< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Yazılım İçin Laptop Seçimi: Mac mi Windows mu?
Yazılım geliştirme için laptop seçerken, Mac ve Windows işletim sistemleri arasında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir. İşte karar verme sürecini kolaylaştırmak için bazı önemli hususlar:
İşletim Sistemi:
Donanım:
Yazılım Uyumluluğu:
Geliştirme Ortamı:
Kişisel Tercihler:
Sonuçta, en iyi seçim kişisel tercihlerine bağlıdır.
Hem macOS hem de Windows, yazılım geliştirme için güçlü platformlar sunar. İhtiyaçlarını ve tercihlerini dikkatlice değerlendirerek, yazılım geliştirme yolculuğuna en uygun laptopu bulabilirsin.
M1 daha hazır değil bence. Ben de Macbook kullanıyorum ancak Intel işlemcili. Yaşadığım problemler hafıza problemi oldu (128 GB). Onun dışında herhangi bir zorluk çıkarmıyor. Benim tavsiyem ekranı çok iyi olmalı çünkü bütün gün ekrana bakıyorsun, klavyesi aydınlatmalı olmalı. İşyerinden bana da Thinkpad verdiler ve ne yazık ki bu ikisi de yok. Ekranı kötü cidden ve klavyesinde de aydınlatma yok. Ancak kullandığımız araçlar hep Windows bazlı olduğu için mecburen işte onu kullanmak durumundayım. Kısacası Macbook normalde çok iyi fakat M1 alırken dikkatli olmakta fayda var. |
Apple ürünleri için yazılım geliştirmeyi düşünmüyorsanız Macbook almanıza gerek yok bence. Maddi durumunuz da önemli bilgisayar seçerken. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendimuhendis -- 24 Ağustos 2021; 12:44:27 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |