|
Arkadaşlar uzun süredir bu modemin ethernet portlarından birine TP-Link Archer C3150 Router bağlı olarak kullanıyorum (2 yıl olmuştur.). Diğer ethernet portuna ise masaüstü bilgisayarım bağlıydı. Modemin kablosuz ağı kapalı ve tüm kablosuz trafik router üzerinden sağlanıyor. 2 hafta kadar önce masaüstü bilgisayara format atmak zorunda kaldım ve bu bilgisayardaki ağ bağlantısı sapıttı (sebebini anlamadım, çünkü bu tip şeylere ekstra işlem yapmam hiçbir zaman). Epeydir ne olduğunu çözmeye çalışıyorum ama anlamadım. Masaüstü bilgisayarının kesintisiz güç kaynağını açtığım anda modemin LAN ışığı çok hızlı yanıp sönmeye başlıyor (henüz bilgisayarı açmadım bu anda). Bunu görünce bilgisayarı açtığımda internet sitelerini açamayacağımı anlıyorum hemen. Bilgisayarı açıyorum ve herhangi bir siteye bağlanmaya çalışıyorum. Hiçbir şekilde bağlanamıyorum. Modemi kapatıp açınca (bazen iki kez kapatıp açmam gerekiyor) normale dönüyor. Bu problem çoğu zaman oluyor, arada bir ise normal çalışıyor. Aslında bağlanamıyorum değil de işlem yapamayacak kadar, çok aşırı yavaşlıyor yanlış anlamadıysam. Çünkü ağ ayarlarında internet var görünüyor. Routera bağlı tüm cihazlar sıkıntısız çalışıyor (telefon, laptop, Mi TV Stick, Xbox Series S-ki konsol kabloyla bağlı routera). Problemi sadece masaüstü bilgisayarda yaşıyorum. Router kapalı veya açıkken masaüstü bilgisayarı açtığımda oluyor. Yani router ile ilgili bir durum değil. Yani kablosuz şifrem ele geçirilmiş falan değil. Bu problemi yaşarken cep telefonumdan router'ın arayüzüne girip istemcilere baktım, kimse yoktu. Ayarlardan sabit ip belirledim, yine oldu. Bu şekilde internete erişemezken (modemin arayüzüne bile giremiyorum), kablosuz cihazlarımdan biriyle router üzerinden internete bağlanmaya çalışıyorum, sıkıntısız çalışıyorlar. İlk seferlerde windowsta sorun giderme işlemi yaptığımda "modeminiz internete çıkmanızı engelliyor, modemi kapatıp açıp deneyin" şeklinde çözüm önerdiği için kapatıp açma işlemini uygulamaya başladım. Az önce ise masaüstü bilgisayarın ağ kablosunu modemden söküp router'a bağladım artık, bir de böyle deneyeceğim. Sormak istediğim şey ise şu: Modemi bridge moduna aldım (Şu anda modemin arayüzüne normal adresiyle erişemiyorum ama 192.168.100.1 adresinden erişebiliyorum neyse ki.). Modemin kablosuzu kapalı olduğu için ve modeme sadece tek cihaz bağlı olduğu için modemi router modunda veya bridge modunda çalıştırmamın bir farkı var mı? Saygılarımla... Edit: Bu mesajı yazalı 1 ay kadar olmuş. Bilgisayarı router'a bağladıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Modeme ne oldu da sıkıntı yaşadım, onu da hala bilmiyorum... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestenbetsa -- 4 Aralık 2022; 16:21:43 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt