Şimdi Ara

Nero imaj drive ve Win 7 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 7 ultimate kullanıyorum bu güne kadar xp de nero 6 dan başka kullanmadım. cd yazmaktan çok image driver işime yarıyor fakat nero 6 yı windows 7'de kullanamıyorum en son nero 9 saçma sapan ve kasıntı gelmişti bana ama sistem ve işletim sistemi komple değişince ultimate'e geçtim.

Sorunum şu nero 6 gibi en stabil kullanabilecegim windows 7'de kullanabileceğim nero sürümü hangisi ? image driver'ı olmazsa olmaz şeklinde. Gözlemledigim kadarı ile nero 9 da image driveri yok yada ben bulamadım baya baktım yok sanırım :)

Windows 7 + nero stabil ve image driver olacak.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

edit: baya bir imla hatası yapmışım işe yetişeceğim diye pardon :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3arbaR -- 24 Aralık 2009; 17:18:59 >

• Image driveden kastın sanal sürücü mü?Eğer öyle ise Daemon Tools'u dene
  • Sanal sürücü ise arkadaşın dediği gibi poweriso, ultraiso olabilir..
  • işin aslı evet sanal sürücü lakin nero üzerinde tavsiyelerinizi istiyordum. windows 7 de çalışacak ve cd de kopyalabilecegim,dvd çekebileceğim vs..

diğer programları biliyorum zaten lakin işte tek program üzerinden kulllanmak istiyorum. Dedigim gibi kısaca win 7 de kullanabilecegim image driver sürücülü nero sürümü 7 8 9 hangisi sağlam ve stabil ?
  • madem nero takıntın var 7.0 sürümünü kullan o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 24 Aralık 2009; 21:03:33 >
  • Uzun zamandır XP ve Nero 6 yı kullanıyorum.Nero'nu en iyi versiyonu bu idi bana göre.Ondan sonra bir sürü şeyler eklediler şişirdiler programı.Eski keyfi kaçtı.Vista kullanmaya başladığımda Nero 6 nın vista ile çalışmadığını gördüm.Nero 7 ve 8 i denedim.O sıralar 9 henüz yoktu.Ancak ne yaptıysam da Nero nun benim de çok işime yarayan image drive özelliğini aktive edemedim.Yok olmuyor.Hatta nero kurulumunda bunu programlar kısayoluna bile atmıyor.Adeta bu özellik Vista da bloklanmış gibi.Windows 7 de aynı yapıda olduğu için sanırım bunda da nero image drive çalışmıyor.Belki de nero bu yüzden son versiyonunda bunu yazılımdan kaldırdı.

Bu ve bunun gibi bir iki yazılım yüzünden vista yanında xp kullanmaya devam ettim ve halen ediyorum.Neo 7 ve 8'i xp ye kurunca image drive mevcut fakat vistada yok.(aynı şekilde win7 de) Demek ki sorun işletim sisteminde.Ne denediysem olmadı.Çözümünü internetten de bulamadım.

Arkadaşların dediği gibi ayrı bir sanal sürücü yazılımı kullanmaktan başka bir çare yok gibi görünüyor.Eğer çözümü varsa doğrusu ben de çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Uzun zamandır XP ve Nero 6 yı kullanıyorum.Nero'nu en iyi versiyonu bu idi bana göre.Ondan sonra bir sürü şeyler eklediler şişirdiler programı.Eski keyfi kaçtı.Vista kullanmaya başladığımda Nero 6 nın vista ile çalışmadığını gördüm.Nero 7 ve 8 i denedim.O sıralar 9 henüz yoktu.Ancak ne yaptıysam da Nero nun benim de çok işime yarayan image drive özelliğini aktive edemedim.Yok olmuyor.Hatta nero kurulumunda bunu programlar kısayoluna bile atmıyor.Adeta bu özellik Vista da bloklanmış gibi.Windows 7 de aynı yapıda olduğu için sanırım bunda da nero image drive çalışmıyor.Belki de nero bu yüzden son versiyonunda bunu yazılımdan kaldırdı.

Bu ve bunun gibi bir iki yazılım yüzünden vista yanında xp kullanmaya devam ettim ve halen ediyorum.Neo 7 ve 8'i xp ye kurunca image drive mevcut fakat vistada yok.(aynı şekilde win7 de) Demek ki sorun işletim sisteminde.Ne denediysem olmadı.Çözümünü internetten de bulamadım.

Arkadaşların dediği gibi ayrı bir sanal sürücü yazılımı kullanmaktan başka bir çare yok gibi görünüyor.Eğer çözümü varsa doğrusu ben de çok merak ediyorum.

Aynen dediğin gibi en iyi nero 6.6 ultra kullanıyorum bende 7 ve sonrası berbat..bi de Ashampoo burning studio dene orda varmı bilmiyorum image drive ama o da güzel bi programdı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • açıkcası bende çok aradım çat patda anlarım programlardan bende bulamadım bir çözümünü ayrı ayrı indirip kurmayı falan denedim eklentilerle malesef olmadı demek mümkün olmuyormuş yapacak bişi yok o zaman deamon veya power iso kurmaktan başka elveda nero 6 :)
  • Bende uzun zaman Nero 6 sürümlerini kullandım ve dağıtıldığından beri de Nero 7 kullanıyorum. Nero Image Drive çok kullanışlı basit bilgisayarı yormayan zaten Nero kurduğunuz için ekstra birşeyler kurmak istemeyeceğinizi gösteren müthiş bir yazılımdı. Birtakım eksikleri olmasına rağmen genel olarak çoğu işimi görmemde yardımcıydı. Tabi ki eksikleri olan bir programdı. Geçmiş zaman konuşuyorum çünkü artık aramızda olmayacak.

Sadece Image Drive değil Nero ile birlikte birçok yazılımı da uzun süre kullandım. Hala da kullanıyorum. Windows7'ye geçişimden itibaren Image Drive kullanımı olmaması beni hayal kırıklığına uğratmadı değil ancak dünyanın sonu da değil sanırım. Bir şekilde gelişime ayak uydurmak zorundayız.

Nero'nun resmi web sitesindeki forum bölümünde de ayrıntılı bir açıklama yok ancak Vista konusunda şöyle bir cevap var;
    "Ne yazık ki, Nero Image Drive için Windows Vista veya herhangi bir 64bit işletim sistemi desteği yoktur." (Türkçe çevirisi.)

Bundan daha fazla açıklama da yapılmamış ve tahmin edilebileceği üzere Windows7 de Vista ile aynı yapıda olduğu için çalışmama durumu söz konusu. Windows7 üzerine Virtual XP kurularak Nero Image drive kullanılabileceğine dair açıklamalar var. Sadece bir Image drive için bu kadar külfet de pek mantıklı değil açıkçası. Diğer kalıp programlarını kullanmak/kurmak daha kolay.

• Bende nero 6 ile yazdırdığım dvdlerin başında ''windows xp,2000 gibi programların dışında bu diski kullanamazsınız'' dibi bir uyarı görüyorum..nero 6 ile yazdırdığım hiç bir diski yarın öbür gün 0 windows 7 de taktığımda açamazmıyım yada izleyemezmiyim ?
  • Hocam ben win7 kullanıyorum , elimde lisanslı nero 9 CD si var. Fakat sorunsuz bir şekilde yüklediğim halde , uyumsuzluk sorunu veriyor. Ne yapmam gerek yardım edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.