyüp canlılara uyum sağlamıyor da, biz ona uyum sağlıyoruz ?

Ya da mitoz bölünme sonucu "deforme" varlıklara dönüşmüyoruz da orantılı vücutlara sahibiz ? ("DNA yüzünden tabi ki, bunu bilmeyecek ne var ?" gibi bir cevap vermezseniz zeki insanlar olduğunuzu düşünebilirim)

Filozof şimdiye kadar verilen cevaplardan tatmin olmadığı için filozoftur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

""Vajinadan çıkabilmek için küçük olmasi lazim. Rakipleriyle savaşabilmesi ve beslenmesi için büyümesi , doğadaki ondan sonraki canlilara imkan sağlamasi içinde ölmesi lazim. Kimse ölmese sınırlı kaynaklarin hali ne olurdu bir düşünün. Siz ölünce , doğaya karışıyorsunuz. ""

Ya da mitoz bölünme sonucu "deforme" varlıklara dönüşmüyoruz da orantılı vücutlara sahibiz ? ("DNA yüzünden tabi ki, bunu bilmeyecek ne var ?" gibi bir cevap vermezseniz zeki insanlar olduğunuzu düşünebilirim)

Ilahi kanunlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Ilahi kanunlar.

DNA sayesinde orantılı bi vücudumuz oluyo cevabı zaten vermişsiniz başka ne türlü cevabı olabilir ki? Ayrıca da sizin beni zeki olarak görmeniz ya da geri zekalı olarak benim için bi şey ifade etmiyo:)

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

daha ilginci niye sürekli büyümüyoruz?
    organizmanın amacı sürekli gelişip dünyaya genetik yapısını yaymaktır. bu yüzden yasamaya calısır, bu yüzden ürer
    bak ağaçlar bu sayede kıpırdayamadıkları, düşünemedikleri halde dünyanın her yerinde demekki bu taktik tutuyor

ilgi görmemiş benim soru
  • quote:

quote:

daha ilginci niye sürekli büyümüyoruz?

ilgi görmemiş benim soru

Çünkü saçma sapan bi soru sormuşsun.Hayvanlarla bitkileri karşılaştırmışsın.Biri hareketli biri sabit elbette farklı sistemleri olacak.İnsan üremesine yetecek kadar büyüyor daha fazlasına ihtiyacı yok.

• Açıkçası dünyanın büyümesine gerek yok bence,gayet de yeterli. Biz onu güzel bir şekilde kullanamıyoruz o ayrı.

Niçin büyümüyor diyorsan, kendisi canlı değil sanırım. Üzerinden canlı yaşamı çıkar. Odun bi işe yaramaz bu ne dna ne rna ne hücre yok sanırım bunlar şuan ki kanuna göre büyümeyi ve yaşamı sağlayan şeyler.

diğer sorunu pek anlamadım
  • test edilmek için geliyoruz dünyaya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.