yoo aynı teyze kızı ve kocası 2016 da yerleştirler akp rte lö lö diyip,türkiyedeki gösterişli ve bol paralı elitimsi hayatlarından eser dahi yok,bir hava attıkları şey sık değişen iphone ve araba başka bir cacık yok ha birde dallasda düzenlenen festivaller belgrad ormanı gibi biryer var devamlı oradan pozlar, bir şu ana kadar madonna konserini kıskandım onun dışında bir kıskançlığım olmadı. |
New York’ta Yüksek Enflasyon ve İşsizlik Sebebiyle İnsanlar Şişe ve Teneke Kutu Topluyor (2. sayfa)
-
-
işsizlik bir bakıma doğru olsa da enflasyonun beli yüksek faizlerle kırıldı bizdekinin aksine
işsizlik de %4'den ilk olarak %4,1 ve dün %4,3'e yükseldi ha, adamlarda panik yaratan şeye bak :D
geçen haftalarda adamların enflasyonu aylık - geldi yani 0'ın altında, bizde artık 2100 hayali gibi bir şey bu
-
Kıskançlığını boşuna gizlemeye çalışma:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
New York'ta şişe ve kutu toplayan evsiz insanlar yıllardır var zaten bu yeni bir şey değil ki. Devlet bir bütündür, içinde fakiri de barındırır zengini de arkadaşlar.
Evsiz adam şişe ve kutu toplayıp satıp 15-20 dolar kazanıyor gidip karnını doyuruyor, bunu da yapmasa dilenip para almak zorunda ama hiç olmazsa geri dçnüşüm yoluyla kazanıyor parayı ve işe yarıyor. Enflasyon 3% New York'ta ama bu devletin açıkladığı, aslında 20% civarı zam geliyor her şeye.
Araç sigortam 1600 dolardan 2100 dolara yükseldi mesela. Ev kirama da 15% zam geldi. bunlar pandemi sonrası normal şeyler, ama işsizlik biraz yükseldi, şuan gerçek işsizlik 25% civarı. 4.3% açıklanan değere bakmayın onun içinde işsizlik maaşı alanlar falan hesap edilmiyor.
Ama yine de herşeye rağmen Türkiye'ye göre çok daha iyi durumda olursunuz tabi hasta olmadıysanız :D
-
abd de iş doluki hocam bildiğim onların çoğu homeless kafası bizdeki kronik işsizler gibi o ücrete köle işçi olmam ben diyenler, bir çoğu piskolojik sorunlu insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ağustos 2024; 17:40:27 > -
Hocam mantikli dusunursek bir makine muhendisi eger Uber Eats yapip pizza dagitiyorsa bu bir issizliktir aslinda.
Iyi bir yazilimci eger MC Donalds'ta hamburger satiyorsa bunun adi issizliktir.
-
orası doğruda,ama yabancı ülkelerden gelenler yapıyor o işi genelde diploma evrensel heryerde geçerli birşey değildir çok prestijli bir okul bitirmediysen, makine yada pc mühendisi olup bebek bakan yada konfeksiyonda çalışan moldov, türkiler dolu burdada.
benim demek istediğim eğitimide son derece dandik olup kendini dev aynasından ceo olarak hayal edenler köle olmam ben diyenler,onlar ruhsal olarak hasta hocam işte bulsanda çalışmazlar.
abd de homeless lerle yapılan röportaj izlemiştim buradaki bazı üyelerden okuduğum şeylerin nerdeyse aynısı bulursam koyarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ağustos 2024; 20:14:41 > -
Yazılımcı olmakta bir sey yok kolay meslek zaten kolay oldugu icin bir sürü adam var adam bulmakta sorun yasamıyorlar o yüzden hamburgerci de calısan yazılımcı da bulursun.. Fakat mesela Ileri düzey matematik ve sanat dallarından ressamlık cok daha kabiliyet isteyen seyler bunları herkes yapamaz.. yazılımı öğrenirsin bunun icin fazla bir yetenek gerekmiyor cünkü kolay sey.. tıp meslegini de cok abartıyorlar ezber tabanlı sözel zeka alanı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ağustos 2024; 20:28:28 > -
Hocam New York'ta şuanda makine mühendisleri, elektrik mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, mavi yakalı saha kalfaları, foreman'ler, ustası, işçisi, resepsiyonistinden tut IT'cisine, teknikerinden tut garsonuna kadar büyük bir işsizlik var.
Bunların çoğu benim arkadaşlarım. Hepsi Amerikalı, anadilleri İngilizce. Vatandaşlıkları doğuştan! Mezuniyetleri de Amerikan Üniversitelerinden.
İşin ciddiyetini anlayın lütfen. Dünya nüfusu 500 milyona inmezse insanlar mutsuz doğup mutsuz ölecekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yüksek enflasyon dediğin %6-7 falandı maks. , oda yıllık yanlış olmasın
-
20%-25% civarı zam geldi hocam herşeye. Burda halk alışkın değil buna. Son 40 yılda böyle bir durum görmemişler.
ilginç valla abd de varsa bu yanmışız biz :) ilk defa senden duydum,bizimkilerde orda denklik almak için popolarını yırttı, yaşları 30+ olunca unutmuşlar çoğu şeyi tabi,kafa yetmedi beceremediler işçi eleman kaldılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ağustos 2024; 21:22:42 > -
3 yıllık bir süreçte %25 zam geldi.
bunada alışık değiller elbette
neyseki biz alışığız , şükürmü etsek bilemedim bi an için
-
New York bir lağım, tıpkı İstanbul gibi. ABD'de yaşayacak 100 tane farklı bölge var.
Türkiye'de 12 saat hayvan gibi çalışıp 17.002TL ya da saatlik 47.5TL almak mı, ABD'de 8 saat çalışıp 70-80$ kazanmak mı?
ABD'nin 80$'ı alım gücü ve vergiler ile kıyaslandığında Türkiye'de net günlük 5000TL kazanmak gibi bir şey.
Kısaca burada ki fahrettin trollere inanmayın yani.
-
Seninle aynı fikirdeyim. Peki bu sistemi değiştirmek için son genel seçimlerde ne yaptınız dostum????????
Kazanacak adayı size bir güzel linç ettirdiler. Siz de bile bile ve isteyerek düzeni devam ettirdiniz.
2028'de de kazanacak aday, iki taraftan da oy alacak aday diye Fazıl Say'a oy vermezseniz ben bir halt bilmiyorum!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 3 Ağustos 2024; 23:13:50 >
-
New York'ta çalışma ile yaşama hayat dengesi çok acımasız hocam. Sürekli bir çalışma temposu, dün yemin ederim iş arkadaşlarım bana isyan etti, çık git olm evine, sabahtan beri gürültü, telefon, bağırış, çağırış, durma ofiste dediler :D
Akşam eve gelirken arabayı 2 defa sağa çektim yine, evde gece 12'ye kadar şantiyelerle mücadeleye devam. Sabah bir kahvaltı yapalım diyoruz patrondan tut alt kademe pozisyonlara kadar hepsi bir şey bekliyor, arıyor. Şuan saat 4.30 pm. Bişeyler yiyip Age of Empires oynayacağım. Gece de bi yere çıkarsak çıkarız eşimin durumuna bağlı, yorulmadıysa. 11 pm de çıkıyor işten.
Hani havuz partileri hani ormanda ateş yakıp gölde yüzmek başkan???
ABD hem süper güç diyorlar hem de berbat diyorlar.
Sanırım süper gücün en büyük özelliği ise berbat yüzünü güzelce maskelemek.
İnsan gibi düşün. Güçlü görünmek istiyorsan zayıf yönlerini gizleyeceksin tıpkı ABD gibi.
-
ABD yi dizilerden, ana arterleri izleyerek öğrenenler hemen ABD savunuculuğuna başlamışlar.
Mesela New York's gidin. Yarım saat Bronx'da tur atın ve evsizleri, sokakta yatanları, barınakları filan saymaya başlayın. Sonra koşarak geri dönün. Bu arada kira fiyatlarını da öğrenin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X