Şimdi Ara

Çalışan dvd'yi bilgisayara kopyalamada sorun yaşıyorum. DVD DL 8.5 gb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, içinde tek dosya halinde 8 gb'lık hd bir film(saving private ryan :D) olan dvd dl'yi bilgisayarıma atmak istiyorum ama devamlı tam yarısında kalıyor bu kopyalama işi. Filmi dvd'den seyretmek istediğimde ise bir sorun olmuyor istediğim yerini açabiliyorum. Dosyayı yazan da benim. Başka dvd dl'lere de aynı şekilde yazdım ama ilk bunda sorun çıktı.

Acaba bu kopyalama işini nasıl yapabilirim? benzer sorun yaşayanlar veya bir fikri olanlar yardımcı olabilirse sevinirim çünkü benim aklıma hiç bir şey gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 27 Nisan 2009; 6:58:59 >

SORUN: DVD, cd, HDD veya flash diskimden başka bir yere dosya kopyalama yaptığım zaman �Veri hatası döngüsel artıklık denetimi� gibi bir hata veriyor. Bu dosyaları nasıl kopyalayabilirim.?

ÇÖZÜM: Bu çok sık rastlanan okuma/yazma problemidir. İngilizce olarak (Cylic Redundancy Check) olarak bilinen bu hata verinin bir medya ortamından başka bir medya ortamına taşınması sırasında çıkar.Taşınan verinin doğru olarak taşıanbilmesi için veri parçalara bölünür ve her bir parçanın sonuna hata düzeltme kodları dediğimiz ekler yapıştırılır. Bu kodlar hem gönderen hem de alıcı tarafta çalıştırıldığında aynı sonucu vermelidir. Farklı bir sonuç çıkıyorsa veri hatalı olarak(veya eksik olarak) iletilmiş demektir.
    İşletim sistemi kurarken, oyun kurarken veya büyük boyutlu dosyaları kopyalarken sıklıkla bu sorunla karşılaşılır.
    Bunun iki anlamı olabilir: Bu bir CRC kodu hatası olduğuna göre ya gönderen tarafında ya da alıcı taraftaki veride bir sorun var demektir. Ya Dvd içindeki veri bozuktur ya da sabit diskinizin belli bir kısmına veri yazılamamaktadır (bad sector)
    Sabit diskinizde bad sector bulunma ihtimali düşük görünüyor ama eğer varsa format atmak çözüm olmayacaktır. Bad sector bulunan kısmın tespit edilip, fdisk işlemi ile o bölgenin kullanım dışı bırakılması gerekir. Bu işi yapan Salvation HDD Sector Repairer gibi yazılımlar faydalı olabilir(www.salvationdata.com)
    Eğer DVD bozuk ise CD/DVD içindeki dosyalardan kurtarılabilenleri okuyan Bad CD repair gibi yazılımları kullanabilirsiniz(www.solidlabs.com/download) (PC MAGAZİNE-Eylül 2006)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 27 Nisan 2009; 10:54:59 >

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri / Kafkas Üniversitesi('14)

• teşekkürler bilgi için yalnız

Genelde bu Veri hatası döngüsel artıklık denetimi uyarısı� alınan dvd, cd gibi medyalar tamamen okunamaz ya da çok az bir miktarı okunabilir oluyor. Başıma geldiğinden biliyorum, zaten herkesin başına gelmiş bir şeydir bu

Bendeki böyle değil. Ben hiç bir hata almıyorum. dvd'den kopyalama %50'de duruyor yani %50'de yarım saat kalıyor ama sanki çalışıyormuş gibi gözüküyor
    Bir de dediğim gibi içindeki film seyredilebiliyor. o konuda bir sorun yok. Sadece kopyalayamıyorum.. sanırsam kopyalama esnasında ikinci layer'a geçmiyor sürücü..

Bunun için o söylediğiniz programları deneyeceğim bakalım ne olacak

Ya gom player filmi baştan sonra açıyor ama bu programlar yarıda duruyor.. kafayı yiyeceğim

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.