Şimdi Ara

Turknet 50Mbps VDSL İçin Modem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50mbps vdsl için modem arıyorum neler önerirsiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bütçe aralıklarınıza uyumlu ise;

Keenetic Extra DSL

Keenetic Hero DSL

Ağ içi dinamizm, performans, VPN, Torrent vb. birçok uygulamayı da istiyorsan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 31 Aralık 2021; 15:27:9 >
  • 50 Mbps internet için avuç dolusu para vermenize gerek yok. Ucuzu da pahalısı da hepsi aynı hızı verecek zaten. Ne uzar ne kısalır.. Piyasada dolu vdsl2 modem var 100 liraya. Temiz bir tanesini alıp geçin derim.

• Hocam modem işine meraklıysanız, yazılım güncelleme, torrent, WPA3 şifreleme, USB 3.0, SNR ayarı yapabilme, VPN, DNS, Mesh, Uzaktan kontrol için mobil uygulama ve harici diskten film izleme gibi özelliklere sahip bir modem olarak HERO DSL yi tavsiye ederim.

Tak-çalıştır fazla kurcalama ve sonradanda yukarıdaki özelliklere kesinlikle ihtiyaç duyma şeklinde bir kullanıcı iseniz ÇİFT BANT olmak kaydıyla farklı ürün gruplarıda işinizi görecektir.

Ben Zyxel 3625 ile başladım, 7 ay sorunsuz kullandım fakat bir süre sonra baktım ki modem tam bir tak-çalıştır cihaz, modemden sıkıldım HERO aldım.

Çift bant 2,4 ve 5 Ghz. yani AC teknolojili bir modem olmasına özellikle dikkat edin. Tek bant 2,4 Ghz N modemler yoğun frekans kirliliği olan binalarda patates olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Aralık 2021; 16:39:13 >
  • Turknetin kendi sattığı zyxel vmg3625-t50b marka model nasıldır acaba? Hızım kesilmesin kopma yaşamayayım istiyorum sadece ekstra her hangi bir özelliğe gerek yok.

• Armadon kullanıcısına yanıt

Gayet iyi bir modem hocam, 7 ay sorunsuz kullandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. En ucuz Turknet satıyor, sanırım oradan alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    VDSL MODEM ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Vdsl Modem Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Turknet'ten ofise internet bağlattık. 84 mbps civarı hız alacağımız öngörülüyor. Nasıl bir modem önerirsiniz? En son 5-6 yıl önce modem almıştım. Şu an kriterler vs baya değişmiş :)

Dediğiniz şeyler çok ihtiyacım değil. Sadece stabil olması ve wifi kalitesinin iyi olması işimi görecek. Bu durumda bir modemde hangi özellikleri aramalıyım?

Örneğin 1200 mbps gerekli midir? yoksa 300 mbps yeterli midir? Çok şey okudum kafam karıştı açıkçası.

• Muhakkik kullanıcısına yanıt

Gerekli mi kısmı size bağlı, wifi 5 standartını destekleyen client cihazınız varsa notebook, tablet, cep telefonu gibi çift bantlı min wifi 5 destekleyen bir cihaz almanız daha iyi olacaktır. 1200 mbps dediğiniz wifi 5 5ghz yayın yapan cihazlar. Wifi kalitesi dediğiniz cihazın vaat ettiği performansı bulunan ortamda randıman vermeyebiliyor, bir çok ürün var incelemelere, kullanıcı yorumlarına ve elbette fiyatına bakarak ürün tercih edebilirsiniz.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Hocam sahibinden 2.el alınır mı ? 0 almaya gerek var mı, VDSL için soruyorum

• Muhakkik kullanıcısına yanıt

Hocam, ben size özetleyeyim.

N modemler yani 2,4 Ghz yayın yapan cihazlar günümüz şartlarında iyice zorlanmaya başladılar. Çünkü etrafımız 2,4 Ghz frekans kirliliği doldu. Bu durum modemleri patates yapabiliyor. N çıkış tarihi artık çok eskidi.

AC modemler yani 2,4 Ghz ve 5 Ghz yayın yapan modemler iki koldan savaştığı için çok daha avantajlı. Çoklu cihaz başarımları çok daha iyi. Çoklu cihazların içine alt kat ve üst kat komşularınızın modemlerinide koyabilirsiniz. AC nin çıkış tarihi daha yeni.

AX modemler ise gelinen en son nokta. Süper akıllı bir eviniz varsa kesinlikle tavsiye edilir. Gerçek AX yani 160 Mhz. destekli olması kaydıyla.

Hocam bu bilgiler ışığı altında kesinlikle AC modem almanız uzun yıllar sağlıklı kullanım sağlayacaktır.

Bunun yanında AC teknolojisiyle beraber, Beamforming ve MU-MIMO. Bu iki efsane özelliği alacağınız modemde kesinlikle arayın. Bu sayede wifi sinyalleri çok daha akıllıca dağıtılıyor ve evde birileri 4K video izlerken diğerleri kasıntılı internet kullanmak zorunda kalmıyorlar.

Sözün özü 4 özellik çok elzem;

1- AC (2,4 ve 5 Ghz wifi) yayın yapabilmesi

2- MU-MIMO

3- Beamforming

4- Yüksek işlemci ve RAM bellek

Ben seçimimi Keenetic Hero DSL den yana kullandım, çok memnunum. Yukarıdaki 4 özellik karşılandıktan sonra farklı bir marka alsanızda size “hata yapmışsınız” demem. Marka bağımlısı olduğum zannedilmesin.

İnsanlar uzun yıllar başları ağrımadan, ağız tadıyla aldıkları cihazları kullansınlar istiyorum.

Bir satış sitesinde farklı marka bir modem için yorum yapmıştım. “İnternette sorunlar yaşıyorsanız hızdan değil, eski modeminizin çoklu cihazlarla baş edememesinden kaynaklanıyor” demiştim. Cihazı alıp kullanan insanlar “gerçekten böyleymiş, modem hayatımı kurtardı” gibi yorumlar gördükçe mutlu oluyorum.

Özet dedim fakat yine tutamamışım kendimi, başınızı ağrıttıysam özür.

Ekleme: wifi kapsama gücü efsane bir modem bulmak bir hayli zor. Frekans sınırlama kanunları ve birazda menzil arttırıcı cihazların pazarını canlı tutabilme konusu, modemleri eksiğini örtmeye çalıştıları bahaneler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 7 Ocak 2022; 1:16:45 >

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhakkik -- 7 Ocak 2022; 15:25:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam alınır tabii neden alınmasın ki.

Hocam merhaba 2.el modem alın VDSL için yorum yazmıştıniz. Sahibinden de zyxel 8623 t50b modellerine baktimda 1aylık yazıp 500tl koyanda var 300e koyanda var. Daha önce 2.el bir modem almadığım için neye dikkat etmem gerekir acaba nasıl güvenebilirim .Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rester -- 19 Ocak 2022; 14:53:26 >
  • f0rester kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Modemin kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz. Bir cihaz hakkındaki en doğru bilgileri yine o cihazı kullananlar verecektir.

Sizin örnekte verdiğiniz gibi yeni model bir cihaz alıyorsanız kutu, fatura ve garantili olmasına dikkat edebilirsiniz. Yok eğer 80-100 liralık daha uygun ve nispeten eski bir cihaz alıyorsanız da genel temizliğine ve orijinal adaptörü var mı diye bakabilirsiniz. Bir de çok eski bazı modemlerde operatör kilidi olabiliyor ona dikkat edebilirsiniz. Ama eski modem derken 10+ yıldan daha eski gibi düşünebilirsiniz. Yeni cihazlarda operatör kilidi ben hiç duymadım.

Güven konusunda ise özel bir şey diyemem sonuçta ne alıcıyı ne satıcıyı tanıyorum. Kimseye bir şey denmez. Mümkünse elden görüp deneyerek alışveriş yapmayı düşünebilirsiniz. İçiniz rahat olur en azından. Ben genel olarak ikinci el modem alıp kullanma konusunda bir beis görmüyorum.

Anladım hocam teşekkür ederim

BEN sahıbınden com dan satın aldım.15/20 gün önce.zyxel 3625 gayet menunum...

ben de 1-2 aydan beri sahıbınden comdan zyxel modemleri inceledim.400,00 tl altında 3625- ya da 8625 modem görmedim. sonunda satıcı satışa koydugu gunde 350,00 + komısyon+kargo ödeyerek satın aldım.garantısı bitmış.ama cihaz çokiyi. modem ilan açıklamalrına ve satıcının geçmişine bak.

• ayrıca sahıbınden com dan cihaz alırken get güvencesi ile al...begenmezsen geri gönderirsın..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.