Şimdi Ara

Netspeed internet bağlatma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen bakıp geçmeyin bir cevap benim için çok değerli yeni bir yere taşındım ve bu daireye ilk defa internet bağlanacak.Netspeed i aradım ve bana telefondaki bayan binadaki kutuya kablo bırakacaklar onu siz eve bağlayacaksınız yada elektrikçi çağırıp yaptırqcaksınız dedi.

Benim anlamadığım benim dairede sigorta kutusu hariç hiçbir kutu yok . Bu kabloyu nereye takacaz, elektrikçi bu işi kaça yapar? Bana kaç liraya patlar hepsi ?
    Son olarak unutmadan şunuda yazayım , bulunduğum bölgede altyapı çok kötü altyapım 8mbit gösteriyor. Sizce bu hız işkence olur mu ? Bundan başka alternatifim yok altyapı yok çünkü .Film izlemeye nette sorunsuz dolaşmaya yetermi bu hız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 6 Eylül 2018; 19:53:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Bi sorgular mısın?

Orijinalden alıntı: berlin007

Arkadaşlar lütfen bakıp geçmeyin bir cevap benim için çok değerli yeni bir yere taşındım ve bu daireye ilk defa internet bağlanacak.Netspeed i aradım ve bana telefondaki bayan binadaki kutuya kablo bırakacaklar onu siz eve bağlayacaksınız yada elektrikçi çağırıp yaptırqcaksınız dedi.

Benim anlamadığım benim dairede sigorta kutusu hariç hiçbir kutu yok . Bu kabloyu nereye takacaz, elektrikçi bu işi kaça yapar? Bana kaç liraya patlar hepsi ?
    Son olarak unutmadan şunuda yazayım , bulunduğum bölgede altyapı çok kötü altyapım 8mbit gösteriyor. Sizce bu hız işkence olur mu ? Bundan başka alternatifim yok altyapı yok çünkü .Film izlemeye nette sorunsuz dolaşmaya yetermi bu hız ?

Hocam dairenizde boşta telefon kablosu ya da telefon prizi yok mu? Dairenizdeki kablo binadaki ankastre kutusuna bağlı. Ankastrede iki taraf var. Bir türk telekom'dan gelen taraf, bir de sizin evinizden gelen taraf. Netspeed'e başvurduğunuzda türk telekom ekibi gelip kendi tarafından bir kablo çıkarıyor. Sizin bu kabloyu kendi dairenize giden tarafla birleştirmeniz gerekiyor.

https://forum.donanimhaber.com/elektrikci-cagirmadan-ankastre-baglantisi-nasil-yapilir-resimli-anlatim--128138201

Elektrikçi 40-50 liraya yapar herhalde, bulunduğunuz şehire göre değişir. Net bir şey söylemek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Eylül 2018; 19:56:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

Altyapı varmı ki?

https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Bi sorgular mısın?
    Verdiğin siteden sorgulattım Alacağınız hız 9mbps çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 6 Eylül 2018; 20:5:2 >

Hayır telefon prizi yok bu sorun teşkil edermi, verdiğin link için teşekkür ederim hocam.

Sorun teşkil etmez ama evi arayıp evin içinde nerde telefon kablosu var, onu tespit etmeniz lazım. Evin içinde ankastreden gelen telefon kablosu yoksa kendiniz telefon kablosu çektirmeniz gerekecek. O zaman iş daha masraflı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Eylül 2018; 20:13:06 >

Hayır telefon prizi yok bu sorun teşkil edermi, verdiğin link için teşekkür ederim hocam.
    hocam yanlış anlamadıysam hem ankastre hem priz yok diyorsunuz o zaman size yapacak tek şey kalıyor kabloyu dairenize çekip ucuna telefon jakı çakıp modeme bağlamak direk. eğer bırakılan kablo sizin daireye yetiyorsa direk jak çakıp kablo bağlarsın yoksa bırakılan kablodan ek alıp dairenize çekip bağlamak olur. anladığım kadarıyla anlatmaya çalıştım umarım faydam dokunur.
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar evde şu prizlerden var bunlar nedir ? İlk defa görüyorum bunları ?

Netspeed internet bağlatma hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berlin007 -- 6 Eylül 2018; 20:44:53 >
  • En sağdaki telefon prizi. Telefon prizi olduğuna göre sorun yok. Kablo masrafınız olmayacak. Elektrikçi prizi sökerek ya da prize bir cihaz takarak kablonun ankastrede nereye gittiğini bulacak. Ondan sonra telekom'un bıraktığı kablo ile birleştirecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Eylül 2018; 20:49:32 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar çok sağolun var olun teşekkür ediyorum, sayenizde kafamda soru işaretleri kalktı ve içim rahatladı.

• bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak, 1 ay öncesine kadar evimde vdsl net kullanıyordum kapattırdım. şimdi adsl için başvurdum bana bina kurulumu yapılacak falan diyorlar, ya ben anlatamıyorum ya da kendim anlamıyorum :) biri gelipte binanın içindeki kabloları sökmüş olamaz, görevliler gelip yeni baştan neden kurulum yapıyor? veya benim elektrikçi falan çağırmam gerekicek mi?

Intel Core i7 4790 3.6 ghz // Asus Z87 Plus // Zotac Gtx 1050ti // GSkill Ares 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz // Kingston SSDNow V+200 120GB SATA 3 // Seagate Barracuda 3.5" 1TB HDD // THERMALTAKE V3 600W // ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz // Windows 10 1903

origin id : ismailbbyigit
  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    Maalesef doğru söylemiş. Abonelik iptali yaptığınızda saha dolabına (santrale) giden kablo boşa çıkar (sinyali kesilir). Yeni abonelikte, binadan saha dolabına başka bir kablo çifti ayarlanıp etiketlenir, bunu da kendi kablonuz ile birleştirmeniz gerekir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için abonelik iptali yapmadan iss/paket değişikliği yapılması gerektiğini sürekli anlatıyoruz ama insanın başına gelmeden anlaşılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 7 Aralık 2018; 11:2:37 >

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Maalesef doğru söylemiş. Abonelik iptali yaptığınızda saha dolabına (santrale) giden kablo boşa çıkar (sinyali kesilir). Yeni abonelikte, binadan saha dolabına başka bir kablo çifti ayarlanıp etiketlenir, bunu da kendi kablonuz ile birleştirmeniz gerekir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için abonelik iptali yapmadan iss/paket değişikliği yapılması gerektiğini sürekli anlatıyoruz ama insanın başına gelmeden anlaşılmıyor
    yok hocam ben kapattırmak istedim 1 aydır yoktu internet, şimdi kablo bırakmışlar şifre falanda geldi telime ama kabloyu elektrikçi çağırmadan bağlasam nasıl anlarım acaba kendi portuma bağladığımı? bide ona masraf yapmak istemiyodum yav

Intel Core i7 4790 3.6 ghz // Asus Z87 Plus // Zotac Gtx 1050ti // GSkill Ares 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz // Kingston SSDNow V+200 120GB SATA 3 // Seagate Barracuda 3.5" 1TB HDD // THERMALTAKE V3 600W // ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz // Windows 10 1903

origin id : ismailbbyigit

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/elektrikci-cagirmadan-ankastre-baglantisi-nasil-yapilir-resimli-anlatim--128138201

Ankastre kutusunda daire plani vardir. Orada kablonun kac numarali yuvaya çakilacagi yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 7 Aralık 2018; 12:15:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.