Şimdi Ara

Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Özet: Netspeed "bakım" sonrası internet hızlarını kendi taraflarından kısıtlayarak bakım devam ediyor diyerek geçiştiriyor. Bunu kanıtlamama rağmen sorumluluk almıyor.


    Netspeed kullanıcısı iseniz kısa bir süre önce bazı bölgelere yapılacak "iyileştirme çalışması" adı altında şu şekilde bir mesaj gönderildi.


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun


    Ancak eğer sizler de benim ve bir çok kişi gibi aynı durumla karşılaştıysanız bu iyileştirme çalışmasının ardından hızınızda problem yaşamaya başladığınızı farketmiş olabilirsiniz. Kendim için konuşursak internet paketim 200/30 iken bu çalışma sonrasında bir çok bağlantıda 10/5'e ve diğerlerinde ise 80/30 olarak kısıtlanmaya başladı. Bu konuda test yaparken speedtest.net ile yapmamaya çalışın. Bu websitesi populer olduğundan dolayı bir çok internet sağlayıcısı port açarak herhangi bir hız kısıtlaması varsa kaldırıyorlar ve hızlarında problem yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu arada bu bahsettiğim değerleri kablolu ve kablosuz testler sonucunda gözlemledim. Kablosuz 5G bağlantı ve CAT6 kablosu ile bağlantı testlerini yaptım.


    Bu sorun devam ederken bir çok kez şikayet kayıdı bıraktım ve tesadüfen bir gün VPN açıkken tekrar hız testi yapmak istedim ve hız değerlerimin olması gerektiği gibi olduğunu gözlemledim. Doğal olarak VPN'in tek başına internet hızını birden bire 10 kat hızlandıramayacağından dolayı biraz araştırma sonucunda VPN'in eğer internet sağlayıcısı hızlarınızı "throttle" dediğimiz olay ile kısıtlıyorsa bunun etrafından dolaşarak internete bağlanmanızı sağlayabildiğini öğrendim.


    Yani diğer bir deyişle Netspeed'in bilerek internet hızını bu bakımdan sonra kısıtladığını öğrenmiş oldum.



    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun


    Bunun ardından Şikayetvar'a da yazarken benzer şikayetleri olan insanları da gördükten sonra bunları tek tek kendilerinden de izinler alarak dilekçe için belgeleyeme başladım. Bunlardan bazıları;


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun
    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyunwww.sikayetvar.com
    Netspeed Sözde Performans Ve Güvenlik.
    https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-sozde-performans-ve-guvenlik


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun
    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyunwww.sikayetvar.com
    Netspeed İnternet Hızı Düşüklüğü
    https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-internet-hizi-dusuklugu-2


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun
    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyunwww.sikayetvar.com
    Netspeed İnternet Hızı Yavaşlığı
    https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-internet-hizi-yavasligi-2

    Tüm bu sorunların kaynağı aynı sebepten olduğu görünüyor ve sorun ise aradan 1 hafta geçmesine rağmen hala devam ediyor.

    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun


    Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun


    Başlarda hiçbir telafi yapılmayacağı konusunda ısrar ederlerken yaklaşık 4 şikayet kayıdı sonrasında sorun çözümlendiğinde indirim tanımlamak için kendilerine ulaşabileceğimi belirttiler, fakat kesinlikle buna güvenmiyorum. Bundan 3 ay öncesinde müşteri temsilcilerinin verdiği bilginin aksine fatura tam ücret olarak kesildi ve önceki müşteri temsilcisinin ne dediğinin bir önemi yok denilerek hiçbir sorumluluk almayı kabul etmediler. Bununla ilgili Tüketici Hakem Heyeti davam devam ediyor. Bu nedenle hem belirtilen hız değerleri verilmediğinden dolayı sözleşme ihlali yapılıyor olduğu hem de bu süre içerisinde yetersiz upload hızından dolayı çalışamadığım için bunun zararını kendilerinden manevi tazminat ile almayı düşünüyorum. Aynı zamanda Netspeed'e geçmek isteyecek kişilerin de bir kere daha düşünmesi için bu belgeleri paylaşmak istedim.


    Bu konuda yardımcı olabileceğiniz önerilere açığım, DH'de Netspeed yetkilisi bulunuyor mu bilmiyorum ama eğer varsa özelden ulaşabilirsiniz.


    Edit: 7/12/2023 tarihiyle sorunu çözdüler. Tam olarak 12 gün 10/5 hız ile throttle yaptıklarından sonra. Ancak henüz hiçbir telafi sunmadılar. Telafi amaçlı yapacakları işlemi de buraya ekleyecem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 7 Aralık 2023; 23:31:45 >







  • Okumadım. Zamanında netspeed kullandım sorun yaşadım, başka firmaya geçtim kafam rahat.


    Saçma sapan sorunlar vardı o zamanlarda da. Böyle uğraşıyordum sizin gibi.

  • Kısaca özetledim ama yine cevap olarak da yazayim.


    Netspeed "bakım" diye yaptığı çalışma sonrası internet hızlarını 200/30'dan 10/5 ve 80/30'a indirdi (bu websitelerden websitelere değişiyor ama bu iki sınırlama mevcut her kontrol ettiğim yerde. Bu engeli VPN ile geçerek kanıtladım ve birkaç kişiye daha aynı şeyi önererek kanıtlarını belgeledim ama hala sorumluluk almıyorlar.

  • Trustright kullanıcısına yanıt

    Hocam yazı uzun olduğu için değil, netspeed'i daha önce kullandığım için okumadım Netspeed'e Geçiş Yapmayı Düşünenler Mutlaka Okuyun . Uzun uzun eski deneyimlerimi yazmak istemiyorum.


    Allah kurtarsın ne diyeyim.

  • Trustright kullanıcısına yanıt

    "Adana, Hatay, Mersin, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş" bu illerde yapılan bakım çalışmasındanmı etkilendiniz?

  • curky C kullanıcısına yanıt

    "Bakım çalışması"'nın sadece örtbas bir kelime olduğu kanısındayım açıkçası ama evet.

  • Bire bir aynı durumdayım, işimin aksaması da dahil olarak. Başka iss arayışındayım.

  • Zamanında internet bağlatırken biraz daha uygundur acaba Netspeed mi bağlatsam diye düşünürken risk almayıp Türknet'te karar kılmıştım. Sanırım iyi yapmışım. Ama Tğrknet'te de bszen akşamları düşüşler görüyorum. Gerçi modeme attığım bir kapat-aç ile düzeliyor ama işte online oyun oynarken filan ayar ediyor.
  • Bakım çalışmasından sonra kesintisiz bir gün olmadı , defalarca destek kaydı açtım verilen cvp hep kopyala yapıştır
  • Bana da SMS gelmişti bakımla ilgili. Sonrasında kabus başladı. VPN olmadan hiçbir siteye hatta Netspeed uygulamasına bile giremiyorum. Defalarca aradım, Şikayetvar'a yazdım. Çözüm yok. Lanet olsun böylede işe....!!!!!
  • Bende de o smsten sonra stabillik gitti ve modemdeki ışık sürekli turuncuya düşüyor. Şuan bile yok ve bu mesajı telefonumdan yaptığım hotspot ile yazıyorum.

  • geçmeyi düşünen varsa geçmesin 1 ay oldu geceli hızları kısıtlıyorlar

  • Bakım mesajından beridir ben de aynı sorunları yaşıyorum, bazen 1-2 mbit hıza kadar düştüğü oluyor. Hızını geçtim yüksek ping düzeyi var ve dalgalı seviyede. Kah 40 ms kah 400 ms.

    Destek kaydı açtım, sorun çözüldü dediler. Modem arayüzünden baktım, hattımda reset bile olmamış. Neyi düzelttiler (!) acaba. Path of exile oynuyorum, mobilden giriyorum. Rezillik diz boyu. ISS değiştireceğim..

  • Sanırım bant daraltması yapmışlar. Bant daraltması yeni birşey değil yıllardır uygulanan birşey. Yıllardır twitch ve youtube a uygulanıyordu. Taa ki sunucularını tr e getirene kadar.

    Malumunuz ülke olarak yurtdışı çıkışımızın bir kapasitesi var, operatörler prime time dediğimiz en yüksek kullanım saatlerinde bunu yapmak zorundalar.

    Konunun netspeed özelinde bir durum olmadığını da belirtmek isterim.

  • crawlers kullanıcısına yanıt

    Gayet Netspeed özelinde. ISS değiştirdiğim andan beri giremediğim sitelere girebiliyorsam, artık instagramda sorunsuz gezebiliyorsam Netspeed özelindedir.

  • Bu zamana kadar 20 25 yıl içerisinde telekom turknet turksat kullandık.

    Yazın yeni yere taşınınca fiber hat var diye milleni bağlattık onlarda kafasına göre sitesinde yer almayan fahiş zam yapınca ve paralı modem iadesi vb sebeplerden netspeede geçtik

    Ne speede geçeli 20 gün oldu o mesaj bize de geldi hız sorunu yüzlük pakette kablolu bile 70 75 80 olmuyor küt 60 65 maksimum

    Artı sürekli internet gidiyor kopuyor geçen hafta öğlen 12:45 saat 16:15 arası yoktu gittim site yönetiminden hallettim mecburen banka işlerini

    Dün yarım saat yoktu akşam 19:20 19:50 arası şimdi yine gidip geldi 15 dakika 15 dakikada kırmızı ışık yanıyordu tamamen yoktu

    Bu firmada bırak fiberi adsl kbakır abloda yaşmadığımz rezilliği yaşıyoruz 3 ay başka firmaya geçiş yokmuş

    Şunu da yazayım milleni de bir kere internet gitmedi bunda sürekli her gün ne speedmiş arkadaş bizi ruh hastası yaptı

    İyice artık artık zıvanadan çıkmaya başladım işime gücüme bakamıyorum internet gider diye online de yazıyorsun artık kopyala yapıştır cevap bile yok

    Hukuki yollara başvurup sosyal medyada milyon site ve sayfalar da yazdıracağız böyle giderse bizi normal vatandaş sanmasınlar

    Denizli menizli anlamayız çünkü laftan anlayan yok fiber hat bu sonuçta başka kimsede yok gördüğümüz koca sitede

    Hatı gücü altyapısı kurulu düzeni tezgahı yoksa bu işi kim olursa olsun yapmayacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evropos -- 6 Ocak 2024; 10:43:33 >




  • Geçmeyi düşünüyordum, bu konuyu ve son konulardaki şikayetleri görünce vazgeçtim. Yalnız netspeed upload hızlarını artırmış gibi görünüyor. 35 Mbps için 12 Mbps, 100 Mbps için 20 Mbps veriyor görünüyor. Şu an fixnet 35 Mbps ile 6 Mbps upload kullanıyorum ve bu bir sorun. Üstelik daha pahalı :)


    Başka alternatif bulmak lazım sanırım.


    Düzeltme: Upload hızları artmış, benim haberim yok. İnsan bir sms falan atar adamlara bak. Modemde Trafik Yöneticisi - QoS açıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 16 Ocak 2024; 0:54:27 >
  • Bence bu biraz şans işi, altyapının sorunsuz olması da önemli.


    Ben yıllardır 100 mbit tarifedeyim ve çok memnunum. Hatta Upload hızını 20 mbit yapmış olmalarına rağmen ben upload'ı 50 mbit civarı alıyorum.

  • Tahminimce altyapı sorunlarının yaşandığı yerleri(özellikle gelişmemiş bölgelerde) masraflarını kısmak adına çözmek yerine geçiştiriyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.