Netspeed kullanıcısı iseniz kısa bir süre önce bazı bölgelere yapılacak "iyileştirme çalışması" adı altında şu şekilde bir mesaj gönderildi. ![]() Ancak eğer sizler de benim ve bir çok kişi gibi aynı durumla karşılaştıysanız bu iyileştirme çalışmasının ardından hızınızda problem yaşamaya başladığınızı farketmiş olabilirsiniz. Kendim için konuşursak internet paketim 200/30 iken bu çalışma sonrasında bir çok bağlantıda 10/5'e ve diğerlerinde ise 80/30 olarak kısıtlanmaya başladı. Bu konuda test yaparken speedtest.net ile yapmamaya çalışın. Bu websitesi populer olduğundan dolayı bir çok internet sağlayıcısı port açarak herhangi bir hız kısıtlaması varsa kaldırıyorlar ve hızlarında problem yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu arada bu bahsettiğim değerleri kablolu ve kablosuz testler sonucunda gözlemledim. Kablosuz 5G bağlantı ve CAT6 kablosu ile bağlantı testlerini yaptım. Bu sorun devam ederken bir çok kez şikayet kayıdı bıraktım ve tesadüfen bir gün VPN açıkken tekrar hız testi yapmak istedim ve hız değerlerimin olması gerektiği gibi olduğunu gözlemledim. Doğal olarak VPN'in tek başına internet hızını birden bire 10 kat hızlandıramayacağından dolayı biraz araştırma sonucunda VPN'in eğer internet sağlayıcısı hızlarınızı "throttle" dediğimiz olay ile kısıtlıyorsa bunun etrafından dolaşarak internete bağlanmanızı sağlayabildiğini öğrendim. Yani diğer bir deyişle Netspeed'in bilerek internet hızını bu bakımdan sonra kısıtladığını öğrenmiş oldum. ![]() ![]() Bunun ardından Şikayetvar'a da yazarken benzer şikayetleri olan insanları da gördükten sonra bunları tek tek kendilerinden de izinler alarak dilekçe için belgeleyeme başladım. Bunlardan bazıları; Netspeed Sözde Performans Ve Güvenlik. https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-sozde-performans-ve-guvenlikNetspeed İnternet Hızı Düşüklüğü https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-internet-hizi-dusuklugu-2Netspeed İnternet Hızı Yavaşlığı https://www.sikayetvar.com/netspeed/netspeed-internet-hizi-yavasligi-2Tüm bu sorunların kaynağı aynı sebepten olduğu görünüyor ve sorun ise aradan 1 hafta geçmesine rağmen hala devam ediyor. ![]() ![]() Başlarda hiçbir telafi yapılmayacağı konusunda ısrar ederlerken yaklaşık 4 şikayet kayıdı sonrasında sorun çözümlendiğinde indirim tanımlamak için kendilerine ulaşabileceğimi belirttiler, fakat kesinlikle buna güvenmiyorum. Bundan 3 ay öncesinde müşteri temsilcilerinin verdiği bilginin aksine fatura tam ücret olarak kesildi ve önceki müşteri temsilcisinin ne dediğinin bir önemi yok denilerek hiçbir sorumluluk almayı kabul etmediler. Bununla ilgili Tüketici Hakem Heyeti davam devam ediyor. Bu nedenle hem belirtilen hız değerleri verilmediğinden dolayı sözleşme ihlali yapılıyor olduğu hem de bu süre içerisinde yetersiz upload hızından dolayı çalışamadığım için bunun zararını kendilerinden manevi tazminat ile almayı düşünüyorum. Aynı zamanda Netspeed'e geçmek isteyecek kişilerin de bir kere daha düşünmesi için bu belgeleri paylaşmak istedim. Bu konuda yardımcı olabileceğiniz önerilere açığım, DH'de Netspeed yetkilisi bulunuyor mu bilmiyorum ama eğer varsa özelden ulaşabilirsiniz. Edit: 7/12/2023 tarihiyle sorunu çözdüler. Tam olarak 12 gün 10/5 hız ile throttle yaptıklarından sonra. Ancak henüz hiçbir telafi sunmadılar. Telafi amaçlı yapacakları işlemi de buraya ekleyecem. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 7 Aralık 2023; 23:31:45 > |