Arkadaşlar, Mart ayında İsviçre sabit numara ile yaklaşık 2 saat konuştum. Aramadan önce deneme için 1095'i çevirdim. Hay çevirmez olaydım. Dün telekomdan fatura geldi. Aradığım gün, saat ve aradığım numara var ama süreyi yazmamışlar. Gelen meblağ ise kdv, öiv hariç 28.85 YTL. İsviçre sabitin telekom tarifesi 10,60 ykr, netone tarifesi 6,90 ykr. Bu hesaba göre indirimsiz bile olsa 272 dakika konuşmuş olmam lazım. Aradım netone şirketini "telekomu aramanız lazım" dediler. telekomu aradım "netone ile halledeceksiniz, ya da yazılı dilekçe ile bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne başvurun" diye savsakladılar. Birine göre diğeri, diğerine göre öbürü sorumlu. Kaldım ortada. Şimdi işin gücün arasında bir de telekomlarda sürüneceğim. Bir daha mı? Tövbe. Diğer şirketleri bilmem ama buradan kazık yediğim aşikar. Bu nasıl bir iş? Telekom hattı kullanıyoruz, faturayı telekom gönderiyor ama sorumlu ortada yok. Uyarması benden, dikkat sizden. Sağlıcakla kalın.
zaten başından beri sabit hat üzerinden gsm seçme olayı saçma geldi bana..netone yi bilmiyorum da diğer şirketlerin (1045 gibi) numarasını arayacağınız numaranın önüne koyduğunuz an gelecek ay yeni bir faturanın gelecek olmasına hazır olun..bence hiç bulaşmayın bunlara..şuan en mantıklısı VOIP (tabi bilgisayarları veya voipi destekleyen telefonu olanlardan söz ediyorum) görünüyo..
Aradığınız numaranın sabit hat olduğundan eminmisiniz? Ücretlendirmeye göre kaba hesapla 25 YKr civarında dakika fiyatlandırması yapılmış. Bu Cep telefonundan İsviçre'deki sabit bir hattı, hatta bazı tarifelerde Mobil telefonları bile aramanın fiyatıyla eşdeğer.
Eğer dediğiniz gibi ise, bu 10xxlerin hiç bir anlamı olmamalı, o kadarda rekabetçi olur diye düşünüyordum ben sabit pazarda ama kullanım oranı çok düşük herhalde ki internette hiç yazılıp çizilmiyor. Gerçi fiyatları da halen çok uygun değil 10xxlerin..
geçen ay bende 1045 deneme amaçlı kullandım gelen faturada şehirler arası dakika ücreti 0,06 ytl. telekom ise şehirler arası ücreti 0,068421 ytl.
yani arasında 0,068421-0,06=0,008421 ytl lik bir fark var ve bence diğerlerini(1045 ve 1095 gibi numaraları çevirmeye) değmez gibi görünüyor.
1045 çevirmeden direk telekom üzerinden yani normal görüşmem 1,710524 ytl. yani 25 dakika görüşme yapmışım diğer bir görüşmem 12 dakika ve 0,821051 ytl. tutmuş. aslında görüşme ücreti olarak fena bir rakam değil ama sabit ücret ve vergiler insanın kızdıran tarafı yani hiç bir hizmet verilmeden alınan sabit ücret çileden çıkarmaya yetiyor zaten
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin
Aradığınız numaranın sabit hat olduğundan eminmisiniz? Ücretlendirmeye göre kaba hesapla 25 YKr civarında dakika fiyatlandırması yapılmış. Bu Cep telefonundan İsviçre'deki sabit bir hattı, hatta bazı tarifelerde Mobil telefonları bile aramanın fiyatıyla eşdeğer.
Eğer dediğiniz gibi ise, bu 10xxlerin hiç bir anlamı olmamalı, o kadarda rekabetçi olur diye düşünüyordum ben sabit pazarda ama kullanım oranı çok düşük herhalde ki internette hiç yazılıp çizilmiyor. Gerçi fiyatları da halen çok uygun değil 10xxlerin..
Eminim. BAşta ben de öyle zannedip kontrol ettim, sabit numara. Belki salaklar mobil ile sabiti karıştırmıştır veya mahsus mobil üzerinden hesaplamıştır diye düşündüm. Ama o da tutmuyor. İsviçre mobilin dakikası 53,60 YKR. Yahu ben her problemde telekoma gideceksem, sokarım sizin indiriminize dedim. Bu arada merak edip Superonline çağrı merkezini aradım. Oradaki bayana ihtilaflı bir ücretleme durumunda ne olacağını sordum. "servisi bizden kullanıyorsanız, bizimle muhatap olursunuz" dedi. Deneme için onların üzerinden bu sefer İngiltere'yi aradım. Ama bu sefer kısa konuştum. Bakalım fatura gelince ne olacak? Delirmiş demeyin, bu işi kafaya taktım. P.tesi-salı Üsküdar'a telekoma gidiyorum. Allah bana sabır versin. Gelişme oldukça buraya yazarım. Bu arada benzer şeyler yaşamış olan varsa buraya eklesin bence. Bu şekilde başkalarının da kazıklanmasının önüne geçebiliriz belki.
TT'ye gittim "bize sadece meblağ bildiriliyor" diye aynen şirkete geri pasladılar. Bu sefer hazretleri tekrar aradım "TT sorumlu yapacağımız bir şey yok" nakaratına devam. Açtım ağzımı yumdum gözümü telefondaki garibana. Olan bizim paraya oldu. İşin acı tarafı, bu adiler ile aynı işi yapan diğer şirketler de müdahil olmuyor. Benim davama değil ama bu işin geneline. Çünkü bir şerefsiz şirket yüzünden hepsinin pazarı etkilenecek. Siz, siz olun hangi şirketten ne hizmet alacağınıza karar verirken kime ait olduğunu, ticari geçmişini gözönüne alıp karar verin.
Allah bu soygunda bilerek parmağı olan, bilmeyerek katkıda bulunup da düzeltmek için birşey yapmayan kim varsa belasını versin. Yedi sülalelerinin gözüne dizine dursun inşallah.
quote:
Orjinalden alıntı: aoitsukinosuke
TT'ye gittim "bize sadece meblağ bildiriliyor" diye aynen şirkete geri pasladılar. Bu sefer hazretleri tekrar aradım "TT sorumlu yapacağımız bir şey yok" nakaratına devam. Açtım ağzımı yumdum gözümü telefondaki garibana. Olan bizim paraya oldu. İşin acı tarafı, bu adiler ile aynı işi yapan diğer şirketler de müdahil olmuyor. Benim davama değil ama bu işin geneline. Çünkü bir şerefsiz şirket yüzünden hepsinin pazarı etkilenecek. Siz, siz olun hangi şirketten ne hizmet alacağınıza karar verirken kime ait olduğunu, ticari geçmişini gözönüne alıp karar verin.
Allah bu soygunda bilerek parmağı olan, bilmeyerek katkıda bulunup da düzeltmek için birşey yapmayan kim varsa belasını versin. Yedi sülalelerinin gözüne dizine dursun inşallah.
Dile getirdiğin temennilerinin çoğuna katılıyorum.Keçke voip falan denesiydin diye geçirdim içimden.Call by call 1045 falan bende denemek istiyordum ama yazdıklarını görünce vazgeçtim.Voipe devam.
VOIP var ama karşı taraf kullanmıyor. 3 kuruşa 30 saat konuşulan, milli geliri tavana vurmuş medeni bir ülke olduğundan uğraşmıyorlar. Biz de böyle taklaya geldik.
ben de denemek için geçen ay bir kaç kere 1095, 1045, ve 1099'u kullandım. hem yurtdışını (almanya) hem yurtiçindeki gsm'leri aradım. tt'den gelen faturada hepsi üzerinden yaptığım görüşmeler vardı. görüşme süresi yoktu ama ücretleri yazıyordu. kontrol ettim, hepsnin internette yayınladığı fiyatlardan ücretlendirilmiş. görüşme kaliteleri arasında da hiç bir fark yoktu. tt üzerinden görüşüyormuşum gibi sorunsuz konuştum.
yalnız faturada yazana göre ayrıntı için ücet almışlar. ben zaten tt bu ücreti alıyor demek için 1095 çağrı merkezini aradım. agentlar baya yardımcı oldu ve bu ücretin doğrudan tt'ye gittiğini söyledi. düşününce mantklı geldi, faturayı ve ayrıntıyı gönderen tt, parasını da o olmalı. tabi 2. fatura gelmese daha iyi olurdu. agent ayrıca ileride tek fatura geleceğini de söyledi.
yani sonuçta % bilmem kaç indirimli konuşmuş oldum. artık aramalarda ön kod çeviriyorum. herkese tavsiye ederim.
Boşuna hiç geçmeyin sonra siniriniz bozulur.
uyarı için saolun
Arkadaşlar bu sistemlere kanıp hem cebinizi yakmayın hem de sinirinizi bozmayın. Ucuz konuşmanın en güzel yöntemi VOİP. VoipRider ile 10 Dolar karşılığında bir çok dünya ülkeleri şehir içi-şehir dışı ile 3 ay süreyle haftalık sınır 500DK olmak üzere ücretsiz konuşabiliyorsunuz.
Bende kullanmayı düşünüyordum bu topici gördüğüm iyi oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme