Şimdi Ara

Netbook'a Win8 mi yüklemeli Win7'mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Packard Bell DotMU/TK002 model netbook'uma yeni bir işletim sistemi kurmak istiyorum fakat bu ikisi arasında kararsızım? Sizce hangisini kurmalıyım?

Intel Celeron 743 1.30GHz
    3GB DDR2 Ram
    160GB HDD
    Intel GMA 4300

MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master
  • 8 işletim sistemi için önyargılı olmayın bir yükleyip test edin. Sizin sisteminiz ile çok uyumlu çalışıp, daha stabil olabilir.

8 ile 7 arasındaki gözlemlediklerim:

8 de benim en çok dikkat ettiğim husus olan USB aygıtı güvenli kaldır yaptığımızda xp deki gibi aygıt tamamen duruyor ve zarar görmeden çıkarabiliyoruz. Bu tercih sebebi olabilir.
    7 işletim sisteminde malesef bu yok.

8 çok daha hızlı açılıyor.

7 de standart olarak gelen gadgets 8 de harici olarak yüklemeniz gerekiyor.
    Başlat menüsü 8 de yok. Yerini farklı bir yapılandırma almış. İstediğiniz gibi ikonları ekleyip kaldırabiliyorsunuz, ilk sıralarda yadırgıyorsunuz ama bir süre sonra eski başlat menüsünü hiç aramazsınız.

Eksiler ve artılar mevcut, sizin için hangi özellikler daha önemli ise ona göre tercih yapılabilir ve denemeden bu iyi değil dememek gerekir.

• Netbook'ta Xp'den şaşmayın. Windows 7 ve 8 boşta 1 1.5 gb ram ve ortalama 20gb kadar hdd harcıyor. Boşuna sistemi yormaya lüzum yok. Zaten netbook'tan oyun beklentisinde olamayacağınızdan ötürü günlük işlerinizde de Xp fazlasıyla yeterli olur.

@seyyah-1

www.ninite.com

Bu sitenin alt kısmında bulunan "Classic Start"'ı işaretleyip kurulum yaparsan start paneli geliyor. Hatta bunun eklediği start üzerinde daha fazla oynama yapabiliyorsun. 98'deki görünümüne kadar değiştirilebiliyor.
  • Evet xp den sasmayip ahci kullanmadan xp nin ide disk performansi ile yetinelim... ahci mod falan yalan zaten.. oyun beklentimiz yok ama en azindan diske erisimleriniz max olsun degil mi? ayrica xp icin sadece onemli guncellestirmeler yayinlandigini hatta bundan bir kac ay once tamamen desteginin kesildigini cikan hangi program vs olsun desteginin olmayacagini biliyorsunuz degil mi? xp hizli idi.. artik degil.

AHCI tek başına ne kadar yarar sağlıyor? Bu yarar, netbook gibi, diğer sistemlere göre daha alt düzey sistemlerde tek başına herşeyi düzeltmeye yetiyor mu?

160 gb diski olan bir kişi bilgisayarına win7 veya 8 kurduğunda ortalama 20-30 gb sadece işletim sistemi için kullanılacak.

Win 7 ve 8 tek başına 1gb'a yakın, eklentileriyle ve diğer kurulumlarla birlikte ortalama 1.5 gb bellek harcıyor, ekstra bir program çalıştırmadan. Hele birde tarayıcı olarak firefox kullanıyorsanız bir süre sonra flash player'ın bellek yetersizliği yüzünden sık sık çökeceğini görebilirsiniz (flash burada yalnızca örnek, günlük kullanıcı için bu büyük bir sorun ve sırf bunun yanıtını aramak için site site gezinen insanlar mevcut.)

Ayrıca merak etme, daha uzun süreler Xp desteği en azından yazılım alanında devam eder. Bir anda kesip, dünya üzerinde hala daha hatırı sayılır oranlarda kullanıma sahip bir kitleye sırtlarını bir anda dönemezler. Belki günümüzde kullanılan programlama vb. alanlarda kullanılan güncel bazı yazılımlar desteğini kısa vadede keser.

Keşke bu sözlerini alaycı, bilmiş bir havayla yazmaktansa daha üsturuplu, öğretici bir şekilde yazsaydın. Öyle olsaydıda bu gereksiz mesajı atmak zorunda kalmasaydım. Sanırım kimse sana burada bilmişlik taslayıp bölümü sahiplenince üstün hizmet madalyası verilmediğini söylemedi.

XP bana göre hala daha bazı sistemler için en hızlı işletim sistemi.

Dipnot: Xp sempatizanı değilim. Futbolda takım tutar gibi işletim sistemi tutmuyorum. Fakat performansın bilgisayar ortamında ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. En azından gördüğüm, tecrübe ettiğim kadarıyla durum üstte yazdığımdan ibaret. Elbette daha başka durumlarda söz konusu fakat tüm bildiklerimi neye göre bu yorumu yaptığımı buraya yazmaya ne vaktim var, ne de bunu yazmama gerek var. Kişisel görüşümü ileri sürüyorum. Bu mesajı da yalnızca kendi görüşlerime, bilmişlik havasıyla yapılmış bir karşı görüş geldiği için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 26 Mart 2013; 11:03:23 >

• 1 gb ram li atom işlemcili netbooklar için xp tabiki daha iyi bir seçimdir ama buradaki netbook eski seviye netbooklardan çok uzak ki bahsettiğim seviyedekilerde bile 2 gb ram le win7 xp den çok daha iyi bir performans gösteriyor, bu cihaza bence kesinlikle xp düşünülmemesi gerekir, dokunmatik ekranı olmayan bir cihazda da win8 çok saçma olduğundan dolayı bu cihaza en ideali windows 7 dir, sistemin daha rahat çalışması için de home basic sürümü iş görür, xp vista dan daha performanslı olabilir bazı noktalarda ama windows 7 den daha performanslı değil
  • Driver sıkıntısı yok ise Win 8 deneyebilirsiniz. XP ve 7 den daha stabil çalışabilir.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnussen

Netbook'ta Xp'den şaşmayın. Windows 7 ve 8 boşta 1 1.5 gb ram ve ortalama 20gb kadar hdd harcıyor. Boşuna sistemi yormaya lüzum yok. Zaten netbook'tan oyun beklentisinde olamayacağınızdan ötürü günlük işlerinizde de Xp fazlasıyla yeterli olur.

@seyyah-1

www.ninite.com

Bu sitenin alt kısmında bulunan "Classic Start"'ı işaretleyip kurulum yaparsan start paneli geliyor. Hatta bunun eklediği start üzerinde daha fazla oynama yapabiliyorsun. 98'deki görünümüne kadar değiştirilebiliyor.
    quote:

@seyyah-1

www.ninite.com

Ben standart olarak gelmediğini kastetmiştim. Ben de biliyorum harici programlar ile yapılabiliyor ama orjinali gibi olmuyor ve de gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu arada cevap yazan diğer arkadaşlar için yazıyorum.

8 i denediniz mi? yoksa sağdan soldan yazılanlar ile okuduklarınıza göre mi yorum yapıyorsunuz?

8 i denemesinin ne zararı olacak ki bu kadar 8 e karşı antipati beslemişsiniz anlamakta zorlanıyorum.

Evet xp yıllardır stabil olarak çalıştığını düşündüğüm yapılmış en iyi işletim sistemlerinden biridir.
    7 için daha önceki mesajımda da yazdım. Isınamadım o işletim sistemine, en önemli sebebi de USB Diskleri güvenli kaldırma konusundaki gücü tamamen kesmemesi idi. Daha önce xp kullanıp sonradan 7 yükleyenler bu yazdığımı çok iyi analiz edebilirler.

• Arkadaşlar dün akşam yorumlarınızı bekleyemeden Win8 kurdum.Başta herşey iyi gibiydi fakat kurulum bittikten sonra çoğu uygulama yavaş açılmaya başladı.Rahatça internet sitelerinde bile gezemez oldum.Win8 pro yüklemiştim fakat şimdi Win7 Home basic e dönmeyi düşünüyorum.Starter'e de dönebilirim ama o 2GB ram destekliyor bende 3GB var o yüzden home basic daha uygun olacak gibi duruyor.Sizce ?
    MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master
  • Windows 7 de USB aygıtı güvenli kaldır seçeneği yok diyen kişiye ithaf olunur..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Evet xp yıllardır stabil olarak çalıştığını düşündüğüm yapılmış en iyi işletim sistemlerinden biridir.
    7 için daha önceki mesajımda da yazdım. Isınamadım o işletim sistemine, en önemli sebebi de USB Diskleri güvenli kaldırma konusundaki gücü tamamen kesmemesi idi. Daha önce xp kullanıp sonradan 7 yükleyenler bu yazdığımı çok iyi analiz edebilirler.

7 için daha önceki mesajımda da yazdım. Isınamadım o işletim sistemine, en önemli sebebi de USB Diskleri güvenli kaldırma konusundaki gücü tamamen kesmemesi idi.

"Bakmak ile görmek arasında çok büyük bir fark vardır"
  • Konuda lütfen tartışma ortamı oluşacak yorumlardan kaçınalım arkadaşlar . Genel olarak yararlı olabilecek konular,karşılıklı yorumlar olduğu sürece konuyu kilitlememeye çalışıyorum . Yorumları okudum ''yanlış algı '' nedeniyle konuda tartışma uzamış ... Öncelikle konuyu açan arkadaşa saygı gerekiyor bence .

@SeYYaH-1 win7 'nin aygıtı sorunsuzca çıkar dedikten sonra işletim sisteminden kaynaklı gücü tamamen kesmediğini anlatmak istemiş .Yani aygıtı sorunsuzca çıkarabilirsiniz dese bile gücü tamamen kesmediğinden depolama aygıtlarında zamanla sorun oluşabileceğinin altını çizmiş .Bu konununda win7 nin bir eksikliği olduğunu anlatmak istemiş...

@vavien1 Siz burada sanki win7 de aygıtı sorunsuzca çıkar seçeneğinin olmadığı şeklinde algıladığınız için aynı ss leri bir kaç kez konuda paylaşma gereği duymuşsunuz ... Evet sizinde yazdığınız gibi win7 de aygıtı sorunsuzca çıkar seçeneği var fakat idda edilen olmaması değil zaten, gücü tam kesmediği yönünde ...

Son olarak bende sizler gibi forumda elimden geldiği kadar,vakit buldukca,bilgim dahilinde konulara yardımcı olmaya çalışıyorum ne şahım ne de padişah...Msjları silmemdeki tek neden hem konuyu açan arkadaşın konusu kirlenmesin ...Hemde kullanıcılar arasındaki tartışma ortamının son bulmasıdır ...

İyi Forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Win7 daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cro@oan
    İyi Forumlar
    Kendi adıma özür dilerim hocam. İyi çalışmalar.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.